icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

raona
10. sep 2011

@kucminka priamo na bradavky, ja som ju nasla medzi kremikami babylove, ale ked sa spytas predavaciek, urcite budu vediet kde ju hladat...

@katuska_za zelezo uzivam, bo ho mam na hranici, ale nerobi mi problemy.. jednu tabletku denne uzivam...

natalii6
11. sep 2011

pekne nedelne ranko prajem vsetkym 😉 vcera sme boli na tych banickych v Prievidzi a bolo celkom fajn len dost teplo 😠 a este sme boli dako nevyspaty kedze do polnoci som sa len dako prevalovala v posteli a potom od 4 rano sme boli aj z malym hore asi sme mali cestovnu horucku 😀 ale cesta vlakom ubehla fajn a sme boli sami v kupe 😉 😢 dala som si deci burcaciku jednu loksu(nic moc) potom sme isli vcetci na obed a maly si uzil kolotoce 😉 ale poviem vam modlila som sa aby na mna nic neprislo lebo som nemala ani tehotensku knizku a vraj v Prievidzi nemocka nic moc 😒 ale vsetko dopadlo dobre a stastne sme prisli vecer domov a maly si aj 2 hodky na mne pospal ved sa ani necudujem ked tak skoro rano bol hore 😉 dnes sa chystame na zahradu pride pre nas dedo ...v Piatok som po obede dostala upratovaciu maniu tak som v detskej poumyvala okna a vydrhla celu izbu poskladala postielku pripravila ju pre noveho clena rodiny 🙂 a potom som sa pustila do dalsich izieb este ma caka umytie okna v obyvacke a fajront vlastne este kocik vyperiem a hadam potom uz to bude vsetko 😉 zajtra idem na ultrazvuk tak som zvedava ake velke bude moje babo podla toho budem asi vediet ci ma bude cakat cisarak no necham sa prekvapit. 😉

bv_alexandra
11. sep 2011

Dobré ránko aj ja všetkým. Ja dnes hore od pol šiestej. Ale išla som večer dosť skoro spať. Už mám postavené na polievočku, pračka perie a idem tiež umyť okná v našej izbe. Ale musim počkať kým sa naša puberťačka zobudí aby mi asistovala 😀

natalii6
11. sep 2011

@zuzinka_26 ahoj ja som zelezo brala iba pri prvom teraz neberiem nic a asi je to tak ako baby pisali ze sa moje telo cisti 😉
@amisa ja ani neveim co su to kontrakcie som take nieco nezazila 😉 a sladke napoje pomahaju pri hnacke?
@jana86 no vidis kazda mame opacny problem 😠 asi by si mala jest viac vlakniny aby ta nezapekalo a ten klistyr ti poviem nic prijemne 😠 😀

natalii6
11. sep 2011

@lolko_lenka juj ja by som isla hned mam rada vinobranie v Raci len skoda ze je to taky blby termin to budem urcite v nemocke uz 😒 tak na buduci rok 😉

natalii6
11. sep 2011

@zuzaxa ahoj my sme boli zase v Prievidzi na banickych a isli sme vlakom a pohodka...a ked sme isli domov tak Trnave na stanici nastupovalo tolko ludi tak musel byt jarmok plny 😉

santerra
11. sep 2011

@kostka211 čavko, už som si myslela že som sama s tým svrbením 😀

zuzkazv
11. sep 2011

ahojte baby, včera tu bola miss bruško? 🙂 😉 všetky máte krásne brušká, drobci sú tam isto spokojní 😉 .
@kostka211 mňa nasťastie iba bruško svrbí ale nie často tak raz za deň ma chytí škrabanie
@bv_alexandra teda ty si takto šalátik ideš robiť mňam potom pošli porciu aj mne 😀
a baby nebojte budúci rok si všetky užijeme jarmoky ale už tam budeme kupovať balóniky a tak 😎 joj ale dúfam že aspoň jednu lokšu si dám mňam mňam
inak maličké už má poriadnu silu také výpady robí v brušku že strach 🙂 mm iba čumí že či to je normálne 😀 sa mi tak zdá že za tie posledné tri dni muselo pribrať a nabrať sili lebo to kopanie a hemženie je už úplne iné ako predtým, normálne sa z toho vytešujem ako malá 😵

babulkaa
11. sep 2011

Ahojte baby, mate nejaku radu co na bradavky pri kojeni?? Chcem si kupit do zasoby pre istotu, mala by som si aj do nemocky zobrat podla zoznamu. V lekarni mi len calciovu mast poradili ale neviem neviem. Mate niektora ine skusenosti? Dikes

zuzkazv
11. sep 2011

@babulkaa ahoj ja masť nebudem kupovať žiadnu, všade tvrdia že je najlepšie vytlačiť troška mliečka a potrieť bradavku a pri malom mi to zaberalo 😉 ale ak by bolo treba aj niečo viac tak najlepšie ti poradia v pôrodnici, aspoň u nás to tak bolo, že radili maste aj klobúčiky aké ak bolo treba a tak, laktačná sestra prišla ku každej mamičke 😉

bv_alexandra
11. sep 2011

@babulkaa babulka bola si vtedy na tej pohotovosti? čo ti povedali?

babulkaa
11. sep 2011

@bv_alexandra nie nakoniec som nebola, oddychovala som a preslo to az niekedy okolo pol noci vtedy, mala sa stale hybala takze som usudila ze je vsetko ok. A asi to tak ma byt lebo obcas to stale tak pobolieva ale len ked lezim na chrbte ( moja oblubena poloha ) 😀 😀 a ty ako? som citala ze si sa tiez citila zle, uz je lepsie?

bv_alexandra
11. sep 2011

@zuzkazv nerobim ho nakoniec 🙂 nemám síl. dnes bude len šošovicová, ale v týždni ho určite urobime lebo ked pride mimi tak také papať nebudem mocť 🙂 😉

bv_alexandra
11. sep 2011

@babulkaa no tiež som zvažovala pohotovosť. ale prešlo to. dnes som zas akási unavená, tak budem len polihovať. 🙂 😉

babulkaa
11. sep 2011

@bv_alexandra jaaaj tak to som ja unavena posledne tyzdne tiez, tuto noc som sa vobec nevyspala som stale len na wc chodila no hruza 😀 normalne sa tesim na porod 😀 😀 😀

zuzinka_26
11. sep 2011

@bv_alexandra 🙂 hodinku pred jedlom? mam pocit, ze kazdy lekar hovori inak, lebo mne zase povedali dvaja lekari, ze zelezo sa ma uzivat s jedlom alebo po jedle 🙂 a tak to mam napisane aj v letaku pri zeleze.

zuzinka_26
11. sep 2011

@natalii6 ...moze byt veru aj tym, ze sa tvoje telo cisti - ved pozeram, ze ty uz si v 39tt, to uz mas kazdu chvilku tu 🙂

kucminka
11. sep 2011

@raona ďakujem za radu,dnes idem do mesta,tak to pozriem,lebo ešte nemám ani žiadnu kozmetiku pre mimi.Včera so už nejaké vecičky hodilka do práčky,lebo manžel stále na mňa nalieha,že ja mám stále čas. 😉

bv_alexandra
11. sep 2011

@natalii6 natali ved ty to už máš zapár 🙂

jana0706
11. sep 2011

@babulkaa uz sme to tu tusim vcera ci predvcerom preberali, mozes mrknut par stranok dozadu - ja som si kupila Purelan od Medely (netreba ju umyvat pred kojenim), niekto iny tu odporucal masticku Babylove z DM a ja som pocula ze ked bradavky bolia najlepsi je Bepanthen, ale ten treba umyvat...a urcite vyskusam aj tu prirodnu metodu s mlieckom co ti odporuca zuzkazv 🙂 a inak ja som si pre istotu kupila aj take hydrogelove vlozky na bradavky od Medely a aj take gelove vankusiky co sa daju pouzivat studene alebo teple...tie uz mm vyuzil teraz na koleno ked ho teraz bolelo, anatomicky tvar celkom sedi 😀

babulkaa
11. sep 2011

@jana0706 dakujem za rady a ten Purelan kde kupim? v lekarni?

jana0706
11. sep 2011

@babulkaa ja som ten Purelan kupovala v Brendone v Raci, ale napriklad niektore lekarne alebo aj ine obchody s baby vecami maju tiez sortiment Medely...a u nas v lekarni maju mast Multi-mam Lanolin, bude to zrejme viac menej to iste zlozenie ako ten Purelan - tu je link k obidvom:
http://www.mojalekaren.sk/multi-mam-lanolin-30ml/
http://vitalos.sk/index.php?option=com_content&...

amisa
11. sep 2011

@natalii6 nie to nie proti hnacke..to som uz vedela z epojdeme rodit a aby mi neprislo zle z jedla ale mala som dost energie..preto som pila sladeny caj . INak fakt ved ty to uz mas za par.. aj aj chceeeeem :(

baby vcrea som mysella ze skocim na pohotovost keby bol muz doma. Bolo my nejprv zle od zaludka a potom som mala akoby kontrakcie v podbrusku kazdych 15-20 minut zhruba 1-2minuty trvalo to asi 1.5-2 hodiny. Normlane som to musela rozdychavat ako ozajstne. Nakoniec som zaspala a uz sa to neopakovalo. Mam s tim skocit zajtra k lekarovy neviete? aspon mu zavolam asi.. Dost som sa poobede totiz namahala a este som sa stihla aj dobre pohadat a byt nastvana az do vecera.

amisa
11. sep 2011

@babulkaa masticka na bradavky baby love.. uplne staci teda ak nebudes mat dajaky velky zapal. Bradavky treba umyvat max cistou vodou a natierat vlastnym mlieckom a ked su dopukane tak staci tato masticka. Presne ako pisu ostatne baby..

katy2
11. sep 2011

@amisa ja som ju tiez pouzivala a aj teraz budem... je dobra aj preto, ze ju netreba pred kojenim zmyvat.... a mne vyborne pomohla.....

bv_alexandra
11. sep 2011

Babulky držte mi palce odchádzam na Antolskú na pohotovosť, je mi zle. Oblieva ma pot, som uplne slabá, bruško tvrdne a malý vôbec nekope od rána ☹

amisa
11. sep 2011

@bv_alexandra bez budeme na teba mysliet..hlavne sa drz... tt si uz pokrocili..

bettyx
11. sep 2011

ahoj holky,
tak nevim jak vy, ale osobně se dnes cítím na rozsypání.. včera mrně celou dobu vystrkovalo asi loket -bolelo mě totálně celý břicho jak tam byl furt ten kopeček zapíchnutej a posouval se -bylo to několik hodin... no, fakt jsem si to užila... a dnes jsem celý den našponovaná kolem močáku -ale totálně.. jako břicho mi tvrdne od 16tt každý den, i šponuje, ale teď už je to v takový fázy že se těžko narovnám z předklonu... Tak nějak se modlím abych opět nepřenášela.. když to přijde za 14dní, tak se fakt zlobit nebudu -naopak!
dnešek fakt už boduje... no a koukala jsem jak jste se zakulatily, tak taky přidám fotku... stará je dva dny, ale už se můžu pyšnit že se konečně taky kulatim, že.. 😎

bettyx
11. sep 2011

@bv_alexandra hodně stěstí! budu držet palce.. snad to bude tím vedrem..

katulka74
11. sep 2011

Ahojte babinec,tak uz to mam za sebou,6 rano som sa zobudila rano o 5 na to,ze mi tecie plodova voda,postavila som sa z postele a tieklo zo mna ako z vodovodu,hned som utekala do nemocnice,pripravili ma na cisarak a maly bol o 11 na svete,velmi smesa bali,aby bol v poriadku a aby mal dobru vahu,narodil sa v 35 t yz,ma 47 cm a ma 2570 gr,musel ist do inkubatora,kvoli tomu ze sa narodil skor,vo stvrtok dostal zltacku,tak nas este nepustili domov,dufam ze do konca tyz budeme doma........idem si vas precitat,co mate nove