Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
ahojte maminky, prosim Vas o radu - ako casto a kolko kvapiek davate babatkam ten Espumisan? Nam to nejako nepomaha, davam pred kazdym kojenim cca 15 kvapiek. Kazdy den poobede ju chyti taky zachvat placu chudatko moje, nepomaha cvicenie s nozkami, ani masaz bruska Pupikom, ani nosenie...utisi sa len ked sa prisaje na prso...kde po par minutach zaspava a ked ju chcem polozit mimo mna, tak sa zase zacne napinat, pucit, scervenie v tvaricke a spusti plac :( a chyta ju to aj rano okolo 04:00, to uz potom nespime. Kaka skoro do kazdej plienky a aj prdka. Uz som z toho riadne unavena a smutna, obcas si poplacem s nou. Dakujem
dnes som sa dozvedela, že keď odtečie plodová voda, už sa nemá sedieť, lebo hlavička poklesne dolu a aby sa nepomágala alebo niečo horšie, tak keby Vám odišla voda, aby ste tiež vedeli 🙂 🙂
andelusik,mne odtiekla voda a maly bol tak vysoko,ze ho maly problem pri cisaraku vybrat.
@zuzinka_26 ,vitaj v klube 🙂 ,ja davam ten espumisan tiez kazde krmenie 15-20 kv a mame to iste 😒
dobre rano...vidim ze tu rozoberate vecerny plac deticiek aj u nas je to tak ze kazdy vecer je plac a pritom do obeda pekne spinka ale ako pride poobede tak ma problem spinkat a ked aj tak len po troske a potom je plac ☹ ja malemu nedavam nic kedze som sa v lekarni pytala na ten espumisan a tam mi povedala ze on je nato aby nahromadeny vzduch co ma babo v brusku vypustil von(laicky povedane) no ale ked moj drobec prdka cely den tak mi je to zvlastne davat mu to..tak moja otazka je ci ten espumisan sluzi aj na nieco ine ako na prdiky?a vase deticky neprdkaju ze im ho davate?
ahojte baby, tak my sme s malou dnes doma samé kedze riško už išiel do škôlky ale mi je normálne smutno za ním, som si za ten týžden zvykla že je tu s nami doma. včera sme mali návštevu a mala bola taka dobručká 😵 vobec jej ani krik ostatných detí nevadil, (a ked sa stretnú traja chlapci tak to je teda riadny krik 😀 )
@andelusik no mne sa to s tou plodovkou nezdá, veď každej žene odtečie inokedy takže to sedenie podla mna neplatí na každú ženu
@natalii6 ahoj ani ja ten espumisan nedávam, je to len na prdky (nadúvanie) a ten večerný plač môže mať aj iný dôvod, naša malá je tiež večer nepokojná ale kúpaním a cvičením sa upokojí
@misic gratulujem 🙂 prajem veľa zdravíčka a mliečka 🙂
@natalii6 balit nasiroko sa automaticky vraj nemusi, iba ked klbiky nie su spravne vyvinute...nam v porodnici povedali ze radsej balit, lebo tam nemali ortopeda a normalny doktor ked mu robil ten ultrazvuk na klbiky si nebol isty ci je vsetko v poriadku...tak sme sa pre istotu objednali potom k sukromnemu ortopedovi a ten povedal ze je maly uplne v poriadku a netreba ho balit nasiroko...uz som bola na to tak zvyknuta ze mi je teraz skoro az blbe ho nebalit, ale tak ked netreba tak netreba 🙂 akurat tie jadierka este nemame vyvinute, ale to vraj az ked bude mat osem mesiacov staci prist na kontrolu...
@missy97231 Hej cebion je aj pre dojčatá také kvapky, pre väčšie detičky je sirup. Aj doktorka ako som jej dnes volala za ten Pamycon, že nech ho kúpim a ja, že už ho máme. Ale ak je plne kojené bábätko tak nemusí, ale podľa mňa sa tým nič nepokazí ak aj kojené by to bralo, však to je len vitamínC.
Gratulujem vsetkym novopecenym maminkam k babatkam a prajem vela zdravicka!
Pozeram ze uz tu vela tehuliek neostava, ved aj oktober sa nam pomaly chyli ku koncu 🙂
@natalii6 @zuzinka_26 my sa tiez skoro kazdy den chvilu trapime ked maleho tlaci brusko, ale nie je to kazdy den o tom istom case, niekedy staci ho zobrat na ruky do nejakej polohy co mu pomaha (napriklad "na tigrika"), inokedy zaberie len dojcenie - to zatial zabralo vzdy, hned sa ukludni a pocas papania sa mu ulavi...masaz a cvicenie mu pomoze len obcas, Espumisan ani nic podobne zatial nepouzivame...blbe je len to ze obcas ked je nepokojny tak papa napriklad poobede aj kazdu hodinu alebo hodinu a pol, potom zase zaspi na dlhsiu dobu a tym padom ma dlhsiu prestavku...niekedy sa dostaneme aj na 14-15 dojceni za 24 h, je plne kojeny...
kolkokrat papaju vase dojcene babatka?
dakujeme vsetkym za gratulacie 🙂
mala buva, tak si davam chvilu volno, dnes mame prvu poradnu u detskej doktorky, to som zvedava, ako to bude prebiehat.. nastastie je zdrava a nema ziadne problemy, len nejaku novorodenecku alergiu - take vyrazky, dali jej v porodnici na to fenistil kvapky - celkom jej chutia 🙂
este nemame celkom zabehnuty rezim, ale melanka je anjelik, vela spi a vela papa 😀, ked je hore, tak kojim skoro vkuse, ani to nepocitam, ze kolkokrat
a aj ja gratulujem vsetkym oktobrovym mamam a babatkam, osobne nemozem, lebo som tu dlho nebola, tak vo vas uz vobec nemam prehlad, hadam budem mat trochu casu a docitam si dozadu 🙂
ahojte, verite na urieknutie babetka? vcera mi maly celu noc preplakal po navsteve svokrovcov ☹uz som skusila vsetko mozne ale nic nepomahalo, len plakal a plakal... viete nieco poradit co by zabralo???
@katuska_za ja verim, mozno by som to nenazvala urieknutie, ale verim ze ludia vyzaruju roznu energiu a niektori mozu svojou energiou babatku nejako ublizit...teda to je moj laicky nazor...skus si nieco k tomu vygooglit, ze co by mohlo pomoct...a ako prevencia sa tusim odporuca cervena nitka na ruku, tak nabuduce ked budu mat svokrovci prist daj mu nieco cervene 😉
inak dufam ze svokrovci sa uz umudrili, mi bolo velmi luto ked si pisala ako sa k tebe a k babatku na zaciatku zachovali..
@katuska_za ahoj bude to znieť čudne ale vraj pomáha priložiť ocikanú plienku na čelo, kamoške to pomohlo, ked mala asi 8rokov tak bola " urieknutá" a toto jej poradila jej babka, a odvtedy nosí cervený náramok
@jana0706 fúha my sme sa pod toto číslo už zopár krát dostali, hlavne ked máme návštevu, vtedy ju všetci nosia na rukách a to prespí 3hodky vpohode 😀
tak dnes mame termin a stale sa mu nechce na tento svet prist :((( uz sme aj sexik vcera vyskusali a stale nic ja uz neviem co mam robit ja ho uz chcem mat pri sebe 🙂)
@kucminka aj ja by som posledné týždne furt jedla! 🙂 vrátila sa mi chuť jesť všetko a veľa 🙂 a inak dnes som mala ísť do nemocky už ležať, ale doktor mi tam povedal, že vyvolávať by sa to ešte nevyvolávalo, tak som radšej išla ešte domov 🙂 tak sa drž a nech nám to dobre dopadne 🙂
@andelusik no aj ja keď nič nerobím,tak len rozmýšľam,že čo by som ešte zjedla 🙂 ale musím sa trocha krotiť,lebo potom tie kilá zhadzovať. 😒 A koľko už prenášaš?Dokedy máš čakať?Ja idem v piatok do poradne,v nedeľu mám tremín,tak ak dovtedy neporodím,tiež som zvedavá,čo mi povie.

@zuzaxa ten Cebion je pre maleho?