icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

zuzkazv
3. okt 2011

@misickab3 ahoj a to berieš tie marioc či ako sa to volá?? lebo ja som to tiež brala potom sa mi to preliečilo ale objavilo sa mi to znova tak mi dala taký krém čo sa dá dnu aplikátorom a pôsobí to vraj až 4 dni a to mi zabralo..... teda dúfam že sa mi to už neobjaví 😒 a dr. ti zakázal sex aj teplú vaňu???

nelynka18
3. okt 2011

@lucy56 jaj drezim palce....neboj mne ked dali vyvolavacku bola som na prst otvorena a za 6 hodin sa maly narodil islo to rychlo a to som mala este aj epi a ta vraj spomaluje otvaranie 😉 budem drzat palce,ja mam nastup tiez zajtra 😉 tesim sa a tes sa aj ty ze uvidime babo 🙂
@zuzkazv ahoj nie ja idem teraz na 11hodinu ale viem co ma caka 😀 nijake zmeny a rano si pridem po listok a nastup 😉

zuzkazv
3. okt 2011

@lucy56 držím ti palce aby ti to všetko dobre dopadlo pri čo najmenších bolestiach, mysli hlavne na malé to ti dodá silu 😉

katy31
3. okt 2011

@nelynka18 takže nástup do nemocky máme spoločný? Zajtra?? no tak budem na teba myslieť poobede... mne ešte nestíska ritku 😀 asi až zajtra.... 😀

katy31
3. okt 2011

@lucy56 ahoj, budeme na teba myslieť a nič sa neboj, zvládneš to, ako my všetky.. akonáhle budeš počuť malého sa nadýchnuť a zaplakať, na všetko zabudneš... tak sa držkaj... aj ja zajtra idem... 🙂

zuzinka_26
3. okt 2011

ahojte tehulky a maminky (snad stihnem niekedy tych 5 dni docitat a dozviem sa, kolke to uz mate za sebou 🙂)...nas vcera uz pustili domkov, takze prvu noc mame za sebou - velmi som sa bala, ale zvladli sme to 🙂 ale pekne postupne: v noci z utorka na stredu (na 27.9. na 28.9.) cca o 01:30 som sla cikat a zistila som, ze zo mna tecie toho nejako vela - priesvitna voda, tak som zakricala na priatela a zistili sme teda, ze je to plodova voda. Ja som sa hned roztriasla a zacala stresovat - cislo na mojho porodnika som este nemala, lebo len v ten den som bola u neho na poradni a bola som zatvorena na sto zamkov a porod vraj v nedohladne. Tak priatel volal na 112, nech nam poradia, ci uz ist alebo pockat a oni mu povedali, ze pridu oni po mna (asi boli blizko). Tak sme nachystali tasku, obliekla som sa (vkuse vsetko mokre som mala ako by som stale cikala). V nemocke sme boli asi o 2:00, priatel ostal doma. Kontrakcie som najskor nemala vobec, potom kazdych 15 min, asi o hodku kazdych 10 min, kazdych 5 min. a potom uz som nepozerala ani na mobil a len predychavala...vkuse mi pocuvali ozvy, robili monitor, medzitym zhanali mojho porodnika, kontrolovali malicku, ci odtecenim plodovej vody sa konecne spravne neotocila, aby mohol byt prirodzeny porod. Neotocila sa a oni aj tak zvazovali, ci budu robit cisarsky alebo nie, ale vraj, ked som prvorodicka nebudu riskovat prirodzeny porod. Potom cipky, rychla sprska a uz sme boli na sale a prislo to obavanie pichanie spinalu do chrbta...neslo to, nemohla som sa dobre zohnut, bolelo ma to pichanie - na tretikrat sa im to podarilo, rychlo ma zvalili na kozu a bolesti prestali...uz som len citila masku na tvari a ze sa ma stale pytali, ci som OK a citila som take akoby mini tlaky v brusku, ze sa mi hybe a niekto tam nieco robi (ale bolest ziadna). Trvalo to asi 10 min, mozno 15 min a potom som zrazu citila ako sa mi uvolnilo v brusku a zrazu som bola taka akoby lahsia ;) a v tom mi ukazali moju lasku, este zakrvavenucku Nelku milovanu, samozrejme hned som mala slzy v ociach. Narodila sa 28.9.2011 o 7:56, vazila 2630 g a 47 cm. Potom ma sili asi 30 min cca, malicku mi este doniesli oblecenu ukazat. Priatel nemal byt v nemocke vobec, ale nakoniec prisiel a bol pri tom ako ju osetrovali, cistili, vysetrovali a potom mu ju dali na ruky (toto som sa dozvedela az neskor, ja som myslela ze je doma a nie v nemocke pri malickej a ze ju dokonca drzal v rukach skor ako ja 🙂) mna potom previezli do izby, kde som prezila asi najtazsie dni svojho zivota, ale vysledok jednoznacne za to stoji...bolesti, ktore prisli boli hrozne, prve dve hodiny, ked som mala na brusku ten piestok a nohy este strpnute, nemohla som pit, ani sa pohnut, ani dostat nic od bolesti boli hrozne...potom uz som si zacala citit telo a dali mi infuzku, tak to bolo lepsie...ale 12 hodin som musela len lezat vkuse. Po 12 hod. ma zacali stavat na nohy, ale asi len na 5 min (to bolo vecer asi o 20:00) a rano o 5:00 ma zobudili, ze mam ist do sprchy a doniesli mi malicku na prilozenie 🙂 takto mi ju nosili kazde 3 hodinky. Spinal som velmi zle zvladala, preto som ju nemohla mat na izbe, tri dni som trpela bolestami hlavy a chrbtice a uz ked som nemohla vydrzat, tak ma v sobotu odviezli na ARO a tam mi spravili krvnu zatku (odobrali krv z ruky a pichli mi ju znova do chrbta), vedela som ze to bude boliet, ale uz mi to bolo jedno, uz som chcela normalne chodit a starat sa o malu...preslo to po kratkom case a zrazu som bola iny clovek, vsetci co ma stretli na chodbe, tak vtipkovali ze som iny clovek, ze sa usmievam a normalne chodim 🙂 a potom mi dali malicku uz ku mne na stalo, prvu noc sme boli hore kazdu hodinku, nespala som skoro vobec. A vcera nas pustili domov, ked som sa dozvedela ze uz v nedelu ideme domov, tak som spustila rev, dostala hnacku, zalahlo mi v usiach a bola som hotova..ja som myslela, ze tak najskor v utorok pojdeme...total sok som dostala, zlakla som sa, vsetko som si uvedomila, ze uz sa budeme sami starat o Nelku...ale v tom mi volala mamina, ze sada na vlak a pride za nami (260 km), tak som sa upokojila.
A prva nocka je za nami, malickej sa domka asi velmi paci, krasne sa mi tu prisala (v nemocnici jej to moc neslo), lepsie tu spinka - asi jej vyhovuje tichucko a klud, lebo tam stale dake babo plakalo a bolo tam rusno. Tak dufam, ze bude taka pokojna stale 🙂 ....som sa ale rozpisala co? toto si skopirujem a kazdy kto sa ma spyta, aky bol porod, tak mu dam toto, aby som to nemusela pisat a hovorit znova a znova 🙂 🙂 ;) ale som to vymysela, co? 🙂

misickab3
3. okt 2011

@zuzkazv no....macmiror som brala dva týždne dozadu alebo koľko...a teraz mi dal vagynax, či niečo také...to som už brala v siedmom mesiaci a vtedy to zabralo...ale tým, že je termín tak blízko, tak mi dal dvojnásobnú dávku ☹
No....vyslovene mi nepovedal, že sex nemôžem, ale príde mi to tak, či myslíš, že nie? Ak je tam nejaká mykóza a neviem čo ešte, tak je to prenosné...manžel včera pri sexe trochu cítil štípanie- nie silné, ale to som už potom tušila, že asi nebudem mať dobré výsledky ☹ tak neviem, poraďte mi baby...môžem ten sex a teplý kúpeľ, keď je takýto problém?

lucy56
3. okt 2011

@katy31 diky ,ty ides tiez skor a koli comu?
inak mne doki asi uvolnil hlienovu zatku, mam na vlozke taku tmovo hnedu krv,takze to popohnal este keby voda chcela prasknut...a mohlo by to ist aj same

natalii6
3. okt 2011

@zuzaxa ahoj u nas to je take vseliake kedze som si neni ista kolko mam mliecka aj ked mi parx tecie z prsnika alebo ked si zmacknem tak mi zneho strieka ale maly sa dakedy zle prisaje a potom sa jeduje tak sa tiez prikrmujeme z flasky lebo striekacku mi niekedy bojkotuje..obcas mi aj ked ho len nakojim zaspi ale vetsinou sa za chvilu zobudi a potom musim dokrmit..a chodime uz aj von len teraz mame defekt tak cakam na novu dusu..dneska mala prist aj laktacna poradkyna ale vyzera to ze pride az zajtra

zuzinka_26
3. okt 2011

...dakujem vsetkym za gratulacie, nebudem odpisovat kazdej jednej, tolko casu uz nie je 🙂 drzim palce, aby ste to mali vsetky co najskor za sebou a mali uz domka svoje uzlicky malicke 🙂 je to krasne.

nelynka18
3. okt 2011

@katy31 jojo zajtra obydve nastup aj ja budem na teba mysliet ale teraz uz musim bezat na poradnu tak papa a este sa ozvem 🙂
@zuzinka_26 gratulujem a tesim sa s tebou z babiky 😵

misickab3
3. okt 2011

@zuzinka_26 teším sa, že sa máte dobre a že si nakoniec ten spinal ako tak zvládla... 🙂 už to bude určite len lepšie a lepšie 😉

zuzkazv
3. okt 2011

@misickab3 no ak cítil to štípanie tak asi nie 😒 ale ten teplý kúpel si podla mna mozeš dopriať, aj mne dr. vravwela že pri týchto mikózach sa žena zvykne viac potrhať ☹ som bola hotová z toho 😔 dva dni som tú informáciu predýchavala, mm ma utešoval že sa to dovtedy prelieči čo sa ja stalo, ale strašne sa bojím že to dostanem znovu 😒 a pritom ja takéto problémy vôbec nemávam, toto je prvý krát čo som mala mikózu aj to som nevedela že ju mám lebo ma nič nebolelo ani nasvrbelo ani nič iba z kultivácie to vyšlo

zuzaxa
3. okt 2011

@natalii6 Tak to sme na tom rovnako. Tiež zaspí niekedy aj z môjho, ale to asi od únavy z ťahania. Potom napíš čo ti poradila tá laktačná poradkyňa. Som zvedavá. A v noci Ti ako spinkáva? Dá sa? Vyspíš sa trocha? mne doktorka povedala, že kojený má mať žltú praženičkovú stolicu a to má, tak neviem. Ale príde mi to tak, že to moje má len od smädu. No ten Kanavit, povedala, že iba ak už bude plne kojený mu mám dávať, zatiaľ len ten vigantol.

zuzaxa
3. okt 2011

@zuzinka_26 Gratulujem k Nelynke!!! Veľa mliečka a všetko dobré!!! Držkajte sa! Si to zvládla na jednotku mamina!

misickab3
3. okt 2011

@zuzkazv no...pred tehotenstvom som ani ja nemala s mikózami problémy a teraz vidíš...mala som to už dvakrát a tentokrát sa to ani nedoliečilo... ☹ a už ma od rána celá panva tak bolí a vystreľuje bolesť až do stehien...doteraz to bolo takto hlavne večer, ale dnes už od rána mi je akosi všelijako...a do toho ešte tento blbý výsledok...aspoň, že maličká je v poriadku...

nelustek
3. okt 2011

@zuzkazv ja som isla hned rano,lebo Dr.ma na dnes vela tehuliek co im bude robit sona takze by som tam kysla asi az do pobedia.Tak mi sestricka kazala co najskor.Zas ma zacinaju boliet krize,aj som dr hovorila ze som mala bolesti v sobotu..a on ze to mozem mavat,ze niektore to neodhadnu a bezia hned do porodnice.
@babulkaa my sa zacneme otvarat asi az razom ked to na nas pride 😀 uz sa vobec nebudem drzat toho ci sa otvaram alebo nie..ono to pride 😉

katy31
3. okt 2011

@lucy56 idem na plánovanú sekciu, pretože od 30 TT mám placentu III, už je riadne prezretá, malý je veľký, pred týžňom mal 3500 g... a zrejme má aj pupočník okolo krku... môj prvý syn je autista, mala som podobné problémy pri pôrode, tak nechcú riskovať a radšej ho vyberú sekciou skôr.. aby sa zas niečo neskomplikovalo... 😖 tak dúfam, že to bude všetko ok a malý bude zdravý....

katy31
3. okt 2011

@nelynka18 tak daj vedieť, ako si dopadla na poradni.. držíme palce 😉

nelustek
3. okt 2011

@zuzinka_26 ahoj moja ako som si to citala som normalne plakala,zvieralo mi cely cas hrdlo.Pekne si nam to tu popisala,som rada ze ste v poriadku a moc moc gratulujem k malinkej Nelinke 😲

dadusa26
3. okt 2011

ahojte babenky...tolke ste porodili, ze vas ani nestiham menovat a zvlast gratulovat....takze vsetkym prajem len a len to naj s babetkami ...hlavne zdravicko a pokojne noci 😀 .....mam pocit ze bud su tu baby co rodia ovela skor a potom tie co sa akosi ani na termin nedockaju...ja sa tak isto uz neviem dockat babetka...ale tu bolest by si mohol veru odkrutit napriklad moj muz...to by bolo fajn lebo mam z toho strach...nikdy by ma nenapadlo ze vyvolavacka je taka desna..vzdy som si myslela ze je lepsia ako prirodzeny porod ale ako to tu citam..snad porodim este pred terminom....aj tak mala podla posledneho merania mala uz asi 3200g a uz by veru nemusela moc pribrat ..aby som ju vytlacila...ale teda drzi sa ma ako kliest...ja mam poradnu az piatok ale modlim sa aby som ju uz nemusela absolvovat, fakt mam uz po krk toho vysedavania v cakarnach ...a nejaka som nervozna ako pes uz dva dni..najradsej by som si hrkla 😀 a mimochodom..akosi uz asi tyzden vobec nespim...stale si vravim spi kym mozes potom sa uz nevyspis..ale asi to je nejaka vnutorna nervorita, ze celu noc kukam len do blba...

nelustek
3. okt 2011

@dadusa26 ja som bola dnes na poradni a tiez sa neotvaram ani naznakom.Ale ako pisala zuzinka_26 tiez ze bola na 100 zamkou a pozri uz ma malinku doma.Tak sa na to nespolieham ze sa musim pred tym otvarat.U mna to pride dufam necakane a rychlo 😀 😉

zuzkazv
3. okt 2011

@misickab3 veru to si aj ja vravím, že kým to malú neohrozuje tak je to ok ...
@dadusa26 aj ja dúfam že táto poradna čo budem mať v stredu bude posledná nerada by som tam šla ešte dalšiu stredu
@nelustek aj ti povedal že aké časté majú byť kontrkcie kým máš ísť do nemocky? ja pôjdem ako pri riškovi keď to bolo každé 3-4min.

nelustek
3. okt 2011

@zuzkazv to mi teda nepovedal,ani neviem kedy pojdem aby sme to stihli.Pri Nelke ako som uz pisala som bola 2dni pred terminom.Tak pre nas to bude poprve taky zhon 😀

tinika
3. okt 2011

@lucy56 ach,nezavidim,tu tabletku dali aj mne ked oxytocin nezabral,do hodky 2 minutove intervaly a silne bolesti,ale mozno je to u kazdeho ine,ja som sa po 6 hodinach dostala len z 2 na 4 prsty

kenya83
3. okt 2011

@zuzinka_26 blahoželám k malej Nelke 🙂 Zvládla si to skvele 😵 😵 😵 Ty si mala až do konca Nelku v polohe KP? My ste tiež ešte neotočený a máme polohu KP tak nás tiež pravdepodobne čaká cisársky ☹ Zajtra idem do poradne a na prvý monitor tak som zvedavá či sa niečo nezmenilo, ale si nie lebo hlavičku stále cítim na ľavej strane povyše pupku 🙂 Bóže včera som si čítala na nete príbehy či sa skôr rozhodnúť pre cisár v celkovej anestéze alebo pre spinal. Fúúúúha mala som z toho zimomriavky čo všetko niektoré ženy prežijú pri tom spinali 😒 Neviem či by som tie bolesti zvládla 😒
@nelynka18 @nelustek tak čo? ešte ste celé??? Nič sa nedeje?

nelustek
3. okt 2011

@kenya83 ahoj,my sa este kotulame ako to vsetci vravia 🙂 nuz Linduske je u mna v brusku dobre. Ale ten tyzden este nejako prezijeme a pak sa uvidi.A ty ako sa citis?Sebastian nevie kade sa ide von z bruska?

zuzkazv
3. okt 2011

@nelustek a tebe plodová voda doma odtiekla?? lebo mne nie mne ju prerážali v nemocke tak ani toto neviem ako má byť... dúfam že to spoznám ... inak v hlave mám už prehratých asi 300 scenárov ako by to mohlo byť ... som zvedavá aké to bude v skutočnosti 😀 a nelka je už nedočkavá? ja som včera riškovi vravela že ešte týžden a on že nie ešte dva mesiace 😀 ten mi dopraje čo 😀

katulka74
3. okt 2011

kenya83,neboj zvladla,boli to,ale da sa ten spinal prezit,potom je uz len hrozne to prve vstavanie,ale to uz ta zenie vnutorna sila kvoli babetku 🙂

kenya83
3. okt 2011

@nelustek no ja sa cítim zatiaľ dobre, zatiaľ žiadne plané poplachy nič sa nedeje. Zajtra idem do poradne. No veru Sebastiánko asi nevie kadiaľ sa ide von z bruška 😀 Tvrdohlavec asi sa nechce tlačiť von ale chce ísť von jednoduchšou cestou 😀 No uvidíme, možno sa ešte zvrtne ale moc tomu veľkú šancu nedávam, lebo je už zrejme na otočenie priveľký 🙂 Ty sa cítiš ako? Poslíčkovia už u teba boli? Dohovor Linduške nech sa už poponáhla vonku 🙂