icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

wewe22
17. okt 2011

@dianka3 moja ja som si ta s tym malickym babom pomylila s inou co tiez pisala o mysiach pozeram ale ze deticky si mala malicke teda proti mojej urcite ta mala 3750g a tato ma tiez predpokladanu vahu 3750g tak som zvedava
ja mam SC uz istu v piatok je to den po termine tak celkom fajn aj ked som chcela na termin v rodine by to bola tretia generacia narodena 20.10. a zas to vyslo tak ze tatino ma 22.10. narodeniny ale je to v sobotu tak tam sa to naplanovat nedalo

tinika
17. okt 2011

@bv_alexandra my sme boli s malym von hned na druhy den ako sme z porodnice dosli a to bola ina kosa pred 2r. v decembri, ved krasne zababuseny bol tak prečo nie, ja nie som z tych, čo 6tt doma sedia len pri otvorenom okne a maly je zdravučky klop klop, takze ak pojdeš okolo obeda ked je najteplejsie, uplne v pohode

tinika
17. okt 2011

@bv_alexandra tak mna bolela rana len pri vstavani to som nejako prezila, takze neviem ti poradit, ja uz v porodnici som odmietala tabletky na bolest, lebo sa to dalo zniest, tak reku nebudem sa dopovat

betina1984
17. okt 2011

@bettyx také bruško som ja mala v 12 tt....🙂

misic
17. okt 2011

Dobre ranko tehulky a maminky.
Tak ja sa dnes chystam do poradne, som zvedava, co sa zaujimave dozviem... Uvidime. Ziadne extra bolesti necitim obcas ma tosku picha v brusku, ale mali sme aj sosovicovu polievku cez vikend 😀 😀 😀 tak asi to nie su kontrakcie a poslickovia ale ta polievka xixixi. Noc bola v celku ok, pospala som si. Inak mala si celkom dobre zvykla na novu izbicku, nezvykne nejako protestovat, i ked zatial som zakazdym bola s nou az kym nezaspala vecer. Ale vcera bola zla ako cert, ani spat nechcela poobede, bola upistana uvrieskana.... asi aj preto, ze bola uz 3. den doma 😝 Nastastie teploty pominuli, je zdrava, C vitamin jej davam aj nadalej a dnes uz isla do skolky.
Tak ja v klude pojdem do poradne okolo 10. Dufam, ze sa trosinku otepli, lebo mam len take ponco, uz si nemam ani co obliect... Tak aby som nezmrzla... 😒
Tak pekny dnik Vam zelam
A mimochodom, dnes to mam za 5 DNI 😎

tinika
17. okt 2011

@bv_alexandra no moja neuveriš mi prave som zistila ze ta poznam aj z porady :D a ja ze jaky znamy nick a tebe tam gratuluju k narodeniu synčeka :D

mirkaavincko
17. okt 2011

@bettyx ahoj..kedy si mala termin?ja 11teho a stale nic..Chapem ta vo vsetkych smeroch,,lebo presne to iste prezivam...ta fotka je brusko zo 41tt?A toto je moje v 41tt:D :D bude len jedno babao a bude to chlapec,,u mna to vyzera,ze kazdu chvilu prasknem,,,a najlepsie na tom vsetkom je ,ze vodec ziaden naznak porodu...

nelynka18
17. okt 2011

@bv_alexandra ahoj gratulujem. Takze porod dost dlhy ale hlavne ze uz je potom a vy ste ok
Ok. Ja som bola vonku ked mal maly 6dni a nic sa mu nestalo. Vonku je rad a na prechadzku chodime kazdy den poobede ked ideme do skolky.

nelynka18
17. okt 2011

@jana0706 ahoj ja by som aj stihala len mam pokazeny notebook. Pisem z mobilu..risko ok zvykol si rychlo a je zlaty. Aj dominik je velmi dobrucky.kvapky d 🙂 avam pred vecernym kojeniim brusko ho zvykne boliet vecer. Aj jemu pomahaked ho masirujem pupikom a ten caj pijem aj ja aj si davam pozor co jem.a vy ako? Uz ste si zvykli?

bettina
17. okt 2011

@katuska_za ja som si to tu študovala mamila.sk, a konzultovala som cez mail s poradkyňou

monnika
17. okt 2011

@bv_alexandra ahoj,moj prvy syn sa narodil 15.9. A isli sme von asi tak o tri dni co sme prisli z porodnice.takze mal 9 alebo 10 dni. A to bolo asi taketo pocasie ako teraz.
A inak gratulujem 🙂

lutsy
17. okt 2011

dievcata dufam ze tie nase babatka v bruskach necakaju na dalsi spln mesiaca 😀 , ja mam brucho uplne hore, pali ma zaha, babo ma tiez odhadom uz 3.5 kg, tak dufam ze si ho nevypasiem na 5kg 🙂 lebo mi este aj velmi chuti jest

alaado
17. okt 2011

@lutsy hm...tak to si dobre trafila 🙂 ,tie mam brusko hore, na posteli sa ledva otocim,v noci krce do lytok,tlaky do spodu, uz cakam asi 2 tyzdne-ze dnes je ten den, a stale nic 😀
..tiez sa nemozes rozhodnut ake dat meno 🙂 ani ja Adelka-Dianka, Dianka-Adelka....... 🙂

monnika
17. okt 2011

ahojte vsetky maminy a cakatelky. Hlasime sa vam z porodnice z Partizanskeho. V stredu 12.10. Sa nam presne o 8:00 narodila krasna dcerka Eliška s vahou 3950g a dlzkou 52cm. Bambulka pekne papa mliecko od maminky,zltacku zatial nema. Rodila som sekciou. Prvy termin som mala 4teho,nic sa nedialo,nalez na spic prsta,a aj kvoli tomu,ze som mala prvu sekciu sa primar rozhodol tiez pre sekciu. bol to zazitok...
Prisla som v stredu rano o siestej,napojili na monitor a dali infuzku. O pol osmej ma previezli na operacku,kde som dostala taky velky strach,ze som uvazovala o celkovej anesteze. Z dovodu,ze som chcela vediet hned vsetko o babatku som to aj zavrhla a v tom mi uz pichli tu injekciu a ledva som si stihla vylozit nohy na stol...a o chvilku sa na celu salu rozkricalo nase vytuzene dievcatko. Potom som musela lezat bez vankusa do vecera,davali mi infuzky a aj nejake injekcie od bolesti,ale rozdychala som to. A celkom urcite viem,ze to bolo omnoho menej bolestive ako pri malom. Vecer som sa uz citila dobre,malicku mi nosili prikladat,aby mala ten kontakt a tiez aj kvoli tomu podnetu na mliecko. Od piatku bambulku kojim,nepotrebuje dokrmovat. Sice je to v intervaloch tak cca 2 -2,5 hod,ale da sa to. Zajtra rano ideme domov. Pustili by nas aj dnes,ale stehy vyberaju az na siesty den,tak aby sme sa nemuseli motat. Mame to cca 40km z domu do nemocky.
Tak to bol moj druhy najkrajsi zazitok....vsetka ta bolest stala za to...
Vsetkym vam prajem vela vela zdravicka..a hlavne lasky 🙂 krasny den vsetkym.

d_anica
17. okt 2011

Ahojte baby! dnes ma nas Igorko uz dva tyzdne 🙂 je to milacik, akurat by som potrebovala poradit nejaky trik ako ho dat po papani poriadne odgrgnut, lebo vacsinou zaspi uz na prsniku, alebo tesne potom co si ho vylozim na plece a grgat sa mu nechce. No a potom odgrckava, alebo ho boli brusko 😒 a este som sa chcela spytat, ci aj vase babatka tolko stikutaju, lebo toto moje aj niekolko krat za den, chudatko 😕

tinika
17. okt 2011

hi normalne som teraz videla ako maly rukou hybe, normalne brucho vypučene :D a zadok tak bezne mam hore pod kozami :D

marikac
17. okt 2011

@monnika gratulujem ku dcerke, mala nadherne miery. Nech sa vam obom dari.
Ja mam rovnaky nalez, spic prsta ☹

d_anica
17. okt 2011

@uhlopriecka to je pekne, ze ste sa tak zhodli 🙂 mne sa pacia tradicne mena, a urcite sa viac hodia k slovenskym priezviskam ako kadejake moderne importy... my sme sa zas nevedeli rozhodnut, maly uz bol na svete a este nemal meno 😀

bv_alexandra
17. okt 2011

@tinika to fakt? vidíš aký je ten svet maličký 🙂)) ano chodím aj na poradu 🙂 😉

Prave som sa vrátila od lekárov najskor s malým v poradni. od soboty pribral 200g. Inak všetko ok. Dr sa nepáči pupček tak za týžden sa mame prisť ukázať znovu. Povedala že môžem dnes zajtra ho dať k oknu a potom kludne von.
Tiež som si bola dať vybrať štichy a skončila som s antibiotikami 😒 Rana je zapálená a preto tak bolí. Tiež o týžden mam isť na kontrolu tak dúfam že sa to dá do poriadku. 😢

@nelynka18 veru dlhý 😒 ale tak už to mám za sebou a aj pomaly nato zabúdam. Akurát sa dnes sb smial ked som sa ho pýtala či vyberanie štihov bolí, lebo mu vravím že už mám tej bolesti akurát tak dosť.
Ešte rýchlo doliečiť tú ránu nech si to môžem všetko naplno uživať. 🙂

marikac
17. okt 2011

ako to pozeram, detickam s terminom porodu 22.10.2011 sa na svet nechce.....moj termin podla PM je tiez taky, tento 20.10.2011 mam podla usg, ale to je jedno, aj tak sa nic nedeje ☹

misic
17. okt 2011

@marikac veruze mas pravdu, aj ja som 22. a maly sa ma drzi ako kliest 😀

alaado
17. okt 2011

@marikac
@misic veru tak, my mame termin 19.10. a v napätí uz som 2 tyzdne 🙂 ,aj podla dor. co hovoril, ale v poho ved uz to mame za pár 😀 😀

marikac
17. okt 2011

@alaado tak ja nemam taketo dobre spravy....my to mame za velmi dlho...neotvaram sa....vobec 😠

alaado
17. okt 2011

@marikac no tak mne min. stredu dr. povedal na tesny prst, a potom ze do dalsej poradne uz sa neuvidime,a mam ist zasa v stredu (a uz sa mi vobec nechce) lenze to iste mi povedal aj pred 2tyzdnami takze cakam a cakam a .... 😔 aj tak mi toto tehu tak strasne rychlo ubehlo, az mi bude smutno 😉 , ale aj sa moc tesim na malinkú 🙂 😀 🙂

uhlopriecka
17. okt 2011

@katuska_za cauki. aha, no mne velmi dobre poradili ze treba byt proste drsny 🙂 maleho priloz k prsu, napriklad lavemu, maleho drz pravou rukou predlaktim a v ruke mas jeho hlavicku. potom lavou rukou chyt lave prso zhora palcom a zdola ukazovakom a ked pootvori pusu vraz mu ho tam UPLNE az pokial sa da (bradavka+dvorec) a drz mu nasilu hlavicku kym zacne sat. on sa potom chytro upokoji. je to drsne ale maly bude sat, a to je najdolezitejsie.
mozno to nezafunguje ale vyskusaj vsetko 🙂

tinika
17. okt 2011

@bv_alexandra no jo na fb v skupine som pozerala nedavno a tam gratulujeme bv alexandre k narodeniu synčeka reku dajaky znami mix hihi a ty mas synčeka :D tak som rada, že poznam dalšiu poradacku :D

uhlopriecka
17. okt 2011

@d_anica 🙂 a co ste vybrali nakoniec?

katuska_za
17. okt 2011

@bettina skusim aj ja pozriet, lebo uz som vazne z maleho zufala... z klobucika sa aj napije ale potom rumazga aj pol dna a z flase to niekedy tak rychlo zhltne ze zas vracia... :(
@uhlopriecka no skusala som ale on ti ma silu a strasne sa zacne rozculovat a vrieskat a proste vzdy ho dako vypluje... :( ale skusam dalej snad raz sa podari

marikac
17. okt 2011

@alaado mne sa vyjadril,ze neveri,ze by som rodila v termine......lebo ze uz davno nevidel take zaryte babo,co sa mu nechce vonku. Krcok mam rovnaky od 31tt a ziadna zmena na nom. 😲

uhlopriecka
17. okt 2011

@katuska_za juj, rozumiem, maly zurvalec! moj sa zas brani tej aventackej prsnej chranicke ktoru obcas pouzijem na jednu rozbolavenu bradavku. ja mam zas problem ze mi na prse hned zaspi. vsade ho steklim ale aj tak zaspava. no vraj sa to po niekolkych tyzdnoch napravi. chce to vela trpezlivosti, tieto nase stasticka male!