icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

katuska_za
28. okt 2011

@daja0760 to si ma velmi potesila, ze sa to da aj taaak dlho pri odsavani 🙂 dakujem

katuska_za
28. okt 2011

Ahojte dlhsie som tu nebola.. svokrovcov (manzelovich rodicov) sme uz nevedeli s manzelom vystat a tak sme sa na nejaky cas prestahovali k mojim rodicom, tu je uplna pohoda.. pocit domova.. Rosina je krasna a super sa kocikuje 🙂

Mam jednu otazocku maly ma az take zelene hovienka moze to mat s nejakych vitaminou co mu predpisali? papa KAnavit a vytamin D. A este jedna vec ma trapi, dost casto ked sa napapa tak odgrckava, ako keby si proste nevedel pekne grgnut a vygrcne, ale betar niekedy neotvori ustocka a ide mu to az nostekom ☹

majoslava
28. okt 2011

jejj drobčekovia sú takí nádherní... úprimne Vám závidím... aj ja už chcem ☹

wewe22
28. okt 2011

tak sme neska zistili ze mame zltacku hlavne ze som sa na to v nemocke pytala lebo sa mi zdala zlata a oni ze nic nema ze sa mi to zda ale mala spi a spi ja musim mlieko odsavat lebo by mi prsia explodovali ☹ tak ze zavolam Dr. a ona ze sak ma v papieroch napisane ze ma zltacku a mam ju davat na slnko no u nas je tma jak v rohu normalne musim svietit normalne som nasrata 😠 vcera keby som vedela mohla byt cely den v okne lebo bolo krasne slniecko dufam ze sa to nezhorsi a nebudeme muset do nemocky

elenaakiko
28. okt 2011

@lady511 ahoj, s tým červeným vínom to možno je pravda. my sme si s mojím mužom spravili varené vínko. vypila som ho večer asi okolo 19:00. ale len také slabšie a asi za pohár 😉 potom som si ľahla spať a o pol 5 ráno sa začali kontrakcie 🙂 a o 8:30 som porodila...takže neviem či je to len náhoda, alebo to naozaj zaberá 😵

jana0706
28. okt 2011

@katuska_za ahoj, ja som tiez pocula o babach co odsavali div ze nie do roka...takze ked mas vela mliecka nic nie je stratene 🙂 vitamin D papame aj my, ale na zeleno nekakame...nemoze to byt niecim co si zjedla ty?
nam sa maly zase vysypal na lickach - take drobucke cervene vyrazky, akoby jemna krupica - nezjedla som nic mimoriadne, tak netusim z coho to moze mat...

jana0706
28. okt 2011

@zuzaxa no nas maly tie pampersky rovno precikava - dnes som ho prave treti krat prezliekala...takze rozmyslam ze sa tiez poobzerame po niecom inom..

jana0706
28. okt 2011

@lucy56 my sme mali prvu kontrolu este v porodnici a teraz sa mame v styroch tyzdnoch ukazat...

bv_alexandra
28. okt 2011

@wewe22 stači ked ju budeš dávať k oknu nemusí byť slniečko. aj ked slniečko je najlepšie ale treba ju dávať stále k oknu. držim place, 🙂

bv_alexandra
28. okt 2011

@katuska_za aj náš malý aj napriek tomu že grgne tak si kolkokrát aj v spánku odgrcne. podla mna to nevadí. čo sa týka zelenej stolice musela si niečo spapať čo mu nesadlo, z D to určite nie je, 😉

jana0706
28. okt 2011

no a prave som volala so sestrickou kvoli terminu a objednala nas az ked bude mat maly 6 tyzdnov, ze to davaju uz rovno aj nejake ockovanie...

nelustek
28. okt 2011

@zuzaxa Ja si myslim ze mam dost mliecka,prsniky sa nalievaju aj to niekedy pobolieva.Asi si musime zvyknut..ved v porodnici mi povedali ze od 3dna zacala naberat na vahe.
No nelka je sikovnica sikovna pomaha uz zo vsetkym a vcera si dokonca pritiahla stolicku k umyvadlu a zacala umyvat riady..pekne napenila oplachla a dala osusit.Aj to dobre umyla nemusela som po nej 😀

nelustek
28. okt 2011

@viviem doteraz som travila cas iba v obyvacke co sa nedalo od nej poriadne pohnut,ale uz je to den co den lepsie.Aj v noci sa zobudila 3x ale zas zaspat sa jej nedalo to nam trvalo asi hodinu..uz som bola nervozna len som ju polozila do kolisky a place.nakoniec o 6-tej rano som si ju dala k sebe ze na krmenie a nelka ma zobudila o 7-mej a Linda prsnik stale v ustach a dudkala si 😀

nelustek
28. okt 2011

Akurat mi stopli album co som dala lindine fotky 😠 ze su nevhodne ze su tam okakane plienky vela krvy a kadeco tam popisali..pritom nic z toho tam nebolo 😠 😠 😠

zuzkazv
28. okt 2011

no dnes už padám od únavy 😝 , najskor som robila palacinky s riškom a malá sa jasné že zobudila v polovici tak som robila palacinky s nou na rukách, nikdy by som nepovedala že sa to dá, to sa zobudila o 9:30 a je hore doteraz 🤐 už som ju dvakrát kojila a ona furt hore 😔 s riškom sme sa hrali človeče a malá musela byť stále na rukách, ešte že teraz ležká pekne vedla mna a kuká okolo lebo ruky už mám také vyťahané 😖

katuska_za
28. okt 2011

@jana0706 mozu to byt potnicky z tepla....
@bv_alexandra uff este zistit co to mohlo byt, lebo take kaka uz par dni ale len tak 1-2x do dna nie zakazdym

amisa
28. okt 2011

@majoslava no tak vidim sme tu len asi dve co sme este neporodili :( je nas tu este viac?

babetkam a maminkam novym gratulacie a vela zdravia.. 😀

katuska_za
28. okt 2011

uz viem z coho je zelena stolica novorodenca... nasla som na nete ze vtedy ak pije iba predne mlieko a nanapije sa aj zo zadneho... uff ale ked ja si odstriekavam tak ako to robit aby som vedela ake pije.. pokial sa dojci normalne tak pije len z jedneho a ono si vytiahne aj zadne ale takto netusim...☹

masinka
28. okt 2011

@jana0706 babatka sa cistia z zenskych hormonov co sa do nich dostali este pocas tehotenstva.... trva to cca do konca sestonedelia, potom to samo zmizne a bude mat krasnu plet . hlavne to nebabri, nicim nenatieraj, maximalne tak repikovym odvarom. Julka je tiez vyhadzana ako pubertacka.... ked sa mi tak vyhadzala Nelka, tak som bola z toho tiez na nervy - jedla som hadam len ryzu a zemiaky len aby sa k nej nedostali nejake alergeny....

inac gratulujem vsetkym novym maminkam a ich miminkam 🙂
nejako sem nestiham prispievat, kym vas docitam a doplnim tabulku, akurat sa drobcek zobudi a chce papat 🙂
kojime sa odusu, mliecka mam dost, slecna sa za 18 dni vypasla z povodnych 3380 na 4110 g 😀
pupcek sa nam konecne zahojil, za dva tyzdne sme boli 5x u chirurga aby jej ho osetril.. do toho mi volala pediatricka, ze mame utekat k endokrinologovi na odber krvi, lebo Julke vysli zle hodnoty toho skriningu co beru krv z paticky este v porodnici a ze je podozrenie na znizenu cinnost stitnej zlazy.... tak sme boli tri dni z toho hotovi, nastastie opakovany odber dopadol dobre....

renatkas
28. okt 2011

ahojte baby, davate niektora pri kojeni Nutriton? Neviete ci mam dat malej celu davku 25ml aby to zabralo alebo staci lyzicka a ako jej to nanutit? Lebo mne to vsetko vypluva a strasne vresti, od vcera vecera mi nonstop vresti a ani espumisan ani ten nutriton nezabera, ani zvysena poloha. Vcera sme tu mali lekarku uz som aj nad tym rozmyslala ci ju neuriekla.

duranovaz
28. okt 2011

@amisa Aj ja sa pridávam k vám.Ani nášmu drobcovi sa nechce isť von.

nelynka18
28. okt 2011

@zuzaxa no u nas v nemocke davaju nutrilon tak som dala aj ja. A neskor prejdeme na sunar aj pri riskovi som to tak urobila ..ale uz tak negrckava on pahltno papava tak asi preto. Nas tiez niekedy zaspi bez cumla a vecer ho nechce vobec. Tak vy sa takto pestijete. Dominika ked boli brusko tak tiez zaspi len narukach.tiez ho nenechavam pplakat. Nas tiez uz poprda ale byva uz skor len taky nepokojny aked si prdne tak je dpbre. Len sa nevie vykakat Sam.myslis ze mozem mu davat espumisan aj biogaiu?mozno by mu pomohla na upravu travenia. No veru ani ja nechcem aby to tak letelo. 🙂

luckaprima
28. okt 2011

@renatkas Renatka ja by som jej nasilu mliecko nenutila, ak odmieta daj jej fenyklovy cajik a par hodin dietku, aj my sme dnes na tom podobne, mam pocit ze jej nesadlo mliecko co nam odporucila dr. vratime sa k nasmu sunariku

luckaprima
28. okt 2011

baby co uz mate drobcov a odpadnuty pupcek, ako dlho to este mokvalo po odpadnuti? nasej Karinke odpadol pred tyzdnom a stale mokva a vytvaraju sa suche zltkaste akoby chrasticky, nechcem jej to moc suchat tym liehom, vcera sa objavila aj trosku krvicka, uz by sa to mohlo vycistit pekne, nemate nejake finty? Dakujem

tinika
28. okt 2011

Cafre som zvedava kedy vas stihnem precitat,fotky mi nechce cez mobil stiahnut tak az ked budeme doma

jana0706
28. okt 2011

@luckaprima ja som bola prekvapena ze v Rakusku sa pupcek vobec nebabre liehom a gazickami ako u nas - pouzivaju na to taky lekarensky puder, vola sa Wecesin (vyraba ho Weleda - kupujem aj vsetku detsku kozmetiku len tejto znacky), malemu som tym pri kazdom prebalovani iba posypala pupcek a fantasticky sa za styri dni zahojil...kupila som si to aj na domov a dalsie dni som uz len preventivne zasypavala, ked tam mal este take drobucke krvave chrasticky...takze ak mas nahodou moznost ze by ti to niekto v Rakusku kupil tak velmi odporucam, nechapem preco sa nieco take nepouziva aj u nas...

jana0706
28. okt 2011

@katuska_za ale ked odsavas tak urcite odsajes aj to zadne - ved hlavne z toho babo pribera, to predne je proti smadu, takze ak ti pribera tak urcite pije aj to zadne...ta zelena stolica je kvoli laktoze v tom prednom mlieku...tak si skus nastudovat ze ci sa to da stravou nejako ovplyvnit (mozno skus obmedzit kravske mlieko)...

reanda
28. okt 2011

@lucy56 my sme prisli z porodnice vo stvrtok a k detskej sme isli v pondelok a na dalsiu poradnu mame ist za dva tyzdne, tiez som si myslela, ze budem mat aspon mesiac pokoj.. ona mava poradne od jednej do dvoch a to ma mely akurat kojaci cas, takze tam cely cas revala a doktorka mi kazala, ze jej mam davat dudel 😒

jana0706
28. okt 2011

@masinka dakujem za informacie, som rada ze uz mu to mizne, ono to nebolo nejake strasne ale aj tak ma to trapilo lebo mal doteraz uplne cistu pokozku...nic som mu na to nedavala, celkovo mu tvaricku umyvam len frote handrickou namocenou v cistej vode...

luckaprima
28. okt 2011

@jana0706 jani velmi pekne dakujem, takze u nas ho asi nezozeniem ze? mozno klasicky framykoinovy alebo septonexovy zasyp by tiez urobil svoje, no skusim popatrat, este rat dik a pekný večer