icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

zuzkazv
27. okt 2011

@viviem @reanda baby ale tie stehy sa nemajú vstrebať ale vypadať nie 😕 mne to hned po pôrode vraveli že sa nemám báť ked si nájdem na vložke tie nitky, mne ich vyšlo asi 7 ale neviem koľko som ich mala dokopy a väčšina z nich boli vnútorné.
@annie626 gratulujem k malej aj k narodeninám, fakt najkrajší darček 🙂
@nelustek ahoj ja dávam z jedného ale večer pred spaním z oboch, po kúpaní má väčší apetít 😉
@wewe22 gratulujem a prajem veľa zdravia a mliečka a tebe rýchle zotavenie aby si si bábo mohla rýchlo naplno užívať
@amisa držím palce aby si to rýchlo mala za sebou, drž sa

lucy56
27. okt 2011

ja kojim aj z jedneho aj z druheho , a trva nam to asi 20-30 minut, a kojim na poziadanie,takze niekedy po dvoch hodkach niekedy po hodine a pol, po prechadzke spinka aj tri hodiny, a v noci sa mi budi na dve, tri kojenia,ale som rada ze pekne pribera za tyzden tento pribral 350 g, doktorka nas chvalila ,je sice pravda ze mam pocit ze okrem kojenia nerobim nic ine, neviete kedy by sa mohli zacat tie intervaly predlzovat,lebo vsak takto doma nic neurobim

andelusik
27. okt 2011

@amisa Tak skúste sex "až na konci", dôležité vraj je, že spermie pomáhajú otvárať sa či čo, tak nech pred koncom až ide muž do Teba 😉 Inak nám sex tiež nepomohol, už ho skúšame od nedele, takže keď telo a hlavne myseľ nie sú pripravené, žiadne metódy a rady nepomôžu podľa mňa.. tak držím palce. Ja idem dnes na kontrolu a uvidím, kedy sa mám hlásiť na príjem a vyvolanie 😢 siedmy deň prenášania mám v sobotu. papa

zuzkazv
27. okt 2011

@lucy56 ahoj teda krásne priberáte ja vôbec netuším kolko malá pribrala ale očividne má plnšie líčka 🙂 , interval medzi kojeniami sa bude predlžovať asi až po troch mesiacoch, ja tiež všetko robím na etapy, najhoršie je to zo žehlením jednu várku žehlím aj na 3x 😒

lucy56
27. okt 2011

@zuzkazv az po troch mesiacoch, ja som myslela ze skor, no nevadi je zima von chodime len na tie dve hodky,tak to nejako vydrzim ze budem doma zavreta a vkuse budem kojit, no ja som sa tiez cudovala ze kolko pribral ale je pravda ze tento tyzden aj jedol omnoho viac,vraj v tretom tyzdni je rastovy spurt
joj zehlenie mi nespominaj, mam tu horu pred sebou a nemam volu sa do toho pustit
a ked ma plnsie licka tak isto pribrala,aj nam doktorka vravela ze to podla toho sa da spoznat, ja si robim srandu ze nas pribera len do hlavy

nelustek
27. okt 2011

@viviem ahoj,aj my to mame tak rozhadzane,niekedy jej musim dat aj po pol hodine a poobede je tiez hore aj hodinu a obzera sa.A tiez negrgame,vcera vecer si po celom dni grgla ako stary chlap.Nemoze ju boliet brusko z toho ak si negrgne?

zuzkazv
27. okt 2011

@lucy56 aj mna hnevá to že sa nikde nedostanem lebo do mesta to mám tak 45min. pešo tak sa bojím ísť či tak dlho vydrží a kde by som ju potom kojila? toto ma fakt hnevá no ale čo už nejako to vydržíme 🙂. To poznám to odhodlávanie sa k žehleniu 😀 ja som žehlila v pondelok a teraz sa mi už zas suší prádlo 😖 dúfam že to dnes nejako stihnem lebo zajtra bude riško doma a to sa s ním budem radšej hrať ako žehliť 😉 ale sa mi stráááášne nechce do toho

amisa
27. okt 2011

@andelusik no tiez si myslim, a s tim sexom to tak aj skusame ale nic na silu..ale proste ked sa mu nechce von tak sa mozem aj poskladat. Tak sa mi nechce na vyvolavacku znova, ze mozno prave preto na nu pojdem.
@zuzkazv dakujem..ved do puberty tam hadam kempovat nebude

gratulacie vsetkym cerstvym maminkam a ich babetkam..

lucy56
27. okt 2011

@zuzkazv ja zas nerobim nic okrem varenia cez vikendy, uzivame si z muzom seba a maleho, takze to musim stihnut zajtra to zehlenie, a veru s tym kojenim,dokonca sme boli v trencine v nakupnom centre a nemali tam ani miestnost na kojenie, a ja som sa spoliehala ze tam urcite bude,tak som nakojila v aute vykurenom ,este ze mame tie folie cierne na nom,

nelynka18
27. okt 2011

@jana0706 po kojeni vzdy vrieskal hladom a ked som ho prilozilo dudal ale neprehltal a nakoniec plakal. A po prikrmeni zaspal. Ja ho kojim stale a ked niekedy chce tak ho dokrmim. Raz som si odsala z oboch len 70 ml. A to som odsavala skoro hodinu.

Dobre ranko
uzasna noc bola maly zaspal o osmej a papal az o pol stvrtej.a teraz o osmej.super nech mu to vydrzi 🙂

nelustek
27. okt 2011

@nelynka18 tak to mate super 😉 asi ho to UM viac zasyti..ale ti to spanie zavidim 😵

zuzkazv
27. okt 2011

@lucy56 ja by som aj tak asi radšej kojila v aute lebo tie miestnosti sú zvyčajne pri záchodoch a to je také divné
@nelynka18 no super veru nech mu to vydrží v dobrom závidím 😉

bv_alexandra
27. okt 2011

Babulky naš malý dnes v noci len dva razy vstával, o polnoci a o pol piatej. 😝 uplne som bola prekvapená. a teraz zas ťaha cez tri hodiny

wewe22
27. okt 2011

@bv_alexandra to je super moja bola polku noci zasa hore mala koliku a teraz taha uzod stvrtej rana

baby viete mi poradit? ten sab simplex sa moze dat aj skor ako v troch tyznoch? lebo na davkovani pisu deti od 3tyzna a mala ma neceli tyzden

misickab3
27. okt 2011

@wewe22 ja ho dávam od druhého týždňa bábätka, takže asi áno...lekárka mi povedala, že môžem pred každým kojením dať 5 kvapiek... 🙂

misickab3
27. okt 2011

@bv_alexandra šťastná to mamina 🙂 my sme dnes v noci skoro každú hodinu a pol až dve vstávali...každá noc je iná zatiaľ...

misic
27. okt 2011

Ahojte babenky, tak este som vam nasho Ivka ani neukazala, dnes som ho cvakla ako anjelika 🙂 s fialovym pupcekom 😀 😀 😀 ale neviem preco mi nejde pridat fotku do fora ☹

bv_alexandra
27. okt 2011

@wewe22 myslím že možeš lebo aj dr mi vravela že bud to alebo espumisan možme dávať 😉

viviem
27. okt 2011

@reanda ked som mala najvacsie bolesti, ked som bola na pohotovosti a tam mi vyberal doktor (na horsieho som nemohla natrafit) tie 3 stehy, tak to bolo horsie nez porod, ale ako mi ich vybral, tak to bola ulava od bolesti, aj mi pichli novalgin...dalsich 6 vyberal moj gyn a to som ani necitila 🙂

nelynka18
27. okt 2011

@nelustek
@zuzkazv asi to bude tym nutrilonom i ked aj pred tym Dobre spaval 🙂 no snad uz horsie nebude 😉

elenaakiko
27. okt 2011

ahojte 🙂 chcem sa spýtať, že ako dávate detičkám ten espumisan? my kojíme, tak neviem či si mám odsať mliečko a dať doňho alebo môžem malému dať kvapky rovno lyžičkou?

daja0760
27. okt 2011

@misic Hej, kojime sa. Ide to uz lahsie ako pri prvom. Asi kazde 2 hodinky. A celkom spinka. V noci v pohode a cez den kedy ako. Vcera napr. nespala cele doobedie - len sa chcela kojit a nosit na rukach - inak plakala. Tak neviem, co ju trapilo. A vy ako?

zuzinka_26
27. okt 2011

@elenaakiko ahoj, my sme davali Espumisan najskor lyzickou, ale to mi vela vypluvala a vytekalo jej to z pusy, tak som zacala robit tak, ze si odsajem kusok mlieka, dam ho do striekacky a pridam k tomu Espumisan a dam jej to striekackou. A potom normalne kojim.

daja0760
27. okt 2011

@katuska_za Ahoj,chcem Ti len napisat, ze moja kamoska (kedze sa jej syn nevedel prisat) odsavala mlieko a krmila ho z flase rok, takze drzim place, nech ste na MM co najdlhsie.

duranovaz
27. okt 2011

Ahojte.Už sa neviem dočkať malého tak som dnes vyupratovala komplet celý dom a ešte som aj umyla okná.Tak dúfam či sa niečo pohne.Ak nie tak na budúci týždeň v pondelok alebo v stredu nastupujem do nemocnice a pravdepodobne mi budú vyvolávať pôrod.

majoslava
27. okt 2011

@duranovaz ahoj ty ešte vládzeš aj okná umyť??

nelustek
27. okt 2011

Tak mne dnes vypadol prvy steh a som stastna,lebo prave ten ma hrozne tahal a nemohla som kvoli nemu sediet.

Chcem sa spytat s krstom budem mat aj svadbu a neviem co vhodne by som si obliekla,ked uz vydata som na urade..poradi mi niekto?

bv_alexandra
27. okt 2011

tinika má už Riška pri sebe. Narodil sa dnes 10.01 s miera 49cm a 3460g.
@tinika blahoželám k bábätku 🙂 🙂 🙂

lawli
27. okt 2011

@tinika Blahoželám 😵
@annie626 Blahoželám 😵
A tiež všetkým novým maminám ,no žiaľ viac ako posledné dve stránky si neprečítam.....
K tomu kojeniu ,tiež kojím kedy ako ,niekedy aj každú polhodinku a niekey zas po 3-4 hodinkách....v noci zatiaľ pohoda ,vstávam zhruba 3x , no dnešna noc dala riadne zabrať...mali sme riadnu koliku a až pred obedom sa ako tak ustálilo to jej bruško....
A čo mám povedať na staršieho ??? Tak ten ľúbi sestričku veeeľmi ,stale by ju hladkal ,boskával ,objímal a nosil plienky a všetko čo je treba - pomocník to je teda veľký....keď plače ,tak jej pekne povie "Anesa nepač my tebe ubime "........aaaaaale nejak sa zmenil , vynucuje si našu pozornosť nezbednosťami a krikom a nechce papať a tak podobne....dá sa to zvládnuť ,no tuším mu trochu vadí ,že sa svet teraz točí okolo Vanesky 😔