icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

nelustek
26. okt 2011

@nelynka18 ahoj prvu noc sa zobudila,ale rano ani nevedela ze bola hore 😀 ,nemal Risko zo zaciatku problem chodit do skolky?Nelka trochu protestuje chce byt doma pri malej stale by ju prebalovala,je velka pomocnicka vsetko mi poda ked potrebujem.No proste zlatusik

andelusik
26. okt 2011

@betina1984 To fakt utorky a štvrtky?? Ta de sme, na úrade? 🙂 Tak to tu v TN je potom ešte fajn, lebo vo štvrtok idem iba na kontrolu a vyvolávali by mi asi až budúci utorok, takto sa snáď dočkám skôr 🙂 Inak ja sa moc nedržím termínu pôrodu, ten je orientačný asi ako 28-dňový cyklus, kt. tiež vždy nemám 🙂 Ale na druhej strane.. rada by som už mala svoj uzlíček pri sebeeeeeeeee 🙂

andelusik
26. okt 2011

@amisa Ahoj, aj ja patrím ešte do klubu 2v1 a aj ja mám denne 3-5 telefonátov, že No čo, stále nič? A tiež im vždy poviem, že veď by som zavolala.. tuším sa mi zdá, že okolie nad nami rozmýšľa viac ako my 🙂 tak držím palce 🙂

nelynka18
26. okt 2011

@nelustek vies co ani nie.ma v skolke kamosa co ma sestricku doma a ja som mu to davala za vzor. Aj risko bol pomocnik teraz ho to uz nebavi. Ale je zlaty byva potichucku hrava sa v izbe a je taky rozumny. Som rada. A nelka? Ako sa sprava?

nelustek
26. okt 2011

@nelynka18 Nelka ma zatial dni ze by bola najradsej keby bola linda stale hore 🙂 a pozerala do plienky a bozkavala ju a vecer ked zacala plakat tak jej zacala spievat a Linda sa utisila a pocuvala.Nelka bola taka rada ze ju utisila. No ale my sme doma druhy den tak uvidime ako to bude neskor.My uz mame aj krst vybaveny bude 12.11.

nelynka18
26. okt 2011

@nelustek tak super 🙂 fuuuha pekne skoro my to nechame asi az po novom roku. A budeme krstit naraz aj s muzovim bratom 🙂 a mozno to nechame na 3.2. A obnovime si s muzom slub bo vtedy mame vyrocie 🙂

betina1984
26. okt 2011

@andelusik to si viem predstaviť. Aj ja by už rada bola aspoň v 37 tt....🙂

zuzaxa
26. okt 2011

@nelynka18 @nelustek Baby máme super staršie detičky, že sú také zlaté. Aj naša je stále zlatá k malému, len teraz je soplavá, tak jej nedovolím ani k nemu ísť, lebo jemu už prechádzajú. Tak je smutná, že ho nemôže pusinkovať. A mňa bolí hrdlo, dala som si bioparox nad ránom. Málo spánku, tá zima vonku Leni a čím dokrmuješ? My sa ešte tvárime, že sa kojíme a potom stiahne 120 z fľašky. Ale tak aspoň pár ml si dá, prehĺta tak ešte vydržím kým sa mi trocha tvorí, ale potom to zruším lebo to nemá zmysel. Ale keby sa len kojíme tak paráda, je to pohodlnejšie.Ale čo už! Tak sa držte aj vy!!!! 🙂 🙂 🙂

misic
26. okt 2011

@taniamirco @andelusik presne ako pise misicka3 ja som tiez v pondelok vyupratovala cely byt, citila som sda uplne super, plna energie este prisla svokra tak sme si poobede dali trosku cerveneho vinka, v noci s manzelom okolo 12 sexik a potom okolo 2,00 sa to zacalo pomaly spustat a pred 11 doobeda bol maly na svete 😀 😀 😀 ziadni poslickovia ani nic... len to naraz prislo a bolo 🙂 🙂 🙂 drzim palce, nech uz aj ostatne mate po tom a male babiky pri sebe 😉 😉 😉

daja0760
26. okt 2011

@misic My sme tusim rodili aj v podobnom case - nasa Karistinka sa narodila 11:10. Tak to sme tlacili spolu 🙂 🙂 🙂 🙂

amisa
26. okt 2011

@andelusik ahoj no ani mi nehovor dnes som odchadzala od lekara v stave nieco medzi placom a hnevom..nic ..ziadne zmeny.. "ze skuste sexik":odporucanie od lekara.. no skusali sme minule a nic..ze tak mame skusat castejsie..sa mu hovori ved len pri vysetreni som tak kvikala od bolesti. Nieco sa tam na pravej strane nejak asi rozbolelo, ale ze krcok to nieje..boli to dost pri vysetreni.nech mi expert povie ako sa mam posnazit v bolestiach? brusko tvrdne stale a nic z toho..ani len zatka neodisla.. je mi do revu, mam pocit ze ma dalsi moj mamutko ma zas necha cakat az na vyvolavacku.

amisa
26. okt 2011

@reanda skusila si oplachy odvarom z repika ci harmanceka (pravdaze precedenym) ale neboj ked niesi dotrhana tak to urcite tak dlho ako u mna trvat nebude ..

nelustek
26. okt 2011

@nelynka18 Aj nelka mala 3tyzdne ked sa krstila.my budeme mat aj svadbu,lebo sme len na urade zosobaseny

nelustek
26. okt 2011

@zuzaxa
@nelynka18 Ja sa tiez bojim ze udeme musiet prikrmovat..mliecka mam podla mna dost,ked pije z jedneho z druheho tecie..ale stale pyta,neviem preco ci sa len tak chce ukludnit ved jej to mliecko vyteka z ust ked je uz napapana a stale hlada 😨

misic
26. okt 2011

@daja0760 no veru 🙂 tak sme to prezivali v rovnakom case 🙂 a ako mala? Kojite sa? a spinka dobre? 🙂

misic
26. okt 2011

Baby ako najdem tie tabulky oktobrovciat, co robila masinka? V jej fotoblogu som too nenasla... dik 😉

misic
26. okt 2011

@nelustek tak este sa vam to asi ustali... moj maly papka asi tak kazde dve hodky ale obcas aj castejsie, ale on je dost spavy, lebo este je velmi zlty... tak je to ine.... 😉 drzim palce aby ste sa vyhli prikrmovaniu ak to nie je nevyhnutne... 😉

nelustek
26. okt 2011

@misic dufam ze sa to ustali,ale aj nelka bola papkac stale bola na prsniku aj zaspavala..

nelustek
26. okt 2011

Ako dlho vam trva jedno kojenie a striedate si prsniky?myslim pocas toho jedneho kojenia ci vystriedate oba

zuzinr
26. okt 2011

@nelustek no my papkame cca kazde 2 - 3 hod. a vacsinou vzdy z obidvoch, z kazdeho tak po 10 min. cize jedno kojenie nam trva priblizne 20 - 30 min. aj s odrgnutim

viviem
26. okt 2011

@reanda ahoj, ohladom tych vstrebatelnych stehov, to je blbost, ze sa vstrebu, je to strasne individualne a mozu sa vstrebat do 10 dni a niekedy sa najde nevstrebany steh aj po pol roku, cize ak je to mozne daj si ich vybrat svojmu gynekologovi...ja som bola dost nastrihnuta mala som tri vnutorne a 6 vonkajsich stehov, v porodnici som ich ani necitila ale ako som prisla domov, tak som az plakala od bolesti, tyzden po porode som bola na pohotovosti, vybrali mi tri vonkajsie stehy a na 9 den mi vybral vonkajsie aj vnutorne moj gynekolog, lebo som nemohla ani sediet ani lezat od bolesti a vnutorne mi zacali hnisat,...no ako mi ich vybral, tak to bola ulava a nebola som ani nervozna kvoli bolesti...a to som mala tiez vstrebatelne....moja rada, prec so stehmi ! 🙂

viviem
26. okt 2011

@nelustek ahoj, no u nas je to za kazdym kojenie ine, ale vacsinou kojim len z jedneho prsnika, niekedy z oboch ked je nekludny, najradsej som ked aj na prsniku zaspinka...ked je nekludny tak kojim aj kazdu hodinku, ale to vydrzi len tak 10 minut, ked je dobrucky - vtedy po kojeni hned spi kojim aj vyse pol hodinu, cez den spinka 2-3hod, casto nespi aj niekolko hodin, stale nieco sleduje a chce sa hojdat....v noci spi cca 3-4 hod....vobec nemame daky rezim, lebo viac menej je kazdy den iny, niekdy je dobrucky a pekne spinka inokedy vobec nechce spinkat a vyzaduje neustale nosenie na rukach, kolisanie....inac a vobec negrga, dnes si prvykrat grgol co som si vsimla....

wewe22
26. okt 2011

ahojte tak sme doma barborka sa narodila 21.10. predsa SC ale aj kontrakcie boli tak sa aj sama vypytala ma 50cm a 3680g
neviem ci som taka padavka ale nejak som sa nevedela dat do kopy az neska konecne nechodim v predklone a strasne ma boli chrbat dufam ze uz to konecne prejde zajtra na stychy pomalicky si na seba zvykame pekne sa kojime prsia mam ako dva balvany tak dufam ze sa tvorba mliecka pomalicky ustali
v noci sme mali prvu koliku nespali sme dlhsie ako pol hodku az o pol siestej zaspala a potom potiahla az do pol desiatej dali sme si napisat sab simplex tak hadam pomoze

jana0706
26. okt 2011

@nelustek nas papa velmi casto, v noci zhruba tak kazde dve a pol hodiny a cez den obcas potiahne dlhsi spanok 3-4 hodiny ale ma aj fazy ze chce papat kazdu hodinu, pripadne hodinu a pol...ja sa mu prisposobujem, lebo som rada ze je spokojny a krasne pribera...prsniky som nestriedala aj ked to prve dva tyzdne odporucaju, on sa vzdy napapal z jedneho a ked som ponukla druhy uz nechcel...bolo mi luto mu ten prvy po desiatich minutach brat ako pisu v priruckach...ale mozno sa to tak fakt ma lebo som skoncila minuly tyzden so zapalom prsnika (ale ten by som mozno dostala aj tak, nastastie kojenie to vobec neohrozilo), od tretieho tyzdna uz tak ci tak odporucaju kojit vzdy len z jedneho aby si vytiahol aj to zadne mlieko, dojcenie nam trva vacsinou medzi 10 a 20 minutami, zalezi aj od prestavky ako dlho nepapal...

nelynka18
26. okt 2011

@zuzaxa no to teda mame 🙂 davam nutrilon tak 30-60 ml ako kedy. A ty co davas marcelkovi? Neviem ci nam robi dobre akosi grckava a zle mu travi. Casto mu musim pomoct aby sa vykakal. Neviem ci neskusim nieco one.aj vy sa drzkajte 🙂

@nelustek sak aj my sme vlastne riska krstili ked mal 3 tyzdne .tak to oslavite naraz 🙂 ja kojim tak 20 minut raz jeden a potom druhy len ho musim este dokrmit ale niekedy zaspi na prse a vypyta si za hodku.tak nech sa kojite co najdlhsie 😉

reanda
26. okt 2011

@viviem diky, no mne sa zdalo hned divne, ze take stehy sa maju vstrebat, vsak tie nitky su take pevne ako dratiky 😨 no ked tak, zajdem za gynekologom, lebo mi este ani jeden nevypadol, ani nic 😒 .. a to vyberanie je tiez bolestive?

reanda
26. okt 2011

@nelustek ja tiez striedam prsniky pri jednom kojeni a malej by nevadilo, keby boli aj tri alebo styri 😀 ..ona ked je hore, tak vacsinou by bola stale len na prsniku, to uz potom iba tak dudla, ale niekedy sa zacne jedovat, asi ked jej uz netecie..

dneska sme spali skoro cely den vkuse, ledva sa zobudila na par glgov mlieka, uz som myslela, ci nie je nejaka chora.. zato teraz si to vynahradza - asi ju boli brusko 😒

jana0706
26. okt 2011

@nelynka18 to je skoda ze musis prikrmovat, ako si prisla na to ze nemas dost mlieka? skusala si kontaktovat laktacnu poradkynu alebo castejsie krmit? lebo mozno to bola len laktacna kriza a mliecko by sa ti rychlo znova rozbehlo..

bv_alexandra
27. okt 2011

@nelustek ja raz kojim z jedného a na dalšie kojenie z druhého. Papame zhruba na 3 etapy. cca po 7min. malý si trochu vezme grgne. potom ho prebalim a prilozim. spapa, grgne skúsim ho dať spať a ked ešte mrnči tak ho priložim ešte raz. a potom už spinka. 🙂 😉

annie626
27. okt 2011

Pripájam sa k oktobrovkam ktoré to už majú za sebou 🙂 Laurinka sa narodila včera o 18.55, meria 56 cm a váži 3,57 kg. Rodili sme riadne a spolu budeme oslavovať narodeniny! Dostala som ten najuzasnejsi darček na svete 😀 Kočky ktore to Ešte čaká, Držím veľmi veľmi palce!