Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
Ahojte no my to mame za par dni cakame nase baby prekvapko 26.10.2011
@tinika no tak to jo! u nás by to dopadlo stejně, ale Štěpánkova babička si ochotně domluvila dovolenou už na jaře -ještěže tak! manželovi už ji teď dát nechtěj :(.. celý rok maká jako šroub, šetřil si to na tenhle okamžik a zaměstanavatel mu teď podkopává nohy -dal mu čtyři dovolený na jeden den kvůli mým návštěvám poradny a teď už se na něj vykašlal -naposledy mu naznačil že to je naposled.. šmejd -přitom si všechno domluvil dopředu a ten chlap mu ty volna všechny slíbil...
no veru asi s aim nechce do toho chladenho pcasia tak nech si este polebedia lebo potom uz to bude life 🙂
@tinika to teda! jako on ten jeho šéf taky neni dvakrát špatnej, ale manžel pracuje s jednim trotlem kterej za den nehne prstem a když mu někdo řekne o práci, tak akorát hubuje že on je nemocnej, že se v osmdesátym nachladil na záda... takže když tam neni manžel, tak práce stojí -a kvůli tmu mu tu dovolenou prostě dávat nechtěj.. ale tomu flinkovi ji daj pokaždý když si o ni řekne.. až si řikáme kde ty dny dovolený bere, páč je furt někde na cestách
@zuzaxa mala som už trojminutove kontrakcie a bola som stále uplne zatvorená dali mi čipky od bolesti, a celé sa to zastavilo. Potom som bola znovu v bolestiach od nedele noci. A nakoniec v utorok ráno rozhodli o CS lebo už bol malý v ohrození a ja stále zatvorená. ☹
ale už to mam za sebou. chvalabohu.Malá sa teši z bračeka, len by ho chcela stále na rukách nosiť, tak je neštastná že nemôže. Ale celý týžden aj s mm sa starala o neho kedže ja som nemohla. Uplne to robila automaticky, akoby v tom mala prax 🙂 Dnes pôjdu prvý krát vonku. Tak dúfam že to zvládnu.
čo sa týka rany, bola som aj včera na preplach a keďže je vikend, tak mi dr ukázala ako si ten preplach mam robit doma. chvalabohu že mm je taký že mu to nevadí, lebo ja by som si to asi sama nevedela urobiť. mam narezaný kusoček a tam treba vstriekavať dovnútra peroxid. Horúčky mi už ustupili tak verim že to pôjde len k lepšie a v pondelok opať do nemocky na kontrolu.
Malý je mrzutý a stále nás trápi bruško., už vôbec neviem ako mu pomôcť. Davam aj espumisan, aj vetrovou sme potierali. stále sa napína. Trubičku nechcem moc často použivať. 😒 😉
tak se řítim za chvilku na ten kontrolní monitor po zátěžáku.. vtipný je, že tam mám být v deset a jestli v deset vyrazíme, tak to bude úspěch..
Celá noc byla opět naprosto klidná- když nepočítám běžný problémy jako pálení žáhy atd. ... Hamilton č.2 s oxytocinem nezabrali... ten druhý hamilton bolel jako prase -ten první byl nepříjemný a bolel minimálně, ale u tohohle jsem už řvala a uhejbala, zase ze mě vytekla tuna hlenů s krví a nic to nedělá 😔
bv_alexandra,my sme na tomtak isto,espumisan,nezabera,ani caj z kminu,rasce a anizu,stale sa napiname.
Tak jsem zpátky z monitoru... oxytocinový test, ani druhý hamilton nezabrali, děložní činnost opět není žádná, takže zítra zkontroluju pro jistotu tašku a v pondělí v 7:30 nastupuju na příjem... a jestli se chcete holky zasmát, tak manžel nedostal volno v práci!! mysleli jsme že alespoň na den porodu ho dostane a ono nic! takže POZOR!!!!! jedu tam autobusem, protože mě tím pádem nemá kdo odvízt.. vtipný, ne?? takže ještě budu poslouchat řeči že mi nemá kdo odvízt věci ve kterých tam přijedu..
@katulka74 moc hezký fotky, chlapeček je překrásný! ještě jednou gratuluju 🙂
@d_anica ahoj, dakujem za informacie od tvojej doktorky...my sme to zvladali uzasne, maly si sice casto pyta papat, nikdy nevydrzi tie "idealne" tri hodiny, ale zase krasne pribera, takze asi potrebuje papat castejsie...akurat ze v utorok som sa zobudila a citila som sa totalne mizerne...teplota mi doobeda vyskocila na 38,5 - vycitala som si v podkladoch z predporodneho kurzu ze ide asi o zapal prsnika (mala som ho trosku tvrdsi) no a doktor ma namiesto predpisania antibiotik poslal do nemocnice kde mi tie antibiotika davali infuzkami (presvedcili ma nech tam radsej ostaneme, ze to lepsie zabera ako tabletky) - nechcela som riskovat ze sa nam pokazi tak dobre rozbehnute kojenie takze sme tam do vcera zkysli...sranda bola ze sme lezali presne na tom istom mieste ako po porode, bolo mi to skoro az smiesne ze sme tam po tak kratkej dobe zas...ale nastastie liecba super zabrala a uz sme stastne doma...
@katuska_za ahoj, citam ze si mala tiez zapal prsnikov - podarilo sa ti to potlacit bez antibiotik? mna len so zacinajucim zapalom pre zmenu nechali v nemocnici a davali mi antibiotika cez infuzky...vcera sme prisli domov, ale antibiotika musim dobrat este v tabletkach ☹ ale nastastie dojcenie to neohrozilo, maly krasne pribera a okrem materskeho mliecka este nic ine nemal v puse, tak som rada...citam ze malickemu sa stale nedari prisat...no ja by som ho asi tiez nasilu netrapila, ved ked si najdete rezim tak to zvladnete aj s odsavanim, podstatne je aby ti pekne prospieval...
ahojtte,tak sa hlasim 17.10.2011 som v TT nemocke porodila o 16:45 zdrave dievcatko, 3480g a 49 cm.... sme uz doma, tak sa vytesujeme a zvykame si na zivot vo stvorici 🙂
Tak aj my sme už doma. Termin mam az 24.10 no Tomáško sa narodil 15.10. o 2:25. Mal 3650g a 51 cm. Poviem vam ten ananás zabera. Dala som si polku čerstvého a konzervu kompotu a na druhy den sa narodil. Dokonca o 9dni skor. Je krasny a zdravý. Len s kojenim mame problémy,musime sa dokrmovat. Velmi mi je to luto, no dufam ze sa to este rozbehne.
Ahojte, chcela by som sa spytat tie co ste uz porodili, som 13. den po porode a uz par dni sa zo mna pri kazdom kojeni vyplavuju krvne zrazeniny, mate to aj vy? Alebo s tym mam ist radsej k lekarovi?

@bettyx no ja zase dufam,ze vyjde skor,bo manzel musi byt na ocr s mloym,tak nech to neni dlho vo bude trapna vyplata