icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

tinika
14. sep 2011

@kucminka no to mozu byt aj posličkovia 🙂

lucy56
14. sep 2011

@kucminka ja som tiez prestala brat magne, uz pekne davno, som si povedala ze nej si maternica radsej tie stahy nacvicuje mozno to pomoze pri porode, ved uz sme v tt kedy je to normalne, ja akurat teraz som sa sla posadit a taky krc som dostala, ale to mam za to ze sa nestaviam z boku ale normalne ako ked sa brusaky robia

d_anica
14. sep 2011

@katuska_za joj, tak to neviem, ja chodim k svojmu gyn. do ordinacie

kucminka
14. sep 2011

@zuzanazuzana je to ozaj teraz super,že tam tí chlapi možu s nami byť.Je to jediná opora ktorú tam máme.Aby si nemysleli,že to je len tak,porodiť. 🙂

d_anica
14. sep 2011

@missy97231 ja viem, ze este mame cas, otazka je, co si o tom mysli moj syn 😀

kucminka
14. sep 2011

@lucy56 mne povedal doktor,že mám dávať dva krát za deň magné,ale tiež sa nechcem zbytočne tým napchávať.Keď som čakala prvé,tak mi v nemocnici povedali,v 35tt,že to brať nemám,že sa potom rodia zbytočne veľké deti,tak neviem,čo si mám zobrať k srdcu 😉

missy97231
14. sep 2011

@d_anica vies ako ja svojej malej dohovaram ze by uz mohla prist ??? no nist,,, asi ako David, tiez poslucha "na slovo" 😉 toho som mala 3dni po termine.

lucy56
14. sep 2011

@kucminka no mne moj vravel ze do 34 je to ok, potom uz nie lebo uz vlastne potrebuje maternica tieto falosne stahy na natrenovanie k porodu tak som sa rozhodla ho vysadit, a ja vlstne aj koli tomu ze obsahuje cukor ta tabletka a ja mam cukrovku tak aby mi to hodnoty nezvysovalo, a moze byt ze su velke deti z toho ja ked som ho jedla pravidelne som hodne priberala

kucminka
14. sep 2011

@lucy56 ja som práveže doteraz brala len Maternu,a magné som si dávala,len pár krát.Tak neviem,už sa mi minulo,či si ho mám ísť ešte kupovať.

missy97231
14. sep 2011

mate uz nachystane veci aj pre miminko co obleciete z porodky??? ja sa fakt neviem rozhodnut ako obleciem 😒 neviem ci bude zima, alebo teplo... fakt neviem co nachystat.. a tiez - u nas je bezne viest babatko v tej taske od kocika, nie hned v autosedacke... tak neviem neviem. uz len to nachystat a mam hotovo. ale ked neviem??? davidko sa narodil v auguste a bolo horuco, takze to som nemala taku dilemu... 😒

misic
14. sep 2011

Babule , ja viem, ze mate uz toho dost, aj ja by som uz chcela mat po tom, ale nebudte smutne, ze sa este neotvarate a ze sa este porod nehybe... 😉 ja uz po skusenostiach z prveho tehu, ked som mala termin 14.sept. a od polovice augusta som mala zbalenu tasku a dufala, ze uz to bude niekedy v auguste. Uz som sa nemohla dockat a nakoniec sa mala vypytala až 25.sept. Takze som ju rodila v 42.tt, ja stale hovorim, ze tehotenstvo som neodflakla 😀 😀 😀 nosila som malu najdlhsie ako sa dalo. Ono skratka asi niekedy pomozu aj tie babske rady, ale ja som uz skusala vsetko teply kupel, cervene vinko, sexovali sme kazdy vecer 😀 to sa manzelovi pacilo xixixi... ale nic nezabralo, nicim som to neurychlila.... a nakoniec som mala ist uz do nemocky, ze mi vyvolaju. Mala som nastupit o 9,00 na prijem a mala sa nakoniec rozhodla v noci pred tym, ze teda pojde sama. A o 10,00 rano uz bola na svete, vsetko super, nic extra mi nemuseli davat aj plodovka bola cista priesvitna. Takze teraz uz beriem velmi s rezervou aj ten termin aj vsetko a nic neocakavam, len si uzivam tehotenstvo a tesim sa na drobca. Ked budem prenasat, uz to tak neriesim ako pri prvom tehu. V podstate babo je v brusku najlepsie, neplace, netreba prebalovat, krmit, ide s vami kde chcete.... 😀 😀 😀
Takze uzivajte si ten cas priprav, ved ked to pride bude to tu 🙂 A inak s tym otvaranim, ja som sa zacala otvarat az v den porodu. Takze teraz ked idete smutne z poradne ze nic, o par hodin to moze byt uplne inak, otvorit sa da aj v priebehu dvoch hodin, tak hlavu hore a uzivajte teplucky september, rodime az v oktobri, hej ? 😉 😉 😉 alebo este moze byt koniec septembra 😀 😀 😀
pekny den vsetkym spolutehulkam 😉 😉 😉

baby213
14. sep 2011

@missy97231 Ja ti neviem, len mi povedali ze nabuduci tyzden ma byt dalsia kontrola tak mi vysledky asi povedia az tam. Nic take ze zavolajte si alebo tak. Kamoske tieto testy robili v 36tt a teraz na dalsej kontrole mala vysledky. A ze zle pecenove testy tak este raz na testy a pockaju nabuducu kontrolu ako to dopadne inak pojde lezat do nemocky. Tak asi aj keby boli zle ti nevolaju, ale opakuju ich este raz na najblizsej kontorle. Ono to asi nepokladaju za nejake vazne aby ta o zlych testoch informovali. Ale to je len moj nazor a okrem toho je to urcite vsade inak 😅

misic
14. sep 2011

@dadusa26 no ja som neohrabana strasne, ale ked ja som aj mimo tehu obcas drisla abo sa smykla. A teraz v tehotenstve som tusim 2-3krat tak fajne treskla, raz ako som sla cez prechod, este ze ma nic nepreslo 😖 a to ma potom koleno trochu pobolievalo, ale na brusko som nespadla, vacsinou to schytali kolena.... 🙂

misickab3
14. sep 2011

😠 baby, tehotenstvo je úžasné...až na úrady....
Práve som sa vrátila- čo som bola od rána preč...všetko som pochodila pešo a mám pocit, že z toho asi porodím... 😖 tá slovenská byrokracia mi ide riadne na nervy...
Rozhodnutie zo školy, že prerušujem štúdium mi došiel teraz v piatok a rozhodnutie zo sociálky o tom, že nemám nárok na materskú v pondelok, takže logicky dnes,som mala už konečne možnosť ísť na upsvar....tam mi zrazu zahlásili(čo mi baba v SP povedala inak), že nárok na rodičovský príspevok mám až od narodenia bábätka, takže sa zatiaľ musím nahlásiť na úrade práce, aby za mňa niekto platil zdravotné poistenie....tak som nacupitala dolu a VYSTÁLA si radu v teple a smrade- asi si viete predstaviť, kým som sa dostala dnu....takže ma mali zaevidovať ako nezamestnanú, aj keď mám do termínu tri týždne, tak ešte musím doniesť týždeň pred pôrodom prefotené maturitné vysvedčenie(aj keď si nehľadám zamestnanie) a papier, ktorý mi vypísal doky na materskú(od 26.8.), ktorý majú samozrejme už založený na sociálke....a to by nebolo všetko- musela som doniesť ďalší papier do zdravotnej poistovne o tom, že som od dnes evidovaná na upsvar, ale keďže nárok na materskú nemám, tak si musím rozdiel od prerušenia školy do dnes doplatiť sama 😠 😠 😠 a samozrejme, všetko vám povedia po kúskoch, všade niečo iné...som HOTOVÁ 🙄
a ešte keď som sa dozvedela, že po narodení bábätka treba dôjsť na úrad práce doniesť rodný list, vybaviť si tam rodičovský príspevok a zvlášť aj ten jednorazový štátny príspevok(podotýkam, že to musím ja, nemôže manžel) a ešte nacupitať do zdravotnej poistovne zaplatiť ten zvyšok, poistiť bábo...no je mi z toho zle 😖

Prepáčte, asi som vážne moc vytočená, že vás tu tým zaťažujem, len mi to príde totálne sprosté takto to mať domiešané a čakať, že si to žena skoro pred pôrodom všetko pobehá.... 😠

jani74
14. sep 2011

Ahojte dievčence moje, idem z poradni od môjho dr. zúfalá neviem čo robiť ☹ Dnes som začala 38tt. nohy mierne opuchnuté - podľa neho veľmi tak to ma mal vidieť pred 3dňami, malá je vraj pokrútená nejak v brušku čo vidno aj bez sona. Je zhrozený, že so mnou v nemocnici na rizikovej nič nerobia a len mi zvýšili magne B6 na 3X denne a mám čakať do termínu 29.9. Odporučil mi zavolať si záchranku resp. ísť na pohotovosť a ponosovať sa ale nevie či ma len nenechajú v nemocnici ležať a čakať do termínu alebo nebodaj by som rodila. On vraj ako obvoďák nemá žiadne slovo a keby tam volal bolo by to ešte horšie. Neviem čo mám robiť ☹ Nechcem len tak ležať v nemocke 2týždne ešte, to budem radšej doma v pohode. Čo by ste poradili, robili????

baby213
14. sep 2011

@lucy56 Myslim ze mas svatu pravdu, ze doktori sa radsej istia a povedia ze treba aj co netreba 🙂 ja mam napriklad brat magnezko 3x denne stale aj teraz ale uz asi 2tt ho berem len rano 1x. Ja by som sa aj citila dobre, len ked sa postavim tak maly strasne tlaci ze ledva prejdem na WC, mam bolesti jak slak aj rano ked vstanem z postele 😖

cabby88
14. sep 2011

@lucy56 Ďakujem!Áno, mám všeobecnú, a chcela som ju dať aj malej,ale teraz neviem, ak máš pravdu a pôjde to dolu vodou zo všeobecnou tak neviem akú dať malej poisťovňu. Union je dobrá?Ja nemám veľmi prehľad o tom čo tá ktorá poisťovňa pre bábo prepláca, a čo nie. No budem si to musieť pozisťovať.... 😒

zuzkazv
14. sep 2011

ahojte baby, tak poradna za mnou a mám zmiešané pocity lebo dr. povedala že som otvorená na 1 cm, CS = 7 a že je úplne dolu, a keď som sa spýtala či to ten krčok sa skracuje tak vraj hej že už je dolu ale nemám to riešiť lebo už možem kľudne aj dnes porodiť 😕 @nelynka18 prosím ťa tebe vždy vraví dlžku krčku?? lebo mne to nepovedala len že je malé dolu tak teraz neviem či už je krčok úplne spotrebovaný alebo ako 😨 som z toho mimo trochu, ale mám strach že som otvorená len na 1cm lebo pri riškovi som bola na 2cm už 2mesiace a nakoniec išiel v termíne tak hádam teraz nebudem prenášať 😖

nelynka18
14. sep 2011

@baby213 nemas za co 😉 tak si to uzite kym mozete 🙂 ani nevrav ja to snad ani nevydrzim,najhorsi mesiac je tento vsetko boli,tlaci,zavadzia a ta nedockavost na babo je taka velka 😵 😵
@tinika hej tie semiacka maju vplyv len na to aby,babo pri porode lepsie vyklzlo,takze kludne mozes 🙂 a ten caj keby ho zacnes uzivat az ked by si prenasala nemal by sancu zaucinkovat....preto sa odporuca pit uz od 34tt 🙂

nelynka18
14. sep 2011

@zuzkazv ahoj moja ja si myslim,ze robi len bububu ako aj mne....i ked neviem no....a v knizke nemas zapisany krcok?ja to tam mam.....a CS mam 6 ale este sa neotvaram....i ked pri riskovi som bola na 2prsty 2 mesiace pred terminom a nakoniec sile aj tak vyvolavackou....no ak mas krcok uz vstrebany tak to moze byt do par dni....kukni si to v tej knizke 🙂 neboj snad prensat nebudes 😉

nelynka18
14. sep 2011

@jani74 hmmm ved si zajdi na pohotovost,ze nemas dobry pocit z malej a z jej polohy urobia ti sono a budes mat klud,nemyslim,ze by ta nechavali v nemocke ked ako tvrdis na rizikovke sa im zda vsetko ok ale pre tvoj pokoj v dusi si zbehni...neboj vsetko bude ok 😉

jana0706
14. sep 2011

@missy97231 ja by som sa na tvojom mieste nespoliehala na to ze ak by bolo nieco zle tak sa ozvu, radsej si zavolaj a budes mat istotu...ja si mam k svojmu dokimu pre tie vysledky dokonca prist osobne, aj ked tiez som uz s poradnami u neho skoncila...

zuzkazv
14. sep 2011

@nelynka18 ten krčok mi tam ona nepíše, som to hladala ale ona to tam nedáva, a doteraz mi vždy na poradni vravela že krčok drží ale tie cm mi nehovorila a dnes už len že je úplne dolu tak uvidím, aj tak sa asi malé musí rozhodnúť samo že kedy chce na svet, asi čaká kým to meno vyberieme 😀

nelynka18
14. sep 2011

@zuzkazv no tak to moze znamenat,ze sa ti vstrebal,pretoze ked je nevstrebany tak je zahnuty nie je dolu....hm co ja viem 😕 tak rychlo vyberte meno a mozete ist na to 😀

zuzkazv
14. sep 2011

@jani74 ahoj ja by som zašla na pohotovosť určite, tam ťa musia vyšetriť, hádam je všetko vporiadku keď na tej rizikovj poradni ti nič nepovedali že by niečo nebolo vporiadku ale pre pokoj v duši by som šla
@misickab3 úrady na svk = katastrofa to dobre poznám 😠
@nelynka18 veď keby to bolo také ľahké mm povedal že do 18 bude bez mena a potom nech si vyberie sama 😀

zuzkazv
14. sep 2011

@missy97231 ja dám košielku polodupky, svetrík čiapočku a pojde do vankúša ak by bola zima tak dám ešte deku a pojde vo vaničke nie v autosedačke, vanička sa dá tiež pripútať 😉

nelynka18
14. sep 2011

@zuzkazv 😀 😀 chlapi sa vynajdu vzdy 😀 neboj sme druhorodicky,bude to bez vyvolavacky 😉 😀

baby umyla som teda okna,dala prat zaclony a povysavala,dala som si obedik a teraz kysnem,este kasu idem uvarit a potom po riska do skolky 🙂 no ale citim sa lepsie,neznasam nic nerobenie a vysledok si uzivam 😎 nechcem nic silit ale asi kazdy den nieco poupratujem,len co 😕 naozaj sa citim super a fit 🙂

zuzaxa
14. sep 2011

Ahojte!
Tak od včera veľké veci sa dejú u nás doma!!!! 😀 😀 😀 Včerajšia poradňa vraj sa to pohlo a otváram sa 😕 , ako ma doktor postláčal tak som mala do večera taký tmavší výtok tmavohnedý až mi zle došlo 😕 , rýchlo som dala prať vecičky dve práčky, lebo v nemocnici si vraj už ako budem na izbe po cisárskom obliekam do svojho. A doki ma nepotešil, pondelok má poslednú službu večer, lebo ide na konferenciu do Litvy na 4 dni a bojí sa, aby som vydržala, tak mám v pondelok o 12,00 k nemu nakľusať aj zbalená aj s predoperačnými a posúdi či idem s ním večer do služby na cisársky. Ale ja sa odvčera tak zle cítim, že dnes má v noci nočnú a či tam aj neskončím nakoniec už dnes!!!! Včera sme tu všetci celý večer behali jak najatí a upratovali o 106 😀 😀 😀 , a dnes sa pokračuje. Keď mňa tak bolí spodok normálne to cítim, že sa otváram..... Ten výtok troška prestal, ale sa aj bojím na WCko ísť pozrieť či nezačnem krvácať a šup do nemocky, by som do pondelka rada vydržala no neviem neviem....
@jani74 To v Nitre sú takí úžasní ,však? So mnou bola včera kamoška z Kesova čo chodí tiež do Nitry sa ukázať môjmu doktorovi, že 39tt už dlhšie sa cíti nanič a má brušisko poriadne veľké, a v Nitre jej povedali musíte čakať.... A môj doki jej povedal, že je uzavretá ako trezor, a mala to aj pri malej ju 2 týždne prenášala a stále sa neotvárala, že nech dnes večer príde do služby jeho do NZ, že bábo je veľké veľmi a nemá význam vyvolávať, že to sa tak ľahko nespustí, že jej spraví sekciu, lebo bude prenášať a spravia jej ju neskôr tak či tak , lebo malé bude ešte väčšie. A ona si odvtedy len srandu robí, že nech aj ja prídem dnes, že ma bude čakať. Ale ja sa tak aj cítim nanič, že či v noci za ním neskočím do služby, že ako to so mnou vyzerá.... Ak by si chcela skočiť do Zámkov k môjmu dám Ti na neho mobil, on je zlatý by sa pozrel na Teba a vyjadril, tu v NR sa na Teba ani nepozrú. Otrasný prístup tu majú!!!!!
@nelynka18 Neprídeš aj mne okná umyť? Ty kde berieš tú energiu, zo mňa všetka odišla od včera.... 🙂

zuzkazv
14. sep 2011

@nelynka18 príď aj k nám prosím, je tu ako po výbuchu 😒 ale ešte mám 8min a začnem aj ja riadiť trochu som si povedala ze do pol druhej si dám oddych

nelustek
14. sep 2011

@nelynka18 to si teda ina sikulka 😉 ja jedine co som dnes umyla riad a vyvesila pradlo 😀 a objednala som si tu na bazare vajicko. Nic sa mi nechce kvoli tomu ze som si pospala dobeda