icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

wewe22
15. okt 2011

tak prave som umyla 3 okna jedno na velmi nepristupnom mieste dufam ze by to mohlo malu posunut lebo tie nocne mori ma do piatka urcite znicia stale sa mi sniva ze sa nieco pokaslalo pri cisarskom

natalii6
15. okt 2011

@uhlopriecka ahoj gratulujem k malickemu a prajem vela zdravicka 😉

tinika
15. okt 2011

@katy31 no vidis a mna ked ukecavali kamosky tak hl. dovod vyhoda ze skoro vstanem haha :D nepravda :D no ja po clekovej uz viem čo ma čaka, tak asi to tak necham

katy31
15. okt 2011

@natalii6 no áno, ja som ležala 24 hodín.. a vankúš som mala 😀 asi ako bonus za ten celý deň... ale rovno ležala som a nemohla som dvíhať hlavu, aby som nemala bolesti... 😉

tinika
15. okt 2011

@wewe22 a prečo ked ides na sc ta neberu uz ?

katy31
15. okt 2011

@tinika asi to všade inak robia.. neviem.. 😕 ale ja som mala problém vstať.. všetko ma príšerne bolelo a točila sa mi nenormálne hlava... ale to možno preto, že som mala veľmi nízky tlak... takže som vstávala na tri krát... 🙂 prvé vstávanie bola cesta k umývadlu a naspäť a na druhý deň už nás poslali do sprchy... a potom som už chodila normálne... pomaly, ale čím ďalej, tým s väčším úspechom... 😉

natalii6
15. okt 2011

@misic aha 🙂 tak malickej zelam skore uzdravenie lebo pre dospeleho nie je nic prijemne ked je chory a nieto este pre dieta 😉

wewe22
15. okt 2011

@tinika az vo stvrtok mam nastup a v piatok rano SC no ja tu noc neprezijem zblaznim sa od strachu uz teraz mi lepi ako mohli ma aj skor objednat lenze doktor trval na tom ze termin mam 27.10. a nakonic uznal ze je to 20.10. lenze uz mali vela objednanych zakrokov tak sa mi usiel az konec tyzna

natalii6
15. okt 2011

@tinika tak to sme s tym kaslom asi rovnako ma ide porazit ked to na mna pride a ked som bola prvy x tehotna som z toho ako ma napinalo na kasel az vracala 😠 a vcera sme pisali o boleni hlavy a dneska som sa zohla a som myslela ze mi ochrula prava strana tvare taka cudna bolest od zubov az po hlavu a zakazdym ked sa pozabudnem a zohnem ma to boli 😢

natalii6
15. okt 2011

@katulka74 aj my sa trapime z kojenim a este raz vyhladam laktacnu som sa dohodla na Pondelok a ak to ani potom nepojde skoncim stym...a preco si na nervy z umelych mliek? moj prvy bol iba na umelom a v pohode a aj teraz dokrmujem nutrilonom a ked sa mas trapit z kojenim je teda ovela lahsie byt na umelom takto aspon vies kolko vypije a ste spokojny obaja 😉 aj ked materske je najlepsie pre tie nase deticky ale ked to neijde tak nejde 😉 ja ani netusim ci moj drobec nieco odomna pije alebo len tak cecka cecik ☹

natalii6
15. okt 2011

@katy31 ty kokso ja som uz bola na nervy z tej postele co som musela rovno lezat a nieto este 24h by ma porazilo ale co clovek nevydrzi 🙂

atuska24
15. okt 2011

@alaado Didi,Diana,ona sama sa vola Dianka,aj my ju ked je poslusna,🙂...dedo ju volo Didika,tak ako sa naucila ked mala asi 1,5 roka...Meno je vybral tatik a ani ine si neviem pre nu predstavit..xi

tinika
15. okt 2011

@wewe22 ta ze dik? ked ja mam 26 a 31 termin tak mozem zabudnut ze ma vezmu bud. tyzden? no parada
@katy31 no ja tiez sadla a 15minut sedela mi bolo zle a nohy ruky fialove ale potom uz pohoda neviem či so mten den do sprchy este nesla uz nepamatam

wewe22
15. okt 2011

@tinika zalezi od doktorov a porodnice ja budem rodit v piestanoch je to malicka porodnica a teda maju dost obmedzenu kapacitu

tinika
15. okt 2011

@wewe22 aha jasne, no ved uvidime ako dopadnem

nelynka18
15. okt 2011

Ahojte baby mam pokazeny notebook tak len na rychlo.mame sa fajn len maleho bolieva brisko inak ok.a vy ako? Nelustek uz lindisku ma?

peta_k
15. okt 2011

ja som dnes v kuse hladna... ak to takto bude do porodu, tak este desat kil priberiem za tyzden...

tinika
15. okt 2011

@peta_k ja to mam 2tt od kedy som z nemocky dosla, a na vahe to uz vidno :( ale ked si krpci pytaju tak čo narobime :D

katulka74
15. okt 2011

katy31,tinika,tak ja som vstavala po spinali 12 hod a po celkovej 24 hod 🙂

katulka74
15. okt 2011

katy31,ja cchodim kazdy den,dobre sa mu na vzduchu spinka,ved co budeme robit ked bude vonku kalamita 🙂

katuska_za
15. okt 2011

@katy31 mas pravdu je to DAR, dokonca i meno o tom sveci.. Matusko znamena dar Bozi 🙂 Boh vie preco nam ho dal, asi mi chcel ukazat ze zivot je aj o inom a nemozem mat vsetko nalinkovane a mat sny a ciele od ktorych neuhnem... odkedy sa maly narodil vnimam svoj zivot inak a aj hodnoty mam ine.. uz niesom taky karierista, pretoze viem, ze ma bude potrebovat a praca nieje v zivote vsetko... a aj kopec inych veci som si zacala uvedomovat co som si predtym nie...
@missy97231 to mi je velmi luto, ze takto musi trpiet, nas drobcek nastastie ziadne operacie absolvovat nemusel hned po narodeni tak uz aj podla toho dufame, ze to nebude az tak tazka forma downika... on je velky herec niekedy mam pocit.. lebo kazdy tvrdil ze nebude vediet plakat a aj pohyby budu problem a tak.. a on odkedy je doma z nemocnice place o stosest a ked je na brusku uz pasie koniky a "lozi" po postielke... no betar to je veru🙂

masinka
15. okt 2011

@tinika ja som mala pri prvych dvoch spinal, hlava ma bolela po prvej, pri druhej som uz bola mudrejsia, hlavu som nedvihala, len som sa krutila z boka na bok ked mi ju doniesli prilozit a veeeeeeeela som pila. treba si dat aj aspon pol litra coly ,to tiez pomoze. a vstavala som po 24 hodinach. teraz pri tretej mi najprv pichli spinal, ale nezabral, tak bola celkova, vstavala som po 12 hodinach, ale kvoli tomu nepodarenemu spinalu som mala migrenu. ale po infuzkach a mnozstve tekutin po dvoch dnoch presla, pri prvej ma drzala tyzden. este par dni ma skriabalo v hrdle...
Ked som bola na pohovore s anesteziologickou, tak povedala ze bude spinal aby sme dieta neoblbovali... to je jeden z dovodov, preco by som ja uprednostnila spinal aj napriek migrene - je to lepsie pre dieta. Okrem toho samozrejme aj preto, ze ho vidis a pocujes skor 🙂

@alaado my tiez mame Dianku - volame ju Dia, Diuska, Diusik alebo Usko 🙂

amisa
15. okt 2011

ahoj babule je tu teraz niekto takto vecer?

tinika
15. okt 2011

@masinka ja mam neter dianku :D no ja ked si spomeniem ze som po prvom porode nevedela na bok sa otočit aby som sa z postele dostala, tak si neviem predstavit kojit inac ako po sediačky, a čo som čitala, ak vyberu dieta do 2min. či ako, tka tie oblbovaky sa k nemu nestihnu dostat, tak neviem, no a pri mojom stasti ma dopichaju aj pri spinali a ktovie či vobec bude moct byt no osm zvedava čo povie lekar v stredu ked budem na ctg

amisa
15. okt 2011

dho som tu nnebola.. ale to co sa dnes deje vecer..hroza..neviem ci mam skocit do nemocnice..od siestej slabe kontrakcie po 15-20min.. od osmej sa predlzili zhruba na 20-25 min ..ale troska zoslabli apson sa mi tak zda..ale maly co robi medzi tim je akoby sa snazil pretlacit sa von sam rucickami ci hlavickou..dost dost to boli zospodu. Som doma akurat bez manzela, mala spi uz nastastie.. asi zavolam muzovy nech dobehne domov keby cosi.

bettyx
15. okt 2011

ahoj holky, tak u nás ještě stále nic! ještě dnes mi odcházely zbytky zátky a odpoledne jsem makala na zahradě -hrabala listí, sbírala ořechy, očesala jabloň, všechno to listí jsem ještě odtahala na kompost a nic... nic, nic, nic!! já už doma řikám že si děťátko porodim do první třídy, nebo už s občankou.. mě tak děsí ten odhad váhy!!! malý měl 3,65 a tohle má odhad teď 3,6 a já už to chci mít za sebou!! Dr mi před prvním porodem řek že nemám rozměry pánve na dítě větší jak 3,5kg, tak se strašně bojim!!! 😖 .. co mám dělat??

bettyx
15. okt 2011

Jo a odpoledne vyrážíme na drakiádu -tak alespoň nezklamu Štěpánka když jsem mu to slíbila... ale holky, já už mám takový strach ze všech možných komplikací kvůli velikosti toho miminka atd.
mimochodem -pro zasmání -v tohle domku moje miminko bydlí... je to fotka z dneška...

bettyx
15. okt 2011

a ještě musim dodat, že na provokaci mě budou držet v celku co nejdýl -v pátek 21. mám znovu jít do porady a když budu furt celá, tak Dr řek že se domluvíme na následující týden... chápete to? ani nevíte jak vám závidim že do týdne od termínu máte miminka v ruce po provokaci a u nás se miminka suší jak můžou a do poradny se chodí 2krát týdně, ale mm už v práci nechtěj dávat dovolenou na hlídání a s malým na ctg chodit nemůžu -navíc ho zbytečně tahat po nemocnici!!! to je děs...

bv_alexandra
16. okt 2011

Ahojte skôr než vás prečítam, lebo ste tu popísali toho neúrekom tak vás pozdravím.
Už sme doma z nemocnice. 🙂 🙂 🙂
Nakoniec sme išli cisárskym lebo už mal malý málo vody a nakoniec už aj bola zelená. Nechali ma trápiť sa od soboty v bolestiach s prestávkami. V sobotu ked ma prijali som mala kontrakcie každé 3 min, no stále som bola zatvorená. Dr. mi dala nejaké dva čípky a celé sa to zastavilo. Potom som bola v bolestiach v nedeľu v noci, a celý pondelok, no stále som sa neotvárala ani na špičku prsta.
V utorok ráno sa rozhodlo o SC, a pre mňa to bolo už vykúpením. Malý sa narodil o 11tej,a v sobotu nás pustili domov. Ešte mám stále bolesti rany, ale to už je nič oproti tým čo som mala dovtedy.
Malý je zlatý len papá a spinká, mliečka máme habadej aj na rozdávanie.
Strašne ma však boli chrbtica, tipujem že to je po Spinale. 😒
Už sa len rýchlo zregenerovať aby som sa mohla naplno venovať celej rodinke. 😉

lucy56
16. okt 2011

@katy31 my chodime,ale len ked svieti cez obed slnko,aj koli zltacke, boli sme tri krat zatial, aj ked doktorka kazala az po 10 dnoch, ale snazim sa to slnko maximalne vyuzit, byt mame totizto tmavy