Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
no idem ja poprezliekať periny a dať do práčky,nech sa troška hýbem,aby sa to čím skor rozbehlo. 🙂 🙂 🙂
joj dievcata, vase babatka silno kopkaju? nasa mala sa hybe, niekedy sa par minut aj intenzivnejsie hybe, ale inak je to uz dost slabe...
@nelustek ja uz to nechapem, uz nech sa narodi, lebo mam iba nervy, ci je vsetko ok... Tak ty uz mas dnes termin, ano? ja mam zajtra poradnu, dufam, ze ma doktor potesi nejakymi dobrymi spravami... Mne inak slubil, ze max. v 40/2 tt ma posiela do nemocnice na vyvolavanie, tak dufam, ze uz to viac ako dva tyzdne nebude
@peta_k ahoj, tak toto som sa pytala mojho Dr. na minulej poradni, lebo sa mi to nezdalo. povedal mi, ze uz tam ma menej miesta, tak preto sa len prevaluje ako sa da..pre istotu ma poslal na pasy este raz, ale vsetko v poriadku. Nasa mala ma tiez sem tam kopne tak, ze az to zaboli, ale inak citim vacsinou len take pregulovanie. a niekedy aj tri styri hodiny nic a potom sa zobudi a vystraja 🙂
Inak ja idem zajtra do poradne, a ked nebude nejaky iny nalez ako ten co uz skoro 4 tyzdne (spic prsta) tak idem na prijem a v stredu rano sekcia. Aj prvy som mala sekciu, kvoli polohe babatka. A teraz kvoli tej jazve.Ze ak by to urobil tak, ze by mi vyvolal porod, telo a hlavne ta jazva by nebola prirodzene na to pripravena a mohli by byt komplikacie, takze ak som sa za tyzden neotvorila, tak v stredu sekcia, je to istejsie. Pojdem spinalom, takze to bude ok, pri celkovej by som sa bala, ze sa uz nezobudim, alebo ze sa im zobudim este na stole :/ Aj Tomaska som mala spinalom, a vsetko ok, rychlo som sa zotavila, jazva sice obcas boli aj teraz, ale da sa to.
Tak uz sa nevieme doma dockat...v stredu najneskor budeme mat bambulku pri sebe..
Drzim vsetkym tehulkam palce, nech je vsetko v poriadku. A mamickam gratulujem k ich detickam a prajem vsetkym zdravicko 🙂
@nelustek ved tohto sa bojim aj ja, keby si vedela ake som uz mala sny...
tak napr. rodila som normalne a v tom sa mi otvorila ta jazva a ze babo odtial vystrcilo nozicky....najskor sme sa s muzom nasmiali, ze uz ake hovadiny sa mi snivaju, ale ked sa ten termin blizi, tak mam z toho normalne obavy, aj ked moj porodnik je skvely, a uplne mu doverujem. Aj lucy56 u neho rodila, chodime k tomu istemu..a dokonca este nejaka maminka z tohto fora, co sa jej vcera narodilo babo, len si neviem spomenut na nick. Pisala vo fore porodnica partizanske...
Sa mi naozaj oplatilo dochadzat az do Partizanskeho (mame to cca 40km tam), lebo teraz aj v spravach davali, ze vsetci v Topolcanoch dali vypovede a nema tam pomaly kto sluzit..Moj porodnik robil tiez v TO, odtial ho aj poznam a odisiel robit do Partizanskeho, tam sa stal primarom, a velmi vela mamiciek k nemu preslo z TO do PE.
@nelustek a ak mozem otazku, nevies ci rodila spinalom alebo pod uplnou narkozou? lebo ma uz aj strasili, ze vraj potom su bolesti chrbtice, a to nielen po porode, ale moze to byt aj neskor, o rok, dva..
@monnika tak to neviem vobec,nehovorila mi.Inak to mas hororove sny 😝 to by ma ani nenapadlo.To je dobre ze tak doverujes svojmu *Dr. ja mam tiez dobreho doktora ale nebudem ho mat pri porode...necham to na nahodu kto bude sluzit.Vlastne moj chodi k porodom iba ked si ho zaplatis
ahojte baby...no tak aj my sa ešte gúľame 2 v 1 😀 zajtra mám poradňu a to sa so mnou doktorka lúčila so slovami, že to bude každú chvíľu...no ale nášmu malému sa akosi nechce 😕 😀 tak uvidíme ako zajtra dopadneme...
ahojte. tak mám to za týždeň a musím sa priznať, že začínam byť čoraz viac nervóznejšia, lebo viem, čo ma čaká, len neviem kedy 😀 pri prvom som to vôbec neriešila, ale teraz... baby, už nech všetky píšeme len o našich pokladoch krásne spinkajúcich v postieľkach 😉
ahojte tak ja dnes idem poobede na ctg tak som zvedava co bude nove ,normalne dufaz ze si ma tam nechaju a pojde mala skor, 😀
ahojte babenky, dobre neskore rano 🙂
tak ja som sa dnes o 4,00 zobuduila, ze teda mi stale zateka do toho hrdla 😝 tak som sa naparila, vypila teply caj, trosku to pomohlo, tak som zalahla a este do 6,00 spala. Okolo 7,00 som uz bola pred lidlom, lebo mali dobre akcie, take paradne teplakove supravy som si kupila, jedna bola za 8eur, ta som si hned dve kupila, sak najblizsie ma caka teplakova a papucova kultura, ked budem s mimi 🙂 No a potom som po uspesnom nakupe sla do poradne, ale az tak neskor na tristvrte na 10, vtedy je tam tak menej zien. poradna ok, zatial mam 12kg navrch, mimi ma okolo 2800-2900g, pekne otocene a aj dnes povedala, ze chlapcek 😉
Zo spodu ma nepozerala sice, ale bola som aj rada, kvoli obliekaniu a vyzliekaniu a hlavne obuvaniu. Ked sa prezlieka, tak mi vzdy tak tuhne brusko a maly sa natlaci z celej sily, auuu sak ak to pride, pozru ma v nemocke. Nemocku mam peso 15min a autom 5min, tak to stihame v poho 😀
Ale dnes ma akosi picha v podbrusku, neni to az take silne, ale uvidime, ci je to len kvoli tomu, ze dnes beham ako s vrtulou v zadku 😀 alebo sa daco chysta xixixi 🙂 ale este by som celkom rada vydrzat do konca tyzdna... zajtra som objednana ku kadernicke a tento tyzden mame prestahovat malu do jej izbicky. Mam kupeny krasny baldachynik pre nu z ikei, tak by som bola rada pri tom, ked to bude mm montovat 🙂
Tak pekny dnicek vsetkym nam cakatelkam, idem si vas precitat 🙂 😉
@jana0706
@marikac mna tiez nepozera, ci sa otvaram, ci nie, ved v tomto tyzdni je to v podstate jedno.. Ak sa zacnem otvarat, pride porod a babo je zrele takeze ok a ak nie, tak na vyvolavacku mam aj tak este casu cca 3tt 🙂 mne to vyhovuje, ze ma nepozera zo spodu teraz posledne poradne, lebo to obliekanie a vyzliekanie neni az take jednoduche, stale sa maly zacne vytlacat pri obliekani, ako sa zohybam a natahujem a na tu kozu sa vydriapat tiez sportovy vykon 😝 vobec neries otvaranie! 😉
@nelustek neboj sa moja zlata, nebudes tu sama, este som tu ja a teba uz nenechaju dlho sa trapit, neboj sa! 🙂 hadam do konca tyzdna to bude 😉 drzim palce, nech sa uz Linduska poponahla a nech netrapi maminu. Ale uplne ta chapem, ja som v 1. tehu tu tiez na MK sledovala ako uz vsetky kamosky z fora porodili a ja stale vcelu. Uz som mala vseliake pocity... chvilu som bola v poho, obcas mi bolo do placu a nemohla som sa toho porodu dockat... ☹ Tak drzkaj sa a nech je to cim skor, napriklad aj dnes, je pekny datum, tak malej dohovor, ze uz je cas 😀
Ahojte 🙂
Ja sa chystam zajtra (ak si ma tam necha po kontrole) alebo najneskor v stredu rano 😉 Bojim, bojim.... 😝 Ale aj sa tesim, ze uz to bude za mnou 🙂 Moja druha sekcia, tak snad ju zvladnem aspon tak ako tu prvu 🙂
@marikac aha, tak to som nevedela, ale planuju ti cisarak? ved uz si aj pekne v 39.tt tak ak by sa to spustilo, tak by to bolo fajn, nie? Neboj sa, ja som 1. prenasala 11dni, zakazdym ma pozeral, ze otvorena na spicku, potom tesne pred porodom na prst a nic sa nedialo a potom ked som uz mala ist na vyvolavacku okolo 3 zacali slabucke kontrakcie a o 10 uz bola mala na svete aj bez vyvolania, umudrila sa. Tak drzim palceky aj tebe, nech je to rychle a vsetko v pohodke!!! 🙂 🙂 🙂
@luckaprima neboj sa, kazde tehu raz skonci a ty si stale blizsie a blizsie k tomu vytuzenemu dnu. Ale uplne ta chapem! Ako som pisala nelustek, tak v 1. tehu ked som prenasala 11 dni, tiez mi uz dakedy do smiechu nebolo aj som si poplakala, ze sa ma mala nechce pustit a ze sa musim gulat ako taka velryba 🙂 uz som mala ist aj na vyvolavacku ale v noci si to mala rozmyslela a isla sama, tak drzim palceky aj tebe, aby sa tvoje babenko co najskor vypytalo, aby si sa z neho mohla tesit!!! 😉 😉 😉
nelynka18 gratulujem k drobcekovi 🙂

Dobre ranko spolucakatelky 🙂 No ja neviem co sa dnes deje ale ja sa citim dnes skvelo ako keby som ani nebola tehotna. 🙂 Nic ma neboli len maly si trocha kopka to je vsetko a to nehovorim ze zo soboty na nedelu som celu noc nespala lebo mi tvrdlo brucho a mala som nepravidelne kontrakcie, len som ich sledovala ale neboli pravidelne - uz som v noci aj rozmyslala ist zobudit muza, neist, no nakoniec presli ale v nedelu rano zacali znova, ledva som dovarila obed, poobede uz bolo lepsie, sice tlaky v krizoch boli ale isli sme na prechadzku ze nech to hadam urychli, dala som si teply kupel a vysledok je uplne opacny ako som chcela 🙂 a to malemu dhovoaram ze dnes alebo zajtra ide von ale vidno ze on uz neposlucha a to je este len bruchu 🙂 🙂 tak som zvedava, ja neviem preco som toto 3 tehu taka nedockava, pred tym mi to ani tak neprislo.