icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

juliam
24. sep 2011

@bv_alexandra aj ja balím pre malé body, dupky, svetrík, čiapočka a teraz som kúpila zimnú zavinovačku do vajíčka od emitexu - tá je tepľučká, takže už asi nič iné nebudem pribalovať. ešte ma napadlo, že ak by nejak tesne pred tým bábo papalo, tak aj obyčajnú plienku pre istotu.

baby213
24. sep 2011

@jana0706 ano toto mi tiez viacere vraveli, ze neboj ked sa zmeni pocasie na dazdive, hned pojdes 🙂

jana0706
24. sep 2011

@juliam ta zavinovacka je prakticka vec, keby sme nedostali tolko zimnych overalikov tak by som ju tiez kupila, len takto by som to vsetko nevyuzila...takze ja som zabalila bavlnenu kosielku (taku co sa da tak uplne otvorit, sa to oblieka lahsie ako body), dupacky, ponozticky, rukavicky, ciapocky (viac, lebo neviem ktora bude sediet), teplejsi overal a mm potom vezme taku tensiu deku...pokial by sa mi zdalo ze je na ten overal velmi teplo tak by mm zobral z domu namiesto toho tensi velurovy...no uvidim, tazko povedat ake bude pocasie o tyzden, o dva...teraz by napriklad asi este ani ziadny overal nepotreboval...

nelustek
24. sep 2011

Ahojte,od rana ma akosi pobolieva brucho a krize citim sa akoby ma malo prehnat.. uvidime idem si s malou pospat

bv_alexandra
24. sep 2011

No ja som dnes k tomu aby som sa aspon trochu otvorila poumyvala okná, vyvesila záclony, spolu s malou sme prekefovali koberec. Práve si varím čaj z maliníku, a potom prechádzka do Rače na hody 😀 A zajtra by som mohla ist kludne rodiť 😀

baby213
24. sep 2011

@bv_alexandra 😀 ja mam tiez navarene, umyla som okna resp. skla lebo okna sme umyvali so segrou a maminou pred mesiacom, pozametany cely dom a poobede prechadzka popri rieke s havinom. Ty mas termin den po mne 😉 tak by som nedbala aj zajtra ist ako ty 🙂

nelustek
24. sep 2011

@bv_alexandra dobry plan 🙂 ja nemozem doma teraz nic robit muz spi po nocnej tak som zacala robit bryndzove halusky mnam

katy31
24. sep 2011

@bv_alexandra možno rukavičky... 😉

katy31
24. sep 2011

@nelustek aj ja som chcela robiť bryndzové halušky, mňam... ale malý šiel k babke... takže sa nekonajú 😀

bv_alexandra
24. sep 2011

@nelustek mňam nerob chúte. u nas ich robieva len mm. Asi mu nakážem ked príde z rýb. 🙂 😉 opäť je totiž na rybačke na víkend. 😒

katuska_za
24. sep 2011

Ahojte, juj ako som sa vytešovala, že žiadne strie a dnes som si našla 3 na brušku ☹ sice male ale su mrchy jedny....snad sa to nebude zhorsovat. Stale ma bolai tie slabiny, lonova kost a podbrusku ma picha... ale porod sa urcite nechysta takze nadalej cajik s ostruzinky a veeela prechadzok 😀

juliam
24. sep 2011

@jana0706 tak to som rada, že tú zavinovačku chváliš. my sme zatiaľ nedostali žiadne veci, všetko som dokupovala ja, takže ju určite využijeme. ja rukavičky nebalím, ved bude v zavinovačke a kabátik bude určite väčší, takže načo zbytočne babušiť?
joj, baby, veru nerobte chute s tými bryndzovými - musím povedať švagrovi, nech urobí 😀
u nás bola včera brigáda na umývanie okien - 2 švagriné a sestra, takže pekne poumývali, povešali záclony, tak ja sa už len s radiátormi bavím, navarené je, idem ešte veci von povešať, keď tak pekne slniečko svieti 😎

lawli
24. sep 2011

@katy31 Tak potom ,to je ok, našla som to iba v tomto článku ,tak som ho hodila celý...tiež sú tam veci s ktorými mám sama problém ,teda niesú mi prirodzené....ale ten pupočník ma zaujal ,tak som si to uložila... 😉

katy31
24. sep 2011

@lawli to som ani ja nevedela, že vlastne on si tú krvičku ten plodík uloží, aby ľahšie prešiel pôrodnými cestami.. a potom si ju znova načerpá odtiaľ... takže každopádne je poučný.. ja len rozmýšľam, ako to je pri cisárskom, lebo ja idem cisárskym... dva týždne skôr.. ale poviem každopádne doktorovi, nech mu ho nechá dotepať a potom zasvorkuje... aj keď rozhodovať bude asi doktor, lebo moja placenta je už totálne dozretá... neviem, či z nej bude ešte nejaký osoh... som rada a ďakujem Bohu za každý deň, ktorý ešte drží... 😔

lawli
24. sep 2011

@katy31 Tak to teda netuším ani ja ako je to v prípade CR...no ak nad tým laicky rozmýšľam ,tak ta krv sa tam uloží pred začiatkom pôrodu ,teda keď sa chystá babo na svet...čo v prípade CR ono sa asi chystať nebude ,tak neviem či sa tam niečo predtým uloží. Ale možno sa mýlim. Ja tiež neviem ako s tým dopadnem ,lebo pri prvom pôrode sa mi placenta neodlučila ,teda bola prirastena a tak mi ju potom manuálne trhali von ,takže ak budem mať ten samý prípad aj teraz asi z toho tiež nič nebude...trochu sa aj bojím ako to dopadne ,ale za pokus to stojí ak to má detičkam pomôcť ,tak si myslím ,že by to mala byť v nemocniciach pri pôrodoch rutina, ale vidím že sme (aspoň tu na SK) asi 100 rokov pozadu....
A ty už máš aj termín CR ?

katy31
24. sep 2011

@lawli no lekár mi navrhol ten týždeň od 3.10 do 7.10.. takže neviem.. v utorok idem na kontrolu, tak sa dohodneme, ale už vybavujem predoperačné vyšetrenia... To už by malo byť bábo ok, už budem v 38 TT... tuším možno aj v 39 TT.. neviem, ako to oni rátajú, lebo koník mi ráta pár dní dopredu... tak to odlúčenie je blbé.. v taký čas sa potom robí normálne aj kyret, nie? Hlavné sú bábätká.. aby boli v poriadku...

lawli
24. sep 2011

@katy31 Fu tak ja by som to už chcela mať do tvojho CR za sebou, už by som aj zajtra išla, som tak rozmýšľala ,že maly sa narodil 25-teho tak aj teraz by to bolo fajn ,len mesiac by bol iný, ale ja si to tak môžem len vysnívať ,rozhodne mala 😀 😀 😀
A to odlúčenie teda je dosť blbé a pri ďalšom tehu je 85 % pravdepodobnosť že sa to bude opakovať a ja mam dokonca od lekára potvrdených až 95 % ,lebo placentu mám na tom samom mieste ako v prom tehu 😔 Kyret ? Hej ten sa robí hneď na sale po pôrode a po manuálnom vybratí placenty to som si tam ešte potom poležala ,ach jaaaj. Maly sa narodil o 23:05 a ja som bola na pôrodnej sále ešte do 3-tej 😒

missy97231
24. sep 2011

@kubkomatko pustaju ked male ma plne 3dni, takze ked mne sa mala narodila v pondelok vecer, tri dni mala vo stvrtok vecer 22:10, pustili nas v piatok. Ale beru do uvahy aj ci babo zacalo priberat, ci sa mamicka rozkoji, a tak... Dr som mala Moriovu, ci ako sa vola... Super, spokojna som bola, aj ked pri siti som ju trosku viac vytocila :-d ale bola fakt super.
A inak - Adelka je spava,,, nepapa casto, snad sa rozpapa. A tiez ma stale prdiky, ale nevykaka sa ☹ v noci sa tak pucila, nemohla zaspat, sice neplakala,,,ale videla som ze asi nie je ok. Rano som jej pomohla teplomerom, tak z nej vyslo asi aj 10x :-d odvtedy zase ziadna stolica,,, asi zase skusime.Nechcem ale ju na to naucit... Sice aj s davidkom prve tyzdne sme parkrat pomahali, ale koliky nemal 🙂 drzim palce aby vam ostatnym to tiez rychlo ubehlo a boli uz doma s babulkami svojimi 🙂

katy31
24. sep 2011

@lawli a máš lekára vybaveného? no tak dúfam, že ti to vyjde, čakáš dievčatko, možno sa skôr vypýta.. neskúšala si babské recepty? teplý kúpeľ, upratovanie, sexík.. 😀 ... aký stupeň má tá tvoja placenta? ešte II? Či už III? Neboj, všetko dobre dopadne.. stále lepšie, ako keby sa odlúpila predčasne... už lekári vedia, tak sa môžu na to pripraviť aspoň... ja som tiež bola dlhšie pri prvom na sále.. malý sa narodil o 19.58 a mňa priviezli na izbu po polnoci, pretože som im tam odišla... asi hodinku po pôrode som stratila vedomie, ani neviem, prečo.. asi toho bolo na mňa veľa.. tak dúfam, že tento pôrod bude lepší.. 😔

katy31
24. sep 2011

@missy97231 jééj, srdečne gratulujem a veľa mliečka prajem... 😵 nech ste zdravučkí....

d_anica
24. sep 2011

@misic tak jasne, ze rodicia to vzdy robia s dobrou vierou a nadejou pre svoje dieta, ja by som nevahala dat tie peniaze, velmi sme o tom rozmyslali, ale potom sme sa snazili najst aj nejake informacie a nadsenie nas preslo... Problem je prave v neinformovanosti a co je este horsie v obrovskom zavadzani, az klamani a zneuzivani ludi, ved to je priam citove vydieranie ked sa jedna o deti 😕 a vsetko je to len obrovska komercia a honba za peniazmi, proste nechutne ☹ ja uznavam trebars budovanie toho verejneho registra, ale ono to nie je nejak legislativne podchytene, a samozrejme to nie je take vynosne, takze budu dalej ludom tlacit do hlav kaleraby... 😒

gubcikova
24. sep 2011

@misic ja mám 100% potvrdeného chlapca.ja to mám z plodovej vody 😀

lawli
24. sep 2011

@katy31 Nie lekára nemám vybaveného ,teda najprv som chcela ,ale iba toho čo bol pri prvom ,lebo mi vtedy hovorili ,že som na neho mala šťastie ,že on v tomto vie chodiť....ale keď som za nim bola v nemocke , tak mi povedal ,že on je už na dôchodku a robí iba cez deň ambulantne a k pôrodom chodí iba do obeda ak je to potrebne ,ak je málo personálu...no nebol proti ,ak by som chcela ,ale ďalšia vec je že on býva od nemocnice 62 km ,teda ,že by to nemusel stihnúť...ak by som rodila cez den ,tak si ho mám volať. Pri tom sme zostali.
Ano čakame dievčatko (ak sa nezmýlili) a tiež som počula ,že vraj sa pýtaju skôr na svet ,tak uvidíme. Babské recepty skúšam ,tak ako každá 😀 😀 😀 až na ten sexík ,manžela mám už týždeň preč a ešte dva bude ,tak jedine ak by som skočila na suseda 😅 Placentu mám zrelú na III st. už od 30tt+3dni ,čiže asi tak jak ty...to že o tom vedia ma síce trochu utešuje no aj tak tam ten strach je...ale hádam nejak bude 🙂

katy31
24. sep 2011

@lawli no veď to, ja som chcela rodiť normálne, ale pre bábo je lepšia sekcia.. tak už to musím prijať... deň som z toho bola hotová, teraz už len počítam dni.. neviem, či sa večer pred tým nezložím 😉 tak ale treba veriť, že to dobre dopadne... sa mi páči, ako tu každá chcete rodiť skôr... a už sa toho neviete dočkať... ja by som s kľudom nosila ešte tri mesiace, ak by sa to dalo 😅 to moje bruško milujem... ako si tam kopká nožičkami.. je mu tam fajn... 😉

tinika
24. sep 2011

kočky ten malinovy čaj si mozem aj osladit?

jana0706
24. sep 2011

@tinika to zial netusim, ja ho pijem radsej nesladeny...uz bez tak do seba ladujem privela sladkeho 😀

lawli
24. sep 2011

@katy31 Neboj a ver že všetko bude dobré ,ja som tiež rozmýšľala nad tým ,že keby mi navrhnú sekciu ,tak asi by som stresovala aj týždeň pred tým...a to že chcem rodiť skôr ,tak to len preto že sa už neviem dočkať, a bruško si teda tiež užívam a vedela by som s nim ešte byť...a vychutnávam si ho kvalitne ,lebo to už je asi moje posledné.... 🙂

lawli
24. sep 2011

Ozaj kočky niekto mi tu dnes chýba...žeby ten včerajší jarmok skončil u @nelynka18 dohrou v nemocnici a bola by už aj ona maminou ? 😕

tinika
24. sep 2011

@jana0706 ta ja cudo toto tehu sladke zrala len na začiatku tak aspon čajik bo to ja len cukrovany lubim

nelynka18
24. sep 2011

ahojte baby 🙂
vcerajsi jarmok dopadol tak,ze som bola uplne ko ale bolo super 🙂 pokupili sme si somarinky a vecer som si dala s muzom uz doma troska burcaku a po hodine som sa z neho povracala....no nasemu dominikovi nechuti 😀 dnes som bola na dome s muzom,cosi som muz navarila a cosi poupratovala a spuchli mi nohy....no hlavne prava....idem si dat kupel a spat 🙄 inak brucho mam uz asi na kolenach take je padnute....kosti,cely spodok nadalej boli akoby som jazdila na koni 😀 ale inak nic...nuz asi sa dr.zmylil a my pojdeme predsa podla planu 😉
@lawli ahoj moja nie nie nas dominik ma miluje z vnutra 😉 nechce sa mu este 🙂