icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

mata90
27. okt 2011

ahojte, tak nas malý drobcek nam za mesiac pribral 1500 g a podrastol 3 cm, tak uz má 5 kil, no rastieme ako z vody 🙂 , len keby nas to brusko netrapilo 😠

zuzanazuzana
27. okt 2011

ahojte......vcera sa kucminke narodil syncek samko o 5.15....3400g a 50cm!!!!!!!

sabinka ma dnes svoje prve meniny, tak jej prajem vsetko naj naj naj......vcera mala presne mesiac....strasne to leti....a tiez mam pocit, ze okrem kojenia, dokrmovania a starania sa o sabinku nic ine nestiham....ale tak to ma byt...uzivam si ju taku malicku!!!!!!
uz tyzden aj dokrmujeme, lebo stale nepriberala, iba 80g za tyzden a teraz pribrala uz 280g za tyzden....mam pocit ako keby sa nevedela dojest.....lenze aj ked tak malo papala bola strasne dobra a v noci prespala aj 6 hodin, niekedy som ju musela aj budit co som sa bala, ze je hladna!!!!! aj teraz je strasne dobrucka!!!!!
utorok sme boli na nozickacha a vsetko je v poriadku a dnes zase na tom vysetreni praveho uska ci pocuje a uz aj to je v poriadku....tak sa vytesujeme....uz len aby dobre dopadlo kardio a oblicka!!!!!
na bud.tyzden mame krst niekde pri turcianskych tepliciach /mosovce/....neviete poradit, kde sa tam v okoli da dobre najest?

duranovaz
27. okt 2011

@majoslava Ahoj.No vládala som ale teraz som ko.A malý ešte stále nič.Už vieš kedy nastupuješ do nemocnice?Mne povedali, že ak neporodím do pondelka mám ísť na ktf a sono a keď ma tam nenechajú v stredu idem k mojej doktorke a ona ma už vypíše do nemocnice.Predpokladám, že mi potom začnú vyvolávať pôrod.

majoslava
27. okt 2011

@duranovaz mne doki povedal že placenta je už v 3 štádiu a vidí to tak že cez víkedn by som už mala porodiť 😀 že ak nie tak sa vidíme v pondelok.... skúšala som už všetko a nič nepomáha... horúci kúpel, ananás, sex... nič... ☹ nechcem aby mi vyvolávali pôrod ☹

len_henus
27. okt 2011

Ahojte 🙂 Tak ja idem zajtra do nemocky a hneď mi budú aj vyvolávať pôrod... Majte sa tu pekne zataľ 🙂 Veľmi sa bojííím, ale musím to zvládnuť, no nie ?

jana0706
27. okt 2011

@nelustek ja by som si obliekla nejaky pekny jednofarebny kostymcek alebo saty puzdroveho strihu po kolena s kabatikom, najlepsie v pastelovej farbe, napriklad maslovej, bezovej alebo co sa ti hodi k ociam 😉

lady511
27. okt 2011

@majoslava ešte pomáha vraj aj červené víno..no neviem... 😉

jana0706
27. okt 2011

@len_henus jasne ze to zvladnes, hlavne mysli pozitivne, drzim palce!

jana0706
27. okt 2011

@majoslava tak skus pozitivne myslenie, proste si stale opakuj ze sa to uz urcite rozbehne a nepripustaj si nic ine 😉 mne sa pozitivne naladenie pri mojom porode velmi osvedcilo, ani epi mi nebolo treba a ani sit ma nemuseli, rano som nevedela ze som v noci rodila 😀

jana0706
27. okt 2011

@tinika gratulujem k babatku a prajem len to najlepsie!

majoslava
27. okt 2011

@jana0706 tak to si mala super pôrod 🙂 ja pozitívne myslím stále... každý den som nachystaná že už idem...dohováram drobcovi a stále nič...

@lady511 červené víno si zvyknem kus dať kvôli tlaku 🙂

lady511
27. okt 2011

@majoslava mávaš nízky tlak???lebo aj ja a káva mi už nepomáha ☹

lucia2312
27. okt 2011

@lady511 neviem ci sa ti da otvorit mne sa to tu neda

majoslava
27. okt 2011

@lady511 ano mávala som... kávu nepijem tak som si sem tam dala deci červeného vína... teraz je už OK 🙂

cabby88
27. okt 2011

Ahojte! Tak som si konečne našla čas, aby som sa mohla pochváliť. 12.októbra o 15:20h sa mi narodila dcérka Emmka, 3850g 52cm. Rodila som 6 dní po termíne, pomocou vyvolávačky. Pôrod trval sedem hodín, a za ten čas mi okrem klystíru urobili snáď všetko - Hamiltonov hmat,pustenie plodovej vody, ručné rozťahovanie krčka,infúzie a zase infúzie, masáže, fitlopta, sprcha, a aj tak mi musela ešte sestrička skočiť na brucho,čo som už nevládala malú vytlačiť a samozrejme nástrih a následné šitie - au au. No teraz som už ok a užívam si svoju malú princeznú 😉 .

cabby88
27. okt 2011

Jaaaj,aby som nezabudla, vrelo odporúčam homeopatiká na tvorbu mliečka - ricinus communis 5ch-3xdenne po 5guličiek.Mne to pomohlo,mliečko sa mi rozbehlo, nenakojím síce celú armádu,ale pre toho môjho prdka mám mliečka dosť 😉 Ale pozor! Zvýšené dávkovanie pôsobí presne opačne - mliečko zastaví...

bettyx
27. okt 2011

Ahoj holky, tak už i já se řadim mezi maminky!!! nakonec jsem to do pondělí nevydržela! v neděli ráno mi začly stahy, doma jsem to vydržela až do pozdního odpoledne, pak jsme jeli na příjem, tak odtud mě poslali domů že jsou nepravidelný a za hodinu od propuštění mi volali doma rychlou, protože stahy najednou byly po 2 minutách a stihla jsem akorát vyplnit příjem, rychlý klistýr, sprchu, hekárnu jsme přeskočili a šli na sál kde se nám do hodiny narodil CHLAPEČEK!!! 🙂 ... Šimonek, 51cm, 3,870gr.. opět se na mě usmálo štěstí a obešla se bez jedinýho stehu, ale zase na druhou stranu mi zůstal v děloze kousek placenty, tak jsem nakonec viděla Šimonka jen koutkem oka a šla pod celkovou nárkózu
A musim říct že jsem ohromně nadšená že si jsou kluci nesmírně podobní!!

cabby88
27. okt 2011

No a tu je môj drobček...

misic
27. okt 2011

@daja0760 no od soboty ako sme prisli az do vcera som ani nevedela, ze mam dieta, lebo napapkal sa a potom spinkal 2hod a potom zase sa zobudil na papanie a tak to slo az do vecera, ale to len skrz to, ze bol este dost zlty a spavy, ale dnes uz zabrali vitaminy tak uz aj ta zlta trosku odchadza a dnes teda cele doobedie nespal, potom trosilinku poobede a potom az okolo 5 zaspal a spal az do pol9. Zobudil sa na velky hlad 😀 😀 😀 okupkali sme ho, napapkal sa a teraz pekne spinka... uvidime ci pospi do tej 11-12 tak zvykne, potom sa napapka a budi sa este okolo 3-4 a potom okolo 7 rano. V noci pekne spinka, tak hadam mu to vydrzi! 😉 A s kojenim je to zatial super tak hadam aj s tym vydrzime 🙂
Drzte sa aj vy!

rough
27. okt 2011

tak a mame za sebou prvu navstevu pohotovosti. na obed sa robinovi urobili male cervene fliaciky na brusku a vecer sa mu to zacalo roztahovat po celom telicku. cely den bol velmi nepokojny a neplackal len na prsniku:/ diagnoza - alergia na pampersky. doktorka na pohotovosti vravela, ze sa to v poslednych tyzdnoch strasne rozmohlo a vela deti neznesie prave pampers....

missy97231
27. okt 2011

@bettyx gratulujem!!! aj tak ale celkom nechapem,,, kde sa ti v tom pidi brusku voslo take chlapisko 😀 😀 ze sa mu aj tam pacilo tak dlho po termine,,, a nebolo mu tam tesno 🙂 nech ste zdravi 🙂

wewe22
28. okt 2011

gratulujeme dalsim maminkam
tak sme neska konecne spali o osmej sme dali sab simplex do jedenastej sme sa pestovali dudlovali prso a poto vytuzeny spanok az do tretej a potom az do pol siedmej
horsie je ze mam priserne bolave prsia tak dufam ze to nebude zapal snazim sa odsavat mliecko ked mam tvrde prsia tak nechapem preco su take bolave

lucy56
28. okt 2011

baby ako casto chodite k detskej doktorke s malymi, lebo my chodime kazdy tyzden a len ho prevazi a premeria a mna to obtazuje, lebo malemu to rozhadzuje rezim a ja neznasam doktorov tak som si myslela ze ked porodim sa ich konecne zbavim, a hlavne maly je naobliekany koli zime a tam ho musim vyzliect a znovu obliect...

zuzkazv
28. okt 2011

@tinika @cabby88 @bettyx maminky gratulujem 🙂
@rough teda tak máte alergiu na pampersky? priznám sa to som ešte ani nepočula, bohvie aké chemikálie do toho dávajú 😠 držte sa nech mu to rýchlo prejde

zuzkazv
28. okt 2011

@lucy56 my sme sa boli zatial len raz u doktorky ukázať - odovzdať papiere z nemocky ale ani ju nevážila ani nič, a máme prísť ked bude mať 4týždne

wewe22
28. okt 2011

naša prva foto

bv_alexandra
28. okt 2011

@lucy56 my sme boli po týždni a teraz za dva týždne máme prísť 🙂

zuzaxa
28. okt 2011

Baby, že koniec októbra normálne neverím ako to letí, však len nedávno sme tu všetky chceli rodiť už pomaly aj v auguste a teraz to už budeme mať všetky za sebou, a lásočky naše malinké pri sebe. Mi to príde, že včera som si len test robila a my ho už máme doma, tú malú čiarku z testu. Teraz nechcem, aby to išlo tak rýchlo, chcem si to vychutnať!!! 🙂
@rough No teda malinký, nech mu to ržchlo prejde. A aké teraz používate? Látkové či len ste zmenili značku. My dávame aj látkové, aj pampersky a veľmi sa mi páčia z tesca také, že gaga sa volajú teraz boli v akcii balenie za 6,99 eura. Sú také hrubšie ako pampersky, a pampersky keď viac naciká, že dlho spí, tak má potom také vlhké a studené nohavice, a to pri tých z tesca nemá. A sú aj cenovo výhodnejšie. Tak skoré uzdravenie!
@nelynka18 No my máme Bebu a OK. Už v nemocnici dávali bebu som sa pýtala, čo majú zarobené. Ale tam dávali tú drahšiu Bebu HA a tá je aj ľahšie stráviteľná, aj pre nedonosené deti. Malá mi pila sunar, ale táto beba aj tak pekne vonia. A chutí mu, mi príde, že nakojíme sa, no to si asi vypije tak 20-30ml a potom herec stiahne 120ml a niekedy sa tvári, že ako už nie je??? Potom si grgne a je spokojný, že teda nevadí, že nie je. Náš si grcne iba ak si zle grgne ale to len takú slinku a teraz ako má tie soplíky, tak tie grcne občas. Ich už nemal a zase dnes som mu odsala trocha. Neviem kedy odídu úplne. Super spinká Dominik to ako náš malý, aj ten dnes sa na pol 5 zobudil a potom na 8, a teraz zaspal bez dudla čo nechápem, lebo bez neho nezaspí. Ale už sme asi naučený sa pestovať troška, ale čo už ja ho plakať moc nenechám mi to nedá ho nedvihnúť. Keď len vykrikuje tak to ho nechám, ale už keď plače. A maska chytím ho a je ticho a obzerá sa. Včera vydal dva tri zvuky večer akoby sa sťažoval, sme sa smiali s mužom, ten ho volá najnovšie, že centík malý!!! 🙂 🙂 🙂
A večer ho chodí babka pestovať, lebo večery máme také nervóznejšie, aj keď včera mi zaspal v kočíku o siedmej a spal až do pol desiatej a ona nešťastná ho chodila pozerať, že by si ho popestovala 😀 , však ešte sa ho napestuje babka. Stále triedim tie jeho vecičky, rastie nenormálne rýchlo. Veci čo sa mi zdali, že tak to ešte nie sú mu už dobré. Ešte máte koliky? Mne sa zdá, že zase lepšie, už dva tri dni si tak sám prdká občas, že ho aj počuť, to ho predtým bez cvičenia nebolo počuť.papa
@nelustek Neboj ak máš dosť mliečka nebudeš dokrmovať, ona je ešte malinká moc, zato tak často papá si nevie asi naraz veľa vyťahať. No v noci veru Ti nezávidím, ale sa to zlepší hádam neboj. Však ak si aj Nelku dlho kojila pôjde to aj teraz. Tá fotka kde sú spolu baby tvoje, svetová je!!! Nelka žiari ako slniečko, že máte už bábiku doma! 🙂 🙂 🙂

viviem
28. okt 2011

@nelustek no presne to mame aj mi, akoze taky rezim je hrozny, ledva stiham prat, varit a upratovat, lebo nikdy neviem kedy sa zobudi, tiez niekedy spi iba 15 min, v noci dokonca aj do 5 hod...nechapem lebo mlecka mam dost a hladny isto nie je, skor by som povedala ze je pazravy a nevie kolko ma dost...to nevadi ze negrga, ak prdka a to moj poriadne, tak si myslim, ze kvoli tomu asi neplace...skor si myslim, ze je spekulant a chce aby sme sa mu venovali 🙂

viviem
28. okt 2011

velmi dobra stranka 🙂 http://dojcenie.wordpress.com/