Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
no čafte, moj mlady ma o pol 12 tahal ze chce spat a do jednej nespal tak sme teraz pred nedavnom vstali, pekne dba o to aby som lezala :D dačo nove kym som tu nebola?
@natalii6 nevesaj hlavu, ani mne to nevyslo, od začiatku sme prikrmovali a od 4m uz uplne a malybol zdravsi ako deti čo bolo do roka a viac kojene, prvykrat mal antibiotika pred polrokom a dovtedy ani raz chory
Ahojte,tak nelynka ma uz dominika,neviem presne info...ma okolo 3600g a 51cm.Co mi len jej kamaratka povedala ani neviem ci vcera alebo dnes sa narodil
@babulkaa ved to nie je take zle, aspon ta budu sledovat a budes vediet ako to pokračuje a doma človek stresuje či uz ma ist či ne :D ja som bola pripravena aj na variantu ze tam ostanem do porodu :D a na vyvolavačky nemam ani ja dobre spomienky, ale mozno preto ze maly siel zle hlavčikou tak sa asi zasekol a porod nepostupoval, kazdy ma mine skusenosti, niekto do 4 hodin porodi ja po 6 bola len z 2 na 4 prsty otvorena
babulky dnes mam celé poobedie zas poslíčkov, aspon už viem že sú to poslíčkovia 😀 tak som Dodkovi vysvetlila že nech ma nechá vyspať, ráno sa môže kludne vypýtať na svet a ideálne ked sa narodí o päť 12, tak som sa narodila aj ja 🙂 🙂 🙂
@bv_alexandra jej ake milene, a ako sa prejavuju ti poslickovia??? 🙂
@peta_k Áno chodila som do Tvrdošína, ale potom som raz prišla do poradne a pýtala sa ma dr., či cítim pohyby a práve v ten deň to bolo strašne slabé, tak ma poslala do nemocnice ležať. Išla som teda do nemocnice, ale všetky vyšetrenia dopadli na výbornú, tak ma nehospitalizovali, ale odvtedy (už 3 týždne) chodím do poradne iba tam. Ja to tam už veľmi dobre poznám, však som tam aj týždeň ležala a tak si ma dr. už okukli :D :D
@alaado no to sa pýtaš tej pravej čo to nevie opísať 😀
Inak tak som sa doslova prežrala makových rezancov 😝 že ledva fučím 🙂
ak by mi to posunulo pôrod tak to budem odporúčať ako vyvolávačku 😀 😀 😀
ahojte baby,neviete mi poradit co vsetko,kde a do kedy treba vybavit po narodeni dietata? zatial mam len rodny list a kartu poistenca vybavenu a mam doma aj vypisanu ziadost o prispevok pri narod.dietata ale neviem ci ju mam zaniest do soc.poistovne alebo na upsvar? a treba este nejake ine tlaciva vypisovat ci co?
@bv_alexandra ja som za posledny mesiac mala makove rezance asi 3x hihi tiez mi na nich velmi chut chodi a teraz tlačim palacinky :D
@jana86 trvale bydlisko na mestskom urade pokial viem a este lekara myslim ze vsetko a tie prispevky ako pises, rodne listy odniest do socialky
inac u nas su taki blbci na urade prace som niesla potvrdenie o ziadost o materske aby zastavili rodičak, asi 8 kanclov tam je a robl jeden a sora cez celu chodbu a ja čo postojim 10 sekund a mi plano som ich okaslala, teta mi odniesla a pytala uz tlačiva nech necchodim 2x a oni blbci mi neali bo este sa nenarodil maly hovada, doma som si zase lačila tlačiva na socialku v prvom tehu a oni mi ich nezobrali musela som prepisovat hoci to bolo uplne to iste ako kocurkovo a neviem načo mame net ked sa neda takto poriesit som zvedava kolkokrat sa tam teraz dostanem este na urade ze sak nemate opatrovatelku? a ja ze hej a vy mi ju zaplatite a ako sa tu mam dostat s kočikom po schodoch a ona ze zo zadu je bezbarierovy pristup reku hej do vestibulu ale k vam na chodbu dalsich sest schodov ako to nemam problem ale ide o princip a dvere o ničom uzke a vojdes a hned pult to mam decko nechat polhodinu na chodbe samo?????? bo teta sa nevedela vykotit este si kavičku pila, tlačiva tlačila bo nemala nachystane ako des
nelustek,dnes som na nich myslela ze maly je uz urcite na svete 🙂
@len_henus fakt???ja sa tam chystam,tak asi si nebola spokojna,co???
@dzuli08 a co ti zistili, preco si mala slabe pohyby? lebo ja som sa tiez doktorovi stazovala minuly tyzden, ze sa mala malinko hybe, ale on, ze vsetko je ok a ze je to subjektivne... odvtedy sa hybala uz riadne a dnes zasa slabo, ona asi proste mava take dni... a ako sa citis pred porodom?
Tak co maminky uz niektora oktobrovka z vas porodila 😕 ci ste este setky 2v1? 🙂
Baby, dnes vas citam cely den ale ani nestiham pisat. U mna nic nove, ziadny poslickovia, nic... tak som aspon trosku poupratovala byt, moja mila mamka mi prisla okna umyt 🙂 bo ze ja sa nemam trepat na okna 😀 velmi som sa potesila 😉
navarila som si dnes kapustu a bola fajna, ale som splynovana straaaaaaasne... 😅 mm sa stazuje, ze nemoze v byte dychat 😅 😅 😅 no bohuzial ja za to nemozem.. co ma ma rozstrelit? 😉
Co ma tesi, tak mm brusi a natiera posledne kridlo dveri a mali by sme konecne prestahovat nasu malu princeznu do ine izbicky. Dufam, ze to stihneme, lebo naozaj by som si nezelala aby sme ju presuvali z nasej spalne ked pridem s malym z porodnice. Asi by si to mohla zle vysvetlit, ze prislo nove babo, tak sme ju vykopli z nasej izby. Uz som vykukala aj v ikei taky biely baldachynik pre nu nad postielku, aby sa jej tam viac pacilo a aby bola ochotna spinkat sama v izbicke...
Juuj trosku sa bojim tooho, aby neboli velke sceny ziarlivostne... 😖 dufam, ze to dobre zvladneme 🙂
@misic nie, mam si na to davat studene vinove obklady obklady ... moj gynekolog skoro skolaboval, ked som mu povedala, ze mi toto poradil titulovany zubar 🙂, vraj by som uz v tomto stadiu tehu mohla akekolvek antibiotika... nastastie nemam ziadne bolesti, nie je to este celkom ok, ale tak zapal by tam byt nemal a babatku by to nemalo uskodit... viac ma teraz stve, ze mi zistili toho streptokoka ☹
@peta_k peti ja som pri malom mala tiez pozitiv na streptokoka, ale ked som uz sla rodit tak ma napichli ina infuzku ktora do 3 minut stiekla jak nic 🙂 a potom som este v kontrakciach musela zostat 20 min aby sa dostalo to do celeho tela a zacali sme rodit a bolo setko ok 🙂 maly sa nenakazil
@dianka3 gratulujem k dievcatku. prave ze mne vsade vychadzalo dievca a bude to chlapec. hi hi, ze potiahla az k terminu. mam pocit, ze este den budem tehotna a sibne mi z toho. prveho som prenasala 5 dni a to bolo strasne na nervy. dnes mi dr povedala, ze MOZNO az cez vikend, skor nie, takze zase budem prenasat.
inak, ja vobec nerozmyslam nad porodom. vy ako? ani pri prvom som nad tym nerozmyslala. ved nejako musi ist von. a ze to bude boliet?! nech boli, ved prestane. ked pocuvam kamaratky co nad porodom stresuju od zaciatku tehotenstva, tak sa normalne cudujem, ze si same takto vsugerovavaju, ze to bude strasne. pridem, odrodim a za 2 hodiny mam po vsetkom. ako pri prvom. 😀
@berus222 No ja sa tiez vobec nezaoberam porodom, naco? Zbytocne sa stesovat a predstavovat si dopredu scenare a nakoniec to bude aj tak inak. Na to naozaj nemyslim, skor rozmyslam nad tym ako to bude, ked uz budem mat doma dve deturence 🙂 to sa mi zda zaujimavejsie, ale ja celkovo velmi nemyslim dopredu 🙂 rozmyslam nad tym, co urobim/ neurobim v dnesny den 😀 samozrejme nejake veci sa musia aj naplanovat dopredu, ale trake bezne neplanujem a hlavne sa nechcem naozaj tym porodom zaoberat. lebo zatial som uplne v pohodke a kludna a ked to zacnem rozoberat, erste si prrivodim nebodaj dajaku depku... 😠 😠 😠 tak radsej mysliet pozitivne 😀

@misic mne dr povedal ze mozem doma ostat po termine 5dni a potom sa posiela do nemocnice,tak pocitam ze ak neporodim do utorka tak na piatok ma vypise do nemocnice.