icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

bv_alexandra
2. nov 2011

@kucminka bežne aj hodinku u nas kojime. prikladám ho aj 4 krát. jednoducho nás krpec si to nevezme na prvý krát on si berie po troškách. 🙂

kucminka
2. nov 2011

@bv_alexandra mne to nevadí,že kojím hodinku,len keby potom neplaka,ale odkvacol a spal,alebo bol aspoň ticho,ale on plače ako keby som mu nedala jesť 😉

bv_alexandra
2. nov 2011

@kucminka no dodko plače až kým nemá dosť. potom je už kludný. resp. pokial ho neboli bruško. 🙂

kucminka
2. nov 2011

@bv_alexandra a to potom ako dlho kojíš?Myslíš,že hodina je málo?

kucminka
2. nov 2011

@monnika kráááásne fotečky......

zuzinka_26
2. nov 2011

@kucminka 🙂 akoby som citala nas pribeh - presne to iste - tiez sa ukladame do postielky na viackrat, na rukach hned spi, polozim tak rev...zoberiem na ruky - v momente zatvorene oci, ked ju polozim, hned sa zacne pucit a revat...nechapem. Ja som jej teraz dala znova prso, tak tahala asi 5 minut a zaspala a teraz spi na mne na tom kojacom vankusi - az sa bojim ju prelozit, ze zase bude revat, chvilku si este uzijem ticho a nech tvrdsie zaspi a potom ju prelozim 🙂 tiez mi mliecko zacne tak cca po 2,5 hod od kojenia samo tiect, takze nebudem prikrmovat a dnes som aj niekde citala, ze pokial babo pribera, tak netreba zacat prikrmovat, ale len castejsie davat na cicik, vzdy ked si pyta - ze aj kazdu hodinu, ze ono sa tak aj upokoji a mamine to stimuluje tvorbu mlieka....no ak to budem tak robit, tak neviem kto mi navari a uprace...a vobec dnes som jedla az o 16:00 🙂 a potom vraj kojaca zena ma jest pravidelne 6 krat denne a to kedy mam stihat ? 🙂 dnes uz mam az zimomriavky ked pocujem ze place, lebo dnes sa ani na rukach neutisila, len na ciciku...takze som priklincovana na sedacke, cicik von a nic nemozem robit...joj tieto nase poklady daju zabrat, snad sa to nejako unormalni 🙂

daja0760
2. nov 2011

@nelustek Jooojooooj - tak ani ja vobec netusim, co dam na krstiny na seba. Esteze obleciem kabat, no a co pod to - asi si budem musiet nieco kupit. Kuknem nieco lacne v Tescu.

rough
2. nov 2011

@zuzinka_26 @kucminka jaj baby ani neviete aka som rada, ze aj u vas to je tak🙂 teda nie ze by som vam priala nekludne dietky, ale normalne mi padol kamen zo srdca, ze to nie je mnou, ale ze aj ine babatka vyzaduju non stop maminu pritomnost a chcu byt na didine. vcera nas babik mal taky den, ze ma od seba nepustil pomaly ani na zachod a dnes je z neho naopak princezna ruzenka a krasne spinka🙂 ked je taky nepokojny a nechce spinkat len furt papat zacinam o sebe pochybovat a stale hladam kde robim chybu, no a zda sa, ze babatka proste tiez maju "svoje dni"... 🙂

zuzinka_26
2. nov 2011

@rough vobec sa nad tym netrap, chyba urcite nie je v tebe...to tie nase deticky furt vymyslaju 🙂 oni este nemaju rezim a pri maminke je im asi najlepsie....ja ako som pisala tu poslednu spravu, tak som ju z toho vankusa prelozila a samozrejme vydrzala 5 minut byt ticho a znova rev, takze teraz je zase na ciciku...ani neviem, ci jej este nieco ide, ked cucia dnes skoro stale...a to som chcela ist do obchodu, ked pride tatko z prace..no neviem neviem, jedine, ze by som cicu nechala doma, haha 🙂 ale poviem ti, ze som z tohto dna maximalne vycerpana a to som dnes absolutne nic nespravila, ani som len nepostlala...esteze som mala navarene.

rough
2. nov 2011

@zuzinka_26 presne toto sme mali my vcera, vstavala som s tym, ze dopoludnia ked bude spat tak pozehlim a navarim a pocas popoludnajsieho spanku vybehneme na cintorin a skoncili sme cely den v kresle raz na jedniom a raz na druhom cecku. ked som z neho uz bola zufala vzal ho manzel ale u neho vydrzal tak pol hodinku a hned rev, ze chce mamin cecok, pritom vobec nepapal, iba si ho dudkal. no co, sice sa babatka nemaju nechat hrat sa s cicikom, ale mojho to ukludnuje tak co by som mu nedovolila. nas vobec nechce cumlik, takze mu ho niekedy musim nahradit ja🙂 nastastie taketo dni nemava castejsie nez raz za tyzden...

janulkan
2. nov 2011

citam, ze drobcom davate nieco na vetriky? co presnejsie by to malo byt? nas dnes dost trapia prdiky, plnu plienku sice mame, ale strasne sa naduva aj po papani 😖 a to mame len 8 dni..uz som si spravila aj cajik z feniklu, resce a anyzu, len este asi nedosiel do mliecka
Pripadne neviete nieco na upokojenie mojich nervov? vzdy takto podvecer mavam strasne stiahnuty zaludok a som vnutorne nervozna, aj ked sa snazim si to nepripustat, ale nejako to nejde ☹

nelynka18
2. nov 2011

@zuzkazv mne maly kaka raz,dvakrat a tiez len s trubickou ☹

lutsy
2. nov 2011

dievcata to iste, citim sa ako dojna kravicka, stale chce pit a byt na cecke, potom prdi, natahuje sa kasle lebo uplne hlce, som zufalec niekedy, este ze mi prisla mama navarit, a s kakanim ma opacny problem, pokaka sa po kazdom kojeni, do kazdej plienky a potom ma zacervenanu ritku lebo on ani neplace a musim to zistit ja, ze je pokakany a napr v noci v tom je isto aj 2hodky kym sa zas zobudi na kojenie a ho aj prebalim, manzel v praci do neskoreho vecera, dnes som si bola u doktorky po zelezo na pol hodinu som bola sama a veru dobre mi to padlo taka prechadzka ked mi ho mama strazila

nelynka18
2. nov 2011

@janulkan mozes davat espumisan alebo mu uvar kminovy odvar a daj mu ho cez lyzicku....a ty si tiez uvar caj na ukludnenie....ja ich pijem stale 😀

nelynka18
2. nov 2011

@zuzaxa ahoj zuzi jeeej maly je krasny a v tom klobuku nema chybu 😀 nas satakto vecer chce nosit ale ja sa uvelebim na gauci jeho koilsem na ruke a citam kona 😀 no uz ste riadne velky,to je super 😵

janulkan
2. nov 2011

@nelynka18 kminovy odvar kolko rasce na kolko vody? a caj na ukludnenie z lekarne? ja uz som rozmyslala aj nad nejakymi homeopatikami ak su

tunzal
2. nov 2011

@elenaakiko ja som rodila u dr. Bátovsky, celkom fajn, len ma dobre dopichal.....ale to som rada že ako pôrodnu asistentku som mala jeho manželku, tá je veľmi príjemná žena, veľmi mi pomáhala. mi sme boli dneska na tbc očkovaní.

amisa
2. nov 2011

@barcabejby ahoj presne nad tim istym rozmyslam aj ja. Radsej pojdem na lacno a keby to bolo zbytocne tak si v nemocnici nieso kupim, nejaku vonavu teplu fornetku. Hned rano sa spytam lekara ci mozem jest ci nie..ako povie tak sa zariadim. Na migrenu zabral druhy paralen, a vidim ze malemu zlobrikovy to vobec neuskodilo a ani ho to neutlmilo..odkedy vie ze dieme do nemocnice tak vystraja ako besny, musim to spomenut dokimu, mozno to urychli. Inak aj ja idem rano mam tam byt medzi siedmou-osmou. Inak kde to budes? ja na kramaroch..

jana0706
2. nov 2011

@zuzinka_26 @rough nas maly ma uz mesiac a o nejakom rezime stale ani chyru ani slychu - Jakubko chce papat cez den casto aj po hodinke a pol, v noci sa budi vacsinou okolo polnoci, okolo pol tretej a okolo piatej, ale obcas vydrzi spat po polnoci aj tri hodiny ale potom uz len po hodinke a pol, maximalne dvoch...a cez den obcas pekne spinka a inokedy menej...dnes som ho do pol jednej nemohla odlozit, a poobedie od vychadzky zase cele prespal...takze u nas este neexistuje nieco ako pravidelne kupanie o urcitej hodine a potom odlozenie maleho do postielky, som rada ked citam ze aj ostatne deticky este v tomto veku tak vymyslaju 😉 ja som hlavne rada ze sa nam zatial dari s kojenim, este okrem MM nic nemal v ustockach, ked sa puci alebo ho tlaci brusko tak skusame cvicit alebo ho trosku nosit bruskom dolu, pripadne mu dam papat a doteraz to vzdy zabralo, tak snad nam to tak co najdlhsie takto vydrzi...len ten rezim keby sa uz pomalicky zacal nejako upravovat...

jana0706
2. nov 2011

@misic @natalii6 @mirkita dakujem za odpovede baby, pojdem pozriet do papiernictva a snad nieco vyberiem

jana0706
2. nov 2011

@natalii6 tiez ma zaujimaju referencie na fotografov v BA (a v okoli) - ak na nieco natrafis urcite daj vediet...

katulka74
2. nov 2011

Ahojte maminy,tak moj Filipko je tiez nekludne dieta,v postielke ani za svet,ked tam cez den zaspi tak max na 20 min,stale by sa len nosil a potrebuje pozornost,sam ani za svet ☹
Na brusko davam espumisan a do vody na mliecko prevaram kmin,aniz a dnes sme zacali s biogaia,tak uvidime...

andelusik
2. nov 2011

Ahojte, máme doma malý pokladík, Eliška sa narodila 29.10.2011 o 11.36 hod, mala 51 cm a 3650 g. Ľúbime ju ako koníka 🙂

tinika
2. nov 2011

ahojte, od včera som sa este nezastavila ,dnes som dobla len do obedu nestiham nič a to tato este doma, a to vsetko len preto ze maly po kazdom papkani aj vyse hodky narieka, nevie spat, boli ho brusko, uz mame aj kvapky, klokankujem, davam teplu plienku, masirujem a nč nepomaha .(((( grcka, čka a plače, mate s tym niekto skusenosti? dala som mu espumisan predtym ma take nove kvapky ani neviem ako sta volaju gastro dačo a nič :((( ked uz konečne zaspi tak aj 3-3,5 hodky ako jeho starsi brart ale ja uz som taka vystavena potom najma v noci :(( ze nestiham nič, zatial le pratam hračky malemu triedim, sme tepovali koberec bo uz bol flekaty, dnes cele doobedu po uradoch a lekaroch a ja ze si uzijem ze tato este doma s nami, este ani na prechadzke sme neboli

tinika
2. nov 2011

@bv_alexandra no moj mam pocit ze vypije naraz dost ale potom este stale pyta, a vyberam mu občas na radu sestričiek ze aby sa nenachvatal vzduchu ale aj to je prd platne

nelynka18
2. nov 2011

@janulkan 1,5 deci vody a asi pol lyzicky kminu a caj ja si kupujem aj v tescu bylinkove a su vseliake na ukludnenie a obsahuju aj fenikel ale daj si pozor ak kojis lebo niektore bylinky znizuju tvorbu mlieka

nelynka18
2. nov 2011

@katulka74 citam ze do vody na mliecko prevaras kmin a aniz.....to ako urobis odvar a do toho zamiesas detske mlieko?to sa moze?lebo inak som nad tym rozmyslala len som nevedela co sa tak napriklad neznehodnoti mlieko alebo nieco take 😕 a to ze je maly taky z toho si nic nerob ono ho to prejde....len ho trosku nechavaj aj sameho vies ked je niekedy v pohode nechaj a ked len tak mrnka tak ho tiez nechaj a on si casom zvykne...a neskusala si neaku hracku do postielky?my mame taku chicco premietacku s melodiami a celkom to pomaha,kuka na to a prijemne to hra 🙂

natalii6
2. nov 2011

@katulka74 ahoj tak nasi Filipkovia su asi natom rovnako 😀 ani nas nechce spavat v postielke a ked aj ano tak len na par minut a vnoci spava somnou v posteli 😉 do obeda chodime von tak pekne spinka v kociku ale ked prideme domov tak to uz je zle napapa sa pritom zaspi ale akonahle ho polozim je uz hore takze spanie poobede je u nas hrozne najviac trva asi 30min ☹ no ale musim ho pochvalit vnoci pekne spinka a budi sa len 1x a potom hned zaspinka tak som rada klop klop 😉 a vy ste natom znocnym spankom ako?a kolko uz tvoj Filipko vypije mliecka?

katulka74
2. nov 2011

@nelynka18 ano robila som to aj dceram tak,to mi poradila doktorka....len maleho nemozem moc nechat plakat kvoli tomu pruhu co ma ☹ ,ma v postielke aj kolotoc,aj taku chicco hradzu ,on je celkovo taky nekludny,teraz pri kupani som si vsimla ze sa mu triasla nozicka a nebolo to prvy krat,myslis ze od zimy ?Na tele sa netriasol,iba nozicka...

katulka74
2. nov 2011

@natalii6 ,tak to su asi cez kopirak 🙂,v noci tiez so mnou spi,budi sa len na krmenie,cez den tak ako pises a spi len v kociku vonku 🙂,maly vypije tak 90-120 ako kedy,ale vecsinou 90 a vy kolko?