icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

zuzkazv
20. sep 2011

@nelustek to je dobre že je jej lepšie a hádam ju soplík obíde, u nás sa už začínajú sople prejavovať ale našťastie sú číre zatial, a to poznám s tým obchodom aj moj je taký že najskôr načo ved nie som hladný a potom len hrniec vytiahnem a už sa pýta či je to dovarené lebo je strašne hladný 😀

dianka3
20. sep 2011

Ahojte maminky, vsetky co ste tu ste uz krastny tyzden a vasi malicky sa cochvilou vypytaju na svet 😵
Tak Vam chcem popriat vela stastia a sil pri porode 😉 Snad sa uz aj mne aspon tentoraz podari donosit dietatko do takeho tyzdna ake mate vy, pretoze oboch chlapcekov som porodila predcasne , zaciatku 36tt ☹ aj to som prelezala posledny mesiac v nemocke kedze som bola od 33tt otvorena na 3,5 a zastavovali mi kontrakcie.A tak dufam ze snad sa mi to podari, hoc uz teraz mam skrateny krcok ☹ zase

nelustek
20. sep 2011

@dianka3 ahoj hlavne ze su zdravi a prajem ti aby si to uspesne zakoncila aspon do 39 tt. Inak aj moja svagrina ma termin 19 novembra. A gratulujem k dievcatku 😉

nelustek
20. sep 2011

@zuzkazv polievku navarim asi az poobede ked pride muz domov..nemam silu sa s nou natahovat,som hrozne unavena a chce sa mi spat,blbe pocasie

dianka3
20. sep 2011

@nelustek no snad to tentokrat vydnde 😅 chcem si konecne uzit tehulkovanie a mat uz konecne dietatko pri sebe po porode, lebo Matika ani Adika som nemala ☹ kedze obaja boli hypoglemicky a tak mali infuzku par dni a boli i inkubatore ,pretoze si este nevedi udrzat teplotu. No a dakujem aj ja tebe grstulujem k druhej babe 🙂 sice ja som tuzila do tretice po chlapcekovi

katuska_za
20. sep 2011

Ahojte spolutehulky, dnes som akasi ubolena zasa☹ ti poslickovia su strasny, vsetko ma boli, picha, tlaci a hlavne mam pocit ze maly je fakt strasne nizko, lebo dost dole tlaci, ale na brusku to nevidno ze by bolo nizsie 😕 Do prace dnesnym dnom som prestla chodit uz to nezvladam a rozhodla som sa ze ostavam doma. Asi to tak bude lepsie aj ked peniazky by sa este zisli....niekedy mam pocit, ze to brusko uz je na nevydrzanie a to este podla dr. sa maly nikam nechysta. V piatok idem k mojmu porodnikovi, lebo ma chce vidiet tak som zvedava co povie on...ale ja uz by som fakt najradsj rodila aj dnes, citim sa tak nemozne ☹ manzel sa o mna stara poriadne aj dnes zostal z prace pracovat doma, aby na mna dozeral, je to moj poklad 😉

jana0706
20. sep 2011

dobre ranko, mate aj vy dnes take hnusne pocasie? po tych krasnych slnecnych dnoch sa to este horsie znasa, ale snad sa coskoro objavi farebne babie leto 🙂

nelustek
20. sep 2011

Tak ja som doumyvala okno na obyvacke tak som zvedava kedy zacne prsat 😀

anita12
20. sep 2011

@nelustek ...asi idem aj ja umyť na obyvke, od rána sa na to chystám 🙂

bv_alexandra
20. sep 2011

Achojte tak som doma z poradne, pýtala sa ma dr či mám kontrakcie. Tak som jej povedala pani dr a čo sú to tie kontrakcie 😀 tak sa s chuti zasmiala. vravím mám sťahy cez celé bruško a tlaky ale nie bolesti, tak povedala že to sú poslíčkovia. Inak som vraj zavretá na sto zámkov 🙂

bv_alexandra
20. sep 2011

@zuzkazv no nevyspala som sa ani v noci a ráno som už nevedela spať, zdriemnem si teraz ked navarím. 😉 Konečne si idem doprať zemiakový šalát. 😉 😝

zuzkazv
20. sep 2011

@bv_alexandra ty!!!!! už mi s ním zase ideš robiť chute!!!! 😀 😀 😀 ešte šťastie že mám halušky ináč by som už fakt prišla na návštevu 😀

nelustek
20. sep 2011

@anita12 pobede si asi na kuchyni a zajtra na detskej.Ak sa mi bude chciet 😉 som akasi zadychana ked nieco urobim

bv_alexandra
20. sep 2011

@zuzkazv 😀 😀 😀

jana0706
20. sep 2011

@nelustek no zda sa ze u vas neprsi ked sa chystas umyvat okna...my tu mame take prave jesenne usmoklene pocasie - vonku uplne zatiahnute a mrholi...len zaliezt do postele 😉

lucy56
20. sep 2011

@nelustek ja som sa tiez chystala dnes na okna ale asi bude prsat tak to necham na krajsie pocasie, nech aspon par dni mi to vydrzi,ale kupelku som vydrhla uz a tiez pri zmyvani dlazky som sa zadychala
@bv_alexandra ja budem robit majonezovy salat na nedelu,mame oslavu ,manzel narodky a tiez mi isiel na chut

zuzinka_26
20. sep 2011

ahojte, tak som doma z poradne, to bola hnusna cesta v takom pocasi :( nespala som od 4:30, neviem ci som bola nervozna pred poradnou alebo co mi bolo, navyse ma bolelo podbrusko.
Vysledky z poradne: krcok skrateny na 1,5 - 2 cm (co to znamena?), otvorena na spic prsta, RI: 0,52, cez prednu klenbu hmatny zadocek plodu - stale je zle otocena, joj nevidim vobec ruzovo to, ze sa este otoci :( inak vsetko v poriadku, o tyzden dalsia poradna.
Aka je zima, zamracene, vyzera to na papucovy den pod dekou....ale pozeram, ze niektore ste aktivne a umyvate okna 🙂

zuzinka_26
20. sep 2011

@jana0706 ahoj..ano, odporucala nam cumlik Tommee Tippee ale z Babymarketu, len ja som bola v Brandone a tam som nasla len tieto, su trosku ine ako nam ona ukazovala, ale tvar maju rovnaky - teda taky rovny (nie skoseny). Jasne, kazde babo je ine, vsetko zalezi od toho, aby sa spravne prisali...niektore cumlik nechcu vobec, niektore ano...uvidime ako to bude u nas, ale tak pre istotu som taky cumlik kupila, mozno ho ani nepouzijeme 🙂

jana0706
20. sep 2011

@zuzinka_26 no snad sa este otoci, niektore babatka si nechavaju nacas, ved ma este mesiac cas...tiez pozeram ake su baby aktivne, ja som dnes zvladla akurat tak dat prat a uvarit kavu majstrovi co nam prisiel opravit stierku pri okne (opadol kusok omietky ked nam zatekalo, ale uz mame novu strechu nastastie)...ja mam tiez cumliky v zasobe, ja som tie TT kupovala v Rakusku a flasku v Polsku, ale myslim ze aj v Brandone som to videla...mi to pride take divne nedavat babatku cumlik, len zase tiez nechcem aby ma potom hryzlo ako cumlik 😉
ked uz hovorime o Brandone, tak sme tam vcera po dlhom case boli, sa vytesujem z takej specialnej jahnacej kozusinky pre babatka co sme tam kupili...mm sa sice smial ze sa necham obalamutit na vsetko o com citam ale na druhej strane sam uznal ze sa tomu ziadna deka nevyrovna ake je to hebke a prijemne, som mala vecer ked som to testovala na gauci pocit ze to "ukludnovanie" fungovalo aj na mna, mozno na tom budem zaspavat ked sa zacnem budit nervozna z porodu 😀

nelynka18
20. sep 2011

@zuzkazv
@nelustek ahojte baby,tak z poradne doma 😵 mam dobre spravy,doktor sa so mnou uz rozlucil a ze sa uvidime po sestonedeli 😀 takze hrdlo sa mi vstrebalo uz na 1,5cm,skoro na cely prst som otvorena a maly nalieha hlavickou,ze ju aj na spicke prsta citil 😕a ze to co som mala vcera,ze to je normalne,ze uz to co chvilka bude a ze ak by som aj do dalsieho utorka vydrzala(do dalsej poradne)tak ze sa nemusim bat,ze do terminu to isto bude 🙂 takze prechadzky predsa pomahaju, v piatok ma caka este jarmok a o vikendu muzeme jet na to 😉 no len tlak je dost brutal,ze 75/49 a ked mi povedal,ze uz som pripravena kedykolvek rodit,tak mi stupol na 207/120 😕 😕 ale bola som teraz u babky,dat si ho premerat a uz bol v norme....vypila som skoro pol litra vody a je lepsie 🙂 a mam doma uz aj vajicko a nachystala som si don uz aj fusak,tak pojdeme z porodnice domov 😵

bibiana20
20. sep 2011

je tu niekto kto ide rodit do starej lubovni?

andy.v
20. sep 2011

Ahojte, chcela by som sa spýtať, či riešite paplónik a vankúšik do postieľky. Viem, že bábätkám sa nedávajú vankúšiky, ale chcem objednať sadu posteľných obliečok a tie majú rozmer 135 x 100 (mamo tato) a paplónik som takýchto rozmerov ešte nenašla, všade mi lieta hore dole + -10 cm. Čo by ste robili?

baby213
20. sep 2011

@bv_alexandra no ja presne to iste. Ide ma rozhodit, tak najprv ze hrozi vam porod v 35tt a teraz ze krcok stale 2cm, tuhy a neotvaram sa vobec ☹ do kelu, ten doky mi povedal ze ked to takto pojde dalej tak vydrzim aj do Vianoc, je to mozne? a to uz ja mam okna za sebou, vyluxovany cely dom, vytrhana zelina, pretrhane kvety, zahradka na poriadku, pijem malinikovy caj uz tyzden, vecer horuce kupele, tutumutu s mm 😖 ax a ze dnes ma jednu babu co uz 10dni pretahuje termin a nezabrali ani vyvolavacky tak musi jej spravit sekciu vecer. Jezismaria dufam ze mna nenecha 10dni pretahovat, sak sa zblaznim, maly uz tlaci od 32tt ledva chodim 😅

baby213
20. sep 2011

@nelynka18 jaaaaaaaaaaaaaj tisko zavidim 😢

nelynka18
20. sep 2011

@baby213 ja som si uz svoje prenasanie pri prvom odzila 😀 neboj este nikde nieje napisane,ze to co mi dr.povedal,musi aj byt 😉 ale idem sa poistit a doumyvam kuchynske okna a prechadzky na kazdodennom poriadku musia byt 🙂 ale vies co ked som bola na CTG jedna tam skakala na fit lopte a predychavala kontrakcie nebolo mi vsetko jedno 😅

skybaby
20. sep 2011

@andy.v ten rozmer čo píšeš mám myslím aj ja. Je to typické pre Nemcov a Rakúšanov tieto rozmery, takze ja som paplonik aj s poduskou dokupovala ked mala malá jeden rok v kike

nelynka18
20. sep 2011

baby mam skvele spravy vcera sa nasej spolutehulke zuzaxe narodil syncek marcelko s mierami 50cm a 3750g po CR o 19:50 hod 🙂

nelynka18
20. sep 2011

aaa foto

bettina
20. sep 2011

blahozelame zuzaxe a krasnemu babatku 🙂

baby213
20. sep 2011

@nelynka18 hm a kolko si prenasala pri riskovi? no nic, necham to na maximka kedy sa rozhodne prist na svet 😝 idem si aspon upiect babovecku 😀