Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
pekne nedelne ranko prajem vsetkym 😉 vcera sme boli na tych banickych v Prievidzi a bolo celkom fajn len dost teplo 😠 a este sme boli dako nevyspaty kedze do polnoci som sa len dako prevalovala v posteli a potom od 4 rano sme boli aj z malym hore asi sme mali cestovnu horucku 😀 ale cesta vlakom ubehla fajn a sme boli sami v kupe 😉 😢 dala som si deci burcaciku jednu loksu(nic moc) potom sme isli vcetci na obed a maly si uzil kolotoce 😉 ale poviem vam modlila som sa aby na mna nic neprislo lebo som nemala ani tehotensku knizku a vraj v Prievidzi nemocka nic moc 😒 ale vsetko dopadlo dobre a stastne sme prisli vecer domov a maly si aj 2 hodky na mne pospal ved sa ani necudujem ked tak skoro rano bol hore 😉 dnes sa chystame na zahradu pride pre nas dedo ...v Piatok som po obede dostala upratovaciu maniu tak som v detskej poumyvala okna a vydrhla celu izbu poskladala postielku pripravila ju pre noveho clena rodiny 🙂 a potom som sa pustila do dalsich izieb este ma caka umytie okna v obyvacke a fajront vlastne este kocik vyperiem a hadam potom uz to bude vsetko 😉 zajtra idem na ultrazvuk tak som zvedava ake velke bude moje babo podla toho budem asi vediet ci ma bude cakat cisarak no necham sa prekvapit. 😉
Dobré ránko aj ja všetkým. Ja dnes hore od pol šiestej. Ale išla som večer dosť skoro spať. Už mám postavené na polievočku, pračka perie a idem tiež umyť okná v našej izbe. Ale musim počkať kým sa naša puberťačka zobudí aby mi asistovala 😀
@zuzinka_26 ahoj ja som zelezo brala iba pri prvom teraz neberiem nic a asi je to tak ako baby pisali ze sa moje telo cisti 😉
@amisa ja ani neveim co su to kontrakcie som take nieco nezazila 😉 a sladke napoje pomahaju pri hnacke?
@jana86 no vidis kazda mame opacny problem 😠 asi by si mala jest viac vlakniny aby ta nezapekalo a ten klistyr ti poviem nic prijemne 😠 😀
@lolko_lenka juj ja by som isla hned mam rada vinobranie v Raci len skoda ze je to taky blby termin to budem urcite v nemocke uz 😒 tak na buduci rok 😉
ahojte baby, včera tu bola miss bruško? 🙂 😉 všetky máte krásne brušká, drobci sú tam isto spokojní 😉 .
@kostka211 mňa nasťastie iba bruško svrbí ale nie často tak raz za deň ma chytí škrabanie
@bv_alexandra teda ty si takto šalátik ideš robiť mňam potom pošli porciu aj mne 😀
a baby nebojte budúci rok si všetky užijeme jarmoky ale už tam budeme kupovať balóniky a tak 😎 joj ale dúfam že aspoň jednu lokšu si dám mňam mňam
inak maličké už má poriadnu silu také výpady robí v brušku že strach 🙂 mm iba čumí že či to je normálne 😀 sa mi tak zdá že za tie posledné tri dni muselo pribrať a nabrať sili lebo to kopanie a hemženie je už úplne iné ako predtým, normálne sa z toho vytešujem ako malá 😵
Ahojte baby, mate nejaku radu co na bradavky pri kojeni?? Chcem si kupit do zasoby pre istotu, mala by som si aj do nemocky zobrat podla zoznamu. V lekarni mi len calciovu mast poradili ale neviem neviem. Mate niektora ine skusenosti? Dikes
@babulkaa ahoj ja masť nebudem kupovať žiadnu, všade tvrdia že je najlepšie vytlačiť troška mliečka a potrieť bradavku a pri malom mi to zaberalo 😉 ale ak by bolo treba aj niečo viac tak najlepšie ti poradia v pôrodnici, aspoň u nás to tak bolo, že radili maste aj klobúčiky aké ak bolo treba a tak, laktačná sestra prišla ku každej mamičke 😉
@bv_alexandra nie nakoniec som nebola, oddychovala som a preslo to az niekedy okolo pol noci vtedy, mala sa stale hybala takze som usudila ze je vsetko ok. A asi to tak ma byt lebo obcas to stale tak pobolieva ale len ked lezim na chrbte ( moja oblubena poloha ) 😀 😀 a ty ako? som citala ze si sa tiez citila zle, uz je lepsie?
@zuzkazv nerobim ho nakoniec 🙂 nemám síl. dnes bude len šošovicová, ale v týždni ho určite urobime lebo ked pride mimi tak také papať nebudem mocť 🙂 😉
@babulkaa no tiež som zvažovala pohotovosť. ale prešlo to. dnes som zas akási unavená, tak budem len polihovať. 🙂 😉
@bv_alexandra jaaaj tak to som ja unavena posledne tyzdne tiez, tuto noc som sa vobec nevyspala som stale len na wc chodila no hruza 😀 normalne sa tesim na porod 😀 😀 😀
@bv_alexandra 🙂 hodinku pred jedlom? mam pocit, ze kazdy lekar hovori inak, lebo mne zase povedali dvaja lekari, ze zelezo sa ma uzivat s jedlom alebo po jedle 🙂 a tak to mam napisane aj v letaku pri zeleze.
@natalii6 ...moze byt veru aj tym, ze sa tvoje telo cisti - ved pozeram, ze ty uz si v 39tt, to uz mas kazdu chvilku tu 🙂
@babulkaa uz sme to tu tusim vcera ci predvcerom preberali, mozes mrknut par stranok dozadu - ja som si kupila Purelan od Medely (netreba ju umyvat pred kojenim), niekto iny tu odporucal masticku Babylove z DM a ja som pocula ze ked bradavky bolia najlepsi je Bepanthen, ale ten treba umyvat...a urcite vyskusam aj tu prirodnu metodu s mlieckom co ti odporuca zuzkazv 🙂 a inak ja som si pre istotu kupila aj take hydrogelove vlozky na bradavky od Medely a aj take gelove vankusiky co sa daju pouzivat studene alebo teple...tie uz mm vyuzil teraz na koleno ked ho teraz bolelo, anatomicky tvar celkom sedi 😀
@babulkaa ja som ten Purelan kupovala v Brendone v Raci, ale napriklad niektore lekarne alebo aj ine obchody s baby vecami maju tiez sortiment Medely...a u nas v lekarni maju mast Multi-mam Lanolin, bude to zrejme viac menej to iste zlozenie ako ten Purelan - tu je link k obidvom:
http://www.mojalekaren.sk/multi-mam-lanolin-30ml/
http://vitalos.sk/index.php?option=com_content&...
@natalii6 nie to nie proti hnacke..to som uz vedela z epojdeme rodit a aby mi neprislo zle z jedla ale mala som dost energie..preto som pila sladeny caj . INak fakt ved ty to uz mas za par.. aj aj chceeeeem :(
baby vcrea som mysella ze skocim na pohotovost keby bol muz doma. Bolo my nejprv zle od zaludka a potom som mala akoby kontrakcie v podbrusku kazdych 15-20 minut zhruba 1-2minuty trvalo to asi 1.5-2 hodiny. Normlane som to musela rozdychavat ako ozajstne. Nakoniec som zaspala a uz sa to neopakovalo. Mam s tim skocit zajtra k lekarovy neviete? aspon mu zavolam asi.. Dost som sa poobede totiz namahala a este som sa stihla aj dobre pohadat a byt nastvana az do vecera.
Babulky držte mi palce odchádzam na Antolskú na pohotovosť, je mi zle. Oblieva ma pot, som uplne slabá, bruško tvrdne a malý vôbec nekope od rána ☹
ahoj holky,
tak nevim jak vy, ale osobně se dnes cítím na rozsypání.. včera mrně celou dobu vystrkovalo asi loket -bolelo mě totálně celý břicho jak tam byl furt ten kopeček zapíchnutej a posouval se -bylo to několik hodin... no, fakt jsem si to užila... a dnes jsem celý den našponovaná kolem močáku -ale totálně.. jako břicho mi tvrdne od 16tt každý den, i šponuje, ale teď už je to v takový fázy že se těžko narovnám z předklonu... Tak nějak se modlím abych opět nepřenášela.. když to přijde za 14dní, tak se fakt zlobit nebudu -naopak!
dnešek fakt už boduje... no a koukala jsem jak jste se zakulatily, tak taky přidám fotku... stará je dva dny, ale už se můžu pyšnit že se konečně taky kulatim, že.. 😎
Ahojte babinec,tak uz to mam za sebou,6 rano som sa zobudila rano o 5 na to,ze mi tecie plodova voda,postavila som sa z postele a tieklo zo mna ako z vodovodu,hned som utekala do nemocnice,pripravili ma na cisarak a maly bol o 11 na svete,velmi smesa bali,aby bol v poriadku a aby mal dobru vahu,narodil sa v 35 t yz,ma 47 cm a ma 2570 gr,musel ist do inkubatora,kvoli tomu ze sa narodil skor,vo stvrtok dostal zltacku,tak nas este nepustili domov,dufam ze do konca tyz budeme doma........idem si vas precitat,co mate nove

@kucminka priamo na bradavky, ja som ju nasla medzi kremikami babylove, ale ked sa spytas predavaciek, urcite budu vediet kde ju hladat...
@katuska_za zelezo uzivam, bo ho mam na hranici, ale nerobi mi problemy.. jednu tabletku denne uzivam...