icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

zuzanazuzana
2. mar 2011

@katy2 tak to si ma potesila.....nejake koruny navyse potesia.....aj ked na babo mame odlozene.....kazdy mesiac sme nieco odkladali, ked sme sa zacali snazit, tak sa tam nazbierala pekna suma.....na vybavicku!!!!!!

zuzanazuzana
2. mar 2011

@lenuska20 dakujem....veru najkrajsia pre mna.....aj ty sa budes cochvila z takej vytesovat

vevericka23
2. mar 2011

a ked som na rodicovskom, maly ma rok a ja nastupujem do prace od 1.4 a termin porodu mi vychadza na 5.11 tak to je ako? mozem poziadat o materske aj neskor ked uz bude babo na svete a ja si tych par mesiacou doplatim sama, tak to mam tiez narok?

katy2
2. mar 2011

@viviem nemusi pracovat... staci ak si plati DNP..... moze to cerpat ako OCR ale aj na PN so sebou... Takze ak chces platit si mozes a vyuzit to takto... ale ci sa to oplati, iba keby ste chceli dalsie babo, tak by si mala na dalsiu matersku

zuzanazuzana
2. mar 2011

@lenuska20 no ja viem, ale len do dvoch rokoch....a ja s babatkom mam v plane byt cele tri roky doma......aj ked je zla doba co sa tyka penazi, ale to babatko bude take malinke len raz....a som rozmyslala, ze kebyze som na PN co s kontrolou? ved sa neda doma sediet s malym babom kvoli PN

viviem
2. mar 2011

@katy2 takze je to tak ako som si myslela od zaciatku, ze musis si platit este skor ako otehotnies, tak ziadnych do 8tt sa neda ...no skoda, nerada sa ucim z vlastnych chyb....ale som rada, ze som tehotna, lebo som z tym nepocitala a keby som vedela ze sa podari na 1x pri mojom katastrofalnom zdravotnom stave, lekar bol tiez v soku....ja som chcela od januara platit, ale tehotenstvo ma predbehlo

zuzanazuzana
2. mar 2011

@katy2 to fakt? ked sa tak zamyslim to ma logiku, ved zena nemoze napriklad za to, ze predcasne porodi....no musim teda doktora poprosit....dakujem naozaj za radu!!!!!!!!

zuzanazuzana
2. mar 2011

@viviem no na socialnej mi povedala, ze nemusim pracovat....na to som sa jej pytala, ze ako to mam riesit, ze ked budem na PN a mam male babatko.....tak mi poradila, ze ked bude mat napriklad babo soplik, mam ist k lekarke a ona ma da na OCR, ktora moze byt najviac 10 dni....potom prestavka a znova ist na OCR....da sa to vselijako prespekulovat, len treba ovladat tie zakony.....ale taketo veci vyuzivaju ti bohatsi, lebo vedia ako v tom chodit a maju znamych atd.......si zober, ze ja som uz mesiac na marodke, pracujem ako opatrovatelka a zarabala som 350 euro...to je co? nic!!! a nie som jedina ....a marodku dostanem malu podla mojho zarobku

vevericka23
2. mar 2011

baby a da sa zaplatit nemocenske co co to je aj par mesiacou set napriklad ci si mozem zaplatit november, december, januar, februar, marec a kolko to vlastne vychadza cca eur?

zuzanazuzana
2. mar 2011

@vevericka23 podla mna sa ti to neoplati, musis mat zaplatenych 270 dni pred porodom v preibehu dvoch rokov

santerra
2. mar 2011

@zuzanazuzana jeeeeeeeeeeej krasaaaa

tinika
2. mar 2011

@vevericka23 na matersku ta vypisuje lekar a to 6-8tt pred porodom, neskor sa neda pokial viem, ak by si sla neskor na matersku, tak len sa ukratis o peniazky

zuzanazuzana
2. mar 2011

@santerra dakujem

vevericka23
2. mar 2011

a ked som bola pred prvym babom zamestnana tri roky to sa nerata? To pred kazdim dietatom musi byt tych 270 dni :((

katy2
2. mar 2011

@vevericka23 Ja som tvoj pripad... neplatila som si DNP, pracovny pomer mi skoncil pocas MD s prvym dietatom a nemam narok na nic... Este otazka, ty si nezamestnana, alebo si zamestnana, len momentalne na rodicovskej? Lebo ak si zamestnana, tak narok na matersku mas....

vevericka23
2. mar 2011

ale mne neskoncil pracovny pomer ja som stale zamestnana tam kde som pracovala aj pred prvym babom..................
ja som na rodicovskom z prvym dietatom ale od 1 nastupujem spet do prace na chvilu 🙂

vevericka23
2. mar 2011

ale maly ma len rok idem skor z rodicovskeho do prace

lenuska20
2. mar 2011

@zuzanazuzana ja dúfam, že ked o dva týždne pojdem bublinka už bude väčšia 🙂 a s mimim chcem byť aj ja celý čas, chcem si ho užiť a asi odložím aj externé štúdium, lebo vraj sa u nás náš odbor od septembra externe študovať nedá 😒 no to DNP sa vzťahuje na na OČR, takže je to možné využiť tak či tak...
baby je možné, aby som už mala nafúknuté brucho? lebo síce nie som najtenšie, ale nezdalo sa mi, že by som ho predtým mala také velké.

lenuska20
2. mar 2011

@vevericka23 to si myslela, že či sa to dá spätne zaplatiť? to určite nie...

katy2
2. mar 2011

@vevericka23 tak potom co riesis? Normalne dostanes matersku....

vevericka23
2. mar 2011

@katy2 tak uvidime ako to bude. Dakujem za rady a odpovede. Majte sa kocky pa.

jani74
2. mar 2011

Ahojte dievčence, tak som bola dnes poobedie v sociálnej poisťovni - ak som stále v prac. pomere tak mám nárok na MD - lekár mi vypíše potvrdenie, mzdárka dá potvrdenie o príjme predbežnom a to im prinesiem.
Na úrade práce mi povedali, že im to mám oznámiť a zastavia mi rodičovský - inak to je veľmi dobré tak z MD mám chovať dve deti???? a budem poberať len MD.
Pýtala som sa aj na ten príspevok na starostlivosť - áno je to ale len v prípade, že budem rodiť niekedy napr. v júly aby som spadala do 6 týždňov pokiaľ pôjdem na MD a prvé dieťa nebude mať ešte 3 roky. To je tiež bohovské. To akože čo mám robiť s tým prvým????

Idem si Vás prečítať

jani74
2. mar 2011

@natalii6 nebojsa poriadne som nadávala a keby bol pri mne tak mu to ptekne vykričím do tváre. Mne sa ako štátnemu zamestnancovi neoplatí ísť normálne do práce ale byť na RD alebo MD. prirátam k tomu výdavky na benzín, sebe stravu a čo to na ošatenie a som na tom rovnako ako teraz v teplákoch a s drobcom doma a venujem sa mu.

jani74
2. mar 2011

@zuzul1310 zuzi smiem sa opýtať prečo si bola na morfologickom sone?Ako sa tam dá dostať?

jani74
2. mar 2011

@zuzinka_26 zizi gratulujem a som rada, že aj Vám búši srdiečko 😉 prečo máš prestať brať Femibion a čo je Acidofolan?

slniecka
2. mar 2011

@lenuska20 aj ja už mám väčšie brucho, akoby nafúknuté. Chutí mi jesť, a nevraciam, takže asi aj priberám 😎

jani74
2. mar 2011

@enrikad tak isto som na tom aj ja a tiež mi lekár ako prvé pripomenul môj vek mám 36 aj rodiť budem ako 36. a tiež upozornil na amnio a v 12tt sa o tom porozpsávame ale dovtedy si mám rozmyslieť. To je to čoho sa najviac bojím čítala som všeličo ☹neviem čo urobím 😖

lenuska20
2. mar 2011

@slniecka no len ty si o 2tt viac 🙂 a ja že som taká tučná 😀 inak jesť chutí aj mne, ja som ešte nezvracala, ale tak zle mi býva.

slniecka
2. mar 2011

@lenuska20 už sa neviem dočkať, keď budem mať tehotenské bruško, konečne nebude tukové 😉

slniecka
2. mar 2011

Dievčatá a povedali ste už novinu vášmu okoliu? My sme to povedali zopár ľuďom osobne, cez víkend sa to chystáme povedať mojim rodičom, manželovi to už vedia. Najprv sme chceli počkať do konca 12. týždňa, ale nakoniec sme to nevedeli od radosti v sebe udržať!!! Bodajby aj hej, po troch rokoch čakania sme v siedmom nebi. 😵