icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

nelustek
15. okt 2011

Dobre ranko, myslite ze ked nastupim v pondelok do tej nemocnice ze mi to vyvolaju hned na druhy den?

kenya83
15. okt 2011

@nelustek ahojky 🙂 prišla som pozrieť po pár dňoch a pozerám, že ty si ešte celá? ako to? Linduške sa nechce ísť von z bruška? 😀 Ja mám naplánovanú SC 20.10.2011 vo štvrtok júúúúúúúj už aby to bolo.
Čo je tu ináč nové?

dadusa26
15. okt 2011

@nelustek dost mozne, ze do druheho dna porodis aj spontanne..to nemocnicne prostredie posobi akosi zazracne.. 😀 ked som lezala, doslo dievca s terminom 6.10..nic jej nebolo, ziadna bolest, otvaranie, kontrakcia, pekne si s nami dala obed, veceru a nad ranom rodila 😅 ...mna tiez prijali,ze ziadna porodna cinnost ani vyrazne kontrakcie, co som sa cudovala lebo ja som ich mala kazdych 10 minut ale ctg ukazovalo cosi ine...ale bolest mi vystrelovala do krizov nie do brucha..a nakoniec to malo taky rychly spad...takze dufam ze ti to prejde podobne 😀

katuska_za
15. okt 2011

@lady511 uff popravde uz ani neviem ako to cele vyslo.. myslim ze vysledok pozitivny ale tie hodnoty co boli zle boli len kusok nad hranicou normalu a aj na genetike hovorila, ze to este nemusi aj znamenat ze to tam bude... ale nevadi.. vies popravde mame z neho radost strasne velku kazdy den.. vobec to nieje take zle ako strasili.. pekne papa a aj ma silu aj za dvoch, uz teraz vie konikovat a to ma dva tyzdne a den 😀 zda sa mi to aj nejako skoro... len si na seba zvykame a hlavne chcem ho nauzit pit s prsnika aj ked len cez klobucik a aby sme nemuseli dokrmovat z flase.. mlieka mam strasne moc kazdy den posielam este pol litra do nemeocnice na novoredenecke 🙂 a maly vypije 8x60ml cize skoro liter mlieka odsajem denne :D citim sa jak taka kravicka... 😀 😀 😀

zuzaxa
15. okt 2011

@katulka74 Tak mám v ruke príbalový leták a tam je dojčatá 1ml čo je 25 kvapiek pridať do fľaše. Ja dávam 20. A ten Sab simplex to je tá istá účinná látka v ňom ten sa dáva 15 kvapiek tiež do každej fľaše, to mi doktorka povedala. Ty dávaš len 2 kvapky? Pomáha mu to?

nelustek
15. okt 2011

@kenya83 no LInduske sa nechce.. asi bude teplomilny clovek ako ja 😀 dufam ze ten utorok mi to aspon vyvolaju lebo uz som hrozne nervozna..Nelka isla s tatinom k babke na dvor takto mi je teraz najlepsie ked som sama..ale smutno mi je

nelustek
15. okt 2011

@dadusa26 to by som brala aby to prislo samo..no ved uvidime..neviem si predstavit ze mi daju vyvolavacku,ake to je a ten priebeh a to vsetko okolo.

Jooj ja budem v pondelok revat ako blazon isto..2x som bola v nemocnici a pokazde som prvy den plakala ☹

katulka74
15. okt 2011

zuzaxa,no ja teraz fakt neviem,dala som mu prve 2 razy 2 krat za sebou do flase po 20 kvapiek a nespali sme celu noc ako vrieskal,kamoska mo hovorila ze dava do kazdeho krmenia 2-3 kvapky tak neviem,na letaku je ze dojcata 1 ml pridat do flase pred krmenim a potom deti 1 ml 3-5 krat denne,tak sa mi zdalo normalne ze raz za den,nechapem,teraz som ako blondina. 🙂

bettina
15. okt 2011

@tinika áno pekný dátum. ale aj tak najhlavnejšie, že bábätká sú v poriadku, zdravé, šťastné a spokojné. prajem aj ja Tebe nech ste spolu už v náručí 🙂

uhlopriecka
15. okt 2011

ahojte babizne!
tak s radostou vam chcem oznamit, ze v sobotu 8.10 o 8:10 sa mi narodil syncek Mojmir 🙂 3420g a 50cm.
porod bol prirodzeny, od zaciatku kontrakcii po porod zhruba 10 hodin, s epiduralkou, rodila som na Kramaroch v BA.
Mojik je prenadherny, nemal ani zltacku, schudol kym sa mi rozbehlo mliecko,no teraz je to lepsie a lepsie. dnes rano prespal 4 hodiny vkuse a teraz znova 🙂 doma je doma! z nemocnice nas pustili po 5 nociach (fuha, uz by som nevydrzala dlhsie)
prajem vsetkym krasny den!

lady511
15. okt 2011

@katuska_za Je to užasné aký je ten materinský cit silný a myslím že máš aj drahého vinimočného s spolu ako rodinka to všetko zvládnete ja ti moc moc držím palčeky nech Vám robí samu radost,,, 🙂

zuzaxa
15. okt 2011

@uhlopriečka Gratulujeme k synčekovi krásnemu! 🙂 🙂 🙂

misic
15. okt 2011

Cavte baby,
co porabate takto v sobotu poobede? u mna sa nic nehybe, obcas strasim muza, ze uz to ide, tak vacsinou spozornie 😀 😀 😀 ale inak sa nic nedeje, akurat maly sa tak vytlaca akoby mi chcel brucho roztrhnut 🙂 a potom ma trochu pobolieva spodok ako mi maly nalieha, ale to je vsetko.. nic extra, co by naznacovalo bliziaci sa porod... Buduci tyzden su u nas jesenne trhy, tak myslim, ze aj tie absolvujem vcelku 🙂 Isto tam stretnem kopec ludi a vsetci sa budu straaaaaasne cudovat, ze som este stale 2v1 😝

daja0760
15. okt 2011

@nelustek Ahoj Nelustek. Ja som mala termin v piatok a kedze stale nic - ani sa na porod necitim, idem ako ty v pondelok do nemocky. Tiez ratam s tym, ze v utorok vyvolavacka. Ak nie este hned v pondelok. Uvidime. Aj ja som z toho na nervy. Straaaaasne som chcela, aby to prislo samo od seba. Prveho mi vyvolavali a aj som sa pomaly otvarala, tak mi davali oxytocin a tie bolesti boli 2x horsie. Ved uz nech je to akokolvek za nami a hlavne mame zdrave babatka. Uz som nejako citovo napata a stale na to myslim. Drzim palce. Aj my by sme mali mat dievcatko, Kristinku. PA

katy31
15. okt 2011

@nelustek ahoj moja, no teba to bábätko necháva čakať.. idem pozrieť, kto ste porodili a ty ešte tu... už v pondelok ideš? vyvolajú ti? 😕

katy31
15. okt 2011

@uhlopriecka gratulujeme k Mojmírovi, veľa mliečka prajeme 😵

tinika
15. okt 2011

@bettina samozrejme ze zdravie je prvorade :D a dakujem

katy31
15. okt 2011

@katuska_za Ahoj Katuska, akurát čítam o Tvojom "dare". Píšem preto dar, lebo tieto deti dostávame od Boha "do daru". Sú pre silných rodičov, dokážu nám priniesť do života oveľa viac radosti, ale aj starosti, ako iné deti. A hlavne, pomôžu uvedomiť skutočné hodnoty života. Môj prvý malý je autista, je to síce rozdiel, ale tiež je iný.. Roky trvalo, kým okolie pochopilo, že je iný... Malý chodil do špeciálnej škôlky, teraz začal prvý ročník v špeciálnej škole a vždy si vyberal za kamarátov detičky s Dawnom.. Sledujem tieto deti celé roky, sú neskutočné.. milé, dobré, zlaté, priateľské...Držím palce, nech Vám malý rastie na radosť.. lebo skutočnou láskou života sú práve deti.. a najväčšou láskou, práve tie iné... lebo ich je úplne čistá.... 😵 😵 😵

katy31
15. okt 2011

@tinika ja som po spinále nemala žiadne bolesti hlavy.. dolezite je pit vela tekutin a nedvihat hlavu z vankusa 24 hodín... spinal mi pichli na treti krat, aj to len kvoli zapchatej ihle... neboj sa toho, to je to najmenej, čo tam bude a je to úžasný zážitok vidieť malého, ako ho vyberú... Tie čo sa budili po celkovej, naháňali informácie o svojich bábätkách, len čo sa prebrali... 😉

katy31
15. okt 2011

baby, čo ste už porodili... chodíte už s bábätkami von? Aj keď je taký nečas, že zima? 😕

nelustek
15. okt 2011

@katy31 ahoj ano v pondelok idem na prijem a neviem ci hned v pondelok alebo az v utorok mi to vyvolaju.Asi podla nalezu ked ma pozru..aspon dufam ze najneskor v utorok.. to bude mat nas tatino meniny 😉

nelustek
15. okt 2011

@daja0760 ahoj toho sa bojim ze to bude viac boliet.Co tu baby spominali ze pri vyv. je to intenzivnejsie,mne prve nevyvolavali prislo to samo.. teraz sa toho asi nedockame tak jej budu musiet pomoct na svet 😒

katy31
15. okt 2011

@nelustek jééj, to aký suprový darček bude... 😵 to je jedno, či v pondelok, či v utorok, hlavné je, že už budete na svete.. tak držíme palce.. nech to všetko dobre dopadne... 😉

tinika
15. okt 2011

@katy31 no 24hodin ani hlavu nedvihnut? tak to jaka somarina ked potom hovoria ze po spinale skor vstavaju baby a tak? ja po cekovej po 14h uz po chodbe behala a to pichanie tiez čo ak netrafai ? a mne hned ked som sa prebrala povedali o malom potom este porodna asistentka na izbu dosla dat ifno aj lekarka neskor

missy97231
15. okt 2011

@katuska_za ahoj... Drobcek je krasnucky 🙂 aj nam v rodine sa v marci narodil downik... Synovcovi,,, akurat ze oni to netusili az kym sa nenarodil... Kevinko sa narodil v pondelok, ako ze vsetko v poriadku... V utorok povedali ze ma vrodenu srdcovu vadu, a pojde na operaciu, a v stredu jedna detska dr len tak povedala ze urcite ma aj DS, ze pojde na testy do Martina to bud potvrdit alebo vyvratit... Testy DS potvrdili,,, malinky prekonal zapal pluc uz,,, mal vodu v plucach, zlyhavali mu oblicky, srdiecko,,, prevazali ho vrtulnikom na kramare, uz aj povedali ze kritickych 12 hodin - bud / alebo... Ale je to bojovnik malicky... Vsetko zvladol.. Uz aj operaciu srdiecka. Je to maly anjelik, ale popravde - este stale ked si na neho spomeniem, co uz musel za tych par mesiacov co je na tomto svete vytrpiet - poplacem si,,, a co ho este caka ... Nik nevie ☹ ale sme tu vsetci pre neho, a je to nase slniecko a anjelik 🙂

lady511
15. okt 2011

@missy97231 Ahoj tak to ta velmi obdivujem ako krásne o svojom bábetku rozprávaš a to ti višli niake zlé výsledky počas tehu?si vobec netušila že sa niečo deje?????myslím že je to obdivuhodné a ked pozerám fotečky je krásny 🙂

natalii6
15. okt 2011

@katy31 ahoj ja som isla z malickym von hned na druhy den ako sme prisli z nemocnice museli sme ist k lakarovi a vtedy bolo este pekne ale chodime von skoro kazdy den dobre ho zababusim a vonku je spokojny 😉

katy31
15. okt 2011

@tinika no ja som lezala 24 hodín po spinali... a sestricky mi kazali nedvihat hlavu, aby som nemala bolesti... iba zo strany na stranu som mohla otáčať... a veruže ma nič nebolelo, žiadna hlava.... a veľa, veľa tekutín piť... tak neviem.. tie čo nemali spinál, vstávali po 12 hodinách... 😉

missy97231
15. okt 2011

@lady511 ahoj... Maly Kevinko co ma DS nie je moj syncek,,, je to syn mojho synovca... Aby sme sa rozumeli 🙂 ale aj ked nie je moj,,, je to nase slniecko 🙂

natalii6
15. okt 2011

@katy31 ty si po spinali musela byt 24h v klude? lebo ja som bola 2x po spinali a iba 12h som lezala a bez vankusa len rovno 😉