icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

michaela18
28. sep 2011

@lubkagro moja s takym tlakom by som isla radsej aj na pohotovost.dufam ze som ta nevystrasila ale s tlakom nie je sranda.

juliam
28. sep 2011

@tinika podľa mňa treba energiu skôr presunúť do tlačenia a sústredenia sa na pôrod a bábätko, ako tam kričať. samozrejme hovorím o vyslovenom reve, nie o tom, keď žena pri tlačení vydá zo seba zakvílenie... lebo tie cigánky - to je fakt des 🤐

michaela18
28. sep 2011

blahozelam vsetkym kockam ,ktore uz porodili.prajem vam skore zotavenie a babetkam vela vela zdravicka.aj ked vela neprispievam tak sem chodim kazdy den a sledujem ktora uz porodila.dufam ze uz to budeme mat coskoro vsetky za sebou.hlavne bez prenasania.kamosky maju dobru skusenost so zjedenim celeho ananasu,vraj do 24 hodin po nom vsetky porodili.chcem sa opytat ci si niektora masirujete hradzu a ci ma s tym niektora nejake skusenosti.ci to napr.pomohlo pri prvom porode a tak.ja poctivo masirujem.som zvedava ci mi to pomoze. 🙂

tinika
28. sep 2011

@juliam ved samozrejme ale ked nahodou dačo vyjde zo mna pri tej bolesti, nebudem riesit 😀
@michaela18 ja som masirovala pri prvom, ale bolo mi to prd platne, bo som skončila na sc, a teraz som uvazovala ale kedze stale mam nejaku pliagu, ani sa to neodporuca, takze nemasirujem

masinka
28. sep 2011

@michaela18 ked som cakala Dianku, tlacila som do seba jeden ananas denne cca 2 tyzdne kym to zabralo 😉 ale narodila sa 8 dni pred terminom, tak to mozno naozaj pomaha 🙂

masinka
28. sep 2011

@juliam ked som chodila na predporodnu pripravu k jednej dule, tak nam hovorila, ze pri porode nemame namiesto kricat a zbytocne sa tym vysilovat, ale mame robit take akoby "huuuuu", pricom citis ze tlacis smerom dole... tiez to nemusi byt prilis nahlas, skor taky hlasnejsi vydych...

misic
29. sep 2011

Dobre ranko, tehulky, dnes som tu prva?
Manzel s malou uz odisli, dnes sa chystam na mensie upratovanie - take udrziavacie, aby to tu trosku vyzeralo.
Spalo sa mi celkom ok, akurat ma zvykne boliet prave steho z nutornej strany 😒 je to dost neprijemne... a vzzdy na rovnakom mieste asi je to z chrbtice alebo maly tlaci na nieco, lebo vzdy na rovnakom mieste ma to boli... vcera to nebolo az take strasne ale obcas ma to tak boli, ze nemozem chodit ani sa poriadne pohnut....
Hadam bude dnes pekne, uvidime, u nas je zatial zatiahnute...
pekny dnik vsetkym 😉

bv_alexandra
29. sep 2011

@misic nie si prvá ja vás už mám prečitaných od piatej rana 😀
Zobudila som sa lebo som musela na vecko a už sa mi opať nedalo zaspať. 😢

bv_alexandra
29. sep 2011

@misic inak včera večer som dostala jednu slušnu kontrakciu, a moj drahy aj s mojou dcérou začali skandovať ako na zápase, že ešte jednu ešte jednu, krpec poď už von 😀 😀 😀 blázniví

lucy56
29. sep 2011

@viviem ja tiez dufam ze ked sa telo predpripravi potom to pojde lahsie, ved aspon tak sa utesujem ze maju tie bolesti este pred porodom zmysel, a tiez by som najradsej prirodzene chcela ist, a nie na vyvolavacku, ale drobcovi sa u mna zapacilo volako, ku koncu

lucy56
29. sep 2011

@lubkagro no z mojej skusenosti vraj je horsie ked mas zvyseny ten spodny tlak ,nad 90 tak je to uz zle, ale ten vrchny az tak neohrozuje dieta ani teba, nemas to nejake extremne, za zacinajucu gestozu sa povazuje 140/100

berus222
29. sep 2011

ahojte baby. gratulujem k babatkam. je tu este niektora, u ktorej to nevyzera na porod? mam 8 dni do terminu, zatka nevysla, neotvaram sa,... ako keby som zacinala 😅 len zacinam stresovat, lebo asi budem zase prenasat a to nechcem

misic
29. sep 2011

@bv_alexandra tak to muselo byt vesele u vas vcera. Okolie sa uz naozaj nevie dockat asi viac ako my same 😀 vcera teta z pekarne ked ma videla, tak sa ma pyta, ze este stale pokope? No a maly ma pri tom pravo byt v brusku skoro cely oktober.... 🙂 Ale tebe sa to uz pekne krati 😉

bv_alexandra
29. sep 2011

@misic no veru už len 9 dní. 🙂 no vyzeralo to komicky, keby nas niekto sledoval tak neviem čo si pomyslí 😀

@berus222 ja tiež nie som ešte vobec otvorená. každým dno začínam mať pocit že budem prenášať 😒

kucminka
29. sep 2011

@nelynka18 no jedine tak,lebo inak nechcú dávať vyvolávačku,pokiaľ nemusia.

nelynka18
29. sep 2011

@berus222 sme na tom rovnako len ja som pripravena len mojmu krpcovi sa nechce 🙂 a vyzera to tak,ze v utorok nastup do nemocky 😒
@kucminka da sa vsetko len musis pritlacit aj ked nemas znameho,postaci jedna flasa primarovi a neboj ako budu vsetci okole teba skackat 😀

kucminka
29. sep 2011

@nelynka18 ja čo som tam teraz ležala,tak som si len tak orientačne zisťovala,že keby som si chcela vybaviť nejakého lekára,aká taxa sa dáva a počula som ozaj všelijaké sumy,od nejakých 260e do 500e a to sa mi zdá ozaj už veľa.

tinika
29. sep 2011

čafte kočky, dnes v noci mi tak zle bolo ze som poriadne nespala a nie je to lepsie ani teraz .( kedy sa to skončííííí? :(

tinika
29. sep 2011

@kucminka u nas 100 lekarovi+flasa sa zvykne davat

kucminka
29. sep 2011

@tinika no veď to všade je to inak,v Bojniciach som počula 260,v Trenčíne 500 😒

tinika
29. sep 2011

@kucminka asi to zalezi aj od lokality

misic
29. sep 2011

@kucminka co 500eur za porod? preboha!!!! ved to je strasne vela ☹

nelynka18
29. sep 2011

@kucminka jasne to je dost vela a ked mas zazmluvneneho lekara,tak je tam aj dost rizik napriklad ked to pride na teba skor,tak dr.moze byt napriklad po nocnej sluzbe a musi este aj teba odrodit a vselico sa moze pritrafit 😒 najlepsie je ked mas v nemocke protekciu alebo naozaj aspon flasu doniest potajomky primarovi a je vybavene....ja ked som rodila riska a tym ze tam mam uja tak to bol konfort....ako 3lekari pri mne a asi 5 sestriciek okolo....ako su doktorky ktore su super,mile,usmiate ale ked vedia,ze si s niekym rodina,je to uplne ine 😉 to je ale smutne mali by sa tak spravat k vsetkym 😒

misickab3
29. sep 2011

@berus222 nemusíš stresovať, sme tu viaceré také....bolesti síce na mňa prichádzajú, ale zatiaľ len malá nalieha hlavičkou- vôbec sa neotváram....a to máme asi rovnaký termín, lebo ja mám tiež dneska 8 dní do termínu 🙂

kucminka
29. sep 2011

@misic ja viem,aj ja si to myslím,preto dúfam,že tých 500e ušetrím,a drobec pojde von sám 😉 ja len čo som počula,keď som tam teraz ležala od mamičiek,aj mňa to prekvapilo,je to nehorázna suma,čo by sa mali snažiť to mamičkám uľahčiť a netrápiť ich,ešte si za to aj vypýtajú nehoráznu sumu. 😒

misickab3
29. sep 2011

@nelynka18 no, tak to som potom zvedavá, čo čaká mňa...ja zazmluvneného nechcem mať a ani nemám žiadnu protekciu- žiadna rodina v Trenčíne, takže som zvedavá....ale ja verím, že dôležitejšie je mať "protekciu" hore v nebi a pôrod môže byť ok 🙂 dúfam....

kucminka
29. sep 2011

@nelynka18 to teda áno.Tak ty sa nemusíš obávať,keď tam máš známeho,určite ťa nenechajú trápiť sa.Ale to by nemali nikoho a mali by pomoť ako sa len dá,aby sme to mali ľahšie.

kucminka
29. sep 2011

@misickab3 aj ty ideš do Trenčína rodiť?

misickab3
29. sep 2011

@kucminka jj, ja bývam v TN, takže áno....ja som počula, že sú tu dobrí doktori viac menej všetci, tak sa na to spolieham....a mať niekoho zazmluvneného, to mi príde tiež veľké riziko.

nelustek
29. sep 2011

Dobre ranko, vcera mi pisala kamoska nastupila v pondelok do nemocky,bo mala 20-teho termin.Tri dni jej vyvolavali porod,na treti jej prepichli vodu a mala sa narodila.Hrozne a to bola v 36tt na udrziavani,myslite ze to mohlo byt aj kvoli tomu?