icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

14petulka88
3. okt 2011

@katy31 Saca 🙂

misickab3
3. okt 2011

@kucminka ten môj je akože fajn, len mi toho veľa nepovie....teda povie, ale musím sa väčšinou pýtať...ale inak ok 🙂

kucminka
3. okt 2011

@misickab3 no veď ani tento,nič nepovie,každý si len napíše to svoje do papierov a ja sa v tom nevyznám,aj keď som chcela prvé foto,tak mi povedal,že kde sa ponáhľam,že ešte bude dosť času,ale on neviem,ako to mi prežívame,že je to pre nás veľmi radostná vec.Aj si dávaš epidurálku?ja som sa na to pýtala,ale tiež ma odbil,že len ak budem rodiť cez pracovný deň,a v pracovnú dobu.Tak neviem,ako to chodí,treba predtým aj nejaké vyšetrenia?

misickab3
3. okt 2011

@kucminka no...ja epi nechcem z viacerých dôvodov, ale v tomto ti aspoň poradím...rozprávali sme sa o tom na cvičení pre tehu s pôrodnou asistentkou.....neviem, či aj v noci dajú...to asi len keď je tam anesteziológ, lebo pokiaľ viem, tak on pichá...ale netreba žiadne vyšetrenia dopredu, ale pri príjme treba povedať, že chceš epi a oni ti na mieste vyšetria myslím krv a potom, ak samozrejme ešte nebudeš moc otvorená, tak ti ju pichnú...vraj prvorodičkám okolo 4-5 prstov keď je otvorená a druhorodičkám niekedy aj skôr, aby zabralo včas 😉 tak, snáď som ti pomohla

misic
3. okt 2011

@kenya83 mne urcovala doktorka terminy 1. klasicky podla PM a potom podla pohybov mi vyratala druhy termin, ale ten mi nebrala do uvahy, aj na MD som nastupila podla PM, no a v 1. tehu somj mala podla PM aj podla pohybov rovnaky termin 14.9. a teraz mam podla PM 22.10. a podla pohybov 3.10. a pisala som, ze to citenie pohybov je take dost subjektivne, ci uz to naozaj citis alebo nie. No a podla sona mi termin neupravovala.

katulka74
3. okt 2011

natalii 6,da sa povedat ze ano,prikladam si maleho,vytiahne si tak mozno 10,myslim si,lebo ked si odsajem s obidvoch prsnikoch po celom dni vecer tak to je mozno 20 ☹

katulka74
3. okt 2011

kenya83,priprava na porod je super,uspia ta a ty sa zobudis az po vsetkom,pre mna to bolo hrozne,celkova ucinkuje dlhsie,nieco medzi spanim a bdenim,myslienkami v prdeli ci je vsetko ok,prvu dceru mi ukazali az po 12 hod,druhu asi po 3 hod ale to po znamosti a ani som nevnimala,aj to mi ju na chvilu ukazali a zobrali,vstavala som po 24 hod a nevedala som sa dat do kopy ani po mes,obidva porody som prezila velmi zle,hrozne bolesti,neviem cim to bolo....teraz som nechcela spinal,branila som sa mu dlho,ale nakoniec som velmi rada,je to super pocit,hned som maleho pocula ako krical,ukazali mi ho,povedali mi miery a celkovy predbezny stav,cize tych 12 hod lezania som bola ako tak v klude ze je maly zdravy...pri celkovej sa stava ze babetka musia kriesit kedze anesteza uspava aj ich,zalezi to na situacii,ja som mala tretiu sekciu a dost dlho trvalo kym sa k malemu dostali,takze by bol urcite krieseny...je to na tebe,ale ja mam lepsiu skusenost pocas aj po so spinalom 🙂

katulka74
3. okt 2011

videli ste zoznam oktobrovciatok? z 19 porodov,12 sekcii,to je hroza...toto rozoberali doktori na antolskej,ked som tam lezala,ze tolko sekcii a predcasnych porodov este nemali...

elenaakiko
3. okt 2011

ahojte baby 😉 chcem sa spýtať, či už teraz v októbri budete používať fusak do kočíka. pýtam sa ako keby som bola prvorodička 😀 ale synček sa narodil v novembri a dcérka v decembri, to bola tuhá zima takže fusak to istil 😵 len teraz neviem, či stačí perinka a deka alebo aj fusak treba. možno ste to tu už rozoberali, len som vás tak nestíhala čítať 🙂

nelynka18
3. okt 2011

@katy31 a ty ides okolkej na prijem?ja idem medzi 9-10hodinou....ale uz sa zacinam bat,no skor taka nervozita ide na mna a ty ako este v poho? 🙂

nelynka18
3. okt 2011

@elenaakiko ja mam nachystany taky prechodny fusak na jesen,cize ja pouzivat budem,sak od piatka sa ma inak aj schladit 😨

lawli
3. okt 2011

@nelynka18 Ahoj moja ,tak nakoniec ti ta dnešna poradňa dopadla ,tak že zajtra na príjem ,normálne sa už teším s tebou....a ja stale stav kinderko...zajtra idem na poradňu ja ,tak som zvedavá s čím prídem, ale popravde rada by som ešte dnes v noci na príjem 😀 😀 😀 😀 😀

lawli
3. okt 2011

@tinika Ahoj ,ty ešte v nemocke či už doma ?

lawli
3. okt 2011

@katulka74 No tak to je teda blbá štatistika....a hovorí sa to aj tu u nas v nemocke ,že posledne tak skončí každá druha rodička.... 😒

katy31
3. okt 2011

@nelynka18 doteraz som bola v pohode 🙂 ja idem az na 15.00 hod.... od obeda nemám vraj jesť.. takže predpokladám, že okolo 17. 18.00 ma budú robiť... 😖

lawli
3. okt 2011

@katy31 Tak aj ty zajtra nástup ? Tak vám babenky budem držať pršteky a myslieť na vás... 😉 @nelynka18

elenaakiko
3. okt 2011

@katy31
@nelynka18 aj ja sa pripájam k držaniu palcov 😀 prajem ľahké pôrody a zdravé miminká a skoré zotavenie maminkám 😉

kucminka
3. okt 2011

@misickab3 díky moc,no to som nevedela,že až keď prídem do porodnice,mylslela som že treba dopredu nejaké vyšetrenia,tak super.Ano,je to tak,že to pichá anesteziolog,a gyndoš mi povedal preto,že len cez pracovnú dobu,takže keby som išla v noci,tak mi to asi nedajú.Ja som teda ešte neni pevne rozhodnutá,či si ju dám,ale mám troška obavy po prvom porode,a čím sa to blíži,tak mám večší strach.

tinika
3. okt 2011

@lawli este v nemocke,zajtra ma mozno pustia ale este ma vysetria a z vyteru vysledky budu a kedze mam cele tehu furt daco,tak uvidime

lawli
3. okt 2011

@tinika Budem držať prsty nech je všetko v poriadku ... 🙂

katy31
3. okt 2011

@lawli ďakujem.. tak tá sekcia bude niekedy večer.... tak už večer budem dúfam šťastne po tom... 🙂

katy31
3. okt 2011

@elenaakiko ďakujeme krásne

tinika
3. okt 2011

@lawli dakujem

nelynka18
3. okt 2011

@nelustek joj dakujem,nech je uz vikend a ja doma 🙂

lawli
3. okt 2011

@katy31 nieje začo 😉 určite budeš večer tá najšťastnejšia mamina 😵 😵 😵 😵

@tinika 😉

kenya83
3. okt 2011

@katulka74 keď ja mám strach s tých bolestí po spinále ☹ či bolesti hlavy alebo chrbtice a aj to, že si vlastne nebudem cítiť nohy 😒

nelynka18
3. okt 2011

@lawli kiezby aj mna to chyti v noci,zacinam mat obavy a vselico si uz predstavujem,ze ako to bude a tak no nech uz je po tom 🙂 jaaaaaaj aku euforiu som citila a teraz take zvlastne pocity 😒 musim mysliet na dominika a nie na strach 🙂
@katy31 joj tak ty budes mat stresy az rano 😀 no ja idem zo skolky este domov,hodim sprchu,pospratujem a pojdem,rano sa este ozvem 😉

nelynka18
3. okt 2011

@kenya83 viesco proti bolesti hlavy?po sekcii pi vela kofoly....aj po epi ja a celkovo po takom zasahu sa ma pit vela kofoly a kavy....mna ked som porodila riska,hlava nebolela(mala som epi)vypyla som asi naraz liter kofci a popijala som ju stale 🙂

lawli
3. okt 2011

@nelynka18 To by bolo fajn že ? ....ak ,by to prišlo pomaly same a nie vyvolávačka...ale nemyslí na to takto ,teš sa ,že už iba pár hodín a máš drobčeka pri sebe ,kdežto ja ešte možno pár dni...neboj všetko bude dobre a ty na zle rýchlo zabudneš a potom sa už len budeš tešiť a ja s tebou moja.... 😵

katy31
3. okt 2011

@lawli to dúfam budem... 😵 😵