Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
Ahojte maminky, vsetky co ste tu ste uz krastny tyzden a vasi malicky sa cochvilou vypytaju na svet 😵
Tak Vam chcem popriat vela stastia a sil pri porode 😉 Snad sa uz aj mne aspon tentoraz podari donosit dietatko do takeho tyzdna ake mate vy, pretoze oboch chlapcekov som porodila predcasne , zaciatku 36tt ☹ aj to som prelezala posledny mesiac v nemocke kedze som bola od 33tt otvorena na 3,5 a zastavovali mi kontrakcie.A tak dufam ze snad sa mi to podari, hoc uz teraz mam skrateny krcok ☹ zase
@nelustek no snad to tentokrat vydnde 😅 chcem si konecne uzit tehulkovanie a mat uz konecne dietatko pri sebe po porode, lebo Matika ani Adika som nemala ☹ kedze obaja boli hypoglemicky a tak mali infuzku par dni a boli i inkubatore ,pretoze si este nevedi udrzat teplotu. No a dakujem aj ja tebe grstulujem k druhej babe 🙂 sice ja som tuzila do tretice po chlapcekovi
Ahojte spolutehulky, dnes som akasi ubolena zasa☹ ti poslickovia su strasny, vsetko ma boli, picha, tlaci a hlavne mam pocit ze maly je fakt strasne nizko, lebo dost dole tlaci, ale na brusku to nevidno ze by bolo nizsie 😕 Do prace dnesnym dnom som prestla chodit uz to nezvladam a rozhodla som sa ze ostavam doma. Asi to tak bude lepsie aj ked peniazky by sa este zisli....niekedy mam pocit, ze to brusko uz je na nevydrzanie a to este podla dr. sa maly nikam nechysta. V piatok idem k mojmu porodnikovi, lebo ma chce vidiet tak som zvedava co povie on...ale ja uz by som fakt najradsj rodila aj dnes, citim sa tak nemozne ☹ manzel sa o mna stara poriadne aj dnes zostal z prace pracovat doma, aby na mna dozeral, je to moj poklad 😉
dobre ranko, mate aj vy dnes take hnusne pocasie? po tych krasnych slnecnych dnoch sa to este horsie znasa, ale snad sa coskoro objavi farebne babie leto 🙂
Tak ja som doumyvala okno na obyvacke tak som zvedava kedy zacne prsat 😀
Achojte tak som doma z poradne, pýtala sa ma dr či mám kontrakcie. Tak som jej povedala pani dr a čo sú to tie kontrakcie 😀 tak sa s chuti zasmiala. vravím mám sťahy cez celé bruško a tlaky ale nie bolesti, tak povedala že to sú poslíčkovia. Inak som vraj zavretá na sto zámkov 🙂
@zuzkazv no nevyspala som sa ani v noci a ráno som už nevedela spať, zdriemnem si teraz ked navarím. 😉 Konečne si idem doprať zemiakový šalát. 😉 😝
@bv_alexandra ty!!!!! už mi s ním zase ideš robiť chute!!!! 😀 😀 😀 ešte šťastie že mám halušky ináč by som už fakt prišla na návštevu 😀
@zuzkazv 😀 😀 😀
@nelustek ja som sa tiez chystala dnes na okna ale asi bude prsat tak to necham na krajsie pocasie, nech aspon par dni mi to vydrzi,ale kupelku som vydrhla uz a tiez pri zmyvani dlazky som sa zadychala
@bv_alexandra ja budem robit majonezovy salat na nedelu,mame oslavu ,manzel narodky a tiez mi isiel na chut
ahojte, tak som doma z poradne, to bola hnusna cesta v takom pocasi :( nespala som od 4:30, neviem ci som bola nervozna pred poradnou alebo co mi bolo, navyse ma bolelo podbrusko.
Vysledky z poradne: krcok skrateny na 1,5 - 2 cm (co to znamena?), otvorena na spic prsta, RI: 0,52, cez prednu klenbu hmatny zadocek plodu - stale je zle otocena, joj nevidim vobec ruzovo to, ze sa este otoci :( inak vsetko v poriadku, o tyzden dalsia poradna.
Aka je zima, zamracene, vyzera to na papucovy den pod dekou....ale pozeram, ze niektore ste aktivne a umyvate okna 🙂
@jana0706 ahoj..ano, odporucala nam cumlik Tommee Tippee ale z Babymarketu, len ja som bola v Brandone a tam som nasla len tieto, su trosku ine ako nam ona ukazovala, ale tvar maju rovnaky - teda taky rovny (nie skoseny). Jasne, kazde babo je ine, vsetko zalezi od toho, aby sa spravne prisali...niektore cumlik nechcu vobec, niektore ano...uvidime ako to bude u nas, ale tak pre istotu som taky cumlik kupila, mozno ho ani nepouzijeme 🙂
@zuzinka_26 no snad sa este otoci, niektore babatka si nechavaju nacas, ved ma este mesiac cas...tiez pozeram ake su baby aktivne, ja som dnes zvladla akurat tak dat prat a uvarit kavu majstrovi co nam prisiel opravit stierku pri okne (opadol kusok omietky ked nam zatekalo, ale uz mame novu strechu nastastie)...ja mam tiez cumliky v zasobe, ja som tie TT kupovala v Rakusku a flasku v Polsku, ale myslim ze aj v Brandone som to videla...mi to pride take divne nedavat babatku cumlik, len zase tiez nechcem aby ma potom hryzlo ako cumlik 😉
ked uz hovorime o Brandone, tak sme tam vcera po dlhom case boli, sa vytesujem z takej specialnej jahnacej kozusinky pre babatka co sme tam kupili...mm sa sice smial ze sa necham obalamutit na vsetko o com citam ale na druhej strane sam uznal ze sa tomu ziadna deka nevyrovna ake je to hebke a prijemne, som mala vecer ked som to testovala na gauci pocit ze to "ukludnovanie" fungovalo aj na mna, mozno na tom budem zaspavat ked sa zacnem budit nervozna z porodu 😀
@zuzkazv
@nelustek ahojte baby,tak z poradne doma 😵 mam dobre spravy,doktor sa so mnou uz rozlucil a ze sa uvidime po sestonedeli 😀 takze hrdlo sa mi vstrebalo uz na 1,5cm,skoro na cely prst som otvorena a maly nalieha hlavickou,ze ju aj na spicke prsta citil 😕a ze to co som mala vcera,ze to je normalne,ze uz to co chvilka bude a ze ak by som aj do dalsieho utorka vydrzala(do dalsej poradne)tak ze sa nemusim bat,ze do terminu to isto bude 🙂 takze prechadzky predsa pomahaju, v piatok ma caka este jarmok a o vikendu muzeme jet na to 😉 no len tlak je dost brutal,ze 75/49 a ked mi povedal,ze uz som pripravena kedykolvek rodit,tak mi stupol na 207/120 😕 😕 ale bola som teraz u babky,dat si ho premerat a uz bol v norme....vypila som skoro pol litra vody a je lepsie 🙂 a mam doma uz aj vajicko a nachystala som si don uz aj fusak,tak pojdeme z porodnice domov 😵
je tu niekto kto ide rodit do starej lubovni?
Ahojte, chcela by som sa spýtať, či riešite paplónik a vankúšik do postieľky. Viem, že bábätkám sa nedávajú vankúšiky, ale chcem objednať sadu posteľných obliečok a tie majú rozmer 135 x 100 (mamo tato) a paplónik som takýchto rozmerov ešte nenašla, všade mi lieta hore dole + -10 cm. Čo by ste robili?
@bv_alexandra no ja presne to iste. Ide ma rozhodit, tak najprv ze hrozi vam porod v 35tt a teraz ze krcok stale 2cm, tuhy a neotvaram sa vobec ☹ do kelu, ten doky mi povedal ze ked to takto pojde dalej tak vydrzim aj do Vianoc, je to mozne? a to uz ja mam okna za sebou, vyluxovany cely dom, vytrhana zelina, pretrhane kvety, zahradka na poriadku, pijem malinikovy caj uz tyzden, vecer horuce kupele, tutumutu s mm 😖 ax a ze dnes ma jednu babu co uz 10dni pretahuje termin a nezabrali ani vyvolavacky tak musi jej spravit sekciu vecer. Jezismaria dufam ze mna nenecha 10dni pretahovat, sak sa zblaznim, maly uz tlaci od 32tt ledva chodim 😅
@baby213 ja som si uz svoje prenasanie pri prvom odzila 😀 neboj este nikde nieje napisane,ze to co mi dr.povedal,musi aj byt 😉 ale idem sa poistit a doumyvam kuchynske okna a prechadzky na kazdodennom poriadku musia byt 🙂 ale vies co ked som bola na CTG jedna tam skakala na fit lopte a predychavala kontrakcie nebolo mi vsetko jedno 😅
baby mam skvele spravy vcera sa nasej spolutehulke zuzaxe narodil syncek marcelko s mierami 50cm a 3750g po CR o 19:50 hod 🙂
blahozelame zuzaxe a krasnemu babatku 🙂

@nelustek to je dobre že je jej lepšie a hádam ju soplík obíde, u nás sa už začínajú sople prejavovať ale našťastie sú číre zatial, a to poznám s tým obchodom aj moj je taký že najskôr načo ved nie som hladný a potom len hrniec vytiahnem a už sa pýta či je to dovarené lebo je strašne hladný 😀