Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@katuska_za
@tinika
@viviem Baby, ked som moju malu prenasala a nemohla sa dockat, kedy uz to bude, mama ma utesovala vetou: "neboj, kazde tehotenstvo raz skonci..."
😀 😀 😀
Svata pravda, aj ked to bolo na nervi, stale sonm cakala kedy uz... no skratka niektore babatka si daju na seb poriadne pockat 😉 😉 😉
@misic pekne napisane 🙂 veru kazde raz skonci a dufam, ze tie nase podla nasich predstav 🙂 nie je dvolezite kedy ale hlavne ako 😀 sna dbez komplikacii a rychlo 😀
@viviem to moja mama presne opacne - nechape co sa dnes z porodov robi taka veda, samy cisarsky a epiduralka, ze pre nu to bolo obidvakrat uplne v pohode...a to urcite vie co je riadna bolest, lebo si uzila zopar zlcnikovych zachvatov kym jej vybrali zlcnik a povedala ze vtedy sa jej skoro chcelo zomriet, ze to bolo naozaj na nevydrzanie...tak sa trochu utesujem ze mozno mame v rodine lahke porody 😉 ale spoliehat sa na to neda, ja som aj chudsia ako mama bola, nezdedila som po nej stavbu tela takze tazko povedat ci budem mat pri porode tiez take stastie...
@misic ja som pribrala 12 a tiez sa mi to zda idealne, velmi dlho - viac ako mesiac - som bola na tych jedenastich a posledny tyzden k tomu este jedno pribudlo, som bola rada lebo som sa uz trosku obavala ze preco som prestala priberat, hlavne ked chcem aby malicky este trosku nabral vahu...vcera nam z toho odhadu podla ultrazvuku vyslo 2850 g, takze tazko povedat ci sa do porodu vysplhame na tri kila...
@jana0706 ale na tom sone je to len orientacne, ono to moze byt aj viac aj menej. Kamoske povedali, ze maly bude mat asi 3200 a nakoniec mal skoro 4kg a mojej sestre zase povedala dr. ze mala bude mat do 3kg a nakoniec mala len 2300... ale nechcem ta vystrasit. Sestrina mala aj ked mala taku mini vahu, bola aj kratka tak nevyzerala az taka vychudnuta (nebola ani v inkubatore)a odo dna ako sa narodila, asi citila velky pud sebazachovy, lebo papala ako drak a velmi rychlo vahou dobehla rovesnikov. Teraz je taky maly pampusik, nik by jej nehadal taku nizku porodnu vahu (ale je tiez pravda, ze ona sa narodila v 37tt ) 😀
@zuzaxa ja som pozeral ako puk ze aka krasna nemocnica ci skor ake krasne malby to je hned krajsi pocit ked tam clovek pride 😉 a stymi sestrickami aj u nas bola jedna sme ju volali gestapacka som nemala snou dobre skusenosti ani prvy x 😠 a nepacilo sa mi ani to ze ked som mala prvy x vstavat tak mi sestricka vobec nepomohla ☹ co ma prekvapilo lebo pri prvom cisarskom mi sestricka pomohla..aj my mame take dudliky ale vypluva ich 😀 ..chcem sa ta spytat sko ste natom z kakanim lebo my kakame aj 6x denne a este ci pouzivas vigantol 1x2kv od 3 tyzdna a kanavit 1x1kv za tyzden do konca 3 mesiaca?a vas v nemocnici ockovali na tuberkolozu lebo my sme sa museli objednat..tak Filipko uz spinka ale ked som ho dala prvy x tak plakal asi sa mu nepaci postielka ☹ 😉 tak som ho este dokrmila lebo mi vypil len 20ml a zaspal ale v postielke sa zobudil tak som ho dokrmila a uz spi uvidm dokedy.a uz je zase hore ☹ jemu sa ani fakt nepaci vtej postielke...a stym kojenim verim ze sa rozkojime aj ked by som rada vedela ze ci sa mi uz tvori viac mlieka 😉
@zuzinka_26 gratulujem k Nelke
@misic ja si myslim ze zhruba tolko aj ma co mu namerali, viem ze to moze byt pol kila hore-dole, ale vacsinou je to len 200-300 g rozdiel...mna by asi aj prekvapilo keby mal cez tri kila, ja len dufam ze to nebude ovela menej, lebo nechcem aby sa dostal pod 2,5 kg ked schudne po porode tych 10% porodnej vahy co deti priemerne schudnu tie prve dni...to by ho urcite chceli dokrmovat a to ja nechcem, bola by som velmi stastna keby sa nam v pohode rozbehlo dojcenie...
Ahojte maminky, chodievam Vas citat ale nikdy sa mi nechce prispiet. Od vcera rana mam zvyseny tlak namna co je 147/83 naposledy pred pol hodkou. Normalne mavam 115/70. Beriem aj magnezko ale neviem ci mam uz ist k lekarovi zajtra alebo vyskat do 4.10 kedy idem na poradnu. Co vy nato poviete ?? Urcite ste sa s tym stretli . Dakujem Vam krasne 🙂
toto je asi nenormalne 😀 ja s manzelom v posteli a kazdy notebook na kolenach 😀 vidno, ze on je chory a mna boli cely clovek...inak by sme asi vyuzili cas inak😀😀
kocky to tie lanove semienka ked zaparite tak precedite či pijete vsetko?
@tinika ja ich jem s jogurtom pomlete.. pit by som to nedokazala
@katuska_za ved ja tiez len do jogurtu ale dnes som uz jogurtg nemala a ktosi tu pisal ze to nema vyznam takto ze sa neuvolni ten slyz tak neviem
@andelusik je to 8mesiacov čo mu zistili a v auguste mal dva ročky, je presne na den o 3m starsi od mojho Paťka :( dnes ho akurat operovali, lebo mu zlyhala pečen a vsetka voda v nom ostavaola, veeelmi opuchnuty bol a neustupovalo to tak niečo mu dali aby mali ako tu vodu odsavat , je to komplikacia po transplantacii
Tak držím palce rodičom.. prajem veľa síl, je to strašné a najťažšie na svete pre nich určite...
@tinika ja som sa snazila si o tych lanovych semiackach nieco pozistovat lebo som sa tiez bala ze to neucinkuje ked sa z toho nespravi ten sliz, ale pride mi ze to sa len tak rozchyrilo na forach, lebo v normalnych clankoch pisali ze sa kludne mozu jest iba pomlete, ze akurat nema zmysel jest ich cele, takze ja si davam pomlete do jogurtu alebo cerealii a najnovsie ich najcastejsie jem v detskej jablkovej predsnidavke...mi pride ze tam tak najviac zmaknu a je to chutne...
@katuska_za
@misic fakt tých 12-14kg je ideálnych, pri prvom som pribrala 17 a teraz pri mojej diéte len slabých 5 kg(tehu cukrovka) ale stále tvrdím že ked začnem poriadne jesť tak všetko doženiem 😉
hih som si prave vsimla ze ked som si zmenila termin porodu na 26ho pdola posledneho utz tak mi ukaze uz 37tt 🙂
@viviem no ja by som za svoj prah bolesti teda ruku do ohna nedala 😀 u zubara kricim ze chcem injekciu este ani nesedim v kresle 😉 ale je pravda ze to je iny druh bolesti, napriklad ked som mala silne bolesti pri mrche (co normalne nemavam, ale dvakrat sa mi v zivote stalo ze ked som bola niekde vo svete v inom casovom pasme a dostala som mrchu tak moje telo sa z toho islo zblaznit a som myslela ze budem skrabat steny) alebo po operacii (otvorena zlomenina ruky) tak som to nejako zniesla a rychlo na to zabudla...tak snad to bude po porode podobne, navyse ked ako odmenu dostaneme vytuzene babatko...ale ty ked mas cerstve skusenosti s oblickovymi zachvatmi tak mozno porod zvladnes ani nebudes vediet ako 🙂
hihi toho sa ja bojim či kričat nebudem ked pojde do finale, prodne bolesti som si uzila aj pri provm ale ten koniec ma obisiel

@zuzaxa jej to kde taka krasna porodnica?