icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

misickab3
4. okt 2011

@nelynka18 @katy31 baby, tak teda prišiel váš deň s veľkým "D"...prajem veľa šťastia, nech sa vám tie malé uzlíčky dostanú do rúk čo najrýchlejšie a hlavne aby ste sa obe potom rýchlo zotavili 😉 tak sa teším, že tu budú ďalšie oktobrovčiatka.... 😵
....len nech už aj my ostatné máme tú radosť a aj adrenalín ako vy 😀

anita12
4. okt 2011

babenky dakujem za gratulacie a drzim vsetkym palceky, aby ste mali zdrave stastne babenka

nelynka18
4. okt 2011

@berus222
@wewe22
@misickab3 dakujem baby,nebojte o chvilu to tu ukoncime vsetky 😵 ja by som ten adrenalin uz rada nevnimala a nemala 😀

misickab3
4. okt 2011

@nelynka18 to verím, ale možno práve ten adrenalín pomôže, aby bol Dominik skôr na svete... 😉

anita12
4. okt 2011

@nelynka18 ...velmi ti drzim palceky, nech to mas rychlo za sebou a Dominicka pri sebe, inak ja rodila v Ilave, nie PB. pa

nelynka18
4. okt 2011

@misickab3 mozno 🙂 nech je ako chce len nech uz je 😀
@anita12 dakujem 🙂 potom som si vsimla ze si pisala veronike

anita12
4. okt 2011

@nelustek ...Ano v Ilave, starostlivost dobra,maleho mi nosia len ukazat na chvilu kazdy den, je nadherny, dnes uz snad skusim prilozit. A je tu tvoja kolegynka Janka Kapusova, ta ma Jakubka, narodili sa nam v nedelu po sebe. drzim palceky

bertica.h
4. okt 2011

@nelynka18 mooc držím palce ja som toto mala presne pred 6rokmi..želám rychly porod a krásne zdravé bábo 🙂 🙂

nelynka18
4. okt 2011

@bertica.h dakujem 🙂 aj ja som si tym uz presla pred 4rokmi 😉

tak baby koncim idem sa dobalit a nachystat,hodim sprchu a ideme....drzim vam palceky ak by sa vase babetka vypytali na svet a ked sa bude dat napisem 🙂 papa

juliam
4. okt 2011

@nelynka18 držíme päste 😉

zuzinka_26
4. okt 2011

@nelynka18 dakujem velmi pekne 🙂 aj my sa velmi tesime...a ty si stale 2 v 1? ja som predpokladala, ze ty pojdes medzi prvymi 🙂..a nakoniec sme my septembrovciatko 🙂

zuzinka_26
4. okt 2011

@misickab3 dakujeme, verim, ze uz to bude len lepsie a lepie - zatial to plati 🙂 neda a to porovnat s nemocnicou, malinka je domka ovela kludnejsia, krane papka a spinka 🙂

zuzinka_26
4. okt 2011

@zuzaxa Dakujem krasne za povzbudive slova...to si fakt zena zasluzi, lebo ten porod je niekedy brutal...nech mi viac nikto nehovori, ze bolest zubov je ta najhoria bolest 🙂 🙂 🙂

zuzinka_26
4. okt 2011

@nelustek Dakujem 🙂 ja som taka rozcitlivena stale, aj mne isli slzy, ked som to pisala a cele si to znova pripomenula. Aj teraz, ked na Nelku hocikedy pozriem, tak mam slzy v ociach od dojatia 🙂

bettyx
4. okt 2011

@zuzkazv tu jsem měla v pořádku.. vzali mi krev a moč...

bettyx
4. okt 2011

holky, mě je úplně blbě, protože od rána jsem necítila jediný pohyb! myslela jsem že malé spinká, ale když jsem chodila na monitory se Štěpíkem a spal, tak mi zahýbali s břichem a on se hned začal hýbat a já už to dělám pomalu hodinu a reakce žádný! jindy reaguje.. já už fakt nemůžu!! jsem totálně v prdeli! dnes by měl můj táta svátek a poslední dny mám fakt totálně na nic! a ten strejda co má ve čtvrtek pohřeb by ten svátek měl dnes taky...

tatolu
4. okt 2011

@bettyx Iba sa tu potulujem, tak prepáč, ak nie vhod som tu 😔 Nestresuj, neboj všetko je OK 🙂 Skús zavolať svojej doktorke a uvidíš že ÁNO 😵 Stresy tiež zle vplývajú na bábo 😔 Hlavu hore a konaj 😉 🙂

kenya83
4. okt 2011

@bettyx ak si si nie istá pohybmi, určite neváhaj a choď do nemocnice 🙂 neboj malinké len určite tvrdo spinká 🙂

katy31
4. okt 2011

@nelynka18 ahoj, dobré ránko.. ja som pred chvílkou vyliezla z postele.. tak sa drž, budem na Teba silno myslieť... 🙂 vstala som s miernou nervozitou... ale aj tešívá... uvidíme, čo bude poobede... príjem o 15.00, ku večeru sekcia.... tak Pán Boh s nami a zlé preč 🙂

zuzinka_26
4. okt 2011

@kenya83 Dakujem 🙂 ano, Nelka bola stale v polohe KP, uz mi aj hovorili, ze nema miesto na otocenie, jedine odtecenim plodovej vody, ze sa niekedy este zmeni poloha. Ja som bola s mojim porodnikom dohodnuta na cisarskom, ale niektori pritomni doktori zvazovali aj prirodzeny porod, ale toho som sa bala, ked bola v takej polohe. Mna sa nepytali ci chcem spinal alebo celkovu anestezu - povedali mi, ze pokial stihnu a vsetko bude OK, daju spinal...a ak by nastali problemy a potrebovali by to co najskor ukoncit, tak by ma uspali uplne. Tak drzim palce, aby Ti vsetko dobre dopadlo a nech uz mas drobceka pri sebe.

katy31
4. okt 2011

@misickab3 ďakujeme, neboj,a j na Teba to príde 😉

tinika
4. okt 2011

@bettyx neboj,male je urcite ok,moj vcera 3 hodky sa nedal zobudit este aj brucho mi tvrdlo a ctg ok,a minule celu noc tak,ale pre svoj klud volaj abo chod,ja v nemocke,tak som hned sla

wewe22
4. okt 2011

@zuzinka_26 v ktorom tizni ti povedali ze je moc velka na otocenie ja mam malu tiez KP a tiez chcu cisar

zuzinka_26
4. okt 2011

@natalii6 ahoj, dakujem ;) och Boze, teba az 10 krat? hrozne to bolo, v takej blbej polohe sa to picha, ze sa necudujem, ze to nejde na prvykrat...ked mi pichali znova do chrbta kvoli tym bolestiam hlavy a krcnej chrbtice, tak to tiez neslo po sediacky, tak som si lahla na bok a dala sa tak akoby "do klbka" a vtedy sa to podarilo pichnut. Mna celkovo boleli krize aj pri kontrakciach - ja som myslela, ze to boli brusko a mne to vystrelovalo nejako do krizov a to bolelo viac. Presne to iste som mala aj ja - mne ako doma odtiekla voda, som sa zacala triast a odvtedy som sa triasla vkuse, aj pri zakroku, som sa bala, ze sa im tam pohnem a nieco zle spravia...a na izbe som sa tiez klepala, na druhy den mi spolubyvajuce hovorili, ze sa bali co so mnou je, ze som sa vkuse klepala - ale vraj ma sestricky chodili stale kontrolovat. Ta bolest hlavy je vraj velmi casta po spinaly, mna na to upozornovali, ale ze to bude az taka bolest som necakala...prvych par hodin mi nedovolili si zodvihnut postel, musela som lezat uplne rovno. Kavu mi kazali pit, aj colu som mala - mne nic nepomahalo. Dopovali ma tabletkami, na noc infuzky a aj tak mi to nepomohlo a museli mi spravit az tu krvnu zatku. Ja neviem, preco som nemohla pit, ale 2 hodky po zakroku nedovolili a potom som zase musela pit vela. So vstavanim mi velmi nechceli pomahat, musela som sa sama - trosku som si predtym cvicila prevalovanie sa na bok, aby to nebolo take tazke, ale teda trvalo to dlho. Pomohli mi potom uz ked som sedela, tak mi pomohli postavit sa na nohy, lebo tie postele boli take sproste vysoke, slo mi to na nervy. A potom do sprchy sli popri mne a davali pozor, aj cely cas v sprche pri mne stala sestricka...vacsina sestriciek bola zlata, ale jednu smenu som neznasala 🙂 ja som bola tiez velmi prekvapena, ze ma tak skoro pustili domov, ja som cakala tak v utorok a oni ze uz v nedelu - ja som ani neotravovala, ze chcem ist domov ako vacsina bab sa stale vypytovali. Ja som mala Nelku pri sebe len jednu noc kvoli tym problemom s hlavou, takze ja som sa aj bala ist uz domov, ze este som sa nenaucila tu starostlivost o nu. a aj som hovorila, nech si nas tam este nechaju...ale kedze moje aj jej vysledky boli OK, nemali dovod...a som nakoniec rada, ze sme uz doma, sme tu obidve ovela kludnejsie a aj papkat sa az doma naucila - toho som sa najviac bala, lebo v nemocke, ked bol problem, tak mi dali mliecko v striekacke a dokrmili sme sa.
A vy sa ako mate? papkate dobre? k nam dnes pride pani Dr. - som zvedava ako to bude prebiehat. Vraj pride az tak okolo 19:00 - 20:00, prekvapilo ma ze tak neskoro.

tinika
4. okt 2011

Kocky pustili nas domov,ale cakam na spravu a vsetci lekari na operacke

zuzinka_26
4. okt 2011

@wewe22 den pred porodom som bola na poradni a tam mi to povedali, takze v 37tt.

nelustek
4. okt 2011

@anita12 A ako ste sa dostali na mna??? Pozdrav ju a ze jej tiez gratulujem 😉 Ako vam zavidim ze mate drobcov uz pri sebe 😲

tinika
4. okt 2011

Inac na prijme som bola na spicku prsta v piatok a dnes 1,5 tak uz pomaly pomaly sa to zacina,pri prvom ked voda odtiekla som bola na 2 otvorena

misic
4. okt 2011

Cavte baby, vy tu uz vsetky porodite, uz ani do konca oktobra nebudem mat s kym pokecat 😉
Ja dneska som nemohla spat do pol 3 som kukala a cucala do tmy, otvarala okno a docitala knihu a nervozna som bola, ze chcem spat a nejde to. To asi za to, ze som pridriemla pri telke. 😒 No a rano som zase pre zmenu zacala citit hrdlo ☹ teraz je to uz lepsie hadam to nebude zapal, citim, ako mi hlien zateka do hrdla tak asi to 😝 dam si caje, hadam to pomoze. Nic sa mi nechce, idem aspon polievku uvarit, bo som taka nejaka leniva...

bv_alexandra
4. okt 2011

Tak som späť z poradne. Ten krčok sa naozaj schoval, aj dr. dnes mala problém ho nahmatať, ale nakoniec ho našla. Stále drží na 1,5cm. Vraj sa skrútil, a ked mi mi ho nevedeli nájsť mám povedať že pod lonovou kostou je. 😝 Stále som však zatvorená. Takže na pôrod to ani zdaleka nevyzera. Tie bolesti, to mi vraj bábätko tlačí na cievy, tak preto, že to musím vydržať.
Ak by som do pondelku neporodila tak v pondelok ráno mam isť na CTG a na prietoky a s výsledkom do hociktorej ambulancie. 😉
Tak som dúfala že dr povie že sa to už aspon trochu pohlo, a ono nič. 😢