icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

lolko_lenka
9. sep 2011

stále sa zabudnem spýtať... neviete čo znamená zápis v tehotenskej knižke v stĺpci "NALIEH."? teraz tam mám 4/p... ďakujem...

bv_alexandra
9. sep 2011

@nelustek trochu lepšie celý den som polihovala, tie sťahy som mala asi len dva krát. teraz som bola v obchode tak mi riadne stvrdlo bruško tak si idem opať lahnuť 😉 🙂

bv_alexandra
9. sep 2011

@katy31 no ja som tiež zbalená nebola ale včera so to pobalila hádam do 5 min ked mi hralo tri tri 🙂

katy31
9. sep 2011

@bv_alexandra 🙂 🙂 keď ja si stále myslím, že ešte je čas.. ale tiež sa na to chystám zajtra... 🙂

nelustek
9. sep 2011

@lolko_lenka az 8 plienok na den? boze ja si fakt nepamatam kolko som asi minula...ale fakt je ze som tam mala cela balenie plienok z tesca neviem ci ich nebolo cez 80ks.ale kolko sa minulo 😨

lolko_lenka
9. sep 2011

@nelustek ved zvyšok prinesieš domov 🙂

nelustek
9. sep 2011

@lolko_lenka ved ja viem ale ked toho je tak vela co tam potrebujeme,sa z toho zblaznim a este ani tasku nemam doma.

katy31
9. sep 2011

@nelustek ja som kúpila celé balenie Pampers newborn a je ich tam 42.. si myslím, že to stačí... keď, tak Ti donesú ďalšie...

lolko_lenka
9. sep 2011

@nelustek ty ešte nie si zbalena!? To sa len zdá, že toho je veľa, ja som zbalená v klasickej športovej taške pre seba a pre malú v športovej kabelke, ved pre ňu iba plienky, vlhčené obrúsky a 2 body beriem

zuzkazv
9. sep 2011

@nelustek no tých plienok určite 40 minieš za tie 4 dni, však bábatká také malinké potrebujú 8 až 10 plienok na deň ja si zo sebou zoberiem asi 10 a potom mi mm zvyšok donesie, a donesie celé to balenie čo sme kúpili tých tam je 80 tuším, ale však naspäť to auto odvezie 😉 a inak ani ja ešte niesom zbalená a tiež ešte tašku nemám doma keby ma to chytilo tak nemám veci do čoho rýchlo pobaliť 😝

lolko_lenka
9. sep 2011

@zuzkazv igelitky to istia 🙂

zuzkazv
9. sep 2011

@lolko_lenka 😀 😀 aká originálna by som bola čo? 😀

lolko_lenka
9. sep 2011

@zuzkazv 🙂 tak ale snád ešte si počkáš na tú cestovnú tašku 🙂 či!? 🙂

zuzkazv
9. sep 2011

@lolko_lenka hádam počkám 😉 aspon ze vecicky pre male uz mám pripravené

nelustek
9. sep 2011

@lolko_lenka no niesom este zbalena,sice mam to napolku nachystane,ale iba v skrini na kope.Uz by som sa asi aj mala,pri Nelke som mala vsetko v predstihu a teraz si stale hovorime s muzom ze je este cas.. iba dnes som bola kupit veci co budem potrebovat.A tasku musim zobrat od svokry,lebo taku velku ani nemam..

nelustek
9. sep 2011

@zuzkazv
@lolko_lenka
tak to by bolo tych igelitiek 😀 😀 😀

lolko_lenka
9. sep 2011

@nelustek 🙂

raona
9. sep 2011

táák babule, ja tiez este nie zbalena 🙂 xi xi, tiez cakam na vacsiu tasku od segry 🙂 ale tak napol nejake veci nachystane v skrini mam pre seba aj babo..ale mi este chyba napr. tie jednorazove nohavicky a mast na bradavky.. vsak hadam stihnem kupit 🙂

kucminka
9. sep 2011

@raona berete si aj mastičku na bradavky?a akú?dá sa kúpiť normálne v lekárni?Ja som pri prvom nemala,ale tá bolesť,uff ☹

nelynka18
9. sep 2011

@misic ahoj diky ale ja mykozu nemam 😕 to misisckab ja som mala ale mne dal dr.tabletky a je po tom 😉
@kucminka neviem co ste baby citali ale to misickab ma mykozu ja nie ja som ju mala ale uz ju mam vyliecenu 🙂
@cabby88 alebo to bude tym,ze tvoje mimi ma hlavicku uz v porodnych cestach a ked lezis na boku,tak ta hlavicka tlaci....mna to bolieva tiez tam vsade dolu 😒
@katy31 no tak ho ber dalej asi ked kazal 😒 hi no veru uz sa rosypame 😀 veru uz katulke aj ja trosku zavidim(samozrejme v dobrom),ze uz to ma za sebou 😵 ach jo nech uz to pride lebo moj strach rastie kazdym dnom 😖 fu tak do 2 tyzdnou to budes mat za sebou?no super 😉

katy31
9. sep 2011

@nelynka18 ale čoby za sebou... to len môj gyndoš navrhol... pôrodník, ku ktorému chodím na prietoky vraví, že ak budem zavretá a prietoky dobre, že ako ho vyberieme.... že ho tam necháme... tak neviem.. ja mám z toho hrôzu. Navyše mi dnes jedna baba napísala, že v Nemecku, keď je už taká prezretá placenta, nechajú ženu v nemocnici a stale sledujú dieťa, že ak sa placenta odlúpi a žena začne aj krvácať, že doslova ide o minúty... tak ma riadne vystrašila... 😖 Aj som sa hneď zbalila do pôrodnice.. To magnézko beriem, aj kvôli prietokom a predčasnému... takže dúfam, že aspoň do 1.10 potiahneme.. a potom nech príde na svet ako chce... kedy chce... hlavne, nech je zdravé a živé... 😔

andelusik
9. sep 2011

@jana0706 dík 🙂

tun1ska
9. sep 2011

@lolko_lenka myslím, že to znamená, že hlavička ti už nalieha na krček, tlačí sa von 😉 už je nízko...určite ťa to bolí, pri chôdzi, keď vstaneš...

wera.g
9. sep 2011

ahojte babule 🙂
ako sa máte? ako pokračujete v prípravách? 🙂 ja som dnes nabehla do lekárne, kúpila som sudocrem, lieh a gázičku na pupčok, aviril zásyp pre istotu.. A ešte rozmýšľam, čo pre malého potrebujeme... odsávačku soplíkov, monitor dychu, ešte nejakú kozmetiku (zatiaľ máme len syndet sebamed).. A dečku nemáme ani jednu.. Inak si myslím, že už sme vybavení... teda - dúfam 😅

A tie plienky - keď vezmem celé balenie (72ks), čo ostane mi vrátia, či to tam zostane?

lolko_lenka
9. sep 2011

@tun1ska pri chôdzi ani nie, ale keď mám vstať z postele, tak to je fakt terno 🙂

@wera.g tú odsávačku soplíkov nemám ešte ani ja, lebo sa neviem rozhodnúť či elektrickú alebo takú, čo sa odsáva ústami.
A tie plienky by snáď mohli vrátiť 🙂 ja s tým celkom rátam, teda ak bude čo vrátiť 🙂

zuzinr
9. sep 2011

@andy.v ja som odsavacku nepouzivala ani pri 1 dietati a to malu som kojila teda dlho. Nemusela som si ani odsavat, ja som si ju casom nastavila na presne hodiny a tak sa mi aj tvroilo mliecko a malej uplne stacilo. Zo zaciatku som kojila z obidvoch prsnikov, neskor som uz vzdy pri kazdom kojeni striedala, jedno kojenie 1 prsnik a 2 kojenie 2 prsnik. Ja urcite odsavacku kupovat nebudem do predu iba max. keby som mala nejaky problem pri kojeni.

wera.g
9. sep 2011

@lolko_lenka veď to nevieme ani my, či takú tú manuálnu, alebo na vysávač (tá sa mi zdá taká... drastická 😕 ) A tie plienky.. tiež si myslím, že by mohli, veď pochybujem, že spotrebujeme 72ks plienok za 3-4 dni... alebo vezmem len polovicu a prípadne mi mm prinesie? hmmm... neviem neviem 😅

lolko_lenka
9. sep 2011

@wera.g tú na vysávač neriešim vôbec, tá mi pripadá tiež brutal a hlavne si neviem predstaviť, keby trebalo v noci použiť.... to by zobudilo v tom tichu aj susedov a malú by to ešte aj vystrašilo 🙂 skôr už tú elektrickú, aj keď zase, tá je celkom drahá ...

zuzinr
9. sep 2011

@jani74 no to mi je luto maleho ze takto place do skolky ale neboj on si zvykne aj ty, uvidis. Ja si tiez este do dnes pamatam na Matuska ked isiel do skolky mal 2,5 roka a isiel hned na cely den. Ja som si nemohla ani zobrat dovolenku lebo akurat v ten den som nastupovala do roboty ale volala som tam asi 5x za den, si museli v skolke ucitelky mysliet. On bol taky mamickin ked bol maly, s cudzim ani za svet a ked sa mu niekto prihovoril tak len hlavu zvesil co sa tak hanbil. Ale hned od prveho dna v skolke sa mu pacilo a vobec neplakal 🙂 Neboj aj maleho to urcite prejde, zvykne si, hlavne je ze poobede sa mu nechce ist domov, to znamena ze sa mu tam paci 🙂
No a s tym terminom co si pisala ze uz to mas na spadnutie a zatial ti nedali termin, tak to je super☹ Co ja viem tak termin na CS davaju tak tyzden pred planovanym terminom porodu ale ked uz by to aj na teba prislo skor tak ti ten cisarky musia urobit ci maju volno ci nie, nie? Len este pekne vydrz:🙂 no a v tej nemocnici sa asi nestretneme lebo som sa rozpravala s mojim dr. a hovoril ze uz na pasy sa nechodi iba tie maminy co su rizikove, takze ja pojdem do nemocnice najskor na porod, tiez dufam ze to bude skor 🙂 Uz som si naplanovala pripravu na porod🙂 najprv vystup na Kalvariu, ked sa to nerozbehne (pri Nati som takto bola a isla som hned na 2 den do porodnice) tak dalsi den vystup na Zobor a u kamosky som sa dohodla na masaz krizov - juj na to sa uz tesim, lebo to by som uz potrebovala aj teraz len teraz to este nechcem riskovat 🙂

wera.g
9. sep 2011

@lolko_lenka vidíš, o elektrickej som ani netušila.. hm, tak už fakt neviem.. ale presne ako píšeš - na ten vysávač, to je také brutal, neviem si to predstaviť...
a teplomer už máš? my máme doma klasika digitálny, rozmýšľam ale že kúpime taký ten na čelo, viac funkcií v 1, že aj vodu to meria...