icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

zuzinka_26
2. mar 2011

@zuzinr asi na tom bude nieco pravdy 🙂 ja som najskor brala Calibrum babyplan, ale potom som niekde pocula o tom Femibione, tak som myslela, ze drahsie = lepsie...co asi nie je pravda.

monnika
2. mar 2011

@lenuska20 jaaaaj, tak skvele, si ma teraz potesila 😉 Kazde peniazky navyse su skvele 🙂
@zuzinka26 tak to ti gratulujem,naozaj je to uzasny pocit ked vidis to srdiecko ako tam blikoce 🙂

Ja idem na sono zajtra o 18tej. Tak potom budem mat aj viac info hadam, aj ten termin sa upresni.
Už som sa to pytala, ale nedostala sa mi odpoved.
Bude niekto rodiť v Partizánskom??

monnika
2. mar 2011

Babule, co ste dnes varili?? poradte nieco na zajtra, lebo ja uz nejako stracam fantaziu..kedze mm je neskutocny masozravec,a ja zas masko moc nemusim...diky za rady 😉

enrikad
2. mar 2011

zuzinka_26: ...a ja absolvujem sono po prvýkrát,... myslím pozitívne, ale ten strach, aj keď minimálny tam stále je... ide to aj vekom, keďže mám 35r... a to bolo prvé, keď som išla k lekárovi - že poukázal na môj vek a nezabudol pripomenúť amniocentézu..... ešte to neriešim, ale keď nastane ten čas, uvidím čo ďalej ...

lenuska20
2. mar 2011

@monnika tak určite, že ano...ja by som inak celý čas dostávala len tých 190, a to je teda pekný rozdiel. . ja idem na sono 16-teho, dúfam, že nám povie termín, lebo v pondelok som sa ani nepýtala, som bola celá vo vytržení z bublinky, tak ma to ani nenapadlo 🙂

bettyx
2. mar 2011

@monnika tak my dnes měli vepřové (myslí že kýtu) s paprikou a žampiony -něco na způsob zmijovce 😉 .. a opět jsem to nezvládla ☹ ... celý den opět zápasim s nevolností -už je to hrozný.. od neděle mám dole tři kila.. jako hustý.. jestli to tak půjde dál, tak do toho 12tt kdy píšou že nevolnosti mizí, budu mít 20kg... No, musela jsem si otevřít dveře abych necítila jak se vaří rýže a ani ohřátý gulášek... alespoň že malej už papá úplně sám..
Ještěže je manželova mamka tak hodná, že nám uvařila! to fakt nevim co by malej papal -asi bych se do vaření musela pustit za svítání..

bettyx
2. mar 2011

@lenuska20 též jdu 16tého znova na kontrolu 😀 .. už se těšim! snad už se taky dovíme termín.. podle PM by to mělo být 12.10, ale asi se nám to posune na přelom října a listopadu, páč mám ovulaci nejdříve 20. den cyklu z 28.. teď odpovídáme podle UZ 5tt.. ikdyž už přesně měsíc meškám 😅 -bylo to tak i u prvního miminka, takže je to víc než jistý 😎

zuzinka_26
2. mar 2011

@monnika je to fakt uzasny pocit, stale to pred sebou vidim 🙂 a ako mi dal fotky, tak si idem oci vyocit 🙂 🙂 🙂 Drzim palce na zajtra, aby si sa dozvedela same dobre spravicky 🙂

zuzinka_26
2. mar 2011

@enrikad strach mame asi vsetky, to budeme mat vzdy 🙂

zuzanazuzana
2. mar 2011

ahojte...aj ja som pocula, ze dobrovolne nemocenske sa oplati zacat platit este do 8 tt a potom sa to uz nestiha....aj ja si platim a mne to vyratali podla vyplaty na 33,7 eura mesacne.....a potom mi ta pani na socialnej poistovni povedala, aj keby sa nestihlo platit tych 270 dni pred porodom, tak potom sa nastupi na pol roka na matersku a ked zacne rodicovsky prispevok a vtedy ist bud na marodku alebo OCR a aspon sa vratia tie peniaze co sa za to platilo!!!!!!!

lenuska20
2. mar 2011

@bettyx no ja som tiež presne tak na prelome, podla PM som 5tt, čo mi povedal aj dr. takže tiež môžem byť aj oktobrovka aj novembrovka, stačí, aby si drobec vybral, kedy sa nám chce ukázať 😀 a vám už bolo aj srdiečko vidno? ja dúfam, že nám už bude a dozvieme sa TP 🙂 už mesiac meškáš? 🙂

zuzanazuzana
2. mar 2011

@bettyx chcem sa ta spytat ci mavas iba nevolnosti....s tymi dokazem este zapasit....ale v tom momente ak nieco zjem, mam taku tazobu na zaludku....neuveritelnu, velmi ma to boli ako keby som tam mala kamen....vcera som zjedla rizoto s kuracim masom na obed a do polnoci som mala neuveritelne bolesti!!!!!!§ doktor mi na to dal gastrogenal, ale vobec nezabralo......normalne uz vecer som plakala od bolesti.....teraz sa bojim aj nieco zjest.....uz mi to trva dlhsie

zuzanazuzana
2. mar 2011

a este by som potrebovala radu......ako vam tu pri pisani vlozim moje foto zo sona?......do albumu viem dat, ale sem neviem...ja som antitalent v tomto.....zrovna mi ju svagrina skenuje, tak by som aj ja rada ukazala moje babatko....dakujem

berus222
2. mar 2011

@zuzanazuzana pod tou tabulkou kam pises prispevok je pridaj fotky k prispevku s obrazkom spinky.

zuzanazuzana
2. mar 2011

@berus222 dakujem, ked budem uz mat foto, vyskusam.....vobec som si to nevsimla, hihi

renatkas
2. mar 2011

ahojte baby, prosim vas co vam zabera na nevolnosti? ja nemozem nic vypit ani zjest hned mi je blbo.

kucminka
2. mar 2011

ahojte.pripajam sa aj ja do tejto diskusie,kedze mam termin podla mna v oktobri.Este som nebola na sono,idem buduci tyzden,tak dufam,ze vsetko bude o.k.Teraz som PN,lebo som mala bolesti vpodbrusku,tak beriem Dufaston a nejake vitaminy.Tak sa tu drte maminky. 🙂

wikira
2. mar 2011

Ahojte, ja som v septembrovkách, ale pozerám, že je tu už aj téma pre októbrovky 😀
@renatkas skús mentolové cukríky - ja si dám tik-tak a hneď mi je lepšie, ale zas nebýva mi až tak zle, iba taký blbý pocit, ale zvracať som ešte nebola....

natalii6
2. mar 2011

@lindt ahoj zatial to vyzera ze v ruzinove ale svojho doktora mam inde a ked som uz chodila do tej nizkej polikliniky tak som mala taku mladu doktorku 😉

lindt
2. mar 2011

@zuzinka_26 jeeej, blahozelam 🙂))) a manzel mohol ist s tebou? Ci si bola sama?
@lenuska20 hej,presne aj na to treba mysliet, ze sa moze narodit skor. A ber to tak, ze nie kazdy chlap je do priprav ako divy. Moj to berie vsetko s rezervou, ale vysvetlila som mu, ako si to predstavujem a tak a snad pochopil, sem-tam nieco kupime, ale ze by so mnou po nete obzeral vecicky, to nehrozi. A vsimla som si, ze zatial to tak nepreziva, akurat sa spyta, ze ako mi je a to je tak vsetko, takze nejak sa mu postazovat nemozem...podla mna kym neuvidi brusko, tak mu to ani nedojde. Tak si myslim, ze netreba tych chlapov porovnavat, kazdy je proste iny. Len sa s nimi treba neustale rozpraaaaavat, aby pochopili 😉
@berus222 ja neviem, ale podla mna si to musis platit stale,az do tych do kelu, tusim 6,ci8 tyzdnov pred porodom. Proste si to musis suvisle platit, nie? Najidealnejsie by bolo tam asi ist osobne a porozpravat sa s nimi, ale co som bola v ba, tak som bola rada,ze mi dala tlaciva a sla som☹ takze sa obavam, ze ma odpinkaju...
@natalii6 a ako sa volala? ja tam chodim a moja je dr. Vlckova. Uplne uzasna je🙂

lea1333
2. mar 2011

@skybaby ja viem ze skoro len pre mna je to prve babo tak sa zaujimam o vsetko.... 🙂

berus222
2. mar 2011

@lindt no to ano, ako nemas tych 270 dni, tak si to musis platit az do porodu. ale potom si to zrusis? ja asi ano. budem rada, ze dostanem aspon aku-taku korunu, nebudem im este 50€ davat naspat.

lutsy
2. mar 2011

ahojte dievcata, zdravim a pridavam sa, termin by som mala mat podla mojich vypoctov, koniec oktobra, uz som videla malu bublinku na sone 😀 tiez som z Bratislavy - Raca, vsetkym nam drzim palce nech to dobre zvladneme. 🙂

lindt
2. mar 2011

@berus222 to som nevedela, ze ked mas dosiahnutych 270 dni, tak to mozes zrusit a metrska ti bude vyplatena aj tak. To je ake dobre!!! Budem si to musiet zistit vsetko, lebo mam v tom take diery, ze som debil z toho...
@lutsy jeeej, v prvom rade blahozelam 🙂 a v druhom aj ja som z Race🙂))) a vychadza nam to na koniec oktobra.🙂 to je skvele... 🙂

silvia371
2. mar 2011

Ahojte, prepacte, ze Vam sem leziem, len som chcela poradit ohladom dobrovolneho poistenia, podmienkou je byt stale poistenia, teda urcite nie to rusit - 26 tyzdnov bez prestavky pred nastupom na matersku je jedna podmienka a 270 dni pred porodom dva roky, ale to aj s prestavkami druha podmienka a este nesmiete mat ziadne podlznosti voci socialnej poistovni.....pri nastupe na matersku uz nie ste povinne platit, ale poistenie vam stale plynie, takze urcite to netreba rusit, mozte to zrusit hned ako vam skonci materska.....

natalii6
2. mar 2011

ahojte a zdravim vsetky nove maminky a zelam krasne tehulkovanie 😉
@lindt juj tak to by si chcela odomna vela 😀 😀 ja neviem ani ako sa volal ten co ma odrodil 😉 chodila som hned do tych prvych dveri ako je cakaren

lindt
2. mar 2011

@natalii6 ok ok, 😀 nebudem ta zatazovat menami 😀 len mi povedz, ci si celkovo bola spokojna s ruzinovom.

bettyx
2. mar 2011

@lenuska20 jojo, měsíc.. poslední MS byla 5. ledna.. ale přesto je to 5tt.. srdíčko nebylo, ale kuličku jsem viděla nádherně a ani dr. neměl problém něco najít 🙂 .. tak doufám že za těch 14 dní obě uvidíme jak na naše miminka hezky blikají 😀

bettyx
2. mar 2011

@zuzanazuzana ano, tentokrát mám.. při prvním miminku jsem do pohybů nevěděla že budu máma, ale teď?? teď si to užívám asi i za minule... od neděle jsem pozřela jen čistý vývar a dnes asi 4lžíce rýže s omáčkou a vůbec mi z toho do zpěvu nebylo.. žaludek mě bolí neskutečně, ale když se najim, tak je to snad horší.. cucám coca-colu, lízátka pro těhulky a vstejně je to všechno k ničemu -ale lízátka trošku pomáhají -díky nim jsem dnes šťouchla do oběda, ale bylo to jak posypaný cukrem... jinak žaludek cítím jako kdybych měla zoufalý hlad, ale nemám na nic chuť, všechno mi ho akorát obrací.. no, stojí to za to a včera jsem si též zaplakala jak je to otravný a nepříjemný..
Budu ti držet palce aby to dlouho netrvalo.. 😒 ..je to příšerně nepříjemný -včera mě to dohnalo k přesvědčení že teda dvě děti a dost..

natalii6
2. mar 2011

@lindt ako ja na mena nejak nemam pamat 😀 ako v celku dobre len pristup ku kojeniu by mohli mat uplne inaksi ale to je moj nazor mozno ine maju iny nazor..tym ze som bola prvorodicka a nikdy som nebola na nejakom kurze co sa tyka dojcenia tak to tak aj dopadlo ze som nedojcila ☹ tak dufam ze tentokrat to bude lepsie ale rozmyslam aj o Antolskej ale to je este daleko a Ruzinov mam blizko