icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

rough
6. sep 2011

babulky inspirovali ste ma tou krupicnou asi zajtra vymenim svoju obliganu ryzu na mlieku (ktorej sa neviem dojest) za grisku s grankom🙂

kucminka
6. sep 2011

poslušne hlásim,krupicová kaša spapaná 😉 aj troška džemu jahodového som si tam šprcla 🙂

zuzaxa
6. sep 2011

Krupicové maminy, to je dobré!!!! 😀 😀 😀 My sme mali predvčerom na raňajky z litra mlieka, ale 4, bola tu aj mamina moja ráno.
@nelynka18 😀 😀 😀 práveže on sa hýbal až moc, stále utekal a to ctg sa tým prerušovalo, žiadne ozvy sme ho s tým klobúčikom hľadali so setričkou stále 😀 😀 😀 Ja jej zregenrujem, to som ja na vine, minulý rok písala celé prázdniny a tieto vôbec nič, to je moja chyba bola som lenivá.... 😀 A tento rok sa učia vybrané slová tak to ešte len začne diktátiky, nech si zvyká. Ale keď ona píše tak škaredo ako ja som, ale nemôžem jej to povedať. Ale ona šikomo dolu briežkom hore briežkom nad linajku uáááááá, mňa to vytáča!!!! Však počkaj keď pôjde Riško do školy!!! 😀
@amisa @luckaprima No ja idem na cisársky kvôli tomu, že minulý rok 24.marca mi robili cisársky, sme prišli o bábätko dievčatko, to som bola v 17tt, oni to volajú, že malý cisársky, ale jazvu mám rovnakú ako švagriná na 38tt. No a odporúčali nám 2 roky si dať pauzu s ďalším bábom, a my sme počkali 8 mesiacov a to je málo na zregenerovanie maternice. Ale nie som s tým stotožnená, ale čo už, dcéru som mala normálne a bolo to o inom. Ale povedala som, že vydržím všetko len nech sme obaja zdraví!!!!
@amisa A Tebe hrozí nad 4 kg bábätko. Lebo mne v 32tt malo 2200kg a povedal, že bude veľký, ale že mi to môže byť jedno keď idem na cisársky. Ale zase dnes mi povedal, že sono je len orientačné, a že skúsený pôrodník sa naň nespolieha, že aj vizuálne ako pozrie na brucho. Tak neviem. že aj minule podľa sona malo mať 4 kg a narodilo sa 4,9kg, no tak som strašne zvedavá. Neviem odvtedy mi nepozeral váhu. Malú som mala 3,30 kg a to som ju týždeň prenášala. Uvidíme čoskoro!!! 🙂 A prepáč za tie chute, Tebe chutí mlieko s lyžičkou medu, jááááj tak to ja nemusím hlavne ten med ani do čaju. A moja malá všade kde ideme po jarmokoch, na agráči len med by nakupovala, lebo ho natierajú na také oblátky a dávajú ochutnať každému, tak my sme už tak predzásobení na zimu. A to ešte asi tento víkend pôjdeme na Trnavský jarmok. Tam chodíme každý rok s malou a mojou segrou na vlaku z Nitry, už asi 3x sme tak boli, že tradícia, ale neviem či sa ešte odhodlám na vlaku 😕 , alebo radšej autom vybehneme, alebo pôjde len muž s malou, ale aj ja by som chcela!!!! Aj podľa počasia ak nebude príliš teplo tak pôjdem. Mne už ani nohy tak nepuchnú ako cez tie horúčavy.

bettyx
6. sep 2011

@zuzanazuzana tak u nás to je ucházející -malej je docela čert, ale je to fajn.. vůbec nechtěl chodit na nočník! dělal u toho hrozný scény, záchvaty křiku, no děs a během týdne jsem ho do toho dostala 🙂 .. a za 14dní trénování jsme dosáhli výsledku že plenu máme jen na spaní a když někam jedeme, ale na hřiště a po vesnici už to zvládáme bez! hehe... musim se pochválit! no a dnes jsme se spolu koupali, protože jsem nevěděla kdy byl naposledy čůrat -byl s ním manža, tak jsem si ho posadila na klín, pustili jsem si sněhurku a v jednom momentě se mi vyčůral do klína!! no ale ve vaně si mi lehnul na břicho a dělal malá, usmíval se a i pusinku dal! to bylo moc dojemný.. podle mě z toho nemá rozum že bude bráška a tak, ale bylo to nádherný 😅

No a pokud jde o syna, tak máš teď výhodu že mu můžeš pomoct se učit na maturitu když budeš doma -to je velká výhoda... mě zkoušel táta! byl doma na nemocenský a pomáhal mi.. fakt super to bylo -staral se o mě -mi vařil, pití mi nosil a i si vyslechnul kde co z toho všeho a fakt mi hodně pomáhal... moc mi chybí 😔
A že odjede... no, já teda na malýho děsně trpim, takže budeš mít veškerý můj obdiv! tohle bych nezvládla.. už teď nevím jak zvládnu školku v přírodě! a to ještě kluk ani do školky nešel.. půjde za rok..
No a už se taky těšim až porodíme, protože jsem už totálně vyřízená.. ale co ti budu povídat! určitě na tom nejsi jinak 😎

wera.g
6. sep 2011

@nelynka18 😀 😀 😀 my fakt dáme dnes asi rekord v počte krupicových porcií zjedených za večer 😀
pizzu som robila vždy z kysnutého cesta, bola paráádna, ale teraz kupujem to hotové cesto z kauflandu, natriem kečupom, dám tam šunku, paradajku, papriku, šampióny drahému a kopeeeeeeec syru a je fantastická, veľmi ju máme s drahým radi 🙂
Zajtra tiež netuším čo navariť, už mi došli nápady... 😖
@jana0706 tak zajtra šup do obchodu a krupičku na papu 😀 mňam zmrzka, juuuuj dala by som si hneď !

wera.g
6. sep 2011

babyyy, ja sa tu tak rehocem na tom aký má krupica úspech 😀 😀 😀 mali by sme premenovať tému na krupičkové októbrovky 😀

zuzaxa
6. sep 2011

@tinika Tak odkiaľ si? Ale krásne sú, veľmi jej ďakujem, a ona je neskutočne zlatá Monička!!!! Aj my sme sa zoznámili tu na koníkovi a to bolo naše prvé stretnutie a veru nie posledné!!! Už by malého fotila. 😀 😀 😀
No mne vyšli zlé potom aj krvné testy, ale pri NT hodnote sa to začalo, mali sme neskutočných 13,9 a v diskuii tu na koníkovi NT hodnota, je tabuľka a my sme tam za tie tri roky čo tá téma je mali najvyššiu hodnotu. Ale teraz ako som išla na to meranie som cestou tam plakala od strachu a cestou späť od šťastia. Zozačiatku tie poradne boli pre mňa fakt psycho, veľmi som sa bála a doktorka tak stále ku mne aj pristupovala, že všetko je Ok, len malý sa veľmi vrtí, nebojte sa, lebo už ako chvíľu nič nepovedala len pozerala do sona som tŕpla. A teraz sme mali NT hodnotu 1,7. Vtedy sme boli aj na genetiku obaja s mužom a všetko OK, genetička povedala, že to bola náhoda, ale dosť zlá. Mne vtedy vychádzali tie pomery 1:3 , 1:4 a 1:8. No celé zle to bolo! Naše bábenko by sa nevládalo narodiť ani, v 25tt by to samovoľne skončilo, a ja som to nechcela predlžovať. Ale keby sme sa mali sami rozhodnúť, tak ja vôbec neviem ako by sme sa rozhodli, takto rozhodli za nás, že je to tak veľmi zle, že nie je nad čím uvažovať.

zuzaxa
6. sep 2011

@wera.g Zajtra zase uvarme krupicu!!!! 😀 😀 😀

wera.g
6. sep 2011

@zuzaxa som za ! 😀 teda... môj drahý bude určite za 😀 😀 😀

tinika
6. sep 2011

@zuzaxa ja som z Prešova, mam to aj v pase 🙂 no tak to nezavidim vobec, ja ked som bola teraz na utz v 20tt som tiez sa bala kvoli vysledkom z triple testov v 16tt ze čo bude a jedna tehulka odtial vysla s plačom tak vies si predstavit ako sa mi zaludok stiahol, ako DS si mala 1:3? ja mala 280 a som sa bala a to druhe čo je tak 1:220
tak drzim prsteky nech je vsetko ok ti aspon parik vysiel hihi ja si na babu asi este počkam .)))

zuzaxa
6. sep 2011

@tinika No mne ten skríning vyšiel na DS 1:3, Pattau syndróm 1:4, Edwardsov syndróm 1:8. No ale z plodovky mi vyšiel Turnerov syndróm. Takže ten skríning je blbosť približná robená z počítača a dáva do pomeru váhu, výšku, vek, krv, NT meranie, či fajčíš.... To je len triafanie do blba. Pokiaľ nespravia odber plodovej vody a genetiku bábätka tak je to všetko ako lotéria tipos bingo. A zaplatila som si zato 100 eur. No vyšiel nám párik, ale ja sama neviem čo som chcela viac či dievčatko alebo chlapčeka. Mne je to jedno, už len nech držím bábätko v náručí!!!! 🙂
Tak to si fakt z ďaleka z Prešova, tam som raz bola na nejakom jarmoku cukríky predávať. 😀
Mňa tiež asi ako som bola v 15tt predbehla jedna baba z nemocnice, si ju moja doktorka s doktorom zavolali k sebe, lebo v nemocnici nemajú 4D sono a oni to chceli pozrieť na ňom, bola vystrašená, ale ona už mohla byť tak okolo 30tt, a ako som išla po nej doktorka mi hovorí, že je to s ňou vážne, ale viac mi nechcela povedať a ja som jej hneď, že ja to ani nechcem vedieť radšej.

zuzkazv
7. sep 2011

ahojte, tak vidim že sa tu včera večer vo veľkom varila krupica 🙂 takže ste sa dobre najedli 😉 aj u vás tak krásne svieti slniečko? normálne ma potešilo ráno lebo som čakala že už bude pršať,
postielku mám už pripravenú baldachýn a všetko na svojom mieste a je to nádherné 😵 😵 aj som to nafotila ale neviem kde dal mm ten kábel k počítaču 😠 tak večer alebo zajtra tu dám foto. Sme sa s mm rozprávali že malá má tú positelku ako motiváciu prísť k nám 😀 lebo večer sa tak neskutočne hýbala že som myslela že už vybehne von ale držíme pokope ešte 😎 . Inak našla som skvelý liek na nespavosť vitamín S 😉 vrelo odporúčam, hoci som potom mala slabunké kontrakcie ale asi len 4 takže pohoda, a keby prvý krát nerodím už tak by som ani nevedela že sú to kontrakcie.

zuzkazv
7. sep 2011

@missy97231 ahoj no to skóre je od 1 do 10 ale ked si pozrieš v knižke v ľavo sú dva stlpce primi a multi a tam sú čísla CS aké by mali byť k danému týždňu, a tá 6 mi presne sadla podľa tt, možno to máš menej lebo si rodila cisárskym 😉 mne moja dr. stále len povie že je to dobre že sa to pripravuje - inak to nekomentuje a pri mne to možno nerieši lebo mne hrozil predčasný pri prvom, na 2 cm som bola otvorená už v 30tt a malý sa narodil v termíne takže možno to tak dr. očakáva aj teraz. 🙂

zuzkazv
7. sep 2011

@zuzaxa jóóój diktáty chúďatko to bola moja nočná moraaaa fuj, s deťmi ich asi bude písať mm, a ja ich budem radšej matiku učiť 🙂

nelynka18
7. sep 2011

@zuzaxa aha no ten nas lenivec nie a nie sa pohnut,stale do neho stuchala az sa zobudi a on len taky jeden kopanec a spal dalej 😀 tie holandske kolacky,viem co myslis,je to sladke ako "cecek" 😀 tak sa mu ani necudujem,ze tak vystrajal 😀 ani nevrav uz teraz ma strach ako to my zvladneme s tou skolou.....riso nervak,ja nervak a muz nervak 😀 😀 😀 sa pozabijame 😉 no ale tak co uz..teraz uz trenujeme trpezlivost pri takych casopisoch,kde treba nieco spajat,pocitat,kreslit,farbit a zatial sa da 😉
@wera.g ahoj ty krupickova oktobrovka 😀 😉 myslis ten korpus na pizzu?muz chce nieco take kolacove na plechu...mam jeden recept ale nieked mi vide inokedy nie neviem preco 😕
@zuzkazv ahoj u nas hmla ale uz vykuka slnko......len dufam,ze nebude moc teplo lebo uz ma to nebavi 😉 tak sa vytesujes z postielky,super 😵 aky je to liek???ja sice spavam dobre ale len pre zaujimavost 😕 😕

zuzkazv
7. sep 2011

@nelynka18 vitmín s ako sex 😉 a aj ja dúfam že nebude horúco mne by stačilo tak 20 - 22 stupňov ale nech neprší

tun1ska
7. sep 2011

@zuzanazuzana asi aj u nás to bude tak...a teraz si bola na 3D? 😉

zuzaxa
7. sep 2011

Dobré ránko!
No slniečko svieti aj u nás, ale fúka ešte taký chladnejší vietor teraz. Inak tie rána sú aké ťažké, vôbec sa nám nechce vstávať do tej školy. Hovorím malej, že ak už bude bábätko, tatino s ním bude spať a my si pôjdeme ráno spolu do školy, už to vidím!!!!
@zuzkazv No ja som mala problém s diktátmi, ale moji rodičia začali vtom čase podnikať, tak som chodila k susede slovenčinárke na doučko, ale tá ma tak vycibrila, že som sa stále hlásila na diktáty aj na určovanie viet či čo to bolo to, že podmet, prísudok..... A odvtedy nemám žiadny problém! Naša učiteľka v škole bola oproti tejto veľmi slabá, a ona mi povysvetľovala všetky pravidlá, výnimky a už nebolo o čom. Tak nájdem tie zošity z doučka a pôjde sa nato, tá suseda sa odsťahovala, inak by som k nej dala asi aj moju malú.
Som zvedavá na fotku postieľky!!! Ja idem dať krajčírke ešte len ušiť ho 😀 , aj perinky aj tú plachtičku s takým volánom nazberkaným. Dnes sa tam musím už zastaviť u nej. Nosím to v aute už vyše týždňa, teda ja tam nosím všeličo, muž vždy otvorí kufor a nadáva mi, že som jak pojazdný kaufland. Ale tak mám tam vody,jupíky, kolobežku, rakety, korčule kolieskové.... Ja to nebudem stále nosiť hore do bytu a potom zase dole, však ak ideme s malou do parku vyberie si čo potrebuje, zoberieme vodu alebo jupík a ide sa. No keby dakde zostanem v zápche trčať aj dva dni tak ja s mojím autom prežijem. 😀 😀 😀 Len to budem musieť nejako vymyslieť potom aj s kočíkom, že kde ho vopchám, a to mám džípa. Predtým som jazdila na punte, to už by nám asi nestačilo s malou. A muž mi hovorí, že mne by ani jeho dodávka nestačila.... 😀 😀 😀

zuzinka_26
7. sep 2011

@jana0706 dakujem pekne 🙂 dnes s tym cajikom a semiackami zacnem, skusim ich teda rozdrvit a tak spapat....aj ked u mna kvoli stale zlej polohe hrozi cisarsky, tak mozno to bude aj zbytocne...ale uz to mam nakupene a mozno sa nakoniec potvorka otoci 🙂

nelynka18
7. sep 2011

@zuzkazv ahaaaaa no tak to ano ten vitamin uzivam aj ja 😀 😀 a manzel mi ho s radostou zaobstarava 😀 mne vzdy potom hrozne stvrdne brucho a asi 3-5minut musim lezat.....ale kontrakcie som nemala....ale tiez sa takto prirodzene snazime pripravit drobca na porod.....aby som zas neprenasla lebo pri riskovi sme asi 3 tyzdne pred terminom uz prestali lebo nam to bolo neprijemne,tak uvidime aky to bude mat efekt 😉

zuzkazv
7. sep 2011

@zuzaxa pojazdný kaufladnd 😀 inak to je dobrý nápad s tým skladovať to v aute ja mám stále problém kam s tými motorkami kolobežkami atď..... stále to zavadzia - asi sa tebou inšpirujem a hodím to mm do auta 😀 len neviem či by súhlasil 😀

zuzkazv
7. sep 2011

@nelynka18 my sme tiež pri riškovi tak skôr prestali vtedy bol mm taký ustráchaný ale teraz sa nebojí vôbec 😎 tak ja dúfam že pôrod si tým uľahčíme a privoláme aspoň o týždeň skôr 😉 bude menšie baby a pojde ľahšie von 🙂

zuzaxa
7. sep 2011

@nelynka18 Ale sestrička povedala, že po sladkom by sa mal práveže upokojiť, tak ja neviem. 😀 😀 😀
Ale zvládnete školu neboj, prvý ročník je o ničom, naši mali asi slabú triednu, bola na nich ako kamoška vôbec nie ako učiteľka, málo písali a oni ju prehovorili, nech im nedá ešte aj úlohu, a to boli len prváci 😠 Dala im podpis pod 5minútovku a hovorím jej, máš tam chybu, a ona vždy nevadí pani učiteľka to videla, to nevadí, aké nevadí mňa išlo z toho poraziť!!!!! 😀 Teraz v treťom majú novú a tá už je prísnejšia, tak sa vytešujem!!!! 😀
Tie časopisy sú dobré, naša si aj teraz ešte vypýta macka pusíka......
Aj ja mám po tom vítamíne S tvrdé brucho jak kameň! No len ja moc urýchľovať nechcem na ten cisársky. Ale pri dcére mi vyslovene kázali čo najviac sexovať a aj tak som týždeň prenášala a dlho mi ju vyvolávali.
@zuzkazv Noooo ale zo mňa si už všetci robia srandu ako otváram kufor, že čo tam zase máš?, minule sme tam dva týždne nosili rozťahovacie lehátka na kupko 3 kusy . Som hrozná ja viem!!!!

zuzinka_26
7. sep 2011

joj baby, docitala som si prave, co ste vcera vecer pisali...a neskutocnu chut na krupicu som dostala, skvrka mi v bruchu - ale najhorsie je, ze krupicu doma nemam, takze ju musim najskor kupit :( :( :( mnam mnam

nelynka18
7. sep 2011

@zuzkazv no uplne nas pripad 😉 tak v to verim i ja 🙂 dnes v skolke som sa rozpravala s maminou co porodila pred mesiacom a hovori mi,ze nosi este velkost 56 ten maly......keby si ho videla aky prcek 😵
@zuzaxa no co ja viem tak po sladkom sa praveze preberie k zivotu aj to tak u nas funguje..... 😕 jeden povie tak druhy tak 😕 hej neber mi moje iluzie 😀 nam sex prospeje 😉 teda dufam.....sak zvladneme len nas risko je taky ked mu nieco nejde,tak sa nahneva a je cely zduty akoby som ja za to mohla a potom robi nadschval,ze mu nic nejde..take trdlo 🙂

zuzkazv
7. sep 2011

@zuzaxa čo ty vieš možno časom aj túto učiteľku obmäkčia možno ich trieda má na to vlohy 😀 ale nie, len nech ju niečo naučí učiteľka, však nato sú tam 😉 inak naše tiež začne riadne kopať po sladkom tiež to počujem prvý krát že by sa ppotom malo bábo ukľudniť 😕
@nelynka18 no tak to verím že je nádherný 😵 veď keď som teraz tie vecičky triedila tak mi to až do hlavy nešlo že to bude fakt také maličké 😵 a inak náš riško je rovnaký - tiež sa hneď rozčúli!!!! mňa ide z neho roztrhnúť a minule sme boli na ihrisku a tam taký chlapček asi o rok starší ako náš a hrali so staršími detmi a maninami ten kolotočový pinpong a tan malý samozrejme nikdy netrafil loptičku tak ho poslali sadnúť a malý siišiel sadnúť a pri novej hre zase tak - mne skoro oči vypadli že náš by sa hned hodil o zem že mu to nejde a hneď by sa zdul,

katuska_za
7. sep 2011

@zuzaxa ja mam tiez stale obavy ako to vsetko dopadne lebo nam tie tripple testy vysli 2:3
.. a ty pises ze ekd je to takto nizko ze by sa nedozil ani 25tt? to znamena ze sa fakt mohli niekde pomylit?? uff ja pevne verim ze bude krpcek v poriadku aj ked strach je velky...

krupica tu vladne ako vidim a neuverite, ale vcera s manzelom sme si sli robit na veceru ked v tom dosli rodicia na navstevu tak sme to uz nechali tak... Nachystala som malinove pyre z cerstvych maliniek (som ich trosku podusila s cukrom) a dnes uz len konecne tu krupicku navarit... aj ked ja mam najradsej z gramkom alebo skoricou ( niekto tu pisal ze v tehu sa skorica nesmie, a to uz preco? ja sa jej nejako nevyhybam lebo ju zboznujem...)

nelynka18
7. sep 2011

@zuzkazv no veru aj mamina sa kukala na tie vecicky,ze to aj oblecie 😕 😵 no nas pred inymi detmi to nie....taku hambu by si on neurobil 😎 ale doma ked cosi malujeme,ci lepime,piseme tak to su nervy ked mu to nejde 😠

nikolka4
7. sep 2011

Ahojte baby ako vam v tichu zavidim že mate mužou doma a nemate s ničím problém hmmmmm moj už ťahá 3mesiac vonku a dnes mi ohlásil príchod dom až 29.9 ešte že mám termín 9.10.hehe ale po pondelkovej poradni som 1cm otvorená tak mam obavy aby to aj stihol dojsť dovtedy lobo ho chcem mať pri pôrode ako bol aj pri malej,je to niečo pekné ked je tam s tebou 🙂 hm no aj mi sme pri malej sexovali ešte v ten večer a o pol 1 sme leteli do nemocky a za hodku bola vonku 🙂 joj keby mám taky porod aj tento čo by som zato dala 🙂 necháme sa prekvapiť 🙂

zuzaxa
7. sep 2011

@nelynka18 @zuzkazv Tak ja teda neviem, mne až tak extra sladké teraz nechutí, skôr vára, ale bola som taká hladná, že mi to padlo v aute vhod. Ale nejako besno kope už vyše týždňa!!!
Ja sa toho normálne bojím, že chlapec, naša malá bola úplne zlatá, to skôr teraz sa oduje! Jáj bojím sa, to bude asi o inom ako mať babu!!! Aj toho pipíka no zo všetkého mám strach! Minule hovorím kamoške čo má chlapca, že to ako ho budeme pestovať, že tak keď sa bábo drží medzi nohami jednou rukou tak zdola, že však či mu nebudem nato tlačiť. 😀 😀 😀