icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

wewe22
27. sep 2011

@michala33 kontrakcie su zo zaciatku tak pol minutove medzi tym ta neboli nic ak ta boli krize stale neni to kontrakcia vela oddychuj daj si teplu vanu a muz nech ta pomasiruje mozno ti to aj pusti porod

zuzaxa
27. sep 2011

Baby ani som Vám nehovorila, že so mnou bola na izbe jedna baba, a jej sa narodilo dievčatko aj ručičky aj nožičky také vykĺbené akoby chodidlá do inej strany. Bola strašne nešťastná, išli rovno na Kramáre vraj do sádry a rehabilitácie. Sa čudujem, že to lekár nezistil na sone, ale že ten jej nemá sono a bola len 3x, podľa mňa na 4D by to videl tie uhly, že sú inak. Smutné! Ale som jej vravela, že my sme prišli o dievčatko a ona ju má živú a zdravú a musia spraviť všetko preto , aby jej pomohli.
@natalii6 Ja ho kúpem každý 3 deň, vraj sa to teraz tak, že novinka, aj v nemocnici tak kúpali. A vy sa ako dokrmujete? Môj spí aj 4-5 hod aj cez deň, potom sa hodinu kojíme a potom sa doťahá s fľaše takých 40-50ml, doktorka povedala, že ho mám budiť cez deň po 3 hod, a skúšať prejsť len na kojenie a dnes sme sa od tretej len kojili do 6, a on chudáčik také nervy chytil, že som mu nakoniec zarobila, však už som mu nemala čo ani dať. Ja to asi zatiaľ nechám takto, že dokrmovať, nech je spokojný, však toto bolo normálne trápenie aj pre mňa aj pre neho. Alebo ho začnem nejako klamať, že len 30 mu dám z fľašky a znova na prso. No neviem, vy sa ako dokrmujete? No ja som mala celkovú anestézu, a potom tie hnačky, mne akoby nič nie je, len ma spodok pod jazvou tak omína, necítim si to vôbec, akoby som to mŕtve mala, ale to som mala aj minulý rok, to trvalo aj mesiac. Akoby mi tam injekciu až do kosti pichali nejakú na umŕtvenie. Ja som mala takú nitku cez jazvu, strihol a vytiahol, parádička, vôbec nebolelo. Tie kríže to z toho spinálu, no musíš vydržať, ty si ho videla hneď a ja až o dve hodiny!!! Som sa spýtala sestričky, že čo máme? A to bola gynekologická a ona, že neviem príde novorodenecká a povie, a ja, že no to bude určite dievča.... A prišla sestrička s chlapčekom a ja som plakala, celý dedko, sa mi veľmi na neho podobá.
@katulka74 Moja netráp sa, hlavne sa upokoj, ak to nejde tak to nejde. Ja by som tiež veľmi chcela kojiť, ale ak to nepôjde nezbláznim sa, robím maximum, pijem čaje, vody, homeopatiká, jem syry, polievky no všetko čo sa dá ovplyvniť, ale trápiť ho nebudem ak mu to nestačí. Však to je trápenie aj mňa, a potom som z toho nervózna, tak to tiež nie je najlepšie, a moja svokra najmúdrejšia len kojiť kojiť kojiť a moja mama zase, nech ho len umelým, že ak to nejde, ale ja sa o to pokúsim. Možno časom si začne ťahať odo mňa viac. A prvé si kojila? Ja moju dcéru vôbec, som nemala, to teraz mám oproti tomu veľa, ale zase jemu to ešte nestačí. Malá nebola kojená a vyrástla z nej aká baba.Ani chorá nebýva. Na úkor radosti z bábätka a z toho všetkého okolo neho sa stresovať len kojením nebudem. Ty si tiež po sekcii?
@nelynka18 Nie my môžme už ísť von, doktorka povedala na 10ty deň života bábätka, tak možno už aj zajtra, len muž mi kočík musí priniesť. 😀 😀 😀
@nelustek Moja smutné s tvojim tatinom, prečo je taký na Teba a malinkú. Môj tatino bol ako druhý otec malej, muž stále v robote a on sa jej snažil stále venovať, hovoril, že keď sme boli my malé, tiež stále robil, že aspoň jej sa môže venovať. A ja som s ním nadobudla bližší vzťah tiež ako sa mi malá narodila, som si začala s ním rozumieť viac ako s mamou, a keď ochorel trávili sme spolu všetok čas čo sa dal, tak zato je to také boľavé, že veľmi sme si na seba zvykli, a preto mi tak chýba. A mal jedinú vnučku a teraz by mal jediného vnúčika!!!! 😢
Ale on na nás dozerá z nebíčka, preto je malý taký anjelik zlatý!!!! Život je veľmi zložitý!

jana0706
27. sep 2011

@katy31 neboj, urcite to dobre dopadne, a aspon mas za chvilocku babatko v naruci 🙂
@nelynka18 hm to snad nie ze ti tri tyzdne hovori ze kazdu chvilu porodis a nakoniec ti to budu este vyvolavat...ale nie je to skoro vyvolavat uz tri dni po termine? ved bezne sa nechava aspon tyzden prenasat..

berus222
27. sep 2011

@gianni ahoj. pises, ze mas problem so zlatou zilou. uz aj ja. beries si nieco na nu aj do porodnice? mozem to pouzivat aj ked budem kojit? ja mam jednu super mast, ale je z rakuska a nerozumiem vsetkemu co sa pise v letaku.

jana0706
27. sep 2011

@zuzaxa juj to je take fajn ze uz mas maleho doma, a ze si sa fajn zotavila...podla mna mas dobry pristup k tomu kojeniu...robis vsetko co sa da, ale predsa si nepokazis tieto prve dni s babatkom tym ze sa budes stresovat...ja dufam ze si moja svokra necha podobne rady pre seba, nemam rada ked ludia mudruju ohladom takychto veci, ved ked clovek ma zaujem o radu tak sa opyta sam nie 😉 a co hovori mala na braceka? si este nespomenula...

jana0706
27. sep 2011

@berus222 ja ti ten letak v nemcine pozriem ak potrebujes len by si mi ho musela nejako naskenovat alebo co...

berus222
27. sep 2011

@jana0706 jej, si zlata. skus mi pozriet, ci sa moze pouzivat v tehotenstve a pri kojeni. http://www.myapo.at/OTCkatalog/htm/haedensa_sal...

jana0706
27. sep 2011

@babulkaa ja mam presne opacny problem, nechcem vyvolavanie ani za nic, kopa bab na to riadne nadava, ze sa potom spustia take neprirodzene silne kontrakcie...statisticky sa vyvolavane porody aj castejsie koncia sekciou, tak radsej skus malej dohovorit nech sa vypyta prirodzene 😉 podla mna dieta najlepsie vie ci este potrebuje nejaky cas, naco to zbytocne silit - ak na to nie je nejaky zdravotny dovod samozrejme...

jana0706
27. sep 2011

@berus222 moze sa pouzivat pocas tehotenstva a kojenia, je to tam vyslovene napisane

berus222
27. sep 2011

@jana0706 super, dakujeeeeeeem

jana0706
27. sep 2011

@berus222 nemas za co 🙂

zuzaxa
27. sep 2011

@jana0706 Díky za podporu pri kojení, uvidíme či sa to rozbehne... Malá je z neho úplne hotová!!! Tá by ho pestovala a pozerala stále, dudlík mu dá ak mu vypadne. A keď plače plakala by s ním. Zato tatík sa ho ešte bojí, stále krúti hlavou, či aj malá bola taká malinká, si nepamätá 8 rokov dozadu. 😀 😀 😀 Pozri fotku aká bola vytešená v nemocnici,keď ho mali ukázať. A potom fotka ako nemal ani hodinu chrústik náš. Ráno sa má obliekať do školy a ona sa len na neho pozerá.

babulkaa
27. sep 2011

@jana0706 chystam sa dnes manzelovi dohovorit ked pride v noci domov a ked bude protestovat tak ho proste znasilnim 😀 😀 😀 😀

gianni
27. sep 2011

@berus222 ja používam avenoc,pred tým som mala gel z dubovej kôry,faktu,ale je to všetko na jedno kopyto,mne sa to proste zlepšilo vtedy ked som tyžden ležala v nemocnici tak som vela nechodila,ak som prišla domov znova sa to zhoršilo,bolí to pri každom kroku,najlepšie je ked ležím ale to sa doma nedá len vylihovať,nejako to do pôrodu vydržím,hej beriem si ju pre istotu aj do porodnice ale dúfam že po pôrode sa to zlepší,mala som to tak aj pri prvom tehotenstve že po pôrode som masť už nepotrebovala

petulak1988
27. sep 2011

@zuzaxa mas krasne deticky....fakt uuzasne 🙂

berus222
27. sep 2011

@gianni tak to mas dobre, mne to najviac zacne az po porode 😝

zuzaxa
27. sep 2011

@petulak1988 Ďakujem Ti krásne!!! Je to zvláštne to množné číslo, že detičky, ešte si to stále neuvedomujem! 🙂

mata90
27. sep 2011

@bv_alexandra
@baby213
@skybaby
@zuzkazv
dakujeme velmi pekne 🙂

petulak1988
27. sep 2011

@zuzaxa my se snazime dlouho a nic...takze do diskuze nepatrim ale cetla jsem tvuj prispevek a na ty fotecky jsem musela reagovat... fakt uzasne deticky....povedli se vam 🙂

jana0706
27. sep 2011

@zuzaxa juj zlati su, no super, viem si ju predstavit, tiez mam o osem rokov mladsieho brata a nosila som ho ako maciatko ked bol malicky, aj sa mi to zda teraz cudne ze mi to nasi dovolili, ale tak prezil to v zdravi - a doteraz mame skvely vztah 🙂 len dufam ze teraz on bude trochu na oplatku varovat maleho ked podrastie, lebo ja som sa ho nieco nastrazila kym vyrastol 😉

jana0706
27. sep 2011

@babulkaa no len tieto prirodne metody funguju az ked je babatko pripravene ist von, takze v konecnom dosledku rozhodne vzdy drobec 😉 ale ved este stale ma par dni do terminu, tak ju tak nevyhanaj 😀 chces vyskusat aj ten ricinovy kokteil pripadne ten koreneny napoj ked sa to do terminu nepohne? ja ako sa poznam vyskusam po termine vsetko len aby som sa vyhla tomu vyvolaniu 😉

babulkaa
27. sep 2011

@jana0706 no po termine budem urcite skusat vsetko, ale do terminu ju skusim vystuchat pomocou manzelika 😀 😀 😀 😀

katy31
27. sep 2011

@jana0706 ďakujem krásne... za podporu.. 🙂 nejako to hádam zvládneme.. 🙂

jana0706
27. sep 2011

@katy31 urcite, ved si vezmi ze zatial skoro vsetky maminy z tejto temy mali sekciu, este pred par dnami tu pisali o svojich obavach a zvladli to a uz sa vytesuju z babatiek doma 🙂
ja som dnes bola v porodnici na ctg a vo vedlajsej miestnosti nejaka zena predychavala kontrakcie, uz len na pocuvanie to bolo velmi bolestive, tak som si predstavovala ako tam ja zanedlho budem vyvadzat 🙂

katy31
27. sep 2011

@jana0706 🙂 to čítam.. taká natali ma z toho traumu 😀 veď jasné... nejako to pretrpíme, čo iné nám ostáva, len nech je ten zázrak malý v poriadku.. dnes som tam ležala na monitore a vedľa sa narodili dvojičky sekciou... počula som ich prvý nádych a plač.... úžasný pocit... 😵

jana0706
27. sep 2011

@katy31 no ved jasne, predsa len je to operacia a kazdy sa zotavuje inak rychlo, ved keby to bolo uplne easy tak by sme chceli vsetky iba sekciou rodit 😀 ale aj prirodzeny porod ma svoje rizika (nehovoriac o bolesti), takze si nevyberieme, musime tie nase deticky nejako dostat von 🙂 to musel byt krasny zazitok s tymi dvojickami - veru dvojicky by som si netrufla rodit prirodzene ani za nic, na to by som nemala..

katy31
27. sep 2011

@jana0706 moja kamarátka porodila dvojičky spontánne, prvorodička, za necelých 3,5 hodín.. obe mali okolo 3 kg... 😀 šťastné to žieňa... ja som mala prvý pôrod dlhý, komplikovaný, spontánny... ale nespomínam si naň zle.. bolesti prešli narodením malého... na druhý deň som behala ako srnka 🙂

jana0706
27. sep 2011

@katy31 tak to ju obdivujem, mna by na tom stresovalo ze vacsinou je iba jedno babatko otocene hlavickou dolu a druhe moze byt aj KP...a toho by som sa bala...no ale kedze cakame iba po jednom dietatku tak je to nastastie iba hypoteticka situacia 😀

michala33
27. sep 2011

@wewe22 dakujem za radu prave som si dala po straaaaasne dlhej dobe horuci kupel 🙂 tak uvidim,hovoris ze pride kontrakcia-tj.stvrdne brusko a bude ma boliet a mozu aj krize a potom to prejde ale krize mozu boliet stale a potom sa to opakuje..no dufam ze to rozpoznam 😒

katy31
27. sep 2011

@michala33 určite rozpoznáš.. 🙂