icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

amisa
31. okt 2011

@bettyx drzim palceky..aby si sa z toho co najskor dostala.. u lekara si vobec nebola?
babule este tu niekto caka na porod? bola som dnes na monitore a nic nove..zajtra na kontrolu... no tak uvidim..brusko obcas tvrdne ale nic moc zazracne sa nedeje, byvali aj lepsie tvrdnutia i kontrakcie.

katulka74
31. okt 2011

@nelynka18 tak ze uz espumisan mu nemam dat?

amisa
31. okt 2011

@majoslava @duranovaz baby ako? este nic? ani u nas.. mna uz aj ten seknuty bedrovy klb prestal boliet.

nelynka18
31. okt 2011

@katulka74 mne v lekarni povedali,ze ked treba mozem dat...ze to sa moze spolu uzivat

elenaakiko
31. okt 2011

@tunzal nás v utorok prepustili, ale až o pol 2. ty si tam už vtedy bola? ja som v piatok ráno okolo pol 5 mala slabšie kontrakcie a odtieklo mi trošku vody, tak sme išli do nemocky, to už som bola na 6 cm otvorená a bolesti minimálne 😵 o 8smej mi dali infúzku a potom to boli riadne bolesti a o 8:30 bol malý na svete. takže také silné bolesti som mala asi pol hodinku 🙂

zuzinka_26
31. okt 2011

ahojte mamicky a tehulky ;) nestiham Vas velmi citat, ale obcas kuknem a precitam...Nelka mala v piatok uz mesiac, Boze ako to strasne rychlo leti...dnes sme boli na poradni, tak uz vazi 3330 g (za 10 dni pribrala 320 g) a meria 52 cm (pri narodeni mala 47 cm)...uz som musela aj vyradit nejake vecicky, lebo su jej male.
My sme boli na prechadzke na 12ty den a chodievam s nou kazdy den tak cca na hodinku-dve. Vonku sa jej najlepsie spinka, tak ju potom obcas este necham na terase. Oblecene ma vacsinou body, dupacky (ak je zima, tak aj svetrik al. mikinka), overal taky nie moc hruby, supnem ju do zavinovacky a prikryjem dekou. Tiez davame Espumisan - davala som pred kazdym kojenim, ale dnes mi Dr. povedala, ze len 3xdenne 20 kvapiek mam davat...a radsej si zohnat ten sab simplex (v 3 lekarnach ho nemali a dali mi Espumisan). Kozicka sa jej tiez supe, ale uz ovela menej, Dr. nam na to predpisala nejaku masticku, ktoru nam v lekarni zarobili, tak ju mastim...a dnes mi povedala, ze mam aj tvaricku - ma tam take supinky a vyrazocky.
Spinka celkom pekne, v noci sa budi vacsinou 2x, obcas 3x....teda pokial ju neboli brusko. ona je strasny pahltnik, rychlo papa a tak nahlas preglga 🙂 Pupcek uz mame zahojeny, uz nemusime osetrovat.
Drzkajte sa maminy a tehulkam prajem, nech to mate co najskor za sebou 🙂

tunzal
31. okt 2011

@elenaakiko v utorok som išla na príjem, ale som bola dole na gynde, 🙂 takže sme sa nestretli ☹

elenaakiko
31. okt 2011

@tunzal jáj aha, no škoda...ja som aj pozerala na menovky, čo boli na izbách či tam náhodou nie si 🙂 ja som už nedúfala, že malý sa vypýta sám na svet a prekvapil ma...ešte stále sa smejem na tom ako môj muž vyskočil z postele, keď som mu povedala že rodím 😀 to bol budíček 😵

michaela18
31. okt 2011

dievcata viete mi niektora poradit ci mozem malemu vycistit ocka 3% roztokom borovej vody?na obale sa pise ze nie je vhodne pre deti do 10 rokov.mam pocit, ze sa mu zapaluju ocka,ma cervene viecka.viem ze sa tym cistia oci,len sa bojim kedze je na obale to upozornenie.nechcem mu nejako ublizit.kedze som v irsku tak o inom roztoku neviem a dnes je tu statny sviatok a vsetko zatvorene.borovu vodu mam zo slovenska,tak nechcem cakat do zajtra aby sa mu to nezhorsilo.

tunzal
31. okt 2011

@elenaakiko no to si viem predstaviť 🙂 🙂 🙂 a ako zvládaš detičky ? boli ste už na tbc očkovaní ?

tunzal
31. okt 2011

@elenaakiko u koho si rodila ?

nelynka18
31. okt 2011

@michaela18 ahoj,v tom ti neviem poradit ale poznam babsky recept....kvapni mu materskeho mlieka,mozno to znie cudne ale naozaj to pomaha.aj moja svokra tu bola bo mala prievan v oku a som jej kvapla a preslo to 😉

michaela18
31. okt 2011

@nelynka18 dakujem,uz mi to radila kamoska ale zdalo sa mi to cudne.tak ja teda idem vyskusat to mlieko 😉
este raz dakujem

nelynka18
31. okt 2011

@michaela18 nemas zaco 🙂 je to cudne ale pomaha to 🙂

bettyx
31. okt 2011

@amisa nebyla... bylo mi jasný že bych musela do nemocnice a to se mi fakt nechce...

barcabejby
31. okt 2011

@nelynka18 🙂 hej, hej, počula som, že nemusím pred tým nič cítiť a len to tak príde...tak čakám ďalej.. 😀

stanka25
31. okt 2011

Ahojte, naposledy som tu bola 30.9. ked ma hospitalizovali aby mohli na nas davat pozor. Kazdy den sme absolvolali CTG 2x a kazdy druhy prietoky, nejake infuzie a injekcie a nakoniec sa 18.10.2011 v 39 tt narodil Samko 2750g a 49 cm. Uz sme tyzden doma a vytesujeme. Neviem ci to mate aj vy ale ja som nejaka ustrachana a vsetkeho sa bojim ci ma dot mliecka, ci negrcka velmi ci dost cika, kaka a tak, Asi je to normalne.

stanka25
31. okt 2011

Baby poradte ako mam obliect maleho na prvu prechadzku , chystame sa cez vikend a pocasie ma byt take ako teraz, vobec nveiem ci ooeral alebo nieco tensie a fusak? Dakujem za vsetky dobre rady.

amisa
31. okt 2011

@barcabejby jeeej niekto kto este neporodil..huraaa 🙂

barcabejby
31. okt 2011

@amisa ach jaj, veď to...vidím, že nie som sama... 🙂 Ale už to veeeľmi chcem mať za sebou...Ak do 3. nov. neporodím, tak sa mám vo štvrtok ráno hlásiť v nemocnici...čo fakt nechcem...Ty si na tom ako? Vidím, že budeš mať deti do páru, tak super...teda ak ste to tak chceli 🙂

amisa
31. okt 2011

@barcabejby ahoj ja neviem ako este mi doki nic nepovedal.. zajtra idem k nemu dnes som bola len na monitore, teraz by som uz mala chodit kazdy druhy den, ale neviem kedy mi chce dat vyvolavacku..maly bol minule este stale vysoko.. ja uz nechcem vyvolavacku, raz mi stacilo. Ale pravdu povediac na druhej strane keby mi ju dali cim skor aj by som bola vdacna, lebo uz mi je do revu.. podla ms som mala rodit uz pred tyzdnom, podla utz v nedelu. Dcerku mi vyvolavali podla MS terminu takze v tejto dobe uz bola von z bruska. Ze ci sme chceli parik? nam to bolo uplne jedno , hlavne nech je zdrave babo.
Ako vidim ty mas vyvolavacku naplanovanu skorej asi ako daju mne a to mas termin den po mne..takze tu asi fakt ostanem psoledna. 😖 JA sa tam dokimu zajtra asi rozrevem aby som ho odmekcila.

zuzanazuzana
31. okt 2011

ahojte....dnes som bola so sabinkou na foteni a aspon jednu vam ukazem!!!!! dnes ma presne 5 tyzdnov a robi nam len radost!!!!!

barcabejby
31. okt 2011

@amisa mne sa malá zase veľmi tlačí dole, aj to poriadne cítim....Čo baby spomínali, tak ževraj to s vyvolávačkou bolí viac...no neviem, len sa mi to zle počúva...to budem ešte vo väčšom strese ako som...Máš pravdu, je jedno či to je chlapec, alebo dievčatko, zdravie ja najdôležitejšie...
Ja ešte neviem ako to bude po príchode do nemocnice, či si ešte chvíľu poležím, alebo sa pôjde hneď na to...Ako dlho trval tvoj prvý pôrod (bolesti) po vyvolávačke? Budem ti držať palce, nech všetko dobre dopadne...

bv_alexandra
1. nov 2011

@stanka25 ja obliekam overal a zabalím do deky. 😉 🙂

bv_alexandra
1. nov 2011

@nelynka18 no vyzera to tak že rascový odvar zabral, v noci sa sice ešte pučil ale rano tak naložil do plienky že až. Davam mu trochu vždy vypit pred kojenim, lebo inak ked nie je hladny, tak nechce tahať z flašky. 🙂

nelustek
1. nov 2011

@bv_alexandra Ako si robila ten rascovy odvar?

bv_alexandra
1. nov 2011

@nelustek Deci a pol prevarenej vody a do toho pol čajovej lyž. rasce nechala som to vyluhovať asi 10min. a dávam to malému po troške popíjať 🙂

nelustek
1. nov 2011

@bv_alexandra dakujem,neviem ci aj malu nezacina boliet brusko,ked papa sa tak sem tam skrci..

anita12
1. nov 2011

@nelustek ...uz viem, pri dverach som videla ze stoja rodicia alebo svokrovci, my sme stali kusok od vas, v sedacke veru bol 🙂, nas pustili az na 11.den. Henko je celkom dobry, len ked je hladny tak place az sa zachadza nez ho prebalim, obcas aj dost grckava, tazsie si odgrgava, papa po 3hodinach, len ked papa strasne pri tom tak chrapci, akoby sa mu zle dychalo, ale ked uz spinka tak tichucko dycha. Je to nas pokladik 🙂 . Nech su vsetky babatka zdravucke.

bv_alexandra
1. nov 2011

Asi stracam mlieko 😖 kým doteraz sa vedel malý nasýtiť z jedneho už musim davať z obidvoch. najskor si pekne z jedneho vezme a potom už ho nechce ani chytiť priam zuri, tak som skusila priložit k druhemu a z neho si zobral.skusila som aj odsať či tam niečo je no idú len také slzičky 😢 😢 😢