icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

jana0706
8. okt 2011

@zuzinka_26 gratulujem k Nelke, nas Jakubko sa narodil styri dni po vas 🙂 co sa tyka toho dojcenia, tiez ma to velmi casto zaboli ked sa prisaje presne ako opisujes, ale taha velmi pekne aj stale pribera, takze si myslim ze je to normalne a nemusis si robit starosti ze sa zle prisala 🙂

misic
8. okt 2011

@jana0706 Gratulujeeeeeeem k Jakubkovi 🙂 , hlavne nech ste zdravunki obaja, nech sa mozete tesit a malinky nech vam rastie pekne a robi samu radost!!! 🙂 napis nam miery Jakubka, lebo masinka robi tabulku 🙂 poslem jej info, lebo ona je tiez v nemocnici s babom

jana0706
8. okt 2011

@nelustek ahoj, pozeram ze sa vasej slecne este nechcelo na svet, zeby cakala presne na termin? 🙂

jani74
8. okt 2011

Ahojte maminky a čakateľky maminky 😉
Konečne som sa sem dostala - detičky pekne spinkajú ja som si urobila tvaroh so smotanou a piškótkami do veľkej misky a idem Vám napísať čo bolo s nami 😎
Takže do nemocnice nás prijali 20.9. s tým, že zajtra (v stredu) maximálne do piatku budem rodiť cisárskym. Lenže v stredu na veľkej vizite mi Dr. Mlynček (ten ma odporučil prijať skôr) povedal, že v pondelok najskôr bude sekcia (čo ma skoro ovalilo, veď sľúbil do piatku), argumentoval to tým, že dnes už majú plný operačný plán a zajtra (vo štvrtok) už majú tiež 8 operácií. Nakoniec ma zaradil na piatok hneď prvú (a nastal u m§a hrozný strach). Prišiel za mnou dohodnutý (v tichosti) anesteziológ a dohodli sme sa, že budem rodiť EPI a ak to nepôjde napichnúť tak celková anestéza. Celý čas som ležala na gynekológii lebo inde nemali voľné miesta tak nás čakateľky a tie čo prenášali dávali tam.
V piatok ráno od 4.30h (a to som nevedela spať celú noc od strachu ako to dopadne po predchádzajúcom pôrode) sa to začalo. Rodil ma Dr. Obert (absolutne neviem ako vyzerá - videla som ho len s čiapkou a rúškou na tvári a jeho okuliare ešte) a Dr. Zajacová. Bolo nás toľko, že namiesto o 7.30h ako som mala rodiť som rodila o 8h čo by nebolo také hrozné ako to, že sme ležali na chodbe a kde kade. Už na operačnej sále keď sa ma anesteziológ opýtal ideme na to? som mu povedala od strachu klepajúcimi zubami, že chcem radšej uspať. O 8.05h som pozrela na hodiny a o 8.10h sa narodila Hanička a o 9.10h som bola prevezená už znovu na gynekológiu lebo na pôrodnici nebolo miesta. Zobudila som sa ešte na operačke pod svetlami tak dobre mi anesteziolog vyrátal anestéziu.
CCa o 13h ma previezli na izbu na gynekológii (preto tak neskoro lebo nebolo nikde miesta a to sme boli 4mamičky čo nás nemali kde dať). Haničku som videla 1X na fotke na mobile o 14h a na živo asi o hodinu neskôr. Na pôrodnické oddelenie nás previezli na druhý deň poobedie a to som išla po vlastných bez hadičiek už našťastie.
Napriek týmto hrozným podmienkam sme obe v poriadku od začiatku a tešíme sa jedna druhej a neviem si vychutnať dosýta toto materstvo (doteraz som nevedela čo to je lebo pri Matejkovi som padala od únavy čo papal každú hodinu a nespával). Hanička papá tak 2-3h niekedy aj 4h ale to ju budím. Mali sme už aj 2X krízu čo nebolo milečko v noci lebo hneď na druhý deň po príchode dom Matejko dostal črevnú chrípku a ja som ju dostala ak prvá od neho a potom soplíky a kašel a ja som to chytila tiež. Malá našťastie nič nechytila.
Boli sme aj vonku - hrozne sa jej páči v kočíku a na čerstvom vzduchu. Slnili sme sa bol sme mali tesne pod hranicou žltačku ale už je to celkom ok.
V stredu sme mali prvú poradňu a z váhy 2,600kg (tak sme schudli po pôrode) sme dosiahli váhu 2,850kg čo je vraj dobré na kojené dieťa tak pribrať za týždeň.
Silno klopem klop-klop-klop aby som niečo nezakríkla a mohla si vychutnávať materstvo naplno 😉

K strave - papám všetko na čo mám chuť - samozrejme nič korenené, štipľavé, mastné, vyprážané, exotické ovocie, orechy.

Na kojenie sme si zvykli po krátkej kríze, keď sa mi odrazu naliali prsia tak, že som musela nahrievať a odsávať a kojiť a nahrievať a odsávať 2dni. Dokonca sa nám podarilo papanie bez klobúčila (síce najskôr nám pomáhal ale potom sme grckali). Takže z menšej mliekarničky papáme najskôr a potom z väčšej (tá tečie veľmi) a musíme papať len po ležiačky lebo inak nám zabieha alebo grckáme čo tak tečie.

Tak asi toľko, a napriek všetkému bol personál v NR pôrodnici aj gynekológii veľmi dobrý a ústretový (až na jednu sestru z novorodeneckého).
Som veľmi rada, že aj vy ste sa pekne rozrodili, držím palčeky nech ste zdravučkí a pekne papkáte 😉

jana0706
8. okt 2011

@misic ahojky, dakujem pekne 🙂 - a prajem ti aby si mala taky isty krasny zazitok z porodu a z prvych dni s babatkom ako sa to podarilo nam 😉 si zlata ze zbieras udaje pre masinku, kedy sa jej narodilo babo?
tak este raz to zhrniem kvoli tabulke: Jakubko - narodeny prirodzenym porodom 2.10.2011 o 3.01, 2920 g a 46 cm

jani74
8. okt 2011

No a všimla som si, že vo veľkom upratujete - ja som v sobotu umývala okná a v pondelok tepovala veľké koberce do večera a v utorok a v stredu behala po schodoch v nemocnici a nič 😅 Príjmali ma s kontrakciami 56 a postupne každým dňom klesali až som na sále mala 0 až 10 😅

misic
8. okt 2011

@jana0706 dik, tak by som bola rada, ak by mi to vyslo ako tebe, skvely ukazkovy porod 🙂 6. okt. o 6:55 prisla na svet cisarskym rezom Julia, vaha 3200 g, takze masinka ma tretie dievcatko 😀

zuzinr
8. okt 2011

@baby213 dakujem dufam ze to bude uz coskoro 🙂 tak to je super ze je tam wifi som ani necakala 🙂 uz som rozmyslala ze co tam budem robit pokial sa budem dobre citit ja by som po obidvoch porodoch isla hned najradsej domov ale to sa neda a predsa malinke by som tam nenechala. No na ten monitor uvidim ci sa mi to podari. dakujem za info a drzte sa aj s malinkym 🙂

lolko_lenka
8. okt 2011

Ahojte, neviete niekto, ako nájdem tú tabuľku oktobrovčiatok? 🙂

zuzinr
8. okt 2011

@jani74 no tak si si porod pekne uzila, ze? Ale aspon ze si nemala problem z narkozou a vsetko dopadlo ok. To je super ze ta rodil Obert, ja k nemu chodim, akurat dnes ma sluzbu ale nasmu malemu sa akosi nechce aby ma odrodil 🙂 To tam bolo zase tolko rodiciek? Ja ked som rodila pred 2 rokmi tak nas po porode na 1°noc tiez dali na gynekologiu, boli sme 3 a az na druhy den rano nas prestahovali na novoredenecke. A to pustali maminy domov najskor ako mohli uz aj po 3 dnoch. Vlastne aj mna, ja som rodila vo stvrtok a v nedelu uz sme boli doma. To je super ze Hanka pekne papa a mas dost mliecka, tak nech sa Vam v tom dobre dari, ja tiez pevne dufam ze sa budeme len kojit tak ako pri Natalke.

bettyx
8. okt 2011

@bv_alexandra páni, tak mnoho štěstí ať to dobře dopadne! 🙂

dianka3
8. okt 2011

@dzuli08 Ved to 🙂 komu by sa chcelo do takeho pocasia 😅
Jeeej tak gratulujem a meno ste uz mali davnejsie vybrate? Ja pre svoju nemam a uz som z toho nervozna 😒 nijake sa mi nepaci co mam robit? pre chlapca by som uz mala davno ale pre dievca nemam a nic ma nenapada

nelustek
9. okt 2011

@jana0706 Ahoj velka gratulacia k drobcovi 😲 takze porod si mala ukazkovy a to ti teda zavidim..bez sitia to sa len tak nepocuje 😉
Noo malej sa asi este nechce.. uvidime kedy pride nas den 🙂

nelustek
9. okt 2011

Dobre ranko tehulky ak tu este nejake su 😅 a mamicky.. Dnesna noc vobec som nespala,budila som sa na tvrdnutie bruska take napate bolo a bolest krizov.Myslela som ze to pomali pride 😖 a zas nic..Tak cakame dalej este isto pojdem na tu poradnu po termine 😝

jana0706
9. okt 2011

@nelustek dakujem pekne 🙂 no ja som za ziadnu cenu nechcela byt sita a tak som sa nejako psychicky nastavila ze to pojde aj bez toho, vedela som ze nebudem mat prilis velke babo tak som dufala ze to pojde a robila som preto vsetko mozne aj nemozne 😉 ale samozrejme vdacim za to podla mna hlavne fantastickej porodnej asistentke na ktoru som mala v porodnici stastie, bola to asi suhra viacerych okolnosti (celu prvu dobu som bola na nohach az jej uplny zaver som stravila vo vani s teplou vodou, rodila som v gravitacnej polohe akoby na styroch s rukami opretymi a vyvysenu prednu cast postele, a porodna asistentka mi pocas druhej doby masirovala a roztahovala hradzu olejom a na zaver po kazdej kontrakcii prikladala teply obklad)...super pocit bol ked sa ma na zaverecnom vysetreni pri prepustani z porodnice doktor pyta ci citim stehy a ja na to ze ze ja ziadne nemam a on sa pyta ci je to druhe dieta a ja ze nie prve a on iba vyvali oci a po kontrole skonstatuje ze to sa casto nevidi prvorodicka bez porodneho zranenia 🙂
a neboj, Linduska sa uz urcite coskoro vypyta na svet aby ste sa z nej mohli tesit 🙂

nelustek
9. okt 2011

@jana0706 Az zimomriavky po mne prebehli ako som to citala.Naozaj si mala stastie na sestru,ine len hukaju po zenach a su nervozne a je ich vidiet iba ked ta idu skontrolovat.Aspon sa mozes naplno venovat malemu a hlavne mozes pri kojeni sediet 😵
Ja to beriem tak ze zajtra mam termin a uvidi sa aj nelka sa narodila presne na termin,sice na druhy ale tak co uz. 😀

daja0760
9. okt 2011

@jana0706 Ahoj Jani. Tak ty si uz porodila? Ak si spominas, mali sme tusim rovnaky termin. Ja este stale nic. Termin vo strvtok - dufam, ze ma to este stihne chyti doma, lebo vyvolavacku velmi nechcem. Vcera sme dali sex, tak snad to pomoze. Blahozelam k babatku, nech je zdravucky a rastie do krasy. PA

jana86
9. okt 2011

ahojte, moja princeznicka ma dnes uz 2 tyzdne,ani sa mi verit nechce,ved termin som mala mat len pred vcerom 🙂 dnes rano som sa vazila a mam presne tolko kg kolko som mala na zaiatku tehotenstva. necakala som ,ze tak skoro zhodim skoro 20 kg, ale som rada. mamicky,chcem sa vas opytat, chodite uz s detickami vonku? ja som este nebola, po kolkych dnoch by sme mohli ist na prechadzku? a este jedna vec: Emka ma cely biely jazycek od mliecka a ja neviem ako jej to mam zotriet. doktorka mi kazala len prevarit vodu a napr, s plienkou jej to zmyt ale ked ona mi nechce ani usta poriadne otvorit a uz aj ked jej to cistim tak sa mi nezda zeby sa to zlepsovalo 😒

jana0706
9. okt 2011

@nelustek no ale to nebola sestricka, to bola original porodna asistentka co ma rodila - som isla rodit do Rakuska kde rodi porodnik (lekar) iba ked su nejake komplikacie, inak iba dozera a pripadne sije na zaver...takze u mna sa to nastastie obislo bez lekara 😉 som rada, lebo mne taky ten empaticky pristup porodnych asistentiek vyhovuje viac (ale jasne ze ani tam nie su vsetky porodne asistentky take super, urcite som mala aj stastie)...
to by bolo mile keby sa Linda vypytala presne na termin, by som ti to priala 🙂

kucminka
9. okt 2011

Gratulujem všetkým novopečeným maminkám k ich malým batožtekom 🙂 🙂 🙂 tak už nás tu veľa neostáva čo stále čakáme 😉

enrikad
9. okt 2011

ahojte mamičky... narodila sa mi dcérka Nelinka, 1.10.2011 o 19.14 hod., malý batôžtek lásky nám robí radosť a veľmi ho milujeme... 😀.... stihla som ešte termín októbrový 😀 😉

reanda
9. okt 2011

@jana0706 ahoj, aj si sa nejak inak (pakticky) pripravovala na porod, aby bol bez zranenia? (masaz hradze a tak) alebo "len" psychicky?

nelynka18
9. okt 2011

ahojte baby 🙂
tak uz sme doma,maly sa narodil 5.10. o 12:00 vyvolavackou po 3 hodinach 🙂 takze rychle a na 2zatlacenia .... vsetkym gratulujem co uz maju babetka pri sebe 🙂 niekedy vas docitam,teraz sa mi moc nechce akasi som rozlezana z tej nemocky 😀

14petulka88
9. okt 2011

@nelynka18 Gratulujem 🙂 mysleli sme na teba 🙂 takze porod bol dobry? duuufam ze aj moj bude taky 🙂

misic
9. okt 2011

@dianka3 vidis a my sme zase mali opacny problem, dievcenskych kopec a chlapcenske sme sa nevedeli zhodnut. Dievcenskych sa mi paci vela: Paula, Adela, Marta, Diana... 😀 ale ty mas mozno uplne iny vkus a samozrejme treba to doladit aj k priezvisku... Drzim palce, nech vyberiete nejake pekne meno, ktore sa vam obom bude pacit! 😀
@nelynka18 Gratulujeeem, takze dobry porod, to je super, tak nech ste maly aj ty zdravi, vela pozitivnej energie a mliecka!!! Vitaj Dominik 🙂 🙂 🙂
@enrikad Gratulujem k Nelinke!!!!! Vela zdravicka!! 🙂 🙂 🙂
@jana86 ked bude pekne, trosku teplucko cez obed, kludne malu daj do fusaku a na cerstvy vzduch! Ja som s mojou malou isla prvy raz von, ked mala 11dni ale to bolo teplo, babie leto. Ale ked malu poobliekas a poprikryvas ani cerstvy vzduch by jej namal uskodit a s tym jazyckom, myslim, ze to neni az take strasne, ked to ma, tak jej to vytieraj ale ked to trosku aj ostane, myslim, ze to neni taka strasna vec... drzte sa 😉

Baby, dnes to mam za 13 dni, fiha, leti to neskutocne!!! Nechce sa mi to ani verit!

zuzanamolnarova
9. okt 2011

@nelynka18 gratulujem, prajem Vám veľa zdravíčka 🙂

misic
9. okt 2011

@enrikad napis nam aj miery a vahu malinkej, lebo masinka robi tabulku oktobrovciat, tak aby sme tam mohli dat aj tvojuNelinku 🙂

berus222
9. okt 2011

ahojte. je tu uz niekto po termine ako ja?

bibiana20
9. okt 2011

@berus222 no aj ja som po termine ☹ nejak sa malej nechce 😠