icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

lucy56
23. sep 2011

@baby213 presne presne, ale nemyslim, u mna to nevyzera na porod, upratujem a chystam na oslavu, ale uz isto bude vaha to sa tesim

bv_alexandra
23. sep 2011

@baby213 no máme štrudlu mm upiekol včera tak musím dačo iné vymyslieť asi urobíím granadýr 🙂 😉

baby213
23. sep 2011

@bv_alexandra my sme zas granatir jedli v utorok a stredu, tak to mame vymenene 🙂

gabuci
23. sep 2011

@juliam nie každá rodí tak na druhý den,ale pravdu aj tak máš,istý čas prejde pokiaľ žena porodí od okamihu,ked odtečie voda.Mne odtiekla o polnoci doma,o piatej ráno som už mala dcérku pri sebe.Aj druhý pôrod som mala takisto ,16:45 som sa hlásila do nemocnice na príjem a malá bola na svete o 19:10.Takže nie sme rovnaké.

bv_alexandra
23. sep 2011

🙂 🙂 🙂 to áno. my sme mali ten šalátik s reznami, a včera mm urobil štrúdlu. Tak dnes len niečo lahke. A hlavne aby ma žáha nepálila. Lebo včera som až plakala ako ma pálilo 😉 @baby213

bv_alexandra
23. sep 2011

@gabuci ja som pri mojej malej bola doobdu v poradni a dr mi povedala že večer pudu. A tak aj bolo. O desiatej ma prijali, ale ešte som sa stihla aj v noci vyspať, a celé to začalo asi o piatej ráno a o siedmej bola saška na svete. Ale vodu mi púšťali v nemocke. Neodtiekla. 🙂

marikac
23. sep 2011

slubila som,ze dam vediet vysledok poradne.
dnes podla PM 35+6, podla USG mier 35+2....vaha 2837gramov, prietoky OK,poloha dolu hlavickou,poloha 1 (co to znamena?), placenta typ 2-3, CS 2, nie som otvorena ani na spic prsta....tak si este pockam. 😒

zuzkazv
23. sep 2011

bože čo je dnes za deň zase mi volali z nejakej spoločnosti a ponúkali nejaké prírodné doplnky 😠 ale táto teta bola drzá, že vy nemáte záujem o prevenciu zdravia?!? 😠 😠 😠 áááááá

bv_alexandra
23. sep 2011

Tento krát som si povedala že nepojdem zbytočne skoro až ked budú naozaj kontrakcie pravidelne. a časté. Som zvedavá aké to celé bude. Koľko krát ked mi stiahne brucho tak si predstavujem ako to bude celé prebiehať. A je pravda že už u mna funguje aj stres z pôrodu. čim bližšie to je tým sa viac bojím. 😝

gabuci
23. sep 2011

@bv_alexandra no hje preto to píšem,že každá sme iná.Sesternica bola na poradni doobeda bola v ôsmom mesiaci,doktorka jej povedala,že je všetko OK,/prvé dieťa totiž mala v ôsmom m./išla domov,poobede jej začala len tak slabučko voda ,zobrali ju do nemocnice,slúžila tam tá istá doktorka,pozrela ju,že vraj skúsia ešte ked len den dva oddialiť pôrod,no išla preč,o pol hodinku sestrička volala doktorku,že nech príde lebo maminka bude rodiť.Aj porodila,no malá mala omotanú pupočnú šnuru a geneticky na nič neprišli,len že ieťa sa pýtalo na svet preto lebo sa chela zachrániť./Pri prvom pôrode tiež nič nezistili,len vtedy sa im podarilo 2 týždne oddialiť pôrod,vtedy jej tvrdlo bruško a mala bolesti/.Takže všeličo sa stane.Niekomu to trvá dlho,niekto má také šťastie,že to má za pár hodín.

katuska_za
23. sep 2011

Ahojte, noc som prezila, sice s krcami a pichanim v bruchu ale kedze to bolo stale bez prestavky (nic ako opakujuce sa kontrakcie) tak som ani do nemocky nestresovala. Dnes som bola na monitore a ja som z toho jelen ... nic mi tam nikdy nepovedia 😠 len podaju ten graf do ruky. Ale dnes je pri nom aj daky text:

BFHR 140/min, aKc+, dec 0, mierne tonizacie. Z: reaktiv NTS

vie mi to niekto vysvetlit? ale stale ma strasne picha pri tej lonovej kosti v podbrusku auuuu ☹ a pan dr.Sudek na mna nemal cas takze az v pondelok o pol druhej k nemu.. och 🙄

bv_alexandra
23. sep 2011

140 je myslím frekvencia srdiečka, akc + že srdiečko bije. Mierne tonizácie budu podla mna mierne stahy. tá spodná čiara ukazuje kontrakcie tak sa kukni či tam máš vŕšky alebo len pravidelnu čiaru
@katuska_za

bv_alexandra
23. sep 2011

Teraz rozmýšlam niektoré chodíte preventívne na CTG mne zatial nik nič nepovedal, je to individuálne v každej nemocke? 🙂

bv_alexandra
23. sep 2011

@baby213 tak vyhral šošovicový v tlakáči. takže dnes mam za polhodku navarené 😀 😀 😀

baby213
23. sep 2011

@bv_alexandra mna ked pali nezaberie nic ine, len polka jablcka ale aj so supou a do par minut v pohode az do druheho dna 😉 to mi poradila svokra a fakt to zabera!

baby213
23. sep 2011

@zuzkazv no dnes ti ide karta 😒

katuska_za
23. sep 2011

tu je moj dnesny zaznam z ctg

katuska_za
23. sep 2011

@bv_alexandra no to neviem mna tam poslal moja dr., ze uz si mam zacat chodit na ten monitor kazdy tyzden. sa na to spytaj na poradni a uvidis co ti povie

olencinka
23. sep 2011

@katuska_za horna ciara je srdiecko - frekvencia by mala byt od 120 do 160, samozrejme pri pohybe dietatka by mala byt zvysena, cize kopcek hore - akc+, pohyby su tie cierne ciarky - stredny rad, myslim, ze babo pocas ctg spalo. dolny graf su stahy maternice , mas ich tam par ale len pri pohybe babatka, to nie su kontrakcie, kontrakcia vraj trva do minuty, ty tam mas len sekundove stahy - mierne tonizacie, takze nic. toto je len moje laicke vysvetlenie, neviem ci to chapes, mne tocili ctg 2x denne, kvoli zvysenym zlcovym kyselinam. neviem, ci som ti pomohla, snazila som sa 🙂

bv_alexandra
23. sep 2011

@baby213 ja som včera talcid, iskru nezabralo, nakoniec so zapchatým nosom aj mlieko, lebo ja mlieko nemam rada a nič. po 4 hod som ešte dala jednu iskru. tak to trochu prešlo ale strašne ma bolel žalúdok.
Ja som v živote nemavala žahu tak teraz si ju užívam plnými dúškami. 😖

bv_alexandra
23. sep 2011

@katuska_za niekedy ma fakt pocit že sa na všetko musíme pýtať aby sme aspon niečo vedeli, prečo dr sami od seba neinformujú. 😉 ale opýtam sa nato.

katuska_za
23. sep 2011

@olencinka dakujem 🙂 uz tomu aj rozumiem celkom... a babo nespalo, on je total betar pretoze este par minut predtym kopal v cakarni jak cert ze mu rady nebolo a tam cusal ako penovy cukrik 😀 on nema rad asi nemoznice a lekarov a robi si z nich srandu stale ... vzdy robi presny opak ako sa od neho caka 😅 😠

katuska_za
23. sep 2011

idem ja zbehnut do obchodu, chcem dnes robit zemlovku a este zemiaciky a k tomu vyprazanu cuketu mnamiii 🙂 takze treba ist na lov potrebnych surovin 😀 juj len keby som nemusela slapat tie 4 poschodia sakra 😠

jana0706
23. sep 2011

@zuzkazv no zda sa ze ta niekto "predal" do nejakej aktualnej databazy ked ti tolko vyvolavaju 😒
inak mne sa zda viac ako drze ze si dovolia volat napriklad z Ceptry, ja ked o tej spolocnosti pocujem tak sa mi jezia vsetky chlpy, cisty biznis, co boli tie relacie okolo toho tak ked nieco k tomu hovorili tam bol jeden slizkejsi zamestnanec ako druhy...a stale si mleli dokola to iste...a najzaujimavejsie na tom je ze vyska toho poplatku co za to chcu je uplne nahodou skoro taka ista ako ten jednorazovy rodicovsky prispevok 😉 no ale kazdy nech si spravi vlastny nazor 🙂

d_anica
23. sep 2011

Ahojte! tak my sme sa dnes vratili z nemocnice, kde sme si od stredy neplanovane polezali 😒 Vstredu rano sme mali zly CTG zaznam v poradni, mimik vykazoval slabu aktivitu, tak som sa paradne vydesila ☹ nastastie je uz vsetko v poriadku 😵 ale rodit sa zatial nechystame, kontrakcie veskere zadne a otvorena som len na prst...

marikac
23. sep 2011

@zuzkazv si registrovana v DM markete??? mne vcera volali od nich a nukali taketo pripravky na pamat, klby...a podobne voloviny, ze iba zaplatim postovne 2 eura...a v hodnote 14,99e mi nieco poslu zadarmo 😀

peta_k
23. sep 2011

@jana0706 mne tiez vcera volali z ceptry, kontakt mali z formularov, co som vyplnala, ked mi davali u lekara prenatal box... mne uz takto raz volali aj z inej spolocnosti a tiez mali kontakt odtial

zuzkazv
23. sep 2011

@marikac v dm niesom registrovaná tak z tade hhádam nezavolajú 😀, určite niečo pošlú ZADARMO 😀 😀 😀 ja som na takéto volania doslova alergická

zuzkazv
23. sep 2011

@katuska_za to fakt ideš variť dva druhy jedál pre dvoch ľudí?? teda chcela by som mať tvoju energiu 🙂

dzuli08
23. sep 2011

Kočky už ste to tu viackrát rozoberali, ale ešte mám otázku. Kúpila som si ostružlinu malinovú a v príbalovom letáku sa píše:
Droga má sťahujúce, protihnačkové a kŕče uvoľňujúce účinky. Používa sa pri zápalových ochoreniach tráviaceho traktu, pri hnačkových ochoreniach, zápaloch dutiny ústnej a kože. Droga má aj dobrý spasmolytický účinok, ktorý sa využíva pri bolestiach-kŕčoch tráviaceho traktu a maternice.
Ja teraz neviem, či ju mám piť, lebo ja nechcem urýchliť nástup pôrodu, kľudne si vyčkám do termínu. Chcela by som ju piť iba preto, aby mi uľahčila pôrod. Tak neviem poradíte?
A koľko šálok do dňa môžem vypiť a koľko lyžičiek ľanového semena môžem do dňa zjesť?