Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
ahojte žienky, tiež patrím k októbrovým maminkám no zatiaľ som vašu tému len sledovala. 7.10. som porodila dcérku Nelku v spinálke. Žienky, ktoré už máte detičky, čo ste obliekli maličkým na prvú prechádzku vonku? A poradte mi čo jej mám obliecť na otužovanie pri otvorenom okne? Zdá sa mi niekedy akoby som si už nič nepamätala z čias keď staršia dcérka bola novorodeniatko.
@bettyx My sme používali na chytanie myší klasické drevené pasce ale nie je jedno čo na pascu dáš.Naše mišičky milovali arašidové pepe chrumky.Takto sme ich v špajzke chytili asi 8 za deň.Alebo sa dá ešte kúpiť lep na miši.Stačí keď ho natreš na kartón a dáš na zem.Samozrejme do stredu treba dať dáku dobrotu aby ich to lákalo.Treba to len vyskúšať.
@misic jo, přenáši myší mor.... pro miminko by to byla první a poslední nemoc si myslim.... ☹
plašiče máme už rok, normálně to fungovalo -zatim se nám to jenom osvědčilo, ale tahle turbomyš to ignoruje.. takže to taky neni 100%
@duranovaz fakt?? tak to skusim.. děkuju
Jinak holky, teď malej rozsypal kartičky šmoulů a já ho nutila aby to posbíral a víte co??? slyšim šramot v komodě kde máme s mm ponožky a spodky, tak jsem otevřela šuplik ao na na mě zírala!!!t akže nejen že mi spí v komodě, ale taky v mym spodnim prádle, takže jsem šťastná že jsem si včera něco vyprala, protože teď nemám ani ponožku ani spoďáry!!!!!
ahojte tak som prave prisla od Dr cisarsky naplanovany na 21.10. prirodzeny porod neprichadza do uvahy mala ma uz teraz 3700g a ma dost velku hlavicku uz teraz sa zacinam bat
@wewe22 ahoj, a to sekciu budeš mať kvôli tomu, že malý je veľký? lebo aj môj malý má už teraz 3 600gramov. ale tak ja už mám dve detičky a tie mali 4 kilá, keď sa narodili. tak minule keď mi robila sono doktorka a videla koľko teraz váži povedala iba: však vy ste už zvyknutá 😕 😀 tak mňa nechajú prirodzene ako aj pri dvoch predchádzajúcich pôrodoch
@elenaakiko moja mala mala 3750g a bola prirodzene ale teraz mam malu otocenu KP a na to aby som rodila prirodzene je velka
@wewe22 jáj, aha. nevedela som. tak to hej, to je veliká na to, aby si ju prirodzene porodila a ešte keď je KP. tak ti držím palce 🙂
ahojte 🙂
Nelka je v skolke, Dianka s tatinkom varia obed a umyvaju riad a ja sedim pri PC s pricucnutou Julkou 😀
a podarilo sa mi vas docitat 🙂 dakujem za vsetky gratulacie a tiez prajem vsetko najlepsie cerstvym maminkam aj ich babatkam a drzim palceky vsetkym tehulkam aby sa co najskor dockali svojich babatiek a nech pridu na svet co mozno najprijemnejsim sposobom 🙂
u nas bol tento porod dost velka divocina - sme sa potom smiali, ze ked som uz cele roky platila zdravotne odvody, tak som chcela vycerpat vsetky moznosti co toto zdravotnictvo poskytuje....
s doktorom sme sa dohodli, ze nastupim do nemocnice 5.10 a 6.10 bude SC... ja som chcela nastupit az v den "porodu", ale ze maju plno, tak aby ma nerezal az v noci... predsa len tretia sekcia je uz komplikovanejsi zakrok a ze na 6.10 ma naplanuje hned ako prvu....
takze 5.10 som rano nabehla na Antolsku, "ubytovali" ma a cely den som sa tam len tak sedela v posteli a vykecavala so spolubyvajucimi. akurat jedna doktorka so mnou pospisovala nejake papiere, oznamila mi ze o 6:00 pojdem dole do porodnice na pripravu (klystir -😝 )a o 8:00 sa ide na vec. Raz mi urobili CTG - za 20 minut to ukazalo 2 silnejsie kontrakcie. Po 18:00 som uz nemala jest a po polnoci pit.....
Okolo jedenastej som citila take divne pochody v bruchu.... no, mam tri deti, ale stale neviem rozoznat tvrdnutie brucha od pohybov babatka.... chvilu som si sledovala casy, ale nebolo to nejako pravidelne ani prilis intenzivne, tak som isla na WC a potom som zaspala... zobudila som sa o stvrtej ze musim cikat.... na WC som mala taku kontrakciu, ze som skoro spadla na zem.... tak som isla pohladat nejaku sestricku ze teda nechcem robit paniku, ale mala asi nema v plane cakat do tej osmej.....dali ma na monitor, tam za 15 minut 3 kontrakcie o sile 95 torr, tak som si isla zbalit veci a sup dole na porodnicu. cestou som volala manzela.... dole ma zase pripli na monitor, tam uz kontrakcie v 4 minutovych intervaloch a ze mam si zavolat doktorovi... akurat som tam nemala signal, tak musela volat ta doktorka co tam bola. potvrdil ze pride a ze mi nemusia robit pripravu. tak ma len ulozili do boxu na porodnej sale, napichli mi infuzku, ja som sa tam klepala od zimy... potom prisiel manzel, chvilu som sa dohadovala so sestrickou aby ma pustila na WC - pekne ma prehnalo aj bez ich zasahov - ma nechcela pustit ze co ked to tlaci hlavicka a ja jej tam porodim....no a nakonie dorazil okolo 6:15 aj doktor. isli sme na salu, anesteziologicka mi pichla spinal, polozili ma tam a cakali sme kedy zaberie... a cakali... a potom mi dala masku na tvar a zobudila som sa ako ma vezu na izbu. bolo okolo 7:00, draheho za mnou nepustili, tak mi aspon po sestricke poslal fotak nech vidim nasu malu ... nazivo mi ju ukazali az o 14:30. spala, tak mi ju ani neprilozili, len som na nu cumela cez mriezku postielky a revala od radosti 🙂
vecer som isla do sprchy, mala sa konecne pricucla a rano ma prestahovali na inu izbu. behala som ako srnka. Kolostrum som mala uz par tyzdnov pred porodom, tak sme s rozkojenim nejake problemy nemali, na treti den som mala prsia ako Pamela Anderson a mlieka na rozdavanie. Akurat som dostala migrenu z toho nepodareneho spinalu, tak som bola dva dni na infuzkach. Julinka trochu ozltla, ale kedze vela papala a kakala mi 10 x denne, tak sa uspesne vycistila a na 5 den nas pustili - ona sa mi tam vykrmila z porodnej vahy 3380 g na 3500g ked sme isli domov 🙂 - odkedy sme doma, tak len spi alebo papa, som zvedava, dokedy jej to vydrzi. sestricky su nadsene, len ju pusinkuju a hladkaju a Nelka je nastvana ze musi chodit do skolky a nemoze ju cely den ocumovat 🙂
čafte kočky, tak mam za sebou utz a vyzera ze pojdem na sekciu :( mam jazvu 3mm pred 2tt ked som bola v nemocke bola 3,5mm
Čaute baby, brali ste niektorá niekedy vaginálne čípky Polygynax? Mne to dnes doktor predpísal, že mám trošku zvýšený výtok a v príbalovom letáku bolo dvakrát, že tehotné a dojčiace ho nemajú brať.. tak som sa trošku znepokojila ☹ Volala som, ale doktor už v práci nebol (sestrička, že nech si teda zavolám ráno), tak som zavolala inému gynekológovi a on mi povedal, že to tehotným nepredpisuje (síce to účinkuje iba lokálne, ale niečo sa môže dostať aj ďalej, aj keď ja sa ešte vraj neotváram). Napadla ma ešte jedna známa (potom mi povedala, že ich tiež brala), ktorá zavolala kamarátke lekárničke a vraj toto sú jediné čípky, ktoré sa tehotným môžu dávať.. tak som z toho blázon.. ale asi si večer prvý dám,lebo tá známa má od svojho gynekológa, že keď rodí žena s infekciou, tak sa potrhá.. no ale čo si mám o tom všetkom myslieť?? Nechcem uškodiť bábätku..
Dievcata, rano som dostala silnu hnacku a mala som bolesti v podbrusku ako pri menzese asi dve hodiny, potom to ustalo. Moze to byt uz predzvest bliziaceho sa porodu? Termin mam o tyzden.
Ahojte.Stalo sa vám, že ste po čas tehotenstva spadli?Dnes ako som išla z obchodu majú tam jeden zlý schod na ňom sa mi vytkol členok a spadla som.No nie úplne ani som sa neudrela.Zachytila som sa rukami a odnieslo si to aj koleno.Teraz ma bolí brucho ani neviem či od toho, žen som sa zľakla alebo tým trhnutím ako som dopadla.A ešte to videla aj naša najväčšia klebetnica v dedine takže už zajtra pôjdu klebety.Urobí s komára somára.
inac statistika ze 19sc a 18 riadnych porodov uf

@bettyx a tie plasice uz mate doma a aj tak to nezabera ? ☹ skus nejakeho odbornika zavolat, hadam ti pomoze, lebo to je fakt desna situacia, ked mas dieta a teraz donesies babo. Predsa tie mysi aj nehjaku infekciu mozu preniest nedajboze ☹ ☹ ☹