Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@misickab3 no kráááásne si to napísala.Plne s Tebou súhlasím,je to tak ako píšeš,že keď máme chvíľu času,tak nevieme,čo skor robiť,potom sa naháňame a možno sú aj bábenká z toho v strese,keď sú kojené,necítia ten pokoj z nás.Ale čo už s nami slovenskými ženami,my sme proste také.Ale zoberem si tvoje slová k srdcu,možno aj malý bude pokojneší a bude lepšie spinkať,keď mi budeme viacej v pohode. 🙂
baby,prosím vás ,ako sa dá vymazať týždeň tehotenstva,neviem,kde to mám zrušiť.ďakujem.
@misickab3 no s tym upratovanim a dokonalostou pre kazdeho mas pravdu, ja som tiez taka ked maly spi ja zehlim, vysavam ,proste dohanam zameskane a potom sa zas zobudi a ja som nervozna ze uz nevladzem, dokonca som si vsimla ze ked si neoddychnem tak sa mi menej mlieka na vecer tvori, tak som tento tyzden trosku zvolnila tempo a zas tak dokonale cisto doma nemusime mat
Ahojte maminky 😉 po dlhej dobe sa hlásim. Jednoducho nestíham písať ale sem tam sa mi podarí aspoň čo to o Vás prečítať aspoň kútikom očka. Sme na tom rovnako ako vy - papáme a papáme - najčastejšie od poobedia do tej 22-23h večera kedy sa nám podarí konečne zaspinkať. Cez deň papáme tak každé 2-3 a niekedy aj 4h aj v noci je to tak ale večer je to vkuse o cecíku. Okrem toho máme podľa všetkého asi reflux čo som tušila už dávnejšie ale posledné dni to bolo hrozné (hlavne hoci) a vďaka Vám som sa dnes v noci vyspala od 22.30 do 5.30h kedy sme len papali 2X v polospánku a hajali ďalej. Mám aj antirefluxný vankúš ale nestačil asi lebo dnes som dala ešte vankúšik tak klop-klop.
Inak sme ok Hanička je hrozne zlatá a šikovná, už si hlavičku nechce ani oprieť len všetko sledovať aby jej nič neuniklo a začala sa aj nožičkami odrážať 😀
Po stredajšej poradni máme 4,400kg (za 3 týždne sme pribrali z 3,350kg) dr. sa smiala či mám smotanu. Kojíme sa viac menej len z jedného prsa a keď sa mevedela večer odlepiť z prsa taksom jej zarobila jednu dávku nutrilonu ale ten jej nestačí (120ml) je to podľa nej klamané mliečko ešte chcela moje 😅 Cumel sa niekedy podarí dať ale to je potom sviatok 😀
Vďaka Vám mi je ľahšie keď viem, že sa netrápim sama.
Okrem toho Matejjko je veľký braček, hrozne ľúbi sestričku, len je veľmi jedovatý niekedy až agresívny čo pripisujem tomu, že keď Hanka v kuse papá celý večer sa nudí, je doma momentálne už týždeň, odkedy chodí do škôlky je zhruba každé 2týždne soplavý alebo kašle a dva týždne je v škôlke.
Takže som sama v jednom kole a niekedy je druhý deň a ja rozmýšľam či som sa včera vôbec česala 😅
tak sme doma, dr. potvrdila reflux, dostali sme gastrotus a nutrilon AR a o týžden kontrola 😉
@bv_alexandra a ake mu robila vysetrenie? ked potvrdila reflux,ved to sa chodi aj na gastro na sono ,nie?
pozrela ho a vraj podla toho čo popisujeme že je to reflux ale preto o týžden na kontrolu aby vedela či to pomohlo čo nám dala a keby nie tak nás pošle na dalšie vyšetrenia. Zatial vraj pekne priberá tak dala len to čo som písala. 😉
@bv_alexandra aha,lebo aj moja grcka niekedy malo niekedy viac a nie po kazdom papani.Ale asi kazde druhe krmenie a stukame 😒 je to o nervy bud si grgne a zacne stukat,alebo negrgne ale si grcne a zacne stukat
tak neska sme boli v poradni malinka uz vobec neni malinka ma 57cm to je 7cm za tri tyzne a pribrala 560g
Dr sa cudovala ako dobre drzi hlavicku ale to ona uz v porodnici sa rozhliadala po izbe zo zdvihnutou hlavickou ked ju dam na brusko normalne mi utece co sa tak vie preplazit ja to nechapem ved je taka malinka starsia si zacala potroske hlavku dvihat ked mala mesiac a tato ju uz drzi teraz asi to bude tym magneziom co do mna pchali cele tehu
@nelustek no náš okrem toho vkuse plače vypína sa, chrčí akoby mal hlieny v krku. Dnes od pol piatej papal minimum a zaspal o deviatej.vzdychá aj zo spánku. ☹
@bv_alexandra sme na tom podobne, v stredu idem dať prepichnúť ušká (v stredu máme len deň na poradňu) a som zvedavá čo povie aj nám. Daj vedieť či Vám to čo Vám naordinovala dr. pomohlo.
Inak čo máte reflux aké umelé mliečko dávate?
@bv_alexandra ahoj a to chrčanie súvisí s tým refluxom??? lebo aj naša tak chrčí hrozne aj dr. som to hovorila ale ona jej len kukla do krku a nič na to nepovedala 😕
ahojte baby.....aj my mame asi reflux ako @bv_alexandra zatial som to s dr.konzultovala len cez telefon a v pondelok ideme k nej....vcera skoro vobec nespal ani v kocari vonku len chudatko mrnkal ☹ a malinko papa tak som z toho smutna.....v noci bol taky unaveny ze od 20 do 4:45 spinkal,napapal sa len 60ml a spinkal do deviatej dnes je to o nieco lepsie len ked papa sa hrozne vypina a papa stale malo a aj to este potom vygrcka,no ved uvidime v pondelok 😒
@bv_alexandra a co vam dr.predpisala?
ahojte baby!!! takze stihli sme to aj my narodit sa v oktobri 🙂))narodili sa nam syncek Kevinko na haloweena 31.10 o 13:13 s peknymi mierami 4520 gramov a 55 cm 😎 ...pozdravujeme vsetkych hlavne nech ste vsetci zdravucky 🙂
@bea1907 fiha tak Kevinko bol teda riadny chlap 🙂 tak sa drzte, vsetko dobre vam obom!!!
Baby ahojte, ja tu vobec nestiham chodit, ale zijeme, sme zdravi a mame sa dobre 😀 maly papa o 106, kazde dve hodinky si pyta a pribera krasne. V prvej poradni mal o 1200g viac ako porodnu vahu, tak nam rastie a rastie 😉 😉 😉
@zuzkazv vraj áno prečítaj si článok od annag
http://dojcenie.wordpress.com/2010/02/27/gastro...... tam je to popísané.
@nelynka18 baby som v pomykove. bola som kupiť ten gastrotuss a lekárnička mi nevedela povedať ako ho dávkovať malemu. Na pribalovom letáku je napisané že pred jedlom alebo pred spanim detom do 12 r pol až jeden sačok. Lenže ten sáčok má 20ml. A žial lekárka nám nepovedala množstvo iba mi povedala že ho mám dávať pred kojením. Volala som na Krámare na pohotovosť nech mi poradia tak dr. mi povedal že sa mi ktomu nevyjadrí, lebo vraj gastrotuss nie je na reflux ale že sa dáva nutriton. Tak som sa ho opýtala čo mam urobiť tak mi povedal že vymeniť lekárku. Tak mi povedzte čo to je za prístup. Malému som ten gastotuss rozdelila tak že som mu dala 4ml ale poviem vám že som riadne zmätená. ☹ ☹ ☹
@bv_alexandra ahoj citam ze tvoj maly ma podozrenie na reflux neviem preco tvoja lekarka ta neposlala na Kramare na gastroentrologiu aby ho tam vysetrili lebo moj prvy tiez casto grckal a ked som to povedala lekarovi tak ma tam poslal a nepredpisoval mi nic ako tebe..tam maleho vysetria a ked by mu potvrdia reflux tak ti da odporucanie ze ti tvoja lekarka moze predpisovat nutrilon AR a budes ho mat o polovicu lacnejsi..aj moj druhy grcal ale som si vsimla ze v MDke maju okrem klasickeho nutrilonu aj nutrilon extra a odvtedy nam grcanie prestalo klop klop 😉
@bv_alexandra fuha tak to mas blbe....o tom co pises som tiez este nepocula,co ja viem najskor sa dava nutriton a ked ten nepomoze ide sa na gastro kde mimi vysetria,ako pisala natalii.....neviem je to cudne 😒
@bv_alexandra tie hlieny mame aj my,odsavame a vytierame nostek morskou solou
Ahojte,my berieme to zelezo a maleho velmi zapeka,kakanie je pre nas peklo,idu z neho tvrde sulce,uz som zufala ☹
baby, mala nechce spat, len ked jej pustame na plne pecky muziku 😕 ..musim sa susedov teda ist opytat, co uprednostia, ci rev, alebo diskoteku 😀
@nelynka18
@natalii6
Ahojte začínam byť na pokraji psychického aj fyzického vypätia. ☹ Malý včera večer od piatej do desiatej v kuse plakal, nechcel absolútne jesť. Až som nakoneic s plačom volala na Kramáre čo mám s ním robiť. Nakoniec zaspal od únavy ale hladný. Noc sme mali chvalabohu kľudnú.
Ale s tým Gastrotussom som mala pravdu že to dávkovanie sa mi nevidelo. Som presvedčená že do tej lekárne pošlem sťažnosť. Toto predsa nemôže jedna lekárnička urobiť.
Dala mi Gastrotuss ktorý nie je pre bábätká. My sme mu tých 20ml rozdelili a dala som mu 4ml večer a myslím si žee mu to viac uškodilo ako pomohlo. Večer mi volala známa /dr/, ktorú som prosila aby sa mi nato pozrela či je ten Gastrotuss ok, že ten čo nám predali v lekárni vôbec nie je pre batolatá. Pre batolatá je Gastrotuss Baby sirup . Ale to už malý mal jednu dávku v sebe. Ďalšie som mu už ani nedávala.
Povedzte mi ako sa niečo takéto môže stať.a som sa jej asi 5x pýtala či si je istá že je to pre batolatá. Už ludia zamnou boli nervozní čo som tam zdržovala, lebo už pri okienku som si nebola istá. A to ešte aj čo sa týka Nutrilonu AR som sa jej jasne pýtala, či nie je potrebný väčší cumel či to mlieko nie je náhodu hustejšie, tak ma presviedčala a nakoniec ma aj presvedčila že nie. že je takisto riedke ako ostatné mlieka. Samozrejme ked sme ho zarobili tak som videla že to od riedkeho ma uplne daleko. Tak sme museli vyrábať dierku. LEbo je to ako gél.
Určite do tej lekárne napíšem písomnú sťažnosť. Toto sa predsa nemôže stať. Ved lekárnik je takisto študovaný.
@bv_alexandra ahoj tak to je otrasne stou lekarnickou 😠 co je vymleta ze nerozozna co je pre dieta a co pre dospeleho? a je mi luto ze maly je taky nekludny ☹ som nad tebou rozmyslala ze ved pokila sa mi zda ty kojis nie?tak preco ti odporucili nutrilon? ja som si myslela ze to davaju iba detom co uz su na umelom..a co sa tyka toho nutrilonu AR ja som ho pouzivala pri prvom ale sa mi nezda(ale nie som si na 100%ista)ze by bol nejaky uplne husty ale flasky od aventu maju aj take dudule ked je na jednom ok 1 az po3 a akym cislom ho natocis taky silny prietok ma 😉 ja by som na tvojom mieste mu ziadny gastrototus nedavala uplne postaci ten nutrilon AR aspon podla mojich skusenosti lebo my okrem neho sme nic nepouzivali a poradila by som ti is k lekarke a vypytat sa na tu gastroentrologiu tam ti najlepsie povedia ci je to ten reflux..a skus napisat do temy o dojceni ci ti tam neporadia co robit ked je dieta kojene a grcka..zelam malickemu aby bol co najskor v poriadku a krasne pil mliecko a stastnu maminku..mozno chuda citi ze si nestastna z toho vsetkeho a aj on je potom nekludny ☹ vela sil zelam 😉

@bv_alexandra ahoj ja mam flasu avent a tam je taka mala dierka a na cumly je napisane ze 1ka