Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@katy31 no mne sa 1 syn narodil vo februari a po nejakych 4 dnoch co nas pustili z nemocnice tak som ho zacala najprv otuzovat poriadne som ho obliekla ako keby isiel von a nechala som ho spinkat v postielke pri otvorenom okne asi 2 dni a potom uz normalne von, samozrejme treba primerane obliect pocasiu, sopliky mozu byt aj z toho ze babatko bolo moc naobliekane a prehrialo sa, teraz je este pekne pocasie ale aj ked uz bude zima je podla mna podstatne aby babatko chodilo von, co viem neodporuca sa vtedy ked su nejake hmly alebo moc sychrave pocasie.
pekne rano zelam 😉 dievcata chcem sa na vas obratit z radou chcela by som si vytvorit z drobcom nejaky rezim ale nejako sa mi to zatial nedari..chcela by som aby mi uz spaval okolo tej 19h stym ze ho kazdy druhy den okolo 18h okupem napapa sa ale ono to dako nefunguje prvy vecer sa to aj podarilo ale vcera do obeda bol skoro stale hore a potom od cca12h spal az do 18h a ked som ho dala spat o 20h tak spal chvilu a zobudil sa to sa opakovalo asi 3x a to bol napapany ☹ zaspal az o 22h a to som ho este dokrmovala..teraz napriklad od 6 spi no mam vtom proste chaoz ☹ tak som sa tesila ze sa mi podarilo kojit ale teraz ztoho nemam az taku radost lebo netusim kolko mlieka si odomna zobral potom ho musim dokrmit a aj to dokrmovanie je take vseliake raz vipije 30ml potom zaspi a za chvilu si zase pita ked mu spravim viac zase necha no proste mam vtom galimatias 😒 pri Davidkovi to bolo o uplne niecom inom tomu som dala flasku a vedela som ze kolko vypil ..prosim tie co mate viacej deti poradte ako si mam vytvorit rezim hlavne stym vecernym spankom 😉 dakujem
@bv_alexandra ahoj vidim ze aj ty mas dobre skusenosti z postarmi 😀 😠 aj my mame takeho ze zvoni len kedy sa mu chce araz to uz bolo davnejsie ked som mu povedala ze ved ja som doma tak mi povedal ze ved sa mozem prejst tak som sa nanho stazovala 😠
@natalii6 mozno ked zacnete chodit von sa nauci na rezim..das do kocika a bude spat,nie? Mne nelka vzdy prespala v kociku 4-5hodin.potom sme sli papat.Ked sme boli cez den doma bola taka vselika...
ja som tiez zvedava aky budeme mat rezim.Ale este je malinky isto si zvyknete 😉 A este moja mala mi doma nikdy nezaspala len tak ze nakojit a ulozit do postielky,to nehrozilo.doma zaspavala vylucne na prsniku.Ulozila ku nam do postele dala prso a ked sa napapala tak hned zaspala. To trvalo do jedneho roka 😉 Cez den aj na vecer
@natalii6 no co sa tyka nastavenie dietatka na rezim treba na to niekedy pevne nervy, kazde dietatko je ine niektore s tym nema problem ine protestuje 🙂 Ja som mala obidve deti nastavene na rezim, pri synovi to sice trvalo dlhsie ale naucil sa a potom to bolo super, presne som vedela kedy ma papat, kedy mozem ist niekde von alebo do mesta, mne obidve dei ked boli malinke tak sa o 7 vecer kupali, mali presne ten isty rezim kazdy den. Potom sa napapali a ulozila som ich do postielky. Aj ked este hned nezaspali. Natalka bola tichucko ona si pekne po chvilke zaspala, Matusko ten plakaval. Ale bola som v tomto neoblomna, ziadne na ruky (samozrejme ked bol chory alebo nieco tak ano) ked tak radsej som k nemu isla aj 100x, niekedy ho nechala vyplakat a zvykol si. Co sa tyka denneho spania, mne obidvaja spavali cez den len vonku. A to bolo niekedy na nervy, najma v zime. Ked sa syn zobudil po 20 min. co zaspal tak som ho nebrala hned do vnutra, povedala som si ze aspon tie 2 - 2,5 hod. si musi pospat, tak som sa musela obliect a vozit ho na terase ale len kym zaspal. A kolko krat sa mi stalo ze som ho z 2,5 hod s prestavkami vozila aj 2 hod. V tej zime to bolo strasne ale musela som vydrzat, neviem ani kolko to trvalo (mozno mesiac) ale potom si zvykol a pekne tak spaval a ja som mala klud a mohla si porobit ine veci, potom sa uz nebudil. Pri Natalke to bolo jednoduchsie ona je proste ina. Tiez som zvedava aky bud emaly Simi a netesim sa na to kocikovanie a naucanie na rezim v zime ale co matka nespravi pre dieta. 🙂 Drzim palce a hlavne vela nervov
@natalii6 tiež mam v pláne sa sťažovať lebo poštu mám od ruky 😒
bože ja akosi dnes nevládzem, stojim pri sporáku, no tie bolesti sú dosť výrazné. ☹
@bv_alexandra to ta vcerajsia prechadzka na postu 😀 mna vcera pri chodzi dost boleli krize a siahalo to az na lopatky.Keby sme aspon vedeli co sa zrovna deje 😉
@nelustek ked som snim bola v pondelok u lekara tak mi pekne vonku spinkal tak uvidim ked pojdeme zase von aky bude..z Davidkom ked som chodila von tak mi tiez spaval celu dobu len teraz neviem ako to bude lebo uz take dlhe prechadzky absolvovat uz nebudem moct koli Davidkovi ale ved uvidime 😉 tak Filipko spi aj doma ved aj teraz spi uz od 6h 😉
@bv_alexandra ano treba sa nanich postazovat lebo su lenivi ako svine cest vynimkam..inac sa mi zda ze tie papieriky na postu uz maju dopredu vypisane tak naco by zvonili 😠
@nelustek sa smej 😀 riadne ma to tlači dolu aj na konečník, zas bude zlatá žila. Už by som ju mohla aj speňažiť 😀 Myslím že to bude tou prechádzkou veru. 🙂 😉 Keď už nemám sex doma tak sa aspon prechádzať musím 😀
@zuzinr dakujem za rady tak ho skusim nechat v tej postielke a uvidime ..nervy zatial mam v celku 😀 a pokusim sa dodrziavat nejaky ten rezim no ale ked mi bude po obede spat do 18h potom mi len tazko asi zaspi o 19h ale ved uvidime este sme len kratko doma tak si musime na vsetko zvyknut 😉
Inak moja Saška bude určite chorá idem dnes do lekárne kupiť nejaký sirup ale ako som ju počula ráno tak jej to opať zlieza na priedušky. Klasika. Takže si myslím že v piatok sme u obvodnej ako na koni. 😠
Dúfam že to od nej nechytim.
Len teraz rozmýšlam že dr jej včera predpísala lieky na imunitu, či ich bude môcť užívať ked je chorá asi budem musieť zavolať že čo ako. Včera s nou bol drahý na imunologii na kontrole a prišla taká štastná že mami konečne som odkryla 3 závesy, pani dr ma pochválila. 🙂
Tie závesy - to je spirometria a na pc jej ukazuje odkrývanie závesov podla toho akú intenzitu dá. A väčšinou ledva dva.
@bv_alexandra no s postarkami mam aj ja problem, my byvame na dedine kde baliky vobec nedorucuju ale hlavne ze postovne musim platit to iste ako iny komu v meste baliky dorucuju a to byvame len 5km od Nitry. A postarka tiez mi donesie doporucene listy ako sa jej chce, kolko krat som doma cakam ze mi nieco pride len ju nestihnem zachytit a potom si uz len najdem listok v schranke a tie vyhovorky ze prsalo a mame studentku na dorucovanie ☹ katastrofa, vecne sa idem vadit na postu ale uz minule som si povedala ze este raz a pisem staznost. Tak postarka mi nemoze dorucit list lebo prsi ale ja tehotna este s malou sa uz mozem v dazdi trepat na postu, ved je to predsa ich prac. napln.
@bv_alexandra ani nehovor o sexe... vcera sme skusali a hned sme aj skoncili.. mna to fakt hrozne boli take bodanie ako keby som citila a dnes ma to tak bolelo aj ked som isla dom zo skolky.Neviem ci mi tam na nieco tlaci alebo co..ale preco to mam aj pri sexe tak to nechapem 😒
Tu zlatu zilu ti teda nezavidim,sice ani poriadne neviem co to je ale ze to dost boli
@natalii6 no viem, čítala som tvoje zážitky... ja som rodila normálne, takže druhý pôrod by som zvládla, aj som sa naň tešila, že tam bude partner a všetko bude ok... no tu pri mne nik nebude, navyše, je to horšie pre ženu... tak hádam to zvládnem... čo už, musím... a ďakujem... 😉
@bv_alexandra a ak sa to stane tak co potom? ja sa toho tiez bojim.Ja som si po porode nemohla vyse mesiaca poriadne sadnut na zadok.Tak ma bolel
@bv_alexandra ved toho sa aj ja bojím,preto zvažujem cisársky,alebo povieme nech nám tam držia nejaký štopel z vína aby to nevyšlo vonku 😀
@nelustek no je to riadne nepríjemné. Raz som to mala, a asi tri týždne som sa bála isť na veľkú, po každej veľkej sa to zhoršilo. Len som krémovala a zatláčala, ale je to neprijemné a dosť bolestivé 😒 Aj teraz už mam opať problém so stolicou, lebo ma občas zacpe a bojim sa silnejšie zatlačiť, lebo ju cítim. Vrrr.
@zuzaxa ahoj my sa dokrmujmem bud striekackou alebo obcas flaskou 😉 a stym kojenim to je hrozne keby som aspon vedela ze kolko si odomna zoberie ale ani netusim som si to predstavovala lahsie ale hadam sa dostaneme do fazy kedy budeme len kojeny 😉 cim ho dokrmujes?a davas mu aj dudlik? jasom mu skusala dat ale vypluval ho skusim kupit iny a uvidim 😉 a preco si mala celkovu lebo co viem to robia len vo vynimocnych pripadoch aj mne chceli kedze ma nevedeli napichnut ale ja som nechcela..a ta celkova je vlastne aka to ta len uspia ako pri operacii a nepichaju ta do chrbta ako pri spinali?u mna sa bali ze ma bude velmi boliet hlava z tolkych vpichov ale nastastie sa nic take nestalo 😉 ja som zase plakala ked som ho prvy x pocula plakat bolo to nadherne a neopisatelne 🙂 a pozerala som si fotky co si dala z nemocky ti poviem krasna nemocnica ako ju pekne pomalovali clovek sa tam hned lepsie citi to u nas hroza par nalepiek a smitec 😠
@nelustek @bv_alexandra No s maminou mojou to je iný vzťah, ona je taká svojská, stále každého riadi a diriguje. Oni nám finančne pomáhajú odkedy sme sa zobrali, a tým nás aj riadia. Ale ona je taká, vybaví, poplatí všetko čo sa dá, kúpi nám, ale nemám s ňou taký vzťah, že by som sa jej zdôverovala.To mi veľmi chýba, niektoré kamošky majú obyčajné mamy bez vysokej školy, ona mi príde taká kariéristka, aj keď som jej povedala, že som tehotná, ona sa tak netešila ako svokra moja, tá až plakala. Ona je žena čo má 4 deti, a prežíva to inak. Mňa mama veľmi sklamala minulý rok, keď mi povedali, že je všetko zle na sone, neprišla ma pohladiť, že spraví sa to, ona sem doletela, ako plakala potom, ale narozprávala mi také veci, že či som študovala len, aby som deti rodila.... ona je taká prostoreká, hocičo treskne, a vtedy ma môj tatino podržal a plakal so mnou, a to už bol chorý. Ona potom bola po tajme za mojim doktorom s obálkou, a v deň ako mi som sa zobudila po cisárskom mi zavolala, a už mi to vykričala. Ona je zvláštna! Nás asi ovláda peniazmi. Ale nie je zlý človek,ja viem, len si proste nesedíme a hneď sme v sebe, keď teda ju chytí rapel, niekedy je v pohode. Aj teraz príde, diriguje a odíde naštvaná, že ja som nervózna.Uáááá ide ma z nej poraziť, narobí tu búrku a zvalí to na mňa. A ja nemám byť z čoho nervózna. Dievčatá verím, že po skúsenosti akú máte s rodičmi budete svojim detičkám lepšími mamami, verím tomu, Vás to posilnilo na duši!!!!!!!!!!!!!! 🙂 🙂 🙂
@katy31 Zvládneš neboj sa!!!! Ja som zvládla už druhý, a prvý bol bez bábätka, ten bol oveľa ťažší. Držím palčeky!!!! Kedy ideš?
@natalii6 No to novorodenecké oddelenie je veľmi pekné, aj sestričky aj doktori, som rodila v Nových Zámkoch a tam je to oddelenie neonatologická klinika, pre nedonosené detičky, tak možno aj preto je to tam pomaľované, niektoré detičky sú tam v inkubátore aj 4-5 mesiacov. V Nitre je tiež obyčajná, nepomaľovaná. A aj tie novorodenecké sestričky prebehujú z toho oddelenia nedonosencov, a oni sú také zlaté , úplne iný prístup ako som zažila pri dcére, aj starostlivosť z ich strany. Veľmi som bola spokojná. Jasné z gynekologických sestier bolo pár takých kráv, ale tak čo už to je všade tak. Tam robia väčšinou celkovú anestézu, ja som sa pýtala mojej doktorky, že keby som chcela spinál, že nie je problém, ale že doktor to moc nemusí, vraj sa im horšie operuje, že to aj črevá, všetko je také iné ako pri celkovej. No ja som najprv aj chcela, ale ako mi povedal, že sa otváram a v pondelok to asi bude, tak som zostala psycho, že radšej nech spím a nič neviem. Malý sa narodil 19.50 a o 22.00 som bola hore. Vraj pri celkovej narkóze musí byť bábätko do 2 minút vonku kvôli narkóze, aby to neprišlo k nemu. No my sa dokrmujeme Bebou, tú používali v nemocnici tak som ju kúpila tiež. Dudlík má a veru ho ťahá, mala som 4 a chytil taký malý značky Mam, či ako z tesca. Taký rovný ploský nie je vykrojený. No aj ja dúfam, že prejdeme výlučne len na kojenie. Aj keď sa mi zdá oproti včerajšku, že lepšie ťahá a viac si asi aj vytiahne, ono nám to niekedy trvá aj vyše hodiny a nakoniec si vypýtal aj teraz 40, ale ráno stiahol len 20, som sa tešila, že super. No uvidíme! A bolia ťa prsníky? Mňa hej aj bradavky, a v noci mávam až takú triašku ako sa mi plnia, normálne v mikine som spala.
@katy31 Potvrdil sa nám z plodovej vody taký syndróm iba u dievčatka čo je, Turnerov syndróm volá sa to aj X0 chromozóm, to druhé X chýba. Ale to naše bábätko malo aj iné problémy, zväčšené pľúcka čo vysúvali srdiečko na opačnú stranu ako má byť. Samovoľne by to skončilo tak 25tt, a ja som to chcela ukončiť čím skôr, bolo to na psychiku ťažké, a už sa nedal potrat zdola, tak mi to vyvolávali ako pôrod na pôrodnej sále 5dní, samé bábätká sa rodili a ja tam som ležala a nič, tak mi spravili cisársky. Potom nám povedali, že 2 roky počkať s ďalším, a my sme len 8 mesiacov, tak preto musel byť znova cisársky.
@zuzaxa podla čoho vlastne usudiš že ho treba dorkmiť? 😝

@zuzinr no to viem, že teoreticky aj áno.. ale kým sú teplé dni...čo my už asi nevystihneme... kamoška tak začala skoro chodiť a už malý soplíkuje.. 😖 a to majú tri týždne... ☹