Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@marikac prala som v Lovele, inak moja zavinovacka nie je z Polska, ale myslim ze oprat ju musis nech je odhocikial 😀 ved babatko s tym bude mat priamy kontakt, aj ked sa ti neskor zaspini alebo zagrcka tak sa bude musiet prat...ale kopa bab tu uz urcite prala aj polske zavinovacky a hniezka a nikto nenadaval ze by sa mu nieco znicilo 😉
baby cavte,
nechcem tu stresovat, ale poobede ako som sedela pri pc naraz som pocitila taky pohyb z brucha dolu, akoby dieta padlo o par cm nizsie. To sme sa akurat dnes bavili o tom, ci mam brucho hore ci dole... no a teraz neviem, ci som si to uz vsugerovala alebo co, ale sa mi zda fakt nejako nizsie a aj kopanceky citim nie hned pod rebrom, ale tak nizsie... 😒 neviem co si mam o tom mysliet a fakt citim ze mi viac nalieha na mechur.... 😒 ta neviem, ci sa nepojdem zajtra ukazat... ked neviem, ci to fakt, abo som uz tak si to vsugerovala... som z toho jelen 😀 uvidim co bude v noci, ale necitim ziadne bolesti ani nic, ja som dokonca este ani poslickov nemala, alebo ak tak slabych, co som si ani neuvedomila... Ja mam stale pocit, ze mam pred sebou mesiac este a teraz som v pomykove a prekvapena z toho, co sa deje.... 😕 😕 😕 asi mi uz sibe neviem...
@jana0706 ja som mala z polska aj sadu do postielky..prala som podla navodu, a zmenilo to farbu-o stupen 😠
az tak priamy kontakt so zavinovackou mat nebude....pod hlavku dam latkovu plienku a bude mat satocky...a ktovie,ci bude mat rada zavinovacku....neter v tom za svet nechcela byt 😀
ináč ja som pri prvom zavinovačku využila jedine pri odchode z pôrodnice a ku doktorke,ináč stále klasickú perinku ,či doma či do kočíka,je to pevnejšie,zavinovačka je len na suchý zips aspon moja a je to také volné,podla mna nie až tak praktické
caute spolutehulky..prisla som sa svami rozlucit kedze zajtra to uz budem mat za sebou aj ked dneska som povedala muzovi ze ja tam zajtra nejdem 😀 nebojim sa operacii ale tej bolesti potom a este mi je uz teraz smutno za mojim Davidkom..tak sa mi tu drzte tie ktore idete rodit pekny porod a zdrave babatka 🙂 caute
@marikac tak to je dost nanic, nesla si to reklamovat? 😒 ja som dostala baldachyn a hniezdo od kamosky, tak som si dokupila aj ostatne veci z tej istej supravicky...bolo to dost drahe, ale ked som videla v akom super stave boli tie veci od kamosky po niekolkych opraniach tak nelutujem - a vsetko co som oprala ma povodny tvar aj farbu (ci zdedene alebo nove), tak som spokojna 🙂
@misic ale ved vsade pisu ze je normalne ked babo v poslednych tyzdnoch klesne, takze by si sa s tym nemala stresovat 🙂 ved aj keby klesol tak to nemusi znamenat ze budes skor rodit...ja posledne dva-tri dni mam tiez pocit ze maly asi trochu klesol, lebo ma zacali pri chodeni tlacit tie lonove kosti tak ako to tu baby popisovali, doteraz som to vobec nemala...ja by som praveze uz pomaly privitala poslickov a tak, nech viem ze sa telo zacina pripravovat na porod...
@jana0706 asi mas pravdu, ked ja vsetko porovnavam s 1. tehu a vtedy si na cosi take nepamatam, mala sa zosunula dole az pocas porodu.... ale necitim ziadne bolesti ani nic, tak to asi je tak, ze sa zosunul... dokonca ani krize ma nebolia a dokonca ani zaha, normalka pohodovy vecer 😀 😀 😀
baby, ako rozpoznam tie kontrakcie? kazdu chvilu chodim cikat uz od pol osmej a zrazu mi stvrdne brucho a pocitim tlak a slabsiu bolest 😒 ale raz je to s odstupom 7 minut, inokedy 36 a teraz 12min. Ja neviem co si mam o tom mysliet. Este aj malicky sa nejak hybe a tlaci kade tade... mam pockat ako sa to vyvinie? adokedy mam cakat?dakujem za vsetky rady 😉
@baby213 podla mna to este nemas take caste kontrakcie, ja som mala pred mesiacom tvrdnutie brucha kazde styri a potom uz kazde dve minuty vkuse asi nejake tri hodiny a sla som na pohotovost a tam si ma nechali a nastastie mi to zastavili, ale to som mala fakt pravidelné kontrakcie, tak uvidis, hlavne si sleduj cas medzi kontrakciami.
@baby213 ahoj... Aj u mna sa dnes dostavili poslickovia,,,teda snad su to iba poslicci, ak mam bolest porovnat s kontrakciami pred odchodom do nemocky pri Davidkovi ....
Inak, tiez kazdu chvilu som na wcku, a teraz neviem,,, nasla som na toaletaku trochu ruzove,,, ako krv??? Moze to byt teda aj ta hlienova zatka, neviete? Som znepokojena, a asi tak skoro dnes ani nezaspim...
Ahojte dievčatá!
Som tu nebola celý víkend a už od šiestej Vás čítam!!! Sa nedalo, som len upratovala, ešte prala, žehlila. Bola som u svokry pre vecičky a tá mi samé ružové dupačky balila, že však to nevadí, som to zobrala a pretriedila do tašky do kumbála. 😀 😀 😀 No ja tam dnes nezostanem, sa tu všetci zo mňa smejú, ale možno mi doktor povie , že ešte počkáme uáááááááááááááááááá ja sa bojím , že už dnes to možno bude. Zbalená som, zase budem mať najväčšiu tašku zo všetkých ako vždy!!! 😀 😀 😀
Baby silná otázka na Vás, budete z pôrodnice brať bábätko v perinke alebo v autosedačke??????
Včera hovorím mužovi, zober vajíčko potom pre mňa ako pôjdete, a on, že nepôjdeme s ním v perinke, a ja že nie, ty mi budeš brať tašku, ja budem rada, že som rada po cisárskom a kto ho bude niesť, a Lenka, že však ja!!! 😀 😀 😀 Svetová bola! No neviem ako tento týždeň zvládnu títo moji všetci, dnes išiel muž do Komárna s maminou mojou, zajtra Levice, Trenčín, Blava a v piatok NZ, a to budú chodiť ráno aj pred šiestou, tak som bola včera u tety, čo mi Lenku strážila, že bude k nej ráno chodiť ju vychystať do školy, a poobede pôjde pre ňu a na krúžky. A potom pôjde pre ňu k nej mamina, lebo tento bude vždy poobede zo školení utekať robiť vláčik sem na ihrisko. Už všade visia plagáty, že deň dobrovoľníctva v sobotu a osádzanie a maľovanie vláčika, a ešte nie je hotový!!!!! 😀 😀 😀 No tak keby ma ešte poslal domov do soboty ani sa nenahevám, a tým, že všetko nachystané, by som len oddychovala.
Baby nezapnem tú podprsenku na dojčenie, musím si dnes kúpiť novú uááááááááá jaký tučko!!!! Som si ju kupovala v polovici tehu, a tlačí ma na obvode. 😠 😠 😠 Už od rána nemám nič jesť pre istotu, tak celú noc som chodila, a také chrumkavé rožteky parížske s Lidla som 4 zjedla, zásoby na celý deň!!! Teda riadne sa ochladilo brrrrrrrr!!!! Idem chystať desiatu, sa ešte vrátim do 10,00 ešte mám čas, tak sa pobuďte všetky a píšeme.... 😀 😀 😀
Dobre rano vsetkym 😀 Tak nastastie (alebo nestastie 😉 ) ta tepla sprcha vcera vecer zabrala. Hm, tak to boli taki vazni poslickovia 😖 ale som sa naozaj zlakla ze to prislo a zacala som stresovat...
@missy97231 ty si ako dopadla? boli to tiez poslickovia?ja som si nasla ruzovy hlien pred tyzdnom v utorok ako som mala ist na poradnu a nic z toho... ale u teba to samozrejme moze byt ine, pozeram ze ty uz budes druhorodicka 🙂
Teda vás prečítať po pár dnoch to sa ani nedá jedným šupom. čítam že poslíčkovia sa tu rozbehli o sto dvesto. Ja som ich tiež mala aj v sobotu v noci aj včera cestou v aute. Po sprche však prešli. Zajtra idem do poradne som zvedavá. V noci sa mi snívalo že mi dr ukazovala na sone že kolko som už otvorená 😀
Okrem toho sa mi snívalo aj o svadbe to nie je vraj dobrý sen. Pamätám si z detstva ked sa mi snívalo o svadbe tak sa ma starká pýtala či som videla nevestu, vtedy som ju videla tak zalomila ruky že niekto umre, a tak sa veru aj stalo. Dnes si chvalabohu nepamätám či som videla či nie.
Nechápem kde chodím na takéto sny. 😉
@natalii6 Drž sa a prajem nech ste s batožkom čím skôr doma 🙂 😉
@zuzaxa ja určite v perinke. už ju ám aj nachystanú 🙂 😉
@kucminka no o nic si neprisla, tu v tn to celkovo nejako vymrelo na namesti!!!!!
dnes idem poobede na predoperacne a vo stvrtok do poradne....pevne verim, ze naozaj budem rodit normalne....vsetky baby tu maju predporodne priznaky, poslickov a ja vobec nic....ja sa vobec necitim, ze by som mala ist za dva tyzdne rodit....aj brusko mam hore, ale aj pri synovi som mala do poslednej chvile brusko uplne hore, ani troska mi nekleslo ako maju baby tu na fotkach!!!!!! a to som neprenasala, este aj o 3 dni skor porodila.....no uvidime!!!!!! a ty sa ako citis?
a baby , ktore tento tyzden rodite drzim palce a prajem vela stastia!!!!!!!
ahojte ja tiez vcera vecer som dostala lrce ako pri menzese asi tak zo tri vacsie a podbrusko ma boleleo asi hodinu ale dala som si teply obklad na to a preslo to, takze asi tiez poslickovia, este chceme aby maly vydrzal trochu koli takej blbosti aby sa narodil ako vaha a nie panna, lebo muz je vaha
dnes idem na poradnu, uvidim ci je nieco nove
ahojte baby, všetkýmktoré idete rodiť dnes silno držím palce!!!!!! nech je to čo najmenej bolestivé a nech ste rýchlo s tými najkrajšími batôžkami doma 😵
@baby213 ahoj to určite boli poslíčkovia, baby ti dobre poradili tú sprchu aj mne to vždy zaberie, a keď som už moc umordovaná tak si dávam kúpeľ 😉
@zuzaxa aj ja čo som si kúpila podprdy dve tak už sú mi malé ale mm sa vytešuje 😉
@bv_alexandra ja som zas dnes vo sne rodila 🙂
@misic ahoj ak sa aj zosunul nižšie podľa mna k dr. ísť nemusíš to je len dobre že sa zosunul trochu 😉
@nelustek ahoj no podľa mna by to zistili aj z tých odberov čo robia bežne teda aspoň dúfam 😕 inak malá sa má ako?

@marikac mam tiez taku zavinovacku s kokosovou vlozkou a presne ako pises - vybrala som kokosovu vlozku a hodila to normalne do pracky, prala som to iba na 30 a zmykala na nizkych otackach (tusim na 600)...ved asi mas na pracke programy jemne pranie alebo rucne pranie (ja som taketo veci prala na jemnom prani)...