icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

nelustek
7. okt 2011

@14petulka88 pocita sa ta pauza medzi bolestami,nie?

zuzaxa
7. okt 2011

@nelustek Ja pijem tu Caro aj 2x za deň s mliekom, aj čisté mlieko pijem.A polievky mením zásmažkové a vývar kurací. Už mi to ide hore krkom.Najmä tie vývary, tatinovi sme ich robili posledný polrok jeho života stále každé 3 dni čerstvý (hovädzí....), iba to chcel jesť.A mňa nútili stále, že tehotná musíš výživu pre malého, Odkedy zomrel som ju nemohla vôbec jesť, som jej bola taká objedená, až teraz, ale tiež už mi ide zase hore krkom. Ale vajíčkovú, zeleninovú zemiakovú rascovú tie mi zatiaľ chutia.

nelustek
7. okt 2011

@zuzaxa rascova je dobra aby maleho nebolelo brusko 🙂 kup si homeopatika ja som ich tiez na zaciatku mala.Ked sa rozbehlo riadne tak som vysadila

nelustek
7. okt 2011

@zuzaxa Ricinus communis sa volaju

14petulka88
7. okt 2011

@nelustek no praveze vobec neviem 🙂

kucminka
7. okt 2011

@14petulka88 ja keď som čakala prvé,tak som kontrakcie vobec nemala,až keď som došla do nemocky,tak ma to chytilo,bez prestávky skoro stále a malá bola za hodinu na svete.Takže každý porod je ozaj iný,dúfam,že aj tento druhý budem mať tak ako prvý,rýchlo.

bv_alexandra
7. okt 2011

@14petulka88 petulka vobec nekontroluj čas kým to nie je také že ťa to nuti zmeniť dýchanie. až ked sú tak silné že musíš inak dýchať vtedy. Tak mi to povedala PA naposledy v nemocnici. že pokym ma to nenuti zmeniť dýchanie tak sú to poslíčkovia a nie kontrakcie. 🙂 😉

kucminka
7. okt 2011

baby,tak sa mi zdá,že nás je tu stále menej a menej,všetky asi rodia,alebo už majú mimi doma,je nás tu ozaj už len pár,čo sme stále v očakávaní.Veď už o chvíľu nebude ani čo čítať. 🙂

14petulka88
7. okt 2011

@kucminka ja som tiez taky nejaky porod mala prvy 🙂 preto neviem :D
@bv_alexandra jaaaj no dobre vediet 🙂

bv_alexandra
7. okt 2011

@kucminka presne ma to dnes napadlo, a chcela som napísať že či sú už všetci v nemocke či čo 😀

tinika
7. okt 2011

@dianka3 prv hroziaci potrat,potom nizko placenta,v 31 uz dobre ale ja tava sa zabudla pytat,ci uz mozme,ale v 31tt bolesti,teraz zase,tak neriskujeme,no este tyzden potiahnut,podla ms mi 38 zacina az v pondelok

viviem
7. okt 2011

ahojte...3.10.2011 o 4.25 rano sa nam narodil syncek benjamin jozef, porod bol spontanny, prirodzene a od zaciatku do konca trval do 5 hodin, na prvorodicku rychlovka, maly je zdravucky, vaha 2800g a 48 cm, narodil sa 39tt+6 cize den pred terminom....malinky pekne pribera a maminka ma mliecka vela, ze zacala uskladnovat do mraznicky...gratulujem vsetkym mamickam aj tym ktorych to este caka...ked bude casu tak pridem si vas precitat a popisat...pekny dnik

berus222
7. okt 2011

@bv_alexandra keby som za kontrakcie povazovala az to, ked si zmenim dychanie, tak porodim doma.

baby, ak vam nieco je, radsej sa chodte do tej porodnice ukazat, ved ked nic, tak vas poslu domov. ja som pri prvom mala "cudny pocit", ani nie bolesti kazdu pol hodinu, hned som nabehla do nemocnice a za hodinu 50 minut bol maly na svete. keby som cakala, tak porodim doma.

natalii6
7. okt 2011

@zuzaxa tak uplakane popoludne az do 22h sme mali aj my vcera som sa bala ze ho niekto uriekol lebo taky este nebol ☹ nastastie dneska je v pohode klop klop 😉 aj moj stiahne od 60ml do 80ml ale on je aj riadny chlapik 😀 som zvedava ked pojdem 13 do poradne kolko pribral...a ako dlho ho mas na prsniku?

natalii6
7. okt 2011

@viviem ahoj a gratulujem k malinkemu 😉

misickab3
7. okt 2011

ahojte,tak vcera az o pol druhej som bola otvorena na 3-4 prsty,takze mohli prepichnut plodovy obal.a potom to uz slo rychlo-prirodzene,bez epi-o 15.54 nam zaplakala nasa Emma- 3320 g a 50 cm.trochu ma museli nastrihnut,ale som ok.a teraz krasne spinka.prajem vam vsetkym co najskor tiez taku radost.

dadusa26
7. okt 2011

@nelustek ano...tiez som necakala ale pri prvom to bolo detto...rano som bola u dr ze mam kazdych 10 minut a ze mam dojst ked to bude intenzivnejsie...takze som cakala a nakoniec to ledva stihla 😀

dadusa26
7. okt 2011

a inac nemate niektora skusenost? vcera mi doktor povedal ze mala ma sice spravnu polohu ale ze kuka dohora, tak som to pochopila ze hlavicku ma zaklonenu....vraj asi bude viac rotovat pri porode..moze to byt problem pri porode?

dadusa26
7. okt 2011

@misickab3 tak si sa aj natrapila ....ale hlavne ste v poriadku a gratulujem...aby vsetko slo ako po masle 😀

dadusa26
7. okt 2011

@viviem.. zabka malinka na 40 tyzden..gratulujem...vela zdravia, mlieka a spanku

kucminka
7. okt 2011

@bv_alexandra no ešte som to len napísala a ďalšie oktobrovčiatko je na svete 😉

uhlopriecka
7. okt 2011

@natalii6 cauki! ten Mohigan som nikde na nete nenasla. ale pri avione som robila a bola tam obcas kuknut, asi som si nevsimla. my sme rozmyslali nad ABC Design Tiko S6 tusim, boli sme v babylande a tam nas ocaril. hladali sme totiz s odkladacou fusako-vanickou, ktora sa polozi na sportiak (ktory ide do lahu). lebo mame vela schodov do domu. a tiez velmi lahko sa s nim manipulovalo a dobre kolieska aj do terenu + dobra cena 299eur (dvojkombinacia sportiak+vanicko-taska). ja mam hlboky pozicany nateraz a chcem vela satkovat, takze kocar mozno ani nebudem potrebovat 🙂

kucminka
7. okt 2011

@tinika tak to sme na tom rovnako,aj mne začína 38tt v pondelok.Tak už možme veselo rodiť. 🙂

misic
7. okt 2011

@viviem gratulujem k Benijaminkovi 🙂 Tak porod parada, potom po kratkej pauze huraaa na druhe 😀
Zelam vam, obom vela zdravicka a mliecka 🙂 🙂 🙂

misic
7. okt 2011

@misickab3 Juuj, gratulujem k Emke aj k tomu porodu, podla toho co pises, tak bol v poho 🙂 vela zdravicka a pohodicky a samozrejme mliecka pre bambulku 😉 😉 😉

misic
7. okt 2011

Baby, veru to tu uz je take nase tiche forum 🙂 ubuda nas tu, s kym budem do konca oktobra pisat? Maminky nestihaju, co chapem a my ostatne sledujeme poslickov a pichanie, odtekanie plodovky a zatky a dufame, ze coskoro to pride 😀 😀 😀
tak zatial pekny vecer, budem sledovat letś dance, hadam nezachrapem hned 😀

tinika
7. okt 2011

@kucminka jjo ved ty mas len o den skor termin ako ja :D

kucminka
7. okt 2011

@misic už tu skoro ani nemá kto prispievať,nemám ani čo čítať,inokedy som nestíhala a teraz 🙂 už si budú mamičky len vymienať svoje nové skúsenosti a my im budeme slepo závidieť,že už majú drobcov doma.Ale nebojte nič,aj na nás raz príde rad 🙂 🙂 🙂

kucminka
7. okt 2011

@tinika a prečo máš už nabehnutý 38tt?Ja mám podľa menštruácie 30.10.termín a v nemocke mi povedali,že 38tt,budem začínať až v pondelok.

nelustek
7. okt 2011

Tak ako citam dalsia to ma za sebou 🙂
@misickab3 prajem vsetko dobre vela zdravicka a mliecka 😉