Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
misic,to vam verim,ja som tiez rada,ze to mame za sebou a stastne aj ked kvoli malemu by bolo lepsie keby bol este v brusku,ale co uz...tolko som sa sledovala,tak ako vy a nakoniec to doslo tak necakane,ze som bola v riadnom soku 😉
@andelusik Áno, už som ju začala piť. Dnes som si na nohavičkách našla dosť veľa takého ružového hlienu, tak som si povedala, že už to asi prichádza aj bez ostružiny a ak to fakt má prísť, tak ostružina tomu asi len pomôže. Tak uvidíme. No nehovorím, že už idem rodiť, včera som bola u doktorky a v nemocke a doktorky sa vo mne vŕtali, preto ten hlien mohol byť buď z toho, že mi to tak podráždili, alebo z toho, že mi odchádza hlienová zátka.
Ahojte baby, rada by som sa k vám pridala... Mám termín 1.októbra, ale už by som to chcela mať za sebou, som strašne nedočkavá a teším sa na drobčiatko 🙂
@andelusik Tej alchemilky si ale trocha bojím. Ja som ju pila predtým dosť dlho, lebo som nemohla otehotnieť, ale keď sa to podarilo, doktorka mi vyslovene zakázala ju piť. Hovorila, že bylinky sú celkovo nevhodné v tehotnstve a alchemilka by mi mohla vyvolať potrat. Preto ju asi piť nebudem.
ahojte babulky... tak my sme uz doma s Adélkou ... mala je spachtoska,,, vobec nechce papat casto, ale tak hadam sa to upravi... vsak ma skoro o hodinku len 4dni 😀
nemam prehlad kto to uz ma za sebou... ked budem mat cas, budem docitavat... 🙂
@missy97231 gratulujem k Adelke, vsetko dobre vam zelam baby, hlavne kopec zdravicka a nech len mala pekne spinka 🙂 🙂 🙂
@missy97231 aj ja gratulujem k Adelke, dlho som zvažovala tiež nad týmto menom, ale nakoniec sme sa rozhodli že bude Danielka...
@kubkomatko ahoj.... ja som chcela aj s dlznom na E... ako v cechach... v TS porodnici (vidim ze asi tiez tam pojdes rodit) si to aj zapisali, no nakoniec na matriku poslali s kratkym E... a rodny list mi dali s kratkym E... tak som to tam bola prepisovat. normalne som nechapala pani na matrike, ked mi povedala, ze nikde na internete nemoze najst Adéla... iba Adela... nakoniec po mojom dlhsom monologu ze som byvala v CR 4roky, a viem stopercentne ze Adéla existuje a bla, bla, bla... tak mi to prepisala 😀 ale uz som bola v koncoch s nervami,,, lebo som tam ozaj ten dlzen chcela moc... 🙂
@missy97231 no vidím že trstenská nemocnica je opäť v niečom iná... A ako to tam vyzerá teraz? Akí sú lekári a hlavne sestričky?
@kubkomatko ja som bola spokojna... aj s doktorkou pri porode, aj potom s personalom celkovo 🙂 sestricky sa nasli "dolezite",,, ale ja som nemala ziaden problem... 🙂
@missy97231 no asi ich treba brať ĺen "s rezervou" , každý sme nejaký...Koľko držia mamičky s bábätkami v nemocnici? lebo som počula, že niekedy už púšťajú na tretí deň, pokiaľ je všetko ok..
@missy97231 a ozaj, akú si mala doktorku ako sa volala?
@katulka74 @missy97231 gratulujem vam este raz k babatkam baby, som akurat rozmyslala ze kedy si najdete cas prist nas trochu povzdbudit a pochvalit sa malickymi 🙂 a ako sa vam nabieha doma na novy rezim?
@dzuli08 @andelusik ahojte, ja som tu cele poobedie nebola ale citala som ze sa tu rozbehla ziva debata takze uz vlastne ani nie je velmi co dodat k tej pupocnikovej krvi...ten clanok co sem zavesila @lawli to velmi dobre vystihuje...mne sa paci ta myslienka ze sa ta krv ktoru babatko "uskladni" do placenty pred porodom zase k nemu vrati, ak by sme odhliadli od vsetkych ostatnych argumentov proti odobratiu ten pupocnikovej krvi tak toto je pre mna zasadne...ak by ste chceli pozriet este jednu reportaz okrem tej z stv tak pohladajte na nete v archive Markizy - relacia Reflex, zial nepamatam si datum, ale nedavno mi to kamoska ukazovala..
a inak som rada ze sa nas tu nazbieralo viac co mame podobny nazor, lebo tiez som mala skor pocit ze na Slovensku sa Ceptre velmi dari v presviedcani s ich - velmi tazko posudit nakolko objektivnymi - argumentami..
@katuska_za velmi pekne si to popisala s tou pupocnikovou krvou, iba by som chcela dodat ze ohladom tej zltacky pri dotepani to vobec nie je take jednoznacne...urcite zalezi aj na tom ci zene neboli podane pocas porodu nejake chemikalie, epi a podobne...vezmi si ze slovenske porodnice su plne novorodencov so zltackou a o dotepani pupocnika vo vacsine pripadov ani nechyrovali (zato epiduralku ma mozno aj vacsina rodiciek)...nechat dotepat pupocnik je podla mna idealne v pripade ked sa jednalo o uplne prirodzeny porod bez vyvolavacky, umeleho oxytocinu, epiduralky atd., kedze tak sa nemozu do babatka dostat ziadne z pouzitych chemikalii...
@uhlopriecka no ja pevne dufam, že ťa čakať nebudem.. 😀 😀 radšej si ty pohni..
čakám druhého chlačeka, ty budeš mať čo??
ja som manžela nechcela k pôrodu, podla mna tam nepatrí, aj ked som si robila srandu, že k tomuto pôrodu pôjde.. viac by som vnímala tu bolesť, keby bol pri mne.. ked som sama, zvladam to lepšie.. pri prvom pôrode, som sa celý čas držala, predychavala kontr. a zrazu mi zavolal manžel a už som revala jak decko.. 😀 😀 😀 😀
čo sa týka toho predýchavania, veľmi si nepamätám, ako to bolo.. mám vypadky, ale myslím, že aj tak vela vecí zabudneš, ked to príde a budeš dýchať ako ti bude vyhovovať.. to je teda môj nazor, potom povieš, či ti to pomohlo..
@lawli ja som to pochopila.. čo si chcela vyzdvihnúť..a ďakujem tiež za užitočnú informáciu. Tiež poprosím lekára, nech mu ho nechá dokapať. Len som si prečítala celý článok a neviem si predstaviť v našich podmienkach to, čo tam popisujú.. že sa pupočník neodstrihuje, ale sa nechá aj s placentou vysušiť a čaká sa, kým odpadne.. v tom je podstata lotosového pôrodu.. že sa tá placenta poutiera, uloží do krabičky a nechá vyschnúť... kým to celé neodpadne samo...
Dobre ranko 🙂
@missy97231
@katulka74 ahojte dievceta,jooj tak vam zavidim,v dobrom ze uz ste s drobcami doma 😉 mne na vcerajsej poradni povedal ze uz by som sa aj mohla otvarat,ale nic sa so mnou nedeje 😖 tak som si dala vcera aj teply kupel a budeme cakat kym sa drobcovi bude chciet ist von.Manzel tvrdi ze sa narodi az od toho 14-teho aby si nemusel brat v praci volno..ten mi dopraje este aj prenasat
@katy31 mne sa to zdalo tiez neuveritelne s tou placentou, v nasich koncinach je to nepredstavitelne...ale bola som na takom mini-kurze prenatalneho spevu s jednou spanielskou psychologickou ktora sa venuje aj tejto problematike (lotosovy porod atd) a po kurze sa jej baby na to vypytovali a vraj na Mallorce (kde pracuje) ma vela zien v kurzoch co to naozaj prevadzkuju...alebo maju aj dalsi sposob vyuzitia placenty - ze sa kusok zamrazi a potom sa z toho malicky kusocek prida rodicke napriklad do ovocneho koktejlu (vraj to obsahuje strasne vela zivin a latok na podporu imunity) - som sa musela smiat ked som si predstavila mm ako si s placentou vykracuje z porodnice a doma ju mrazi, pripadne z nej pripravuje koktejl 😀 ked som mu to hovorila dost sa na tom zabaval...tieto veci su skor pre tak "alternativnejsie" zalozene zeny, ktore chcu napriklad rodit doma atd...
@jana0706 no veď to.. v tom článku ale je, že sa konzumovať nemá.. 🙂 viem si predstaviť, že placenta je neoceniteľný zdroj živín, ale tiež si to neviem predstaviť.. aj keď to má všetko o 5 či 6 dní odpadnúť... ale je to biologická vec, krv, ktorá sa rozkladá po niekoľkých hodinách.. ak to správne nezabalzamuješ.. no asi áno.. je to pre experimentátorov.. nie pre naše slovenské mamičky... 😉
Ahojte, dobré ránko. Dnes som po celom týždni spala až do osmej 🙂 sice som sa zobudila o pol piatej ale doslova som ešte lahla naspať a zavrela oči. Naštastie sa mi podarilo zaspať. 🙂
Včera večer ma riadne boleli kríže. Práve som si pozerala ešte 14 dni mam do pôrodu. Tak to už hádam rýchlo ubehne.
@jana0706 s tým počasim je to vraj pravda, ked prší a ked je spln tak sa rodí viac. 😀
ešte sa chcem opýtať lebo neviem teda či som zabalila všetko čo prinesú pre mimi ked pôjdeme domov.
body, dupačky, svetrík, hrubší svetrík ak by bola zima, zavinovačka a deka ak by bolo chladnejšie, čiapočka. Chýba mi ešte niečo alebo nie? 🙂 😉
@bv_alexandra ja som si pribalila k vecičkám aj jednoráz.plienku - pre istotu... Zavinovačku klasickú ja neberem, lebo potom malú nezapnem do vajíčka, ale zato máme deku a zavinovačku v jednom do vajíčka, a keď ju do toho zababuším, ani ju v nej nebude vidno 🙂
@bv_alexandra aj mna boleli vcera krize aj hlava a trochu ma pobolieva aj dnes, tak neviem co to, uz som si ani polohu na spanie nevedela najst,dnes mame navstevny den od poobedia, idem pozriet kamoskynu malu, ma mesiac ,lezali sme spolu v nemocke a potom k manzelovej rodine na oslavu ,zajtra oslavujeme doma tak aspon mi cas ujde a nebudem mysliet na porod,lebo ked som sama doma len ma myslienky nan zamestnavaju

@katulka74 Tak si uzivaj Filipka, tesim sa s vami, hlavne, ze ste obaja ok 🙂 tu sa to pomaly rozbieha, pije sa tu vo velkom ostruzinovy aj iny caj a tak 🙂 sledujeme poslickov, no sranda 🙂 kazda z nas by to najradsej stihla este v septembri 😀