Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
babuľky lúčim sa s vami. odchádzamm každú chvilu do nemocky. interval mám cca
7minutový no už ledva rozdýchavam bolesť 😉 držte mi palce a ozvem sa 😉
@bv_alexandra juuuj drz sa nech to vsetko dobre dopadne - vychadza ti to tusim presne na termin 🙂
@bv_alexandra držíme palce, nech ti to dobre dopadne a nech máš bábätko čo najskôr pri sebe 😵
@zuzinr no ak to bude do polnoci tak ano. inak myslím si že viem čo mi to celé rozbehlo. 🙂 glycerínový čipok včera večer lebo som mala zapchu, a potom ten sexik 🙂 tak možte skúsiť čakateľky 😀
@baby213 jaj este som sa chcela spytat nevies ci je v nemocnici wifi pripojenie? ale asi nie, ze? to by som moc chcela. A prosim ta nevies ci sa da na sesstonedeli pozicat monitor dychu pokial si s malym v porodnici? Viem ze na domov sa dal zapozicat ale t nepotrebujem lebo doma mam len by som to zbytocne nechcela prenasat aj do porodnice.
@juliam no ja mam tiez akoby taku svalovicu, len neviem z coho 🙂 no aj my sme sa dnes fotili, lebo nahodou to prislo a bolo by mi luto, ze sme sa nestihli este pofotit s bruskom 😒 este sa musia trosku upravit a budu, potom nejake dam 😉
Inak baby dnes sa citim tak zvlastne. Akoby to mohlo aj prist. Nic ma extra neboli, obcas ma picha v podbrusku... ale mam take zvlastne pocity, tak som hned aj povysavala a upratujem, keby to nahodou prislo, aby som tu nezanechala spust 😀 bola som aj v meste, myslim, ze take rezke prechadzanie mi prospuieva a dnes ma potesila kamoska, lebo mi povedala, ze mam dole brusko 🙂 ja to sice neviem tak posudit, ale zda sa aj mne, lebo mam naraz take volnejsie rebra 🙂 lahsie sa mi dycha, aj ked zadychana byvam aj tak, ale aspon mi male netlaci tak do rebier... Tak uvidime, co z toho bude, ale pravdupovediac, este by som celkom rada vydrzat aspon do konca tyzdna, este mam v plane nejake veci spravit... tak uvidime 🙂
A mam zapchu, od vcera ci predvcera som nebola na WC a citim sa ako plneny holub... ☹ Dam si tie lanove semienka, hadam to zaberie, len si ich musim pomliet.
A vy ostatne ako??? Idem si vas precitat. 🙂
@misic že by si aj ty dneska išla? pomaly sa to tu riadne rozbieha 😵 inak máme rovnaký termín 🙂 ja by som tiež brala, keby som už išla. doktorka ma v utorok naplašila, že to už začína, že som na 3 cm otvorená a ja sa ešte stále kotúľam 2 v 1 😕 😀 začala som hneď po poradni všetko upratovať, nech je tu čisto a už je tu zase bordel od vtedy 😀 ale tak udrž pri dvoch deťoch a mužovi poriadok 😀
Takze dievcata, hlasim prichod na svet nasho oktobroveho babatka 🙂 syncek Igorko sa nam narodil 3.10, 10 dni pred terminom a uz sme aj doma
@d_anica gratulujeme 😵 prajeme veľa zdravíčka
@elenaakiko tak uvidime 🙂 ktora z nas bude skorej 🙂 ja sice mam stale pocit, ze ja isto nepojdem skorej, lebo som malu prenasala 11dni, ale samozrejme kazde tehu je ine. Ale pravdupovediac, aj ked by som bola rada, keby to prislo, keby teda ze naozaj idem rodit, tak som v riadnom soku 😀 kedze ja viac menej ratam, zxe to bude koniec oktobra... tak idem este co-to poupratovat... ale nic si z toho nerob, my sme traja (1dieta) a tiez je tu furt bordel... nechapem 😖 upratujem a hned sa nabordeli zase... 😉 ale zase si stale vravim, budme radi, ze nam ma kto ten bordel robit 😀 bo keby sme boli len dvaja sami s muzom, bolo by asi upratane, ale vsade ticho a asi aj smutno... tak sa tesme aj z bordelu, drzim Ti palce nech aj tebe sa to co najskor spusti a budes mat doma trojlistok 😀 😀 😀
blahozelam vsetkym novym maminam
juj dievcatka ja asi pojdem nakonec posledna sak uz aj kamoska co mala termin ako ja porodila normalne ma zacina chytat depka aj ja to uz chcem mat za sebu
Baby, mám syna Mateja 3800g a 52cm, narodil sa 2.októbra po vyše 13 hodinovom pôrode 🙂
Gratulujem všetkým novopečeným maminám!!! 😀
@natalii6 🙂 ja som si tiez povedala, ze nikdy viac...ale s odstupom casu mi to uz take hrozne nepride, hlavne ked pozriem na uzlicek vedla mna 🙂 tomu traseniu som ani ja nechapala, aj som sa stale vypytovala, ze preco sa trasiem, ale hovorili mi, ze to je normalne. Ja som zistila, ze maju tie schodiky az niekedy na treti den, ked uz som to nepotrebovala, na tie postele sa tam stazovali snad vsetky zeny.
Kontrola dopadla dobre, v podstate sme teraz pospisovali papiere, predpisala nam vitaminy, popocuvala ju, popozerala a ked budeme mat karticku poistenca, tak mame zavolat a pojdeme na poradnu. Potom ju aj odvazia, som zvedava kolko pribrala. Papkame pekne, obcas sa bojim, ci mam mliecka dost, lebo taha len kratko a potom zaspi, tak neviem ci jej nejde uz alebo jej stacilo...niekedy sa napapka a spinka 3 hodky a niekedy sa po hodinke zobudi a uz hlada cicu...ked sme prisli domov, tak prvy den a noc jej to neslo, tak som musela odsavat a potom striekackou som jej davala. Ale uz pekne taha sama. Dost ma to ale boli, ked zacne tahat, po chvilke to prejde, ale na zaciatku to boli dost - je to normalne alebo to znamena, ze je zle prisata? natieram si Cicadermou bradavky.
Tak sa drzte a nech sa Vam to kojenie rozbehne. Mne ked zacne tahat jedno prso, tak z druheho sa mi hned pusti mliecko, obcas si to nevsimnem a Nelka je cela mokra, mozem ju prezliekat znova 🙂
@bv_alexandra no tak uz som ta tu nestihla,asi si to budes citat ked uz to budes mat za sebou..tak drzim palceky a nech to neni zas plany poplach a ide uz von,drobec malinky 😉
@misic no ja tiez cakam kedy to uz pride, uz by som bola rada keby som bola aj doma z porodnice 🙂 mne sa obidvaja narodili 8, 9 dni pred terminom ale v piatok mi doki na poradni povedal ze cez vikend to este nebude ale kto vie ze sa to moze lahko zvrtnut. Aj pri dcere mi povedal ze to tak skoro nebude a na 2 den som isla rodit. Co sa tyka bordelu ja tiez ine nerobim len stale upratujem, ked ine nie tak aspon vysavat musim lebo mame v kuchyni a chodbe dlaznu na kt. vsetko vidno a muz sa mi stale smeje ze ci som normalna travit tolko casu upratovanim ale ked mi to neda zit v takom bordeli a to este ked pride 3 tak to s poriadkom lepsie nebude 🙂 Ale je pravda ze si neviem predstavit ze by sme boli len sami s mm bez deti, akurat dnes si ich sestra obidvoch zobrala ze aby som si este aspon 1 den oddychla nez pride male ale doma je tak ticho. Sme sa akurat s mm bavili ze co by sme cely cas robili keby sme nemali deti, to by nam vyhovovalo asi len chvilu a potom by ten zivot bol taky prazdny bez deti. Tak radsej nech ich je len viac ako menej 🙂
@zuzinka_26 to ze ta zo zaciatku boli kym mala zacina papat je normalne to budes chvilku mat, to som mala aj ja pri obidvoch az ma pot oblieval ale uz ked si to roztaha tak to prejde a po nejakom case uz to nebudes vobec citit. Mna bolela aj maternica ked som kojila asi tym ze sa stahovala aspon tak mi bolo povedane.
gratulujem vsetkym novopecenym maminkam,mna to caka kazdu chvilu...uz sa neviem dockat...
@zuzinr Zuzi so mnou rodili este dalsie dve prirodzene a pustili nas naraz domkov. Pokial si ty v poho ( tj bez komplikacii) a malicky ma dost gramikov tak ta pustia hned na 4den 😉 Wifi tam urcite je,m lebo ked som bola na gynekologii baby tam mali notebooky a surfovali. A mne ledva pozicali plienku erarnu, tak pochybujem ze monitor dychu ti pozicaju, ale keby si pichla nieco sestrickam vsetko sa da 😅 skusit mozes... Jaj tak ti drzim palceky nech to dobre a rychlo dopadne.
gratulujem všetkým mamičkám...bábätkám želám veľa veľa zdravíčka hlavne 🙂...podľa určeného termínu by som mala rodiť o 10 dní...už nech je drobec vonku, tieto posledné dni dávajú niekedy fakt dosť zabrať 🙂
TAk baby, nakoniec ide na mna nejaka vyroza, zaludok konecne presiel... teplota bola.... 😒 duuufam ze do porodu to prejde, lebo si neviem predstavit v takejto chvili tlacit...
Ahojte tak @bv_alexandra sa neozvala, tak asi uz lezi na salee, alebo mozno uz ma po tom a oddychuje na izbe 🙂 mozno aspon jej maly sa trafi do terminu 😀
Mna dnes cely den trosku sprevadzaju divne pocity a maly sa straaasne vytlaca, brusko mam zvacsa tvrde, ale to asi aj preto, ze som tu vysavala a zohybala sa...
co dobre dnes ide v telke? idem sa asi vyvalit, len nezaspat, lebo vcera som pospala nejake 3 hodky pri tv a potom som sa v noci prehadzovala a nie a nie zaspat 😝 😝 😝
Ahojte baby, tak nas Jakubko sa trosicku poponahlal a na nasu velku radost sa narodil 2.10. o 3.01 v noci - takze mame nedelniatko a dnes v noci budeme mat presne tyzden 🙂 . Bol to neuveritelny pocit ho prvykrat vidiet, mat ho pri sebe, vonat ho a hladkat, no proste obrovske stastie, radost a vdacnost 🙂 - o to vacsia ze mi vysiel porod presne podla predstav, bez epi, chemickych zasahov, nastrihnutia, porodneho zranenia a tym padom bez sitia, takze som sa hned citila fit a mohla si uzivat babatko nonstop od zaciatku...
Urcite sa medzitym za ten tyzden vypytalo viac oktobrovcatiek na svet, tak vsetkym mamickam gratulujem k ich ratolestiam a prajem vsetko dobre..
Ak mate niekto prehlad kto to uz ma za sebou tak mi dajte vediet 🙂

@tinika 😀 😀 😀 Ja uz ked som mala kontrakcie kazdych 10 minut tak som babam napisala ze idem rodit nech mi drzia palce :D a potom v autobuse ked sme sli s muzom kontrakcie kazde 4 minuty, no hroza 🙂 ale hodinku po prichode na sal som porodila,aj to som mala uz skor porodit,len som mala streptokoka tam ma napichli este na infuzku