icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

zuzanazuzana
2. mar 2011

no konecne mozem pridat aj ja moju fotecku zo sona....sice moj doktor nedava foto, vytlacil mi to len cez tlaciaren, takze kvalita nie je moc dobra, ale ja sa vytesujem aj z takej fotky....ved krasna pamiatka...pri synovi take nieco vobec nebolo.....takze bolo to pondelok 28.2. a je to 7tt + 4 a mame 1.4 cm.....v profile mam, ze som v 9 tt, ale podla sona to bude neskor.....upravim zmeny, az ked budem vediet na 100%

zuzinka_26
2. mar 2011

@lindt dakujem 🙂 bola som sama, az neskor pojde so mnou, ked uz sa babo bude aj hybat a bude ho viac vidno 🙂

zuzanazuzana
2. mar 2011

@bettyx aj ja ti prajem kopec trpezlivosti, ved ta nevolnost nebude trvat vecne a vysledok stoji za to......ja som si dnes dala iba varene zemiaky a zatial v pohode....este rozmyslam, ze ci mne nerobi neplechu ten anopyrin.....to ma sestricka hned upozornila, ze ho mam uzivat pocas jedla alebo po jedle....aj som dodrzala a mozno i tak mi robi problem , ked mam taku tazobu na zaludku.....ved dnes som ho vynechala a uvidime....sledujem to

viviem
2. mar 2011

@zuzanazuzana ahoj, ale ved ked sa zacne platit do toho 8 tt, tak to vobec nevychadza tych 270 dni, chyba potom este skoro 2 mesiace....ja som bola na socialke v 3tt a to mi povedali, ze som si mala zacat platit dva mesiace pred otehotnenim, ze kde zijem, vysmiali sa mi do oci...ja mi to strasne luto, neratala som, ze sa mi podari otehotniet a ani som o tom nevedela ze sa da platit, kedze som studentka vysokej skoly...tie peniaze by som potrebovala ako sol, ale vari dako vyzijeme....hrozny stat, hlavne ze oni maju aj to co im netreba ☹

tinika
2. mar 2011

• PROSIME
vsetkych co to nemaju daleko do KE alebo su ochotni tam dojst na transfuzku nech tak urobia ak su ochotni svojim cinom pomoct chorym s onkologickymi chorobami.
Treba tam dojst. Povedat ze chcete byt darcom krvotvornych buniek a hlavne si to nerozmysliet.
potom vam zoberu ampulku krvi a ak najdu prijemcu ozvu sa vam na darovanie
Po obvolaní - Nadácia Leukémie FNsP Bratislava, sme dostali kontakt do Prešova, PRIAMO VOLAť Dr. Kazimirovu - Hematologicka ambulancia Prešov.tel. 051/ 7011538
Odber sa robí každu stredu, pítať si len tuto ...Dr, nik iny tam bližšie nevedel nič... povedať.
Povedať PRESNE čo chceme - Povedat ze chcete byt darcom krvotvornych buniek !!!!!!!!!!

Nasmu synovcovii diagnostikovali leukemiu a bude potrebovat trensplantaciu krvotvornych buniek (inac povedane - kostnej drene) takze takto prosim vsetkych znamych nech tento odkaz daju zdielat a hlavne kto sa toho neboji a chcel by pomoct nech ide cim skor
na krvnej skupine tu pri tomto nezalezi
ak mate problem ist do KE alebo PO alebo sa vam nechce tak aj v meste kde ste a je tam trensfuzka
Dakujem vsetkym co dojdete. netreba sa nicoho bat. Vy nieste ohroz...

katy2
2. mar 2011

Ahojte 🙂
Gratulujem k srdieckam 🙂
Co sa tyka materskej, ja som si tiez neplatila DNP (nejako mi to vobec nenapadlo), som nezamestnana od jula 2009 (vtedy som uz bola na MD s malou), takze nemam ziadny narok na materske..... A ked to budu dvojky a manzel pojde do invalidneho - tri male deti, manzel na invalidnom ja len so 196 Eurami... Bude to zaujimave 😔 😔 😔

zuzanazuzana
2. mar 2011

@viviem ja som to len od svagrinej pocula.....my sme mali v tomto obdobi na plane umele oplodnenie, tak som to platila 28.1. ked som este nevedela, ze som tehotna.......a tiez si myslim, ze neskoro.....vyratala som si, ze by som mala rodit 18.10., aby som to stihla a mne vychadza termin 6.10. a podla sona okolo 13.10.....takze mne bude chybat par dni....ale na socialnej poistovni bola strasne ochotna a povedala, ze aj ked nestihnem, ze sa mi to oplati nadalej platit, lebo ked po pol roku prestanem brat matersku, tak pri rodicovskom mozem ist parkrat na OCR, alebo sa ja vypisem na par dni marodky a vratia sa mi peniaze co som tam dala a budem mat aj nieco navyse

viviem
2. mar 2011

vitam nove tehulky 🙂 ...uz som tu dlho nebola, je toho tu dost na citanie...viac-menej sa mam ok, zle mi nebyva, len mam kadejake chute....inac neviete na co vsetko mam narok po narodeni dietatka?...kedze som este nebola zamestnana a som studentkou VS....dakujem

lenuska20
2. mar 2011

@lindt ja myslím, že tiež si to, že bude otcom, začne naplno uvedomovať, až ked bude vidno bruško, taký je zlatý, ked si ma obzerá, že či už je 😀
baby myslíte, že môžem mať už trochu nafúknuté brucho?lebo síce nie som najtenšia, ale myslím, že až také som ho nemala 😅

lenuska20
2. mar 2011

@zuzanazuzana a krásna bublinka 😉

katy2
2. mar 2011

@zuzanazuzana ked ti chyba len tak malo dni, popros gynekologa, aby ti dal do ziadosti o materske posunuty predpokladany datum porodu na toho 18.10. Da sa to...

katy2
2. mar 2011

@viviem dostanes len rodicovsky prispevok po narodeni, mate narok na rodinne pridavky (smiesnych 20eur) a mal by este zostat prispevpok pri narodeni dietata, okolo 20000SK

lenuska20
2. mar 2011

@viviem no určite pritom platení DNP je potrebná nejaká tá rezerva, predsa sa bábo nemusí narodiť presne na deň. ja by som o tom tiež vôbec nevedela, až ked mi to kamoška povedala, celkovo bolo o tom dosť málo informácií

tinika
2. mar 2011

@viviem mas narok na rodičovsky prispevok, prispevok pri narodeni dietata a pridavky, a tiez danovy bonus tvoj manzel

zuzanazuzana
2. mar 2011

@katy2 ano? tak to ma potesilo.....neviem ako sme rozmyslali.....vedeli sme ake mame problemy, tak sme to mohli o dva mesiace skor riesit.....mam aj gynekologa dobreho, a aj ta pani na socialnej bola velmi ochotna, tak sa budeme este nejako informovat o tom

lenuska20
2. mar 2011

@bettyx no to dúfam aj ja 😀 ja som mala poslednú mrchu 23.januára, 3.februára som bola na folikulometriu s tým, že najlepšie bude sa snažiť 5.februrára, no a podla výpočtov to presne vychádza, že sa nám vtedy aj zadarilo 😀

viviem
2. mar 2011

@zuzanazuzana tak to mas potom uplne super, lebo ja som natrafila na uplne arogantnu zensku, ktora nemala zaujem o pomoc ludom...keby to bolo, tak ako vravis, tak som si aj ja mohla platit, lenze taku moznost mi nik nenavrhol...keby som mala znamosti, dalo by sa mozno doplatit, ale to zial nemam....aj tak tomu nerozumiem, ze budes mat matersku pol roka a nebudes mat tych 270 dni...inac a ked sa narodi skor ako je termin, tak je potom este menej dni....som z toho jelen....a co je ocr?...vsak ked pracujes, tak sa to potom da vyuzit

katy2
2. mar 2011

@viviem tu nejde o datum, kedy sa babo narodi ale o predpokladany termin porodu... to ze sa skor narodi nevadi, lebo materska sa zacina 6-8 tyzdnov pred predpokladanym terminom porodu.....

zuzanazuzana
2. mar 2011

@katy2 a aj druhorodicka dostane tolko penazi pri narodeni dietata?.....ja to vobec neovladam.....doteraz ma to moc nezaujimalo......ale ked som doma na pn, tak aspon budem mudrejsia......ved aj kociky su vselijake, potom mi budu musiet maminy poradit

viviem
2. mar 2011

@lenuska20 vsak ved prave, deti sa malokedy rodia na termin, vacsia pravdepodobnost je ze sa narodia skor....hlavnou vecou, ze ked maju oni davat peniaze, tak nikto nevie o nicom, malo informacii, ale ked chcu peniaze od nas, tak bombarduju informaciami...

katy2
2. mar 2011

@zuzanazuzana ten jednorazovy prispevok je zatial pre prve az tretie dieta... ak to nezmenia... ale do konca roka snad nie.... Vybavuje sa az po 28 dnoch od narodenia dietata, musi sa dozit 28 dni...

zuzanazuzana
2. mar 2011

@viviem tiez som z toho jelen, moj priatel to troska ovlada....OCR je ked mas babo chore, tak si s nim doma....a ked nestihnes tych 270 dni, tak nedostanes vyssiu matersku,ale neskor sa to da vyuzit, ale iba do dvoch rokov....rada by som ti to vysvetlila, ale tiez mam z toho misung a nerada by som trepala do vetra....proste mi len na poistovni povedala, ze ked nestihnem do porodu 270 dni si to platit, ze aj tak mam platit, ze sa to da vyuzit

viviem
2. mar 2011

@tinika dakujem, aj som si myslela, ze na toto mame narok...coskoro manzel pracuje v rakusku ale ma pisaneho slovenskeho zamestnavatela, ale asi prejde priamo pod rakusku firmu, tak a v rakusku maju vraj 200 eur pridavky, ked je zamestnany v rakusku, tak to by nas uplne potesilo keby to bola pravda, ked nemam narok na matersku, kazde euro je dobre....

lenuska20
2. mar 2011

@viviem presne tak, vždy sa niečo takéto dozvieš len z druhej ruky, nikdy priamo...a ked som aj prišla do sociálky, tak ochota tetušiek odpovedať na otázky bola na bode mrazu...ale to máš tak aj s tým, že ked oni neskoro posielajú materskú, tak je všetko v poriadku, len sa stala chyba, ale ked ty meškáš s nejakou platbou, tak hned upomienky a v horšom prípade rovno exekútor 😠

vevericka23
2. mar 2011

Ahoj baby 🙂
viete mi poradit ako to je z materskou dovolenkou, kedy mam na nu narok!
Dakujem 🙂

lenuska20
2. mar 2011

@zuzanazuzana to DNP môžeš potom využiť aj na vlastnú PN-ku 😉

katy2
2. mar 2011

Musi byt 270 dni do predpokladaneho datumu porodu - nie do skutocneho narodenia dietata.... Cize ak sa dieta skor narodi nevadi... a ak chyba par dni ako napr. @zuzanazuzana, staci dat posunuty predpokladany datum porodu o tych par dni... nemaju to ako dokazat... Robi sa to bezne v takych pripadoch....
Co z toho... ja nemam na nic narok... prepasla som to 😠 😠 😠 😔

viviem
2. mar 2011

@katy2 aha takze to ma nepotesilo, keby som to vedela, tak by som sa nedala odbit na socialke, musela to byt nejaka stara dievka bezdetna, ked ma vykopla, ze tam nemam co hladat

katy2
2. mar 2011

@viviem ale ked uz si bola v nejakom 3 tt, uz by si to nestihla, lebo tam by ti chybalo viac ako par dni... oni to maju dobre preratane, preto je tam tych 270 dni....

viviem
2. mar 2011

@zuzanazuzana ale to znamena, ze by si musela pracovat pocas materskej ci rodicovskej aby si to mohla vyuzit, asi tak som to pochopila