Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
ahoj tehuľky, priebežne si Vás čítam, veľmi neprispievam, ale vaše cenné rady beriem všetkými 10. Nejak si nepamätám, či ste už riešili odsávačky mlieka. Prosím poradte...
@andy.v ahoj, no....ja som sa už pevne rozhodla (vzhľadom na to, o čom sme sa bavili aj s laktačnou poradkyňou aj baby na cvičení pre tehotné), že žiadnu odsávačku nebudem kupovať....vraj je to úplne zbytočné pre ženu, ktorá plánuje normálne kojiť- ak niečo treba odsať, tak je vraj omnoho šetrnejšie urobiť si to ručne- samozrejme až na prípady žien, ktoré majú mlieka na rozdávanie pre ďalšie pomaly dve deti...ale ak ti teda môžem poradiť- vystačíš si s vlastnou rukou a v prípade, že by to nestačilo, obchody sú dnes otvorené od nevidim do nevidim...
viaceré druhorodičky mi hovorili, že použili odsávačku max. 2-krát a aj ich to bolelo viac, ako keď to urobili ručne...takže mi to príde ako vyhodenie peňazí do ľuftu... 🙂
@natalii6 ahoj,ja mam zase opacny problem 😒 mne by mohli dat ten klystir uz teraz lebo mam problem ist na velku aj ked citim ze mi treba alebo neviem ci to mala ma tak tlaci ci co.a v noci chodim na malu aj 4-5krat, ale asi aj preto,ze mam pri posteli vodu a cez noc som taka smedna ze vypijem aj liter vody,ked nie viac
...Ďakujem za podporu ohľadne škôlky, pomáha to a tiež som dnes prelúskala nejaké diskusie, fóra tak sa utešujem a snažím sa obrniť trpezlivosťou.
....Ajaj takže sme sa rozbehli - máme októbrovčiatko 🙂
@natalii6 ja som čítala, že takéto čosi je príprava pred pôrodom, že telo sa čistí.
...písali ste o dĺžke krčka - ja mám 1cm
@misickab3 aj u nás dávajú (aspoň pred 3r. dávali) klistír - sme sa smiali so spolubývajúcou na WC keď nám ho dali, že sme ledva dobehli v smiešnych pózach na WC a tie zvuky potom - sme sa smiali, že v septembri vy... vianočné pupáčiky 😀 😀 😀
@natalii6 aj ja som rodila cisárskym a dali klistír a 15min. vydržať???Nestihla som prejsť chodbu a nie vydržať 15min 😀
Ozaj dievčence - neviete mi poradiť najakú stránku kde sa dajú stiahnuť anim. rozprávky v slovenskom dabingu???Matej začal rozprávať po česky 😲 všetko čo máme som zohnala len s českým dabingom...Ďakujem 😉
@anita12 keďže som rodila skoro 8rokov dozadu,tak som mala len obyčajnú ručnú,ale postačilo to,je to ozaj výhoda,ako ručne som sa teda poriadne zapotila.Ja tiež teraz nemám žiadnu kúpenú,až keď by bolo treba,tak si kúpim,myslím,že teraz neni problém zohnať odsávačku akúkoľvek.načo to riešiť dopredu,keď možno ju ani nebude treba 😉
@anita12 do porodnice si ju treba zobrat ked mas svoju urcite, ked nemas tam ti daju aby sa ti zacalo tvorit mlieko musis si pomoct aj odsavackou nielen prikladanim babatka ... ja som pri prvom mala elektricku medelu a nevedela som si vynachvalit bolo to super a odstriekala som kvantum mlieka, pri druhom som si uz kupila sice tiez elektricku aventku ale nejak mi nesadla tak som pouzivala len manualne odsavanie na nej a to bolo super bez toho sa urcite nezaobides v prvych mesiacoch ...
@anita12 ahoj aj ja ma podobne skusenosti ako @kucminka . V nemocke som mala rucnu ale nic moc..a doma som si neskor zadovazila elektricku. ALe to zavisi od mnozstva mliecka co budes mat. Ja som mala tolko ze som ponukala do laktaria.
@natalii6 inak toto som mala pred prvym porodom aj ja.. este som enmala kontrakcie a telo zacalo zrazu ocistu..hnacka z nicoho nic (radsej som nic nejedla len pila sladke napoje, lebo uz som cosi tusila).. a potom po par hodinach sup kontrakcie a porod na druhy den 🙂
@jana86 ma napada co mna prehana ked potrebujem ..stava s marhuloveho kompotu 🙂 v kombinacii s acidkom 🙂
@nelynka18 inak ak nevydrzis do pondelka, tak si daj namiesat v lekarni (len neviem, ci ti aj cez vikend namiesaju) BORAX GLYCERIN - to je na mikozy, moze sa to aj v tehotenstve. Treba to skladovat v chladnicke a max tusim 1-2mesiace. Je to taka vodicka s ktorou sa robi vyplach zo spodu, najlepsie ak mas taku ako striekacku, co byva pri detskych sirupoch a zo spodu si robis vyplach. Na prvy raz to moze dost stipat, segra ked si to dala, vravela, ze az slzy v ociach mala ale za dva tri dni bolo po mikoze. Tak vyskusaj, namiesany roztok stoji okolo 3-3,50 eur
@andy.v Veru odsavacka je uplne zbytocna vec do predu. Ak ju nahodou budes potrebovat, vzdy sa da aj bud od niekoho pozicat, ja som mala od sestry, ale nakoniec som ju pouzila asi len dvakrat a nakoniec ak bolo nahodou treba daco odstriekat, najjednoduchsie to slo rucne. Ak by si ju nahodou potrebovala, staci dokupit aj neskor. 😉
@anita12 ak ti bude treba odsavacku v nemocke, tak tam ti pozicaju. Ja som si v nemocke odstriekavala, lebo som mal a vela mlieka a domov ked sme prisli, tak som uz normalne kojila podla potrieb malej a odsavacku nebolo treba. Ak som nahodou mala velmi nabite prsia ta som odstriekala rucne.
nelynka18 ja mám teraz akurát tvoj problém,mám mastičku Candibene a nejaké tabletky na vkladanie.neviem či je ale tá mastička voľne predajná,skús sa spýtať v lekárni.Mne sa zdá,že mi zabrala hneď.
Ahojte! Rada si vás čítam i keď zatiaľ som neprispela, ale dnes mi to nedá. Už asi tri dni ma neznesiteľne bolia bedrové kĺby,hlavne v noci, keď ležím na boku, tak sa na to až budím.Je to normálne? Máte to aj vy?Je pravda,že som trošku viac pribrala, už asi nejakých 15kíl,môže to byť aj tým?
@cabby88 .... ja sa pretáčam asi tak každú hodinu a podkladám taký ten vankúš dojčenský pod bruško a medzi kolená , lebo tie kĺby ma tiež až tak štípu a zobúdza ma to , ale ty si už v pokročilejšom štádiu, tak neviem či je to nejaký iný príznak ...., ale žienky tu skúsené Ti možno povedia 😉
inak pozeram že babulka sa od včera neukazala, žeby si ju nechali v nemocke 😒 😉
@katuska_za ...dakujem za informacie, no pravdupovediac si ma celkom dost vystrasila :( ak mi hrozi cisarsky, tiez mi daju tu infuzku a aj malickej lieky? fnuk, je mi z toho na nic.
@misic ...dakujem za pozitivne slova, troska si ma upokojila, dufam ze to bude OK.
@natalii6 ahoj...je to normalne, lebo ja chodim na velku aj 5-6 krat denne, aj som hovorila o tom lekarovi, ze ako beriem zelezo, tak ja nemam zapchy (ako mi spominal, ze to moze sposobit zelezo), ale mna skor prehana...tak povedal, ze vacsina zien ma zo zeleza zapchu a male percento z neho prehana...tak som to male percento a mozno aj ty ak ho tiez beries ;)
@jana0706 ahoj toto tiez neni presne,povedal mi ze to je orientacne.Jemu sa to vypocita ked pomera hlavicku brusko a nozku samo,vies hned mu tam vyhodi kolko by malo podla toho merat.Sama som zvedava kolko bude mat,nasa Nelka bola drobcek ta vazila po narodeni 2970g.a to som rodila na druhy termin co som mala.
Tak ze uz druhe babenko mame na svete? pozerala som fotky a je krasny.Tak trochu jej aj zavidim ze uz to ma za sebou 🙂 kedy mala katulka termin? malinky vyzera byt celkom velky 🙂
Dnes som bola konecne na nakupi,kupila som plienky,vlozky,tampony do podprsenky,vlhcene obrusky,podlozky,rybaciu mast.. znacku som kupovala babylove aj pri nelke som ju kupovala a som bola spokojna.
Kolko si beriete do porodnice plienok?Kupila som zatial jedno balenie po42ks,ale to hadam neponesiem cele,ci ako?
@bv_alexandra Uz sa citis lepsie?
@nelustek ja si beriem radšej celé balenie plienok, koľko miniem, toľko miniem a ešte mám 2 vzorky aj z iných plienok, keby náhodou tie prvé nesadli 🙂 čo som počula od kamošiek, treba rátať tak priemerne 8 plienok na deň...
@nelynka18 mne kázal doki dokonca tehotenstva... tak neviem, čo mám robiť, či ho prestať brať, alebo nie.. Ale aj kvôli tomu, že už mesiac a dačo mám placentu typu III, čiže prezretú, aby bábo malo čo potrebuje, prietoky zatiaľ dobre.. S tým rozsýpanim si ma rozosmiala 😀 😀 😀 My asi tiež pôjdeme skôr, doki opdorúča v 37, 38 TT ukončiť tehu... tak neviem... 😕 Ja ešte ani zbalená nie som.

@nelynka18 ked som pred vyse 5r chodila upratovat tak som si tolko toaletaku nabrala ze nam vydrzal 2r 😀 a to som este porozdavala juj kolko penati som usetrila teraz nestacim kupovat 😠 a zase ma klati na zachod 😠 ..ani mi nehovor ja tiez ledva chodim a tlaci ma to ako des...juj musim uz bezat na to wc a idem este upratovat kym maly spi..caute 🙂