Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
Babule, uz vsetky spite??? ja som podriemala pri TV a pred hodkou sa zobudila, ale uz sa mi zíva tak pomaly sa chystam do postele...
🙂 dufam, ze zaspim a nebudem buntosit.... 😖
ach jo, tak naše mládě se nám vesele v břiše stěhuje a pěkně to bolí! asi puknu.. škoda, že se mu nechce vystěhovat! od teď si ho musim sušit -minimálně do neděle odpoledne! slíbila jsem Štěpánkovi na začátku září že s ním půjdu na drakiádu -měla být v září.. a vůbec jsem nečekala že termín stanoví na tuhle neděli 16. ☹ a nechci mazlíka zklamat -on sice toho moc neřekne, asi na to spolehlivě zapoměl, nebo si taky od loňska nepamatuje co drakiáda je, ale zklamala bych nejen jeho, ale i sebe... tak mi držte palce aby se to naše miminko nerozhodlo zrovna teď...
@monnika ahoj... Uplne ta chapem, ze sa bojis normalneho, ak si mala prve sekciou ... Bola som na tom podobne,,, prisla som na prijem, kontrakcie kazde 3min., este na UTZ som sa pytala, ci pojdem cisarskym,,, dr povedala ze sa uvidi este 🙂 som sa sla prezliect,,, to ma uz aj tlacilo trochu,,, prisla som na sal, lahla na kreslo, a vravim dr ze chcem ist cisarskym, ze sa bojim, aby sa jazva neroztrhala alebo co 🙂 mudr mi vysvetlila, ze som otvorena, babatko je ok, jazve sa nema nic stat, tak mam len predychavat, a ked TO pride - potlacit :-d po 40min mala bola vonku... Dr sa smiala, ze by ma ani nestihli uspat,,, a tak uz mam po TOM 🙂
@missy97231
A aj ostatne baby, boli ste uz s babatkami vonku? Dnes ma byt pekne počasie, tak rozmýšľal že by sme na hodinku vybehli. Len sa chcem spýtať ako babatka na von obliekate?? Ja rozmyslam že dám dva dlhé rukávy, jedny teplaky, flisovy overal a fusak bez zimnej vlozky
@monnika ano ano ber si sobasny list,je to koli viacerym veciam,jednoducho si aj overia ci tvoj muz je tvoj muz a aj to priezvisko deti po sobasi je tam napisane,a keby sa stalo se mas na sobasnom,ze deti budu mat priezviska napr aj tvoje aj muzove,rozdielne,ale v porodnici napises len jedno,tak proste pruser.ja to mam aj na papiery z nemocnice,ako prvu vec .
ahojte,vdaka za povzbudive slova..tak prave sme prisli do PE,tak som zvedava co povie dr. vobec som sa nevyspala,co som mala stresy...aj teraz mam brutalny strach...juuj..ohlasim sa vam,pekny den.
baby,kdeže ste všetky,čo už rodíte? 😉 Veru počasie by na to aj bolo,u nás dnes lialo celú noc.
ahojte,tak ja som konecne od vcera s malinkym doma z nemocky,mal zltacku tak nas tam drzali 7 dni,
porod bol vyvolavany, koli peeklampsii 1 stupna, v pondelok prijem do nemocky, tabletka na otvorenie krcku, do rana mensie bolesti, rano druha tabletka do krcku, potom oxytocin a to uz zacali tie svine kontrakcie po 10 a potom po 5 a 3 minutach, fakt hnusna bolest,ja naivna som si teda taku bolest nevedela predstavit, moj porodnik ked ma videl v kontrakcii sa ma opytal ci chcem pichnut epi, aj ked on nie je zastancom epi a ja som tiez ju nechcela v tom momente som povedala ze cokolvek od bolesti,po epi bolesti hned ustupili, ostal len tlak na spodok, doktor skontroloval situaciu po par tlakoch som sla na stol a na 5 zatlacenie bol maly von, sice isiel von rucickou a slabli mu ozvy ale porodnik super rychlo zareagoval na zmenu situacie a maly je ok, ja som sice sita aj nastrihnuta ale behala som hned po porode asi o 2 hodky som uz mala navstevu, a zatial sa to celkom ok hoji, malicky je zdravy, mal 3345g a 51cm, ziadne nasledky z cukrovky a ja uz tiez bez cukrovky,
zatial vela prespi cez den,lebo mal zltacku tak je spavy a v noci sa budi casto na papanie
@skybaby ahoj... boli sme vonku, ale minuly tyzden bolo este trochu krajsie pocasie. dnes ideme do poradne s Adélkou,,, neviem ako ju este obleciem, lebo u nas je zatial dost skaredo 😒 hovori sa, ze sa maju babatka obliekat o jednu vrstvu viac ako ty mas na sebe 😉 ale ja asi davam radsej o trochu viac,,, nez by jej mala byt zima 🙂
ahojte tak dnes uz nam je o trocha lepsie nadcha trocha polavila aj mala je uz trosku lepsia sice uz spravila z domu bordelaren ale aspon je kludna
neska mi tak strasne opuchol spodok ze nechapem normalne ma boli koza jaku ju mam napnutu aj vy ste mali take opuchy? pri starsej som nieco take nemala je to normalne?
ahojte...takže dnešná poradňa je za nami. všetko je prichystané na pôrod, len malý sa musí rozhodnúť kedy príde medzi nás 🙂 už teraz má 3600 gramov 😕 😀 takže by sa už aj mohol narodiť...stalo sa vám niektorej po vyšetrení, že ste mali ružový výtok?
Tak dnesna poradna za nami..vcera som mala termin a dr. povedal ze krcok este neni dozrety tak neviem kedy to pride a ci vlastne. Tak ak nie do nedele tak v pondelok nastup do nemocnice. Ako dlho moze ten krcok este dozrievat?
@elenaakiko ruzovy vytok je normalny teraz mas vsetko velmi prekrvene a ked sa ti tam Dr este postucha mna na to vzdy Dr upozornuje aby som sa nezlakla
@nelustek ahoj, to netuším ani ja, že koľko môže ešte dozrievať krčok, ale podľa mňa môže dozrieť zo dňa na deň. veľa báb čo som počula vraveli, že im na poradni povedali, že sa nič nechystá a na druhý deň už rodili 🙂 ja som zase úplný opak, ja mám krčok spotrebovaný a som pripravená rodiť a nič sa nedeje 😠 🙂 takže tie bábätká nás asi len skúšajú, ony sa vypýtajú kedy budú chcieť 😉 treba sa dobre naladiť a pozitívne myslieť, že vraj aj to pomáha...no ale ja som v poslednom čase tiež taká nervózna, že všetci radšej odomňa utekajú 😀
@wewe22 aha, ďakujem 🙂 ja som sa zľakla, že to už plodová voda...ale už je to ok.
@nelustek ...ahoj, tak ty si este kinderko, my stale v porodnici, lebo Henko je strasne spavy, ako predcasne narodeny, malo pribera, nedokazem ho ani zobudit na papanie, no je to vecny boj, len prikladam, odsavam, budim, velmi ma to trapi :(, mlieka mam dost a dieta nepapa, to je paradox... Kazdy den ta tu pozeram, ci ta nenajdem na nejakej izbe tu a ty este doma 🙂.Inak rodi sa tu ako na pase, denne 2-3 porody.., Drz sa, nech uz je Linduska pri tebe, pa
caute baby, ako spoznam, ze mi odtecie plodovka? Dnes rano som bola na poradni a teraz pri vareni zrazu z nicoho nic - spodok nohaviciek mokry, akoby som si poriadne cvrkla...
@peta_k ahoj, plodovka zvykne byť trošku sfarbená doružova alebo nejako inak. ja som mala pri synovi už trošku dozelena, ale jeho som prenášala tak za to. ale ani nemusí byť sfarbená. radšej si to sleduj a ak by sa to opakovalo, tak radšej choď do nemocky. ak je to plodovka, tak ti určite ešte bude odtekať.
u mňa sa asi začína niečo diať. ten ružový výtok mi prešiel do hnedého s troškou krvi 😕 že by to bola tá hlienová zátka? asi mi ju gynekologička povolila 😅
ahojte (ne)rodicky ako ja 😀 poculi ste niektora alebo boli ste na masazi, ktora rozbieha porod?
@elenaakiko držím ti palce, možno to už dnes budeš mať za sebou. čo povedala dr. na koľko si otvorená?
@tunzal ďakujem 🙂 povedala, že na tie 3-4cm. že vlastne krčok je pripravený a aj plodová voda mi môže každú chvíľu odtiecť. no ak je to tá hlienová zátka, tak to môže byť aj za niekoľko dní, aspoň tak som čítala na nete 🙂 sa bojím ísť aj pre deti do škôlky, že ma to tam chytí 😀 ale tak nejdem sa zbytočne tešiť, že to už bude lebo nakoniec budem ešte aj prenášať 🙂 a ty sa ako cítiš? u teba sa nič nedeje?
@elenaakiko okrem toho že som na 3 cm otvorená, nič sa nedeje, práve som začala baliť veci do pôrodnice aby som mala už konečne všetko pokope. Dúfam že ani ty ani ja prenášať nebudeme, lebo mne je už aj teraz zo všetkého dosť, od polnoci som nevedela spať až do rána, potom keď manžel odišiel do roboty a syn do školy som trošku spinkala, ale nič moc...už my vadí všetko....
Ahojte spolutehuľky! Robili už niektorej z vás ten hamiltonov hmat? Lebo ja som dnes 40+5 tt a doktorka mi hovorila pri vyšetrení,že tomu trošku pomôže-au,au,au,tak mi ho asi urobila.Ze ak do rána nič, tak ráno príjem a vyvolávačka. Nemáte skúsenosti či sa to teraz rozbehne?Lebo zatiaľ sa cítim ako pri kramoch, bolí ma spodok bruška a to je všetko.Myslíte, že to pomôže?Začínam totiž trošku stresovať-xixi. Čo už-prvorodička... 😉
@cabby88 mne ho nerobili, malá bola otočená správne. Ale ak ti to nepomôže, vyvolávačka určite zaberie...🙂
ahojte baby, 5.10. o 19:45 sa nám narodila malá Zuzka, 2940gr./50cm je prekrásna, od nedele sa už vytešujeme doma. Takže tie kontrakcie a bolesti o ktorých som pisala v ten den boli uz tie pravé a ja som sa este vybrala po riška do škôlky, ani neviem ako sme odtiaľ došli domov 😨 ale došli sme 😉
tehuľkám prajem aby rýchlo mali drobcov pri sebe a mamičkám gratulujem 😉

@atuska24 :akoze to viem, ja len, ze ci sa nepocita nejaka vnutorna branka este, ked napisal vonkajsia 😀