Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@wera.g ja uz si nepamatam kolko plienok som minula v porodnici ale prvy den este mala nebola pri mne tak som im tam dala cca 6 - 8 plienok a od druheho dna uz by si mala mat ietatko pri sebe (pri normalnom porode) a tam uz im nemusis davat ziadne plienky, dietatko si prebalis sama, max. tak rano ked beru deticky na vizitu, ze by ich hned aj prebalili. Podla mna netreba brat nejako extra vela plienok ved mm ti potom donesie.
@nana6138 no ja som odsavacku v zivote nemala a kojila som teda dlho (ani rukou som si neodsavala) podla mna je dolezite prikladat babatko co najcastejsie ale samozrejme nie kazdu pol hod. lebo potom ti malinke zbytocne rozdrazsi bradavky a mozu ti popraskat a potom je to pre maminu zbytocne bolestive. Nie vsetky babatka sa prisaju hned, mne sa mala prisala asi az tak na druhy den vecer ale tiez nie na dlho ze by uz pekne stale papala ale pomalicky sa to naucila. Co bola so mnou na izbe 1 mamina tak jej sa mala vobec nechvedela prisat tak ju kojila cez klobuciky a tak im to islo. Zase 1 kamaratka si po kazdom kojeni odsavala este mlieko a kojila len 3 mesiace, podla mna je to individualne, kazda mamina reaguje inac
@wera.g nie tie sopliky idu do takej malej zbernej nadobky co je k tomu, podla mna sa nemusis bat ze je to drasticke, ja som mala aj tu ustnu ked sme boli na dovolenke v hoteli a nemala som vysavac tak som na rychlo kupila aj tu ale to je onicom. Ved tieto odsavacky su testovane ono to nie je drasticke len to malinkemu moze byt neprijemne ale bolestive to urcite nie je.
@wera.g neboj sa cely mozog mu nevysaju 🙂 ja som tiez kupila tu na vysavac,kazda mamicka ktoru poznam si ju chvali,dokonca aj sestra s nou odsava malej sopliky,ona ma uz teraz rok a pol a uz sama vie kedy ma sopliky a hned uteka ku vysavacu,sama si pyta ze chce odsat. a tie plienky do nemocnice mne kazali brat tak 8 na den a keby sme mali malo tak mm prinesie 😉
@jana0706 no nastastie ho to bavi aj mu to celkom ten pohyb dobre robi na imunitu, uz 3 roky nebol skoro vobec chori a nebrak ziadne atb. Max. nejaka nadcha a to je vsetko. No ja som s nim chodila plavat od jeho 3 mesiacov ale on je taky poserko (a bol od mala) jemu sa to tam nejako nepacilo, teda myslim voda, dodnes sa vody boji, ma problem sa ponorit, uz bude mat 8 a este stale neviem plavat, neviem preco sa tej vody tak boji od mala, on aj ked sme prisli z porodnice tak plakaval pri kazdom kupani 🙂 A to pritom je v znameni ryby 🙂 Zato Natalka ta vodu miluje ta sa ponori bez problem aj teraz a to som s nou plavat nechodila, sice som sa stale chystala ale casovo som to nejako nestihala ☹ ale podla mna to plavanie je urcite dobra vec, treba vyskusat vacsina deticiek vodu miluje, to len nas Matusko je vynimka 🙂 😀 😀
@zuzinr @jana86 tak asi začnem znova uvažovať nad tou vysávačovou 🙂 keď máte dobré referencie na to, tak to j pre mňa dôležitejšie než môj "predpotopný" názor 😀 v utorok sa chystáme do Skalice do obchodu predeti, tak tam už sa snáď rozhodneme definitívne a rovno aj kúpime 🙂
ozaj a kupovali ste aj také tie "froté čistítka" do úst, čo sa na prst nastrčia? čítala som, že je dôležité čistiť ďasienka už od malička po papkaní, aký máte vy na to názor?
@wera.g teplomer mám taký s tou mäkkou špičkou digitálny, nekupovala som špeciálny pre malú a čo sa týka toho "froté čistítka", tak sa dajú vraj používať aj gázičky, to aby malá nemala po mliečku kyslo v ústočkách, tak sa to vytiera....
@zuzinr mám vysávač, kde sa dá regulovať sací výkon, ale neviem si predstaviť, že by som ho použila napr. v noci...
@lolko_lenka no my sme ho bezne pouzivali aj v noci 🙂 ved co clovek nespravi pre dieta a to je len chvilka za min. to je odsate aj skor
@zuzinr bývaš v paneláku? 🙂
@wera.g ahoj, ja budem urcite kupovat tu odsavacku hlienov na vysavac, kamarati si to nevedia vynachvalit, nosia kvoli tomu vysavac aj na lyzovacky 😉 dostanes ju kupit bezne v lekarni..
@lolko_lenka no ked vasi susedia v panelaku preziju par tyzdnov alebo mesiacov v noci placuce babatko tak ten vysavac ich raz za cas v noci urcite nevyvedie z miery 😀
@zuzinr tak mrknem zajtra v lekárni, a ak nenájdem, tak v tom obchode predeti som ho videla, tak prípadne tam kúpime 🙂
@jana0706 hehe, s vysávačom všade 😀 a dá sa to napojiť na všetky typy? lebo my máme taký tyčový, nie taký čo ťaháš za sebou, ale toto - http://www.najnakup.sk/ii2.ashx?m=1&k=121355&t=2 ... myslíš, že aj na ten sa to dá napojiť? 😅
@misickab3 ked tak nad tym uvazujem tak podla dr by stacilo vlastne len dva tyzdne pred tp - termin mam 13 a on povedal ze ked sa objednam na 30.9. bude to ok, ale ja sa chcem objednat o tyzden skor, uvidim co na to povedia v porodnici...to sa mi zda dost brutalne ze si na teba nenasli cas pred vikendom, prave taketo veci by sa predsa nemali v tehu podcenovat, ved teraz na konci moze kazdy neprelieceny problem znamenat komplikacie pri porode keby to na nas nebodaj prislo skor...
@kucminka ja som mala masticku z drogerie BABYLOVE, a bola super, mne pomahala a pred kojenim som ju nemusela umyvat..
@wera.g tie plienky budes mat u seba na izbe, nikto ti ich nikam nevezme, takze co ti ostane si vezmes pekne krasne domov.. je to tvoj majetok 😉
odsavacku mame na vysavac, pouzivali sme stale ked bolo treba, a uplne v pohode.. len ten rachot vysavaca nie je bohvieco, ale kedze sme v RD tak to neriesim, hlavne ze pomohla.. nie je to take drasticke ako sa to zda, netreba dat vysavac na vysoke obratky 😉
teplomer mame digitalny, tiez no problem...
@wera.g fiha cistitka po kazdom papani.. hmm, no to by som asi neriesila a ked si predstavim, ze malu som kojila kazde dve hodky ked bola malicka.. asi by som prisla o nervy a mala by bola asi tiez riadne nervozna, keby jej stale strkam do ust prst s dakou handrickou 😉 😉 ...
prilis prehnana hygiena skodi .. aspon moj nazor,
zub. kefku sme zacali pouzivat ako vykukli prve zubky, rovno s pastou mentolovou pre deti od 0-3 rokov a mala ma krasne zubky... dokonca sme boli na prvej prehliadke u zubara tento tyzden a nas pochvalil 😉
@kucminka ja mam kupenu masticku na bradavky Purelan od Medely, netreba ju zmyvat pred kojenim...ale od viacerych som pocula ze na poranene bradavky pomaha najlepsie Bepanthen, ten si kupim az keby som mala s tym problem (myslim ze ten ale treba umyvat, no ved baby druhorodicky nam poradia)...
a co sa plienok tyka, tak aj mne sa zda ze cca tych 8 - 10 plienok za den som minula.., mala som to balenie newborn a este som z nich aj domov doniesla..
@zuzinr ja tiež planujem chodiť na plávanie s mimi. Ten strach z vody tvoj maly určite prekoná neboj sa. Naša Saška sa bála ako čert kríža vody. Ona ma astmu jediný šport ktorý jej dr dovolila bolo plávanie, lebo nevládala iné. tak sme ju ako štvrtáčku prihlásili na kurz plávania, a sama som nechcela veriť vlastným očiam ked som prišla na konci prvej hodiny baba skákala do vody o sto dvesto, potápala. a dovtedy sa bála. takže neboj príde vek ked to sám prekoná, možno neskôr ale príde 😉 🙂
@misic no aj mna to zarazilo, ked mi kamaratka povedala, ze jej maly skoro zomrel ked doktory si nevsimli ze mala v knizke napisane streptokoka a neriesili to... ☹ ledva jej ho zachranili, ale asi to je tiez tym ake je babo a ako velmi ho to chyti... neviem nie som odbronik len som napisala co zazila kamoska ine pripady som nepocula...
@zuzinka_26 ak budes cisarskym tak babo sa do kontaktu nedostane s tym streptokokom takze vtedy si myslim ze by to nemalo vobec babu vadit... ono lekary sa s tym stretavaju tak casto ako s nadchou takze je velmi maaaalo pripadov ze pozabudnu na tak vaznu vec a riesia to.. neboj budu nasi drobci v poriadku a my tiez 🙂
Oktobrovciatka sa nam uz pomaly pytaju na svet... ake mate plany na dnesny den? ja som doobeda sama doma, manzel siel na rodicovsku chalupu co maju este po babke daco riesit s ocinom a ja sa chystam trosku upratat, pozehlit konecne kopu pradla a piect skoricove osie hniezda mnamiiii 😝 skoricu neskutocne lubim aj ked vraj by sa to s nou teraz nemalo prehanat a pri kojeni dokonca potlaca tvorbu mlieka... tak si ju doprajem este teraz kym to az tak snad nevadi (vyvolanie kontrakcii hmmm zeby sme aj my sli skvor? to by mozno ani nebolo az tak zle 😀 ) pobalena som, uz mi chyba iba toaletak a hreben do tasky 😀 a malemu veci chcem dnes nachystat.
Vcera som bola u susedky a ta ma 5 mesacne babo tak neskutocne uzasne... neuverite, ale on sam sa uspi, skoro vobec neplace a stale sa len usmieva... som jej povedala, ze ak nas bude cert tak pridem vymenit 😀 😀 😀 a co mi len porozpraval ten drobec chutnucky som ho skoro spapala.. no nadherny drobcek uz aj ja chcem toho nasho drzat v naruci.. 🙂
@katuska_za no ja dnes musím niečo uvariť, netušim čo 😝 a také bežne sobotné upratovanie. Dnes sa konečne citim lepšie, ale zato ráno som si našla na intímke škaredú bielu soplavú zmes - žeby hlienová zátka.? Niekde sa píše že by mala byť ružovkasta, niekde že je biela. Však uvidim 😝 😝 😝
@bv_alexandra no ja mam taku zmes stale na nohavickach aj niekolkokrat do dna .. takze si myslim ze to mam len taky hnusny vytok stale. Aj som to hovorila dr. a ona ze to je ok, ale je mi to neprijemne... 😖 som rada, ze ti uz je lepsie, bolesti prestali? ja som vcera dost pochodila peso a vecer som nevedela oblezat v posteli tak ma boleli tie slabiny a lonova kost cela och... uz nemozem asi tolko chodit peso ako kedysi... 😅
no ja som včera ked som išla do obchodu mala taký divný pocit, som aj kráčala ako káčer 😀 bolesti prestali, chvalabohu ale keby sa to opať dnes vrátilo tak určite sa pojdem dať skontrolovať. radšej. @katuska_za

@lolko_lenka no ja mam tu na vysavac a inu by som veru nechcela, mala ked mala sopliky tak to bol zazrak ako jej to krasne povytahovalo sopliky, nie je to vobec bolestive max. tak neprijemne ale urcite nie tolko ako upchaty nostek. Ja som to najprv vykusala na sebe a je to v pohode. Dobre je ked mas vysavac kde sa da regulovat saci vykon.