Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
ahojte baby, maminky...gratulujem ku babatkam...
uz je koniec septembra a ja stale 2in1, co sa veeelmi cudujem, aj lekar sa cuduje 😒 ...v 34tt mi nasadil lieky, aby potlacili kontrakcie, zacala som sa otvarat a vraj porodim predcasne, po kazdej poradni vzdy viac otvorena a len nech vydrzim do toho 38tt, potom som zacala uz vo velkom sa fyzicky namahat od rana do vecera, mensie tury, sex, teple kupele, ostruzina malinova a dnes na poradni sa lekar cuduje, ze este som neporodila, vravim mu, ze hadam na vianoce, ze nakoniec aj prenasat budem a to vonkoncom nechcem, ...kvoli tomu ze som mala vraj skor porodit, muz ma uz 3 tyzden neplatene volno a ja som na nervy, lebo takto bude asi este dva tyzdne doma a peniazky nebudu, chce byt pri narodeni syna a aj ked prideme domov...dnesna poradna, otvorena na 4 cm, placenta nie je prezreta, prietoky idealne, plodovej vody dostatok....chcela som utz, cize maly ma asi 3100g, podla merani je 15 dni pozadu, ale tie merania su uz len tipos bingo, ja som chuda, tak ani ine neocakavam, chcem lahky porod 😀 ...na zaciatku augusta som mala brusko 81 cm a dnes mam brusko 81 cm, vaha pred tehu 49kg, pred mesiacom 54kg a dnes 52kg pri vyske 171cm, tak v pondelok ma caka rizikova poradna, ze som zacala chudnut, dufam, ze uz sa tam nedostanem a porodim cim skor 🙂 ...no a kazdy vecer ma zacne poriadne boliet brucho, bedra, krize, tlak na posvu a konecnik, kontrakcie, v noci si musim davat sprchu co mi je do placu, ze nemozem spavat a zatial som neporodila...uz neverim nikomu a nicomu, lebo podla mojich zdravotnych problemov, som nemala mat ziadne deti, zazracne som otehotnela na 1x, lekar sa bal ze potratim a ja cele tehu bez komplikacii a uz som 40tt a malemu sa paci v brusku...zazraky sa deju 🙂
@zuzinka_26 gratulujem tak opravujem je uz 8 krpcov na svete 🙂) a dnes este len 28.septembra 🙂 ste sa poponahlali 🙂) tak ja som zvedava kedy to pride na mna, dnes som bola na ctg a hlavička vysoko, krček zatvoreny, tak zatial to nevyzera na porod .)
@tinika este mas skoro mesiac casu, netreba sa az tolko ponahlat 🙂
@viviem a manzel robi daleko? nemohol brat volno az ked to na teba pride? tak super, ze na prvy sup a bez problemov, tak teraz si to musis "uzit" ked bolo vsetko ok .) maly ta troska ponatahuje 🙂 ale neboj bude dobre, ani sa nenazdas a este budes spominat na brusko 🙂
@katuska_za sak ja sa neponahlam 🙂)) ale tak rada by som tak ako s prvym v 39tt 🙂) a to mi bolo ovela lepsie ako teraz ked okolo maleho treba behat a mne stale zle .)) pozeram ze ty mas uz ten moj idealny 39tt 🙂 tak drzim prsty
@tinika noo dnes mi zacal 39tt a uz by som aj bola rada keby maly ide von.. dnes tlaci tak priserne ze mam pocit ze mi vytlaci krcok maternice von ☹ ale an druhej strane rada by som stihla este oslavit s ocinom a svokrom meniny - obaja su ferovia a chystame sa im tento vikend ist blahozelat...
@viviem tak to sme na tom dost podobne, mna od 20tt strasia s predcasnym porodom koli skracujucemu krcku a momentalne tiez kazdy druhy den bolesti ako pri menstruacii, boli cely spodok , krize, podbrusko, dam si termofor teply a prejde to a otvorena som na 1cm a nic dalsie sa nedeje, takze maly sa rozhodol nas len natahovat
@katuska_za ja este idem bud. piatok na skolenie, sa smejem ze pri starsom som tiez tak vo stvrtok mala ist a v utorok večer voda odtiekla a vo stvrtok som rodila .D tak snad to teraz stihnem kedze skolenie je o 2tt skor 🙂)) no a s tym tlačenim mi anin ehovor, obaja uz od začiatku strasne na močovy mechur tlačia kopu, a ten druhy este aj do zaludka aj preto mi je asi bleee,
@tinika ved to ze manzel robi v rakusku a chodil naposledy na sluzobky do slovinska a teraz kedy bol v praci tak je na sluzobke v nemecku a musi tam byt cez tyzden, tak keby som rodila tak nemoze rychlo prist a ani z tej dialky by ani nestihol...a on si nemoze zobrat volno na jeden den ale rovno na tyzden, tak to ma na ho.no 😢 ....som stastna ze malinky sa ma u mna dobre a hlavne ze je v poriadku, ja to uz prezijem 🙂 ...som zvedava kedy sa ti nasi drobci vypytaju na svet
@katuska_za presne taky pocit mam aj ja a este k tomu otvorena na 4cm, tak sa cudujem ze este nevypadol von 😀 ...tiez uz chcem rodit, ach...na fera mam termin a mama narodky
@viviem no ja sa zatial neotvaram len mam skŕateny krcok ☹ ale bolesti su to strasne, uz sa zacinam bat tych porodnych ked toto uz je na nevydrzanie niekedy a hlavne dnes ☹
@katuska_za mna tiež pichá od spodu a mám aj také krče do slabín,ale to len chvílkové,aj minule v obchode som myslela že ma porazí ked som sa prehla a chytala si stehná
@gianni mna to boli pri kazdom jednom pohybe a ako pises ostra bolest vyraza az do slabin ☹
@katuska_za to si aj ja hovorim, ze to bude poriadna bolest ked bude porod, ale hlavne ta bolest ma zmysel, pride na svet nasa laska....v 6mes tehu som bola v nemocke kvoli zapalu oblicky a kamenom, oblickove koliky su podla mna horsie ako porod, tak neboj to zvladneme, hlavne nech to je rychle 🙂
@viviem juj ja sa toho asi ani nebojim a bolest sa vydrzi, lebo ako pises bude mat zmysel🙂len neviem co robit teraz ci skusit kupel alebo proste vydrzat ☹
@katuska_za no podla mna je to dost malo naozaj niekto priberie extremne malo a to tych 6 kg naozaj je, lebo ked si zoberies, ze dieta ma cca 3kg ked nie viac a zvyseny objem krvi a vody v tele a samozrejme plodovka a placenta, tak 6kg jke strasne malo, aj ked samozrejme, uz som pocula o babach co naozaj takto malinko pribrali a vsetko bolo ok aj s nimi aj s babatkami, ale je to skor vynimocne. Co som citala aj baby z okolia co poznam, tak optimalne tych 12-14kg je super, ale napriklad kamoska pribrala 22 a ti zacinala pod 50kg ale super schudla a je ako pred tym... takze je to individualne, ale urcite sa tu nestresuj, ze mas 11kg na sebe, lebo to je podla mna uplne skvela hmotnost, ja som zatial spokojna. Ja mam tiez tych 11kg dufam, ze to uz nepojde velmi hore, ale ked aj, nevadi, potom sa budem trosku krotit, sice ani teraz sa neprejedam, lebo viem, ze nabera sa lahko a potom dole sa to dava tazsie 😀 😀 😀

@misic neviem pride mi to v celku dost ked moja mamina spominala, ze ked cakala mna a brata pribrala 6kg a to je drobne ziena... a uz by aj stacilo u mna lebo sa mi zacali objavovat male strie na brusku ☹