icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

misickab3
8. sep 2011

@zuzaxa no termín je 7.10. popravde, asi keď zajtra budem volať na výsledky kultivácie toho steru, tak sa opýtam aj na to, prečo až o tri týždne, aký mal dôvod...lebo sa mi nezdá, že by bol nedôsledný. Dával si pozor na všetky vyšetrenia čo mi mal robiť, aby prebehli v správnych týždňoch a keď som mala problém, tak robil ešte aj kontrolné vyšetrenia pre istotu...tak neviem...uvidíme, čo mi povie...popravde v tej chvíli mi to ani nenapadlo sa ho pýtať...mňa také veci začnú škrieť až keď prídem domov 😀
@luckaprima

zuzaxa
8. sep 2011

@misickab3 Spýtaj sa radšej,Ja si tiež nemyslím, že by to zanedbal, možno má toho veľa alebo si to nepovšimol. a ty budeš chodiť k nemu alebo do nemocnice?
Môj minule za tie stery dilinkáč ma objednal na piatok, a že stačí tak na pol druhú aby som prišla a to bol piatok a sestrička, že jéžiši utekajte s tým do nemocnice, či tam ešte budú v labáku ak nie tak zase v pondelok prídete. 😠 😠 😠 A ja chodím do druhého mesta 38km. No našťastie mi to zobrali!!! 🙂
A môj doktor ma vždy objednával na štvrtok a teraz som začala chodiť utorky, a tie štvrtky býva po nočnej a veru teraz bol taký zlatý, úplne iný. Asi to je dosť na neho už má vyše 55 asi a v stredu má celý deň operačný deň v nemocnici, večer nočnú a cez deň pacientky, tak sa mu ani nečudujem, že tie štvrtky sa mu nechce srandovať.

misickab3
8. sep 2011

@zuzaxa no, zatiaľ nespomínal nič, že by ma posielal do nemocnice na kontrolu, ale veď uvidíme...som zvedavá, čo mi zajtra povie... 😖

misickab3
8. sep 2011

@zuzaxa ale ja sa im nedivím, keď majú toľko toho tí dr. veď ako si opísala tých pár bodov z týždňa tvojho dokyho, tak ja by som sa už na jeho mieste asi zbláznila...už by som ženskú vagínu, alebo utz nechcela ani vidieť 😀

dadusa26
8. sep 2011

ahojte ..tak hlasim sa zo vcerajsej poradne ...odber na streptokoka fuha..bolestivy..neviem preco ma musel roztiahnut takymi umelymi kliestami ale myslela som, ze sa rozrevem..a potom cakanie v nemocnici..kde som vyfasovala poradove cislo 24...na radu som dosla o pol druhej...veru od rana nic moc..z toho sedenia som mala nohy ako papuce...ale aspon viem ze je vsetko v norme a za 2 tyzdne dalsia poradna a prietoky....momentalne sme 35+5 a vazime 2476gramov co je tak akurat...dr odhadol ze mala bude mat tak cca 3kg..
uz dva razy som mala take bolesti ..nieco ako falosne kontrakcie...teda aspon si myslim ze to bolo ono ..u syna som to nezazila..tak radsej som dnes poprala posledne veci a zajtra sa na finale uz dobalim nech mam pokoj v dusi

zuzaxa
8. sep 2011

@misickab3 Môj si našiel priateľku takú asi 29ročnú gynekologičku z tej istej nemocnici a ona mu chodí pomáhať do ambulancie, najmä štvrtky to majú aj dve sestričky, a má dve miestnosti dve soná, takže to tam frčí jak na bežiacom páse. Ten utorok je taký voľnejší je tam sám so sestričkou a aj menej pacientiek. No ale nezávidím mu aj tak! Je rozdiel doktor čo má len ambulanciu a taký čo aj chodí rodiť do nemocky. U nás je už v meste málo takých čo majú svoju ambulanciu a chodia aj do nemocnice. Preto som si vybrala tohto a chodím za ním do druhého mesta. A páči sa mi, že ťa objednajú na hodinu bez poplatku a nemá ani časenky. U nás v Nitre sú takí čo 6 eur ak ťa objednajú na hodinu a potom ráno na 6 na časenku, takému som chodila, a stačilo!

jana0706
8. sep 2011

@misickab3 ja som bola tiez dnes na poradni, som 35+1, cize prave zacinam 36 tyzden a bola to uz posledna kontrola u neho, mi bral ster na streptokoka, pomeral babo, povedal ze vsetko je OK akurat ze maly bude asi mensi, este nema 2500 g, ale vraj keby sa poponahlal a teraz by sa narodil tak by mu uz nebranili 😀 ale nastastie to zatial na skorsi termin nevyzera, tak nech este pekne rastie... no a ja som dost chuda tak som aj rada ze nebude velmi velky, aspon nebudu spekulovat ci ho budem moct prirodzene porodit...no ale tiez mi povedal ze si mam az skoro za dva tyzdne prist pre vysledky a objednat sa do porodnice na CTG a ultrazvuk, to vraj staci az posledny septembrovy tyzden - ale to uz budem koncit 38 tt, sa mi to zda dost neskoro, ved keby sa maly poponahlal tak to uz mozem pomaly aj rodit...tak sa popytam pri objednavani co v nemocke povedia, ze ked mam termin 13.10. kedy mam prist prvy krat na CTG...

jana0706
8. sep 2011

@bv_alexandra teda dufam ze bolesti presli a uz sa citis fajn, snad islo len o poslickov, daj vediet ci je vsetko v poriadku, na rodenie este mame chvilu cas..

jana0706
8. sep 2011

@zuzinr to je super ze maleho bavi tenis, podla mna je skvele ked uz take male deticky prejavuju zaujem o nejaky sport...my s mm sme len taki rekreacni sportovci, tazko povedat ci nase bejby bude mat nadanie...ale na co sa tesim je to babatkovske plavanie, ak bude zdravy tak chcem zacat uz na jar...kamoskin maly aj sesternicina dcerka z toho boli odmalicka uplne hotovi, doteraz ked su vo vode tak nie je stastnejsich deti 😎

jana0706
8. sep 2011

@andelusik my sme vydrazili kosik Jola (maju ho v Kike) cez Ebay, novy sa mi zdal drahy, ale ked sme boli naposledy v Kike tak ho zlacnili tusim na 79,- Eur, to uz je prijatelna cena za novy lebo za nejakych 40 sa urcite bude dat predat...alebo skus rozne bazariky, urcite bude niekto predavat...

bv_alexandra
9. sep 2011

@berus222
@zuzaxa
@misickab3 ahojte dobré ránko 🙂
Noc bola dosť zlá, ale nakoniec sa to trochu ustálilo, zaspala som, v noci som sa pár krát ešte zobudila.
Chcem isť teraz k dr ale vobec neviem kam. vbehnem do hociktorej ambulancie alebo ako?
Bolesti už nie sú také ako včera, ale tlaky cítim stále hlavne v krížoch. Ja fakt neviem. Dúfam že nebudú zas po mne pozerať že zbytočne stresujem ako naposledy. 😖

baby213
9. sep 2011

@jani74 A vies ze som si hned po precitani tvojho prispevku myslela ze si bola v NR nemocke? clovek uz nevie ci sa ma nad tym zasmiat alebo plakat... ☹

berus222
9. sep 2011

@bv_alexandra vyprdni sa na nich, nech pozeraju ako chcu. ja som mala kontrakcie kazdych 30 minut, vobec sa mi neskracoval cas a sestricka tam prevracala ocami, ze co ich tam otravujem tak skoro a do hodiny bol maly na svete. pekne utekaj, nech sa na vas pozru. ked nic, tak pojdes spokojna domov.

bv_alexandra
9. sep 2011

@berus222 to je to že v tomto smere lekárov nemusím, preto sa vždy snazim to doma predýchať, lebo niekedy fakt sa tvária akoby ich človek obťažoval.Raz som išla radšej k svojmu dr a ten ma hned poslal do nemocky, a čudoval sa že prečo som tam nešla rovno tak som mu povedala že prečo a doslova mi povedal že sa mám na nich vyprdnúť, že oni sú tam predsa o od toho aby pomáhali a nie aby frflali. že vie že sú takí, ale že si to nemám všímať 😉

katuska_za
9. sep 2011

dobre ranko.. dnes sa akosi necitim dobre a tak idem pracovat z domu... na posteli uz mam urobene miestocko, notebook nachystany a mozme makat, snad pri tom nezaspim :D aj manzel zostal doma pracovat asi chce na mna davat pozor 😀
@bv_alexandra este mas cas tak pekne vysvetli drobcovi, ze este nech nevymysla.. drzte sa nech vsetko dobre dopadne....

bv_alexandra
9. sep 2011

@katuska_za od rana ho hladkám no mrví sa ako malý čert 😀

nelynka18
9. sep 2011

@santerra no to je teda sila,ze az za 3 tyzdne...on je slepy???nevidi,ze v ktorom si tyzdni 😕 nechapem no davaj si na seba pozor....
@bv_alexandra tak co ako?ides uz k dr.? 😕
@jani74 no tak pekne oddychuj,kedze dr. ma volno az koncom septembra 😉 toje sila toto...akoby si to ty mohla neako ovplivnit aby si neporodila,ved to je risk....tak pekne lez a nohy vyloz 🙂

bv_alexandra
9. sep 2011

@nelynka18 neviem sa tam dovolat stále obsadené, lebo neviem kam isť. či do hociktorej ambulancie abo ako? 😒

nelynka18
9. sep 2011

@bv_alexandra aha no tak skusaj,nastastie ja chodim do porodu k svojmu dr.ktory sidli v nemocke...o starost menej...a citis sa ako?tie tlaky co si spominala su take silne?lebo ja mam tiez take tlaky a na Wc idem po kazdom jedle a cikavam aj 3x do hodiny a taky tlak citim aj ja ale len slaby s porodom sa to porovnat neda.....vies ze ci to nie je normalne,ze ci uz to tak nema byt ku koncu 😕

zuzkazv
9. sep 2011

ahojte baby, ja som mala včera večer tri kontrakcie, ale už silnejšie normálne som sa pri prvej zľakla že to už bude naozaj 😕 našťastie to prešlo, ale teraz ráno mi je riadne zle, tak slabo chodiť musím iba v predklone, urobila som si krvopotne teraz kávu, tak dúfam že mi zvýši tlak a prejde to
@bv_alexandra chod určite nech ťa radšej pozrú aby si vedela že je všetko ok, a na ich pohľady sa vykašli

misickab3
9. sep 2011

@jana0706 ja tomu nerozumiem...buď sme my precitlivené a také veci nejako moc riešime, alebo oni sú slepí a nevidia, v koľkom sme týždni... 😠 ja som zvedavá, čo by robili, keby sa kvôli tomu niečo zomlelo a my by sme mali komplikácie, alebo aj niečo horšie- ani si nejdem predstavovať ☹ musíme sa ozvať a uvidíme, čo nám kto povie...a modliť sa, aby boli bábätká v brušku spokojné a popýtali sa na svet vtedy, kedy majú...

No, v noci to bolo ťažké zaspávanie....a potom tie sny- normálne sa mi v sne bábo tak dralo cez brucho, že bolo vidno kolená a potom ani neviem ako sa dostalo na svet a riešili sme tam, že by tu ešte nemalo byť, že má ešte čas, tak sme ho tlačili späť do bruška 😀 úplné blbosti....

misickab3
9. sep 2011

@zuzkazv fíha 😕 tak dnes oddychuj, aby sa ti to upokojilo....dúfam, že to prejde 🙂 ešte chvíľku nech bábo počká...

katuska_za
9. sep 2011

baby neblaznite, este mesiac casu a vy tu pisete uz o kontrakciach... este su dorbunke tie nase babatka v brusku, este nemozu ist von... ale aj ja mam niekedy uz take bolesti ze sa bojim co to je.. ale kontrakcie asi vyzeraju inak ako to co obcas chyti mna... ja mam len bolesti dole v tej lonovej kosti a az v stehnach z vnutra inak nic a vzdy mi stvrdne brusko pri tom

misickab3
9. sep 2011

@katuska_za tiež mávam len také bolesti....plus také ako pri menzese- sem tam bábo tlačí hore na žlčník, alebo pečeň,alebo čo a potom tvrdne tiež bruško, ale včera si dal manžel s malou kus reči a pomaličky to prešlo 🙂

zuzkazv
9. sep 2011

@misickab3 veď aj ja som sa už vyplašila včera veď ešte máme pred sebou podľa počítadla 29 dní, teraz oddychujem len je problém si nájsť polohu, inak ty máš riadne sny 🙂 mne sa nesníva vobec

katuska_za
9. sep 2011

@misickab3 aj moj manzel vzdy odhovara malemu nech netlaci maminku 😀 a obcas to vazne aj zabera... uz si budeje respekt pred ockom od mala asi...

misickab3
9. sep 2011

@zuzkazv no- všetko nové, každý tlak, bolesť, ktorú nepoznáme nás vystraší- to je asi normálne...ale pozitívne je, že nás to dovedie (dúfajme) k vytúženému bábätku.... 😵
niečo mi o tých snoch hovor- a potom, že mám byť pokojná, keď ma také straší v noci...neviem či som bola hladná, alebo čo... 😀

bv_alexandra
9. sep 2011

@misickab3 niekedy mam pocit že sa až moc sledujem

@nelynka18 opisať bolesť bol pre mna vždy problém 😝 je to tlak dolu ktorý cca raz za pol hodinu prechádza do sťahov ale tie sťahy nepocitujem ako bolest, iba také mierne sťahy 😒

misickab3
9. sep 2011

@bv_alexandra to je normálne, že sa sleduješ...myslím si, že nerobíš paniku hneď tak z hocičoho...toto je už niečo, čo v poslednom štádiu tehu môže byť bežné, ale aj nemusí....každá žena má podľa mňa inak silné tlaky, kontrakcie, tak ako povedať, čo je ešte normálne a čo už je príchod bábätka?

zuzaxa
9. sep 2011

Dobré ránko!
Vidím, že všetky sme na tom podobne, asi to už pomaly pôjde..... Mne sa v noci tak blbo spalo, na wcku som bola asi 5x a tak sa mi nechcelo zakaždým vstávať.....
@jani74 Tiež ma to neprekvapuje ak si bola tu u nás v Nitre. Ale však sekciu Ti spraví aj nejaký doktor čo tam bude, či ty chceš vyslovene primára. Mne je nesympatický. A akože on je v norme, že 30.9. však cisársky mu nezaberie celý deň, to je fakt taký vyťažený? Mne zase môj v Zámkoch, že ešte je skoro dohadovať sa na termínoch, že uvidíme o týždeň podľa toho ako bude malý. Ale že týždeň pred termínom najneskôr. Asi v Zámkoch takí vyťažení nie sú, a on máva aj nočné služby tak ma šupne tam. A primár to asi chce v rámci operačného dňa, možno on nočné nemáva. Neviem môj si aj pacientky tak berie, že keď má službu aj s jeho priateľkou gynekologičkou dajú vyvolávačku ak už je čas a odrodia ju.
@bv_alexandra Ja si myslím, že choď tam do nemocky na tú ambulanciu rizikovú kde si bola aj minule. Alebo skús svojmu dokimu, keď je taký zlatý. A tiež si myslím, že sa na každého vykašli čo si kto bude myslieť o Tebe.