icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

jana0706
22. okt 2011

@dianap ahoj, skusala si tie homeopatika - ricinum communis...mne na druhy den po porode pomohli rozbehnut mlieko, brala som ich len den a pol a odvtedy nemam s mnozstvom mlieka problemy...

dianap
22. okt 2011

@jana0706 Beriem ich zatial 2 den,nepomohli, ale myslim ze problem moze byt aj v tom ze malý sa nevie dobre prisat. Mam pocit ze ma prsnik len ako dudlik.

zuzkazv
22. okt 2011

@renatkas ahoj očistky mám ešte stále aj ja, je to prirodzené ešte, myslím že pri prvom som to mala až do konca šestonedelia
@natalii6 mne na tvorbu mlieka veľmi pomohla vinea takže odporúčam, pila som ju nepretržite asi týžden ale mliečko som mala hned

andelusik
22. okt 2011

@bettyx tak to držím palce..

andelusik
22. okt 2011

@dianap zajtra kupujem ananás!!! 🙂

katuska_za
22. okt 2011

@jana0706 no mne znama co robí v porodnici hned poradila obklady Borow roztok sa to sa mi zdá volá, alebo klasicky octanovy obklad (da sa kupit v lekarni) a teploty mi do par hodin klesli, takze nastastie ziadne antibiotiká 🙂. Prisatie maleho uz neriesim aj ked odsavanim budem mat mlieko omnoho kratsie a skvor sa vytrati ☹ , ale radsej kratsie a moje ako keby mal byt od zaciatku na umelom...

zuzaxa
22. okt 2011

@bv_alexandra No teda nepríjemné, že to tak dopadlo, ale hlavne, že je malinký v poriadku. Máš super dcéru!!!! 🙂 🙂 🙂 Malá keď ju chválim ako mi pomáha mi hovorí, čo by si robila keby mám len 2 roky, hovorím jej Leni asi by som si to hodila 😀 😀 😀 !!! Tak sa vytešuje , že je dôležitá!!! Neboj sa používať tú trubičku, my sme ju týždeň ako bol menší asi ako tvoj teraz používali v kuse a veru vždy sa mu uľavilo, a teraz sme už vyše týždňa ani raz, už z toho asi troška vyrástol, teraz mu pomôže len pocvičiť si keď ho troška začne napínať, alebo ak dlho spí a prebúdza sa už aj cvičíme a prdká si potom v pohode. Len som dnes na nervy malý má soplík a kýcha a ako kýchne mu vybehne priesvitný, a v odsávačke bol taký mliečny už. Bože dúfam, že mi neochorie, sa veľmi bojíííím! ☹ ☹ ☹ Som dnes nechala 40 euro v lekárni, vitamíny Cebion, probiotiká a zásoby paralen čípky a sirup pre istou to mať doma. Som bola teraz v 4 lekárňach či mi nepredajú Pamycon a jasné, že nie, kravy!!! My máme známu v lekárni nám predá vždy všetko, ale to len cez týždeň. Ak by bolo zajtra horšie tak zavolám doktorke našej a skočím k nej domov pre recept. Jáj držte nám palce nech to prejde čím skôr! Moja aj ty sa drž nech už si vyzdravená a užívaš si malinkého naplno! Papa

bea1907
22. okt 2011

NO este 2 dni a stale nic :( a ani ziadne bolesti som este nemala a plodovej vody mam zevraj az az 😖 ja som strasne zvedava kedy pojdem rodit 😅

bettyx
22. okt 2011

@sedivka no asi jo, co nadělám.. nic.. bohužel, manželovi nedali dovolenou ani už na poslední poradnu.. to si vzala volno jeho mamina abych nemusela brát Štěpánka s sebou.. kdepak u nás je to nádhera! pustí hojenom k porodu -nato je paragraf.. víc ale nic... a ani nechci aby se tam s nima o tom hádal, protože u nás je šílená nezaměstnanost a byl by pak první kdo by šel na pracák, bohužel 😔

bettyx
22. okt 2011

@andelusik děkuju 😅 ...
docela silně ti závidím, že tě nehodlají trápit a v pondělí máš nástup... já a mirkaavincko si to vychutnáváme dost dlouho, tak ti tady budu držet palce 🙂

elannor
22. okt 2011

tak a konecne som sa dostala k internetu 🙂 nas maly sa narodil 13.10.2011 s vahou 4140 g a 54 cm... porod trval cca 3 hodiny 😎 a tak sme nestihli ani epiduralku, takze som si to cele uzila...

katulka74
22. okt 2011

@natalii6 ,mas krasnych synov 🙂

katulka74
22. okt 2011

@bettyx ,drzim palceky,nech uz to mas aj ty za sebou,rychlo a stastne 🙂

rough
23. okt 2011

@elannor viem presne co mas na mysli🙂 moj ma 53 cm a 4450 g a tiez mi nestihli dat epidural. no co, matky hrdinky🙂)))

lucy56
23. okt 2011

@renatkas je to normalne, aj pri kojeni sa ti zavinuje maternica a dostavaju sa von vsetky tie zrazeniny po porode, a vraj rychlejsie ako keby si nekojila, hovorili nam to v porodke

natalii6
23. okt 2011

@zuzkazv juj ja som pila tolko vinei az az a mne dako nic nezabralo a maly sa aj tam nechcem prisat stale sa odtahoval ☹

andelusik
23. okt 2011

@bettyx Inak tiež som bola v šoku, že v pondelok mám už nastúpiť 🙂 Ale vraj mám menej plodovej vody a dozretú (alebo už prezretú?) placentru, tak asi preto.. ale aj tak nedúfam, že mi to hneď prvé dni v nemocke vyvolajú... možno porodíš ešte skôr ako ja 🙂

daja0760
23. okt 2011

Zdravim vsetky mamicky. Vcera nas pustili z nemocnice. Kristinka sa nam narodila 18.10., prirodzene, s mierami 49 cm a 3600g. Mam teraz trosku placlive stavy a pocit, ze nic nestiham a este ma zlosti ta kosa vonku, ze sa neda v klude kocikovat. Inak ma tesi ze kojim a bradavky to zatial celkom dobre zvladaju. Tak sa vsetky drzte, nech sa nasim babatkam dari a tie, co este nemate porodene: DRZIM PALCE. U mna plati, ze druhy porod bol kratsi a celkovo lepsi ako prvy. Asi zabrali aj homeopatika, co som brala pred porodom a tiez cajik z ostruziny. Ked zas bude chvilku cas, pridem precitat nove prispevky. Papa

misic
23. okt 2011

ahojte babulky tehulky aj maminy, tak od 18.10. som aj ja zmenila stav tehulky na maminu. O 11.40 sa narodil Ivanko, 63cm, 3450g porod nebol velmi dlhy. Prve bolesti zacali okolo 2,00 do porodnice sme prisli okolo 6,00 este boli kontrakcie len kazdych 5-7 min ale potom ked mi dali klistir a prepichli plodovku, tak sa to rozbehlo, ze som nestihla uz vnimat ine ako predychavanie 😀 😀 😀 no a taky rychly spad to potom nabralo, ze to manzel skoro nestihol 😀
Vcera nas pustili domov, tak sa uz tesime vo stvorici. Nestiham velmi pc a neobsedim zatial, maly ma trosku natrhol. Tak som mala problemy s cikanim, kedze ma museli zasit az k mocovej trubici, ale nevadi... Stalo to za to 🙂 ale musim povedat, ze az teraz som pochopila, co je porod a citila som sa ako prvorodicka, kedze pri Sonicke som mala epi a to bolo daco uplne ine. 😀
Tak teraz po 2.dietati uz viem, co je POROD 😀 xixi

misic
23. okt 2011

@daja0760 takze nasi drobci sa narodili v 1 den, tak blahozelam ku Kristinke , pekne meno si vybrala (je moja menovkyna 😀 ) vela zdravicka zelam a tebe psychickej pohody! Drzte sa 🙂

natalii6
23. okt 2011

@misic gratulujem a zelam vela zdravicka 😉 ty aky dlhy ze 63cm 😉

misic
23. okt 2011

@natalii6 nie 53 cm 😀 to som dajak prehnala xixi to by bol iny hadik 😀

natalii6
23. okt 2011

@misic no pocula som uz o 57cm ale o 63este nie 😀 aj mi to bolo cudne ale ved dneska je mozne vsetko 😉

kucminka
23. okt 2011

tak od dnes mám ešte 7dní do porodu,ale tomu prckovi sa akosi nechce von,včera som si dala peknú večernú prechádzku aj ananás,ale zatiaľ sa nič nedeje,uff.....

kucminka
23. okt 2011

@tinika a ty ako pokračuješ,si sa neozvala ešte,hádam už máš po? 😉

kucminka
23. okt 2011

@andelusik ja som si ho dala včera večer,ale len v konzerve,a zatiaľ nič 😒

natalii6
23. okt 2011

dievcata chcem sa spytat balite vase deturence nasiroko? lebo ja nie ked sme isli z nemocnice domv mi povedala sestricka co obliekala maleho ze to sa uz nemusi tak teraz neviem ci mam ci nemam 😉

juliam
23. okt 2011

@natalii6 nás bol v pôrodnici pozrieť pediater a zaraz povedal, že baliť naširoko. my sa balíme do látkoviek, takže tak či tak máme nožičky naširoko 😉

peta_k
23. okt 2011

ahojte, nasa zojka sa narodila 18.10. o 17.55, 3500 g a 51 cm...

missy97231
23. okt 2011

@peta_k gratulujem 🙂 nech ste zdrave... Ako si bola spokojna s TS nemocnicou?