Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
Ahojte... takze vcera moj porodnik ma naozaj "potesil" pozrel ma a potom sa usmial: "mame casu dost...." ja nanho take zufale ocka, ze to sa fakt nic nedeje? Ziadna zmena? A on na to len s usmevom: "mlada pani, ak by som vas chcel velmi potesit a byt obrovsky optimista tak poviem na spicku prsta... , ale asi ani to nie..." uff takze krpec sa nikam nechysta.. Juj zajtra idem k svojej dr. do poradne som zvedava co mi povie ona. 😅
@katuska_za no pekne 🙂 ale aspon vies na com si 😀 ale aj v priebehu par hodin sa moze vselico zmenit.My mame este cas 😉
ahojte dievcata, tak mna dnes doktor nepotesil. zlcove kyseliny opat stupli, takze idem zajtra do nemocnice a pravdepodobne mi vyvolaju porod... tak nam drzte palce, ja budem drzat palce vam. ahojte
@nelustek ved prave som si aj ja povedala, ze uz kaslat na to a nejdem o tom stale premyslat.. radsej si idem este uzit kym mam cas na niektore veci... sak babo vie co ma robit a mozno ked na to prestanem mysliet samo sa pripomenie a bude chciet ist von 😝
@misickab3 ne, tady při první poradně dostaneme štos papírů -je to dohoda o jménu pro matriku -musíme to podepsat oba -pokud to neni podepsaný od obou, tak o jménu rozhoduje soud a do tý doby je dítě bez jména.. no a pak je tam k podpisu souhlas s hospitalizací, dotazník jestli souhlasím s tím aby do mojí dokumentace mohli nahlížet medici a mohli být u vyšetření, nebo i porodu, pak zase souhlas že jsem zasvěcená do všech rizikových faktorů ohledně porodu a pak papír o určení zákonýho zástupce kterej bude v případě že nebudu moct, o mě rozhodovat dál no a souhlas s přítomností otce (nebo někoho jinýho) u porodu.. pak k tomu ještě musíme dodat potvrzení o zaplacení poplatku za doprovod...
a ještě je tam seznam co si zbalit na příjem a co si mám zablit a nechat si poslat po porodu na pokoj a informace o kojení...
Jestli tohle papírování nemáte, tak vám to fakt závidim, protože to je příšernost nad příšernosti a stejně to pak všechno hlásim na příjmu a Dr. to zapisuje do počítače...
@katuska_za presne to som si povedala aj ja.. raz porodit budem musiet, ale uz nad tym premyslat nebudem ked jej je dobre je dobre aj mne 🙂
@lucy56 no kéž by to byla pravda.. fakt se nemůžu dočkat! už abych byla zase doma.. včera jsem zalila tašku a první co tam zahučelo byla fotka malýho! to bude protrpěný pobyt, fakt že jo... a asi teď budu vypadat jako "pipina", ale ráda bych stihla drakiádu.. bude 16.10 a já malýmu slíbila že tam budeme -ale to jsem ještě nevěděla že to bude takhle u termínu -loni to bylo v září a teď se dalo na obecní vývěsku že to bude takhle blbě 😔 ..
ahoj baby
az teraz som dorazila domov....stale som mala vysoky tlak,uz ma chceli hnat na prijem ale asi po 3/4 hodine sme sa dostali na 138/85 cize norma a mam sa sledovat 😒 inak otvorena na prst stale krcok stale 1,5cm ak do pondelka neporodim,utorok prijem a v stredu snad vyvolavacka 😕 takze sa jej predsa nevyhnem 😉 zoznamila som sa s jednou maminou,ma termin 8.10.tak sme cely cas aspon kecali bo jej tiez sa nedal zmerat tlak 😒
@kucminka aha,no aspon ze vsetko dobre dopadlo 😵
@elenaakiko drzim palce nech to aspon tebe vide 😉 ja mam CS 8 a aj tak nic 😀
@babulkaa cervix skore je ciselne vyjadrenie viacerich veci ako skratenie cipku,jeho konzistencia,panvovy vchod atd...... v kazdom tyzdni ma mat inu hodnotu a plny pocet je 10-vtedy je vsetko pripravene na porod....napriklad ja by som uz mala mat 9-10 a mam 8....mas to aj v knizke...
@olencinka budem silno držať palce aby bolo všetko ok
@katuska_za no pôrodník ta teda nepotešil, ale malý hádam nezabudne že treba ísť maminku a ocka pozrieť 😉
@nelynka18 tak z toho tlaku ti tak puchnú nohy nie? dávajú vám čas do stredy? držím silno palce aby to bolo bez tej vyvolávačky
@nelynka18 Jáj moja máš pravdu, veru ešte oddychuj kým sa dá, ja by som si tak ľahla cez deň aj na tri hodiny ako som si lahla vždy s bruškom, ale vtedy som už tiež nevládala a teraz mám energieééééé 😀 😀 😀 , sa vytešujem!!!! Včera nás bola pozrieť doktorka, a vraj ho mám cez deň budiť každé 3 hodiny. Aj teraz spí už 4, ale keď on sa tak ťažko preberá, on by len spal, potom si ho priložím , ťahá ťahá a zase zaspáva, kojíme sa hodinu, a potom ešte stiahne tých 40ml z fľašky a odkvecne, nevie sa akoby tak zasýtiť tým mojím mliekom alebo čo. A zase kojiť ho nonstop tak to ma tiež neláka, však aj ma bolia a on je pritom nespokojný. Svokra moja je pobúrená, že prečo ho dokrmujem, ale som si povedala, že nech sa nikto nestará do mňa, dôležité, že malý aj ja som spokojná a vyhovuje nám to takto ako to je. Doktorka povedala, že sa to rozkojí, že však som po CS, a odpadávala jak behám, že čo chodí po návštevách, že druhé baby ledva chodia, tak som jej vysvetlila, že ako som sa ja rýchlo zmobilizovala!!!! 😀 😀 😀
Malá išla dnes 1x sama do školy aj cez cestu, mi hneď volala, že prešla cez prechod, som tu len tŕpla.... Muž išiel ráno už o pol siedmej s mojou mamou na školenie, tak nemala s kým ísť. Velkáčka!!!!! Jáj a ten mi len vyvoláva, že sa z mojej mamy a sestry asi zblázni, chudák je tam s nimi sám, a to sú riadne gestapáčky obidve!!!! Bola ma pozrieť moja babka, tatinova mama, sme tu plakali spolu, že ako by sa mu môj tatino tešil. Dnes som nejaká rozcitlivená!!!! Som sťahovala fotky z jeho foťáku, a tam za tri roky staré fotky, tak som zase revala!!! Ja viem, že nemám, ale je mi pri pohľade na malinkého veľmi smutno za ním!!!! ☹
@zuzkazv no som mu povedala,ze hlavne ked lezim a on ze to bude asi tym,ze ked si lezim na zilach,tak sa mi hned zavodnia nohy,mam si to sledovat,ze keby hociaka malickost mam prist....no dufam,ze ked ma primu v utorok tak ma tam len tak zbytocne nenechaju lezat....a hned v stredu mi vyvolaju porod 😒 dakujem dufam,ze to bude bez nej ale uz to vzdavam,ziadne upratovanie ani nic podobne odteraz len oddychujem 😎
Čafte žienky hlásim sa ešte stále v podobe 2 v 1. Minulý týždeň ma pustili z nemocky, vyvolávačka sa nekonala, našťastie pečeňové testy dopadli dobre. Nasadili mi vitaminy na ochranu pečene a po 4 dňoch som bola doma. Dnešná poradňa: našli mi krv v moči a už aj mám nasadené ATB. ( Máte s tým niekto skúsenosti? ) Bojím sa aby to neohrozilo malého joooj 😖 Otvorená som na 1 prst a hlavička nalieha. Jediné pozitívum čo som sa dnes dozvedela že mám širokú panvu...pre mňa nič nové, veď už tú moju riť nevládzem nosiť 😀 Koľko som pribrala tu ani radšej nepíšem lebo chytám z toho hisaky 😒 Idem radšej počítať tých 300 strán čo ste zapísali 😀
Baby už maminky blahoželám zo srdiečka a vela zdravíčka vám aj babätkám prajem 🙂
@babulkaa ja mám CS: 2 a moja doktorka povedala, že mám byť nachystaná...a nelynka18 má 8 a nič sa nedeje, takže podľa mňa je to individuálne, už to záleží len na miminkách kedy sa rozhodnú prísť na svet 😵
@zuzaxa len nechaj priechod citom je to ťažké keď takto niekohpo stratíš a potom zas príde niekto nový a do toho tie hormóny.... 😢 len sa vyplač keď sa ti žiada aj keď tvoj tatino by isto chcel aby si sa tešila z malého a z nebíčka isto dáva na neho pozor
@nelynka18 veru teraz treba oddychovať kým sa dá, keď prídu drobci bude po oddychu, a veru tieto metódy asi fakt nefungujú lebo to by žiadna neprenášala a všetky by rodili v 38tt
@zuzaxa oddychujem veru 🙂 joj maly taky spachtos sa mas a aj v noci tak dobre spinka?super...uz aj dr.bola u vas vy sa mate a teraz ti to zacne utekat 🙂 mala sama chodi do skoly,ach jo ale to bezi ze?ti verim,ze ti je smutno veru neplac prenesies to na maleho a vraj ani na mlieko to nerobi dobrotu....vybozkavaj ho riadne aj ja by som uz toho svojho chcela 😵 len jemu sa asi viac paci svet z vnutra 😀
@babulkaa no to neviem moja ono sa to moze zvrtnut a drzat sa tychto doktorskych cisel je blbost....ja som priklad... 😀
@nelynka18 No aj v noci spinká, minulú noc sa napapal o 21.00 a zobudil sa ráno o 4, som neverila očiam ako som pozrela na budík. Čo myslíš mám ho budiť cez deň? Však keby bol hladný sa zobudí nie? Lebo ona vravela, že kým je taký malý musí za 24hod 6x jesť, a takto nám to nevychádza. Som z toho jeleň!!!! Malá sa mi budila stále , nevydržala ni tie tri hodiny, furt revala!!!! A tento anjelik len spí! Ale tak dnes doobeda robil troška aféry, sme sa aj pestovali, ale s radosťou!!!! 🙂 🙂 🙂 Je dobrá tá vinea na kojenie???? Leni ty si malého kojila ako dlho? Tie bradavky ma veru bolia riadne!!! V noci som normálne až takú akoby zimnicu mala ako sme sa dokojili, už som sa bála, či nejaký zápal alebo tak, ale našťastie to ráno prešlo. Doktorka povedala, že na 10 deň života môžme ísť na prechádzku. 🙂
Už neplačem, to len aj tá mama jeho ako tu bola ma to tak viac rozcítilo.
@katuska_za no z toho lekara si nic nerob, mne pri malej tiez doktor v utorok povedal ze som na spicku prsta otvorena, ze to tak skoro nebude a vo stvrtok rano o 7 mi odtiekla pl. voda a o 10 bola mala na svete. Potom len prisiel za mnou v nemocnici ze aka som ja rychla🙂 ale je pravda ze ja som si v stredu vyslapala tu u nas Kalvariu takym miernym poklusom a mozno aj to zabralo + vecer masaz od mm + a asi polhodinove hopsanie na fit lopte 🙂
ahojte, hlásim výsledok z poradne- za tri týždne som pribrala ďalšie 2,5 kila- až som oči vyvaľovala, lebo také tu ešte nebolo... 😀 ale dokopy mám navyše za celé tehu 11 kíl, čo je fajn 🙂
No a všetko vyzerá byť v poriadku, ešte sa neotváram, ale maličká nalieha hlavičkou, tak som rada, že aspoň to 🙂 no a v pondelok ďalšia poradňa. Akurát ma mrzí, že nepozeral ani sono ani prietoky, lebo neviem, akú hmotnosť má maličká... ☹ ale tak verím, že to je v poriadku.
Tak, očividne môžem ďalej kľudne teplý kúpeľ a sexík tiež 😀
@santerra ahoj ja som mala silny zapal mocovych ciest a vtedy mi nasli makroskopicky krv a bielkovinu v moci... uzivala som ATB zinat a to bolo este na prelome prveho a druheho trimestra. No snad som s tym malemu neublizila, ale to sa asi dozviem az po porode aj ked vraj zinat su jedny z mala ATB, ktore sa v tehu mozu aj v prvom trimestry. Drzim palce a skore uzdravenie 😉
@zuzinr no ved aj on vravel, ze to co mi povie teraz nemusi platit zajtra, ze to si babo rozkaze ako to cle dopadne🙂 ale bol mily a pobavil ma aspon...
@misickab3 to si veru nepribrala vela, ja som mala naposledy 9kil navyse tak som zvedava kolko som pribrala za tie dva tyzdne zajtra na poradni🙂 mozno ta aj dobehnem 😀
ahojte baby,spravy z dnesnej poradne: hospitalizacia kvoli vysokemu tlaku ☹ tak si min. do piatku polezime a ked sa neupravi buduci tyz. vyvolavacka...zatial sa tu majte

ahojte 😵 hlásim príchod z poradne...doktorka vravela, že mám mať tašku nachystanú na štart a keby náhodou dačo začalo, tak utekať 😀 v tehu knižke mám, že CS: 2 😕 tak dúfam, že náš malý počká aspoň na 1. október 🙂 ale neberiem to príliš vážne, lebo väčšinou je to tak že doktor postraší a bábu sa nechce von ani na termín 😠 🙂