icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

tinika
16. sep 2011

@tun1ska uf to mas teda za sebou dost no neviem či neradi robia, ja keby vybavim jedneho lekara čo mala kamoska tak bez ohladu na stav ma berie na sc bo aj prva bola sc, takze niektori si to takto zlahčia a vela berie na sc len tak bo rodička chce

tinika
16. sep 2011

@natalii6 ako po prvej vyvolavačke som mala pocit ze aj to malinko čo som citila prestalo, na dalsi den mi dali tabletku a to uz bol des do hodiny 🙂
@natalii6 🙂) no ja som bola vycievkovana takze toto som neriesila a potom som uz schadzala sama z postele len teda bola vysoko tak skor zoskakovala .( a to tiez nebolo nič extra :(
@jana0706 vyvolavali mi lebo som bola uz dva dni bez plodovej vody a neotvarala som sa a po tej druhej vyvolavačke som sa z 2 na 4 len otovrila krvacala a maly siel vraj zle hlavičkou tak sc akutna

zuzanamolnarova
16. sep 2011

ďakujem Vám za rady 🙂 , stále sa však veľmi bojííím, ale tak to vyzerá, že ste ma presvedčili že to bude spinál. 🙂 Uvidíme 😀 , môj dr hovoril, že mi zajedná primára anesteziológa, takže nech nemám obavy, nakoľko on je najlepší v tejto oblasti - no aspoň v našej nemocnice 😀 . takže pôjdeme nato 😀

bibi13
16. sep 2011

čaute babyyy.. týžden som tu nebola a fakt nemám šancu vás dočítať.. je tu niekto, kto už porodil???

zuzaxa
16. sep 2011

@nelustek Ale neboj malá sa Ti nestratí, zajtra už bude taký hladoš, hlavne, že jej je už lepšie, a dostatok tekutín je dôležitý. To idete na jarmok do Nového mesta? Tam by mal byť teraz, nás volali známi, ale ja už nemám energiu... Sme prišli z výtvarky a ja som zaľahla do postele o pol šiestej, zobudila som sa o 20,00, že tma a pozerám lets dance, a len čumím aká z nich srší energia .... aj ja chcéééééem.... 😀 😀 😀 mne sa ani na wcko nechce postaviť.Dnes som si kúpila tie homeopatiká na kojenie tak beriem zo sebou do nemocky.
Ja som taká vyšťavená, neviem či zato, že tú krv mám anemickú, možno mám z toho tú únavu, po pôrode doplním vitamíny nejaké. Si neviem predstaviť, že by som mala teraz normálne rodiť a vytlačiť malého....A stále ma bolí tá blbá päta.... Ja už som jak do zberu zberných surovín. Aj vy sa tak cítite?

jana0706
16. sep 2011

@zuzaxa ja som sa dnes citila celkom v pohode, mozno je to aj tym ze som sa dobre vyspala - som potiahla az do pol dvanastej 😉 ale je pravda ze chodim v poslednom case velmi neskoro spat, az okolo polnoci, sa mi skor nechce, mam pocit ze by ma budilo to palenie zahy...citala som si prave nejake clanky o zenach co zrazu zistili ze rodia, ze im (ani ich okoliu) cele tehotenstvo nedoslo ze su tehotne - akoze viem ze sa take pripady obcas vyskytnu, ale pride mi to zvlastne, mozno by som to pochopila este u nejakej 16rocnej pubertacky, ze jej ani mrcha nechyba a ze nejako psychicky potlaci priberanie...ale u dospelych zien mi to pride fakt divne - zeby za cely cas nemali ziadne ani len malicke podozrenie a nenechali sa vysetrit, to sa mi fakt nezda...viete si predstavit ze by ste si nevsimli ze nosite par kilove bejby v brusku? ja teda ani nahodou, a to vraj cakam mensie babatko...inak moje dve kamosky mali menstruaciu (alebo nieco co sa dalo za nu pokladat) este tak do tretieho - stvrteho mesiaca ale potom uz bolo jasne ze nieco nie je "koser" 😀 malo to vyhodu ze sa nestresovali v prvom trimestri 😉

jana0706
16. sep 2011

@tinika teda to ta nechali dost dlho cakat - nie je to nebezpecne az dva dni bez plodovej vody? este stastie ze vsetko dobre dopadlo 🙂

zuzaxa
16. sep 2011

@jana0706 No ani nehovor s tým spaním, mne sa nechce večer, ale cez deň by som drichmala. 🙂 Aj teraz už ma všetko tlačí, neviem ako si mám sadnúť k netu, už všetky polohy som vyskúšala a nič. Asi pôjdem ľahnúť na boku mi je fajn.Dala by som si melón, ale v lidli, tescu ani v kauflande už nemajú a z tržnice sa mi ho trepať veru nechce.Možno zajtra pošlem muža ráno alebo maminu moju. Inak už týždeň frčím na šumienkach s ľadom, idem si ešte zarobiť nech mám čo v noci cikať. 😀 😀 😀 Ma smädí jak koňa!!!
No k tým článkom, neviem ale poznám dve tety, ktoré si mysleli tak v 44, že sú v prechode a oni tehotné boli už v 5 mesiaci. A tej jednej sa syn narodil na SIlvestra, a keď jej muž volal rodine, že majú syna, nikto mu neveril, všetci si mysleli, že je ožratý!!!

jana0706
16. sep 2011

@bibi13 zatial ziadne nove bejby pokial viem 😉 podla toho co baby pisu sa to rozbehne az od pondelka planovanymi cisarskymi, tak sem budeme chodit o to zvedavsie...ale dufam ze nejake tu vydrzime 2v1 az do oktobra, ved sme oktobrovky 😉 aj ked ten prelom bude zaujimavy - ked cast bab uz bude mat stastne svoje dietatka v naruci a zvysok bude este stale "vytraseny" z porodu 😀

jana0706
16. sep 2011

@zuzaxa to je super s tym ozratym muzom 😀 no ale predsa - zistit to v piatom mesiaci a pri porode je rozdiel, na mne to napriklad do piateho mesiaca vobec nebolo vidno (nastastie, som mala vypasovane svadobne saty cez brucho a cez boky 😉 ) ale od siesteho sa to uz nedalo prehliadnut, teda minimalne ja som to jasne videla a citila 🙂

jana0706
16. sep 2011

@zuzaxa aj ja som mala chut na melon, mm isiel kvoli tomu do lidla a tiez nepochodil ☹ asi sa nam pomaly sezona konci, skoda..

zuzaxa
16. sep 2011

@jana0706 No však to áno, napr.ja som to pri prvej dcére zistila až v 11tt, som bola, že mi meškajú, doktorka ma poslala na sono a odtiaľ, že cysta, dali mi injekcie na podporu maternice vitamínové Thiamin, štipľavé do zadku a potom som mala prísť ak dostanem, boli sviatky Vianoce prvý deň ordinovali 7. januára, to nasnežilo a ja som sa zložila na ľade pred poliklinikou a nič, malá sa držala jak kliešť, poslali ma na sono, a tam, že tu je hlavička telíčko , keby neležím na tom lehátku skolabujem, a ja, že cysta tam nie je?? A ona nie 11t tehotenstva.A to som bola druháčka na výške 19 rokov som mala. Naši skoro infarkt dostali, segra o 8 rokov staršia slobodná be&zdetná a ja zasran...Tak hneď s tehotenskou knižkou som išla domov. No a 15 februára sme mali svadbu. A mne fakt nič nebolo, žiadne nevľnosti nič a tým, že som o tom nevedela tak som sa ani nesledovala. Len som sa bála, že na nejakú operáciu pôjdem, že rakovina alebo myóm. A všetci sa mi smiali, že živá cysta, a už má 8 rokov. To teraz mi veru aj trochu zle bývalo. A ja som mala aj na výške kamošky čo aj pol roka nemali menzes, neviem je to polemizujúce, ak o tom nevieš nemyslíš nato, ktovie. Ešte aby sme aj my raz si nemysleli, že v prechode a budú z nás maminy v 45 😀 😀 😀 . Inak spravila som si pukance a sú neskutočné!!! 😝 😝 😝

natalii6
17. sep 2011

peknu Sobotu zelam vsetkym 😉 ach boze tie dni dako leti a pondelok je uz coskoro tu 😉 vcera som si kym maly spal pozehlila a dneska zase perim 2 pracky nechapem kde sa to stale berie 😠 kupila som si vcera hroznovy must a taku zahu som mala cely den az kym som nezaspala ze som myslela ze sa zblaznim 😠 a dneska som sa natiahla pre ovladac a videla som vsetkych svataych co som dostala take krce ☹ uz som ztoho vsetkeho normalne znicena a hovori sa ze ku koncu tehotenstva sa dieta uz tolko nemrvi no umna to je uplne ine a popravde uz to nie je prijemne ale skor neprijemne lebo ako sa mrvi ma to neskutocne tlaci a boli 😠 no ale vydrzim no nie 😉 idem sa ja naranajkovat a potom nieco ukuchtit

baby213
17. sep 2011

Pekne rano vsetkym 🙂 dne prve co som spravila je, ze som vymenila veniec s chlapcekom a oveckou zaveseny na dverach od jari za slameny so strasiakom a tak nejak ma to dobre naladilo. Uz mi toto pocasie pripomina ze malicky tu coskoro bude s nami. Spala som od osmej vecera a veru do pol stvrtej rana 😠 ...potom sa maly zacal mrvit, potom mi trpli ruky (mam ich ako dve velke lopaty opuchnute) aj s nohami 😝 a pozerala som do stropu. Spravila som cajiky, kavu (milujem ked to rozvoniava po kuchyni a mm a havino este chrapu na cely dom 😀 ) a isla do zahrady natrhat oriesky na vianocne medovnicky. Pol stormu totiz previsa cez nas plot od susedov, z domu v ktorom nikto nebyva... A teraz som tu. Kamoska sa dnes vydava tak na nu myslim. Inak moji rodicia mali meniny cez tyzden tak ideme na obed dat si kacicku pecenu mnam mnam a skusim si obehat obchodiky v nak. cetrnach. Do mesta sa uz malo dostanem a uz aj v noci sa mi sniva len o porode, malom, vyske materskej a MK 😒 strasne, musim sa ist odreagovat, mozno aj preto som uz nevedela spat, lebo sa tesim jak male deco ze trosku vypadnem z mojho stereotypu... takze pekny den vam prajem 😉

baby213
17. sep 2011

@natalii6 ajaj krati sa ti to 🙂 ale to mas dobre a hlavne iste, my ostatne co nejdeme cisarom mozme len trpnut ci a kedy to pride.. Ten must mi ani nepripominaj. Ked bol koncom augusta Klokocinsky jarmok, kupili sme si s mm ze vecer dame pri telke, ale co mne to spravilo s telom, no fuj 🤐 Normalne som citila ako mi to bublinkuje a vyviera az do krku a stale pracuje. Ja blba som si o tretej rano zbehla do chladnicky pre activiu ze sak odlahci mi zaludok a to este horsie. Uz v zivote nespravim takuto chybu, ze pocas tehu si dam must alebo nieco co moze pracovat a zaroven sposobovat taketo palenie zahy, lebo som grckala az do rana bieleho ☹

tun1ska
17. sep 2011

@natalii6 ideš na príjem v nedeľu, alebo rovno v pondelok a v ten deň ti budú robiť sekciu?

tinika
17. sep 2011

@jana0706 no verila som im, stale mi robili ctg, kontrolovali a ta voda odtekala postupne v podstate takze niečo tam este maly mal 🙂) a dopadlo to dobre veru 🙂

nelynka18
17. sep 2011

ahojte baby....otazka ako sa hybu vase babetka?mne sa zda,ze maly sa od vcera hrozne malo hybe....v noci ho necitim vobec a rano nic len ked si postlacam brucho,tak sa pohne akoze nebud ma a takyto je od vcera...myslite,ze len spi....odporuca sa pocitat si pohyby urcite ich je viac ako desat ale je to take cudne 😒 mam trosku strach,ze je taky kludny 😒 no a inak dnes to mam presne 14dni do terminu...dufam,ze budeme presny 😉 dnes je inak take pohodickove rano a co som tu citala,ze aj u vas 🙂 velmi sa tesim ze uz ide jesen 🙂 co sa tyka tych CR veru je vas tu riadne,ze si aj skupinu mozete zalozit 😀 ja keby mam ist na CR asi by som nechcela celkovu narkozu.....epi je v poho 😉

nelynka18
17. sep 2011

@zuzaxa no vidis s tym ja problem nemam....ja som pribrala dost na zadku a stehnach ale nohy nastasie nepuchnu,iba mierne niekedy,zato pri riskovi som ich mala ako slon 😉 joj no taka 18stupnova,slnecna,sucha jesen plna farebnych listov,krasa 😵 hihi veru esteze mame velky kosik pod kocarom na tie listy 😀 bozinku ako to leti,ty uz v pondelok ides a aj natali,ine to tu moze kazdu chvilu chytit....je to super,ze sme sa spolu vsetkym presunuli az sem 😵 do finale 🙂
@zuzkazv ja som si urobila radost teraz z prvej materskej 😉 🙂

katy2
17. sep 2011

@katy31 pri spinali citis len trosku tlaky a tahy..... pocujes, co sa deje ale bolest ziadna..... najneprijemnejsie je, ked vyberaju babo, to je taky strasny tlak, ale zasa na jeho konci pocujes babo plakat a to je na nezaplatenie.... ja som s tym problemy nemala, ani po sekcii... tiekla mi infuzka a pridavali mi tam aj nieco od bolesti..... urcite by som to nemenila za uplnu narkozu, ktora je nebezpecnejsia aj pre babo

@tinika z vlastnej skusenosti viem, ze to bolo na to, ze to bola vlastne operaci, v pohode... vstala som asi po 12 hod., hlava ma nebolela vobec.... ano, jazva boli, ked chodis, namahas sa... ale to casm prejde a nie je to nic strasne....

Keby som mohla rodit spontanne, tak jasne, ze by som si vybrala to, ale kedze u mna prichadza a prichadzala do uvahy len sekcia, tak som moc na vyber nemala.... A fakt to nie je nic hrozne.....

katy31
17. sep 2011

@katy2 ďakujem za info.. no ja sa tiež obávam úplnej narkózy a nechcem prísť o ten moment, keď bábo zaplače a prvý krát sa nadýchne a kde si rodila, v Košiciach? Položili Ti ho potom aj na telo?

katy2
17. sep 2011

@katy31 rodila som v KE v novej nemocnici, malu mi hned ukazali, potom ju sli dat trosku do poriadku a ukazali ju hned manzelovi a potom zasa mne..... neprilozili mi ju, ale po sekcii mi ju doniesli na izbu....

jani74
17. sep 2011

Bré ránko dievčence. Juj mňa dne bolí príšerne hlava, noc bola otrasná ako dávno nie 😒
Takže po včerajšej poradni dr. v rizikovej vyhlásil záver - nesmieme dlhšie čakať vzhľadom na môj zdravotný stav a na malú, keďže sa nezmestí a ne pokrútená v brušku. Tiež pre neskutočne opuchnuté nohy a už v podstate mesiac ležím viac menej. V pondelok si mám vybaviť predoperačné (včera som to už stihla, už si idem v pondelok len pre výsledky) a v utorok na obed nastupujem do pôrodky zbalená, v stredu sa na mňa príde pozrieť dr. a najneskôr do piatku vraj rodím (v čo dúfam, že tak aj bude lebo v NR nemocnici...).
Príšerne sa bojím ☹ Rozoberali ste tu celkovú resp. spinálnu narkózu. Ja by som určite brala spinál ale viac ako na 99ˇto nie je u m§a možné. Uvidím čo povie v utorok anesteziolog keď za mnou príde (mám ho zajednaného) a ak nie tak bude celková a dúfam, že sa zobudím a budem ok - toho sa najviac bojím ☹

Čo je horšie a na pohode mi nepridáva je, že manžel nebude mať voľno vôbec ☹ včera mu šéf zahlásil, že sa rozbehli nakládky a tým pádom nech nerátajú z voľnom a budú točiť Nemecko, Taliansko. Som hotová, lebo ma nebude držať za ruku, nebude vidieť malú a nebude keď prídeme dom 😢 A nebude s Matejkom a ten bude musieť zostať na našich a to bude zase len zle, lebo...

Držte sa, pekný víkend.

bibiana20
17. sep 2011

@misic tak dufam ze to vsetko bude fajn.je to moj prvy porod tak mam stoho trozku aj stres,lebo neviem co ma caka snad to bude vsetko ok. 😉

gianni
17. sep 2011

@tinika ja tak isto,plodová voda mi odtekala po kuse druhý den tak dali vyvolávačku,bolesti ak svina,ale som sa neotvárala tak bol spinál

tinika
17. sep 2011

@katy2 ved jasne, dalo sa prezit sak čo nevydrzime my pre deti 🙂) ale ak sa bude dat, chcem rodit normlane .))
@gianni no mne uz ani spinal nedali, ja som chcela a lekar ze uvidime a to on uz vedel ze nič z toho a aj som rada bo som nevedela ze aj pri spinale sa picha do chrbta :D

nelustek
17. sep 2011

@zuzaxa Ahoj, nie na jarmok sme mali ist u nas v puchove,ale kedze sa mala zobudila s teplotou tak sme nikam nesli ☹ chuda moje ja vobec neviem co jej je.. este dnes nic nejedla a to si nakazala uvarit vyvar a malu lyzicku si dala z neho 😢 cize uz treti den skoro nic nespapala. Ale na jarmok by chcela ist a to sa ani neposadi,taka je slaba.Hovorim jej ze ma teplotu ze nemozeme ist a ona ze ved si zoberieme zo sebou teplomer 😀 Tak tatino jej pojde aspon nejaku hracku kupit si nakazala slonika.
Ja som zas za posledne dni akasi fit ked musim okolo nej behat a to nehovorim v den ked vracala co som sa nabehala a utierala dlazky a este ked som si do toho stupila a rozniesla po chodbe..blee.

nelustek
17. sep 2011

@nelynka18 Ahoj, mne sa mala hybe stale vela.Vcera mi ani zaspat nedala aj sa budim ako sa mrvy a kope.Mozno ma len jesennu naladu a sa mu nic nechce ani kopat 😉

wewe22
17. sep 2011

@natalii6 no to bude aj moj pripad ja saom revala jak mala aj ked mi brali mandle

nelynka18
17. sep 2011

@jani74 no takze dalsia co to bude mat za sebou uz tento tyzden....budem drzat palce nemaj strach ani stres a tes sa,ze uz budes mat miminko pri sebe 😵
@nelustek ahoj,no vidids a tento lenivec lenivy nie a nie sa hybat....dnes sa zatial len akoby prevalil a raz si asi nozku vystrela a inak nic,ticho 😨