Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@nelynka18 no to by si citila lebo je to dost taky kyslasty zapach...moj maly to mal ale uz je to v poriadku aj mi dal lekar papier na tu gastroentrologiu ale kedze sa to zatial upravilo tak nejdem nikam...a hrudnik sa aj mojmu nadvihuje a obcas je pri jedeni nekludny a nevypije vsetko a co sa tyka grgnutia tak niekedy si grgne hned a inokedy to trva aj vyse 10min..ak grcka len obcas a nie vela tak podla mna je to normalne skus si zapisovat kolokrat sa to za den stane a ci je toho viacej ci menej a uvidis 😉
Prajem pekný slniečový hoci studený dník. Ach ten reflux - my sme v noci spinkali ako tak ale ov 5h plač, vypínanie a všeličo iné a už som aj ja mala slzy na krajíčku ☹ len a len cecík a boj s ním odmietanie a chcenie naraz. Včera sme mali po každom papaní štikútku. Už nech je streda a je tu dr. ale ak bude tupá-čo ona je veľmi často-tak vymením dr. Môžem ju vymeniť v tak krátkom čase, čo prijala malú???
A dievčence Vám grckajú drobci cez ústočká alebo aj noštek???Malá viac cez noštek ☹
Tezar má debatu s mackom tak idem povysávať...
@nelynka18 ahoj,neviem,ci ti to pomoze,ale mne ta laktacna poradkyna ohladom toho grckania hovorila,ze to je u tak malych babatiek normalne,nemusi ist vzdy o reflux.poradila mi taky nazorny priklad,ako zistit ci babo vygrca vela alebo malo.ked si das na kavovu lyzicku mlieko a rychlo ho 'vrhnes' na dlazku,tak si pozri,aku 'mlaku' to spravi-tak si s tym porovnaj kolko ti dominik vygrcne a ak je to vzdy omnoho viac,tak potom by som sa zacala bat,kedze nema dalsie priznaky refluxu .lebo na to aby vygrckal vacsinu zjedeneho by musel urobit dost velku 'mlaku'.
kocky ste tu niektore, co dokrmujete, alebo krmite len umelym mlieckom ? Nas maly zacal strajkovat a odo mna uz nechce pit, resp. stale zaspava, len dudka, nic nepije uz ani cez klobuciky, vidim, ze mliecka je stale menej, pritom stale odstrekujem, aby sa tvorilo, ale je ho stale menej, predtym problem nebol, vzdy som odstrekla po.krmeni. U nas bol problem s prisatim hned od zaciatku, tak som kojila cez klobuciky, co viem, ze nie je najstastnejsie, ale hlavne ze mal moje mlieko . Som z toho zufala, lebo chcem kojit, mlieko sa pekne tvorilo a teraz takto ..:(. zajtra este laktacna pride. Ako vy krmite napr.nutrilonom, ake davky dene, ako casto .? dakujem
@misickab3 ahoj dakujem,to poznam preto som pisala,ze iba asi je to aj nas pripad lebo ostatne priznaky sedeli....no po tych dnoch prisiel pokoj,davam mu nutrilon extra a je klud klop-klop.tak nas pripad to asi nebude.ale dakujem 🙂
@anita12 ahoj,mozno je to len laktacna kriza....ja krmim nutrilonom,papa tak 90-120 ml ale vacsinou 90ml a asi kazde 3-4 hodiny ako kedy 🙂
@natalii6 dakujem Natali 🙂 ano malý je kojený, len aj dokrmovaný. A od stredy sme boli v stave že nechcel takmer nič. Včera dokonca od rána od piatej do deviatej kým som ho obliekla a sli sme k lekárke tak nezjedol ani svoju jednu dávku a to už mal papať druhu. Tiež sa mi nepáči že nás lekárka nikam neposlala a hned naordinovala lieky. MM včera riadne zuril večer na nu. A ešte do toho ten Gastotuss a hlavne sme sa báli aby to malému neublížilo. Riadne ho zapiekol ten Gastrotuss ráno sme mu pomáhali trubkou. a čistý gél kakal.
Rozprávala som sa včera s tou známou síce nie je detská lekárka je neurologička ale pozerala to a povedala že mu ho môžem dať že je nato. On podla mna má ten skrytý reflux, lebo on negrckáá len občas. Podla toho čo ho sledujeme tak ho skôr páli záha, ale musí mať aj bolesti, lebo aj zo sna vzdychá. ☹ aj pri grganí akoby ho niečo bolelo kým si odgrgne. ☹ dnes spinká viacej ale budi sa skoro každú hodinu. pocmuká prsnik a spí dalej.
@nelynka18 a hlavne že nám predala ten nesprávny liek tak to je najväčšia sila. Určite to tak nenechám.
@anita12 Ahoj vidim že medzi našimi je týž rozdiel!hej aj ja mu davam nutrilon každe dve až tri hod ako kedy vypije 120 odgrgne niejedy hned a niekedy vobec,večer papa naposledy o 22h a stane sa že mi prespi aj do 5h rano a niekedy sa budi každe 2a pol hod.Na obed papá okolo tej 12h oblečieme a ideme do nejakej 16h až 17h vydrží v kuse spinkať.Potom by zjedol aj fľašu.Rano vstávame o tej 9h doobeda je hore potom haja a od tej 17h je opať hore niekedy si do kupania ešte zdriemne to je 19h-19.30h a odchadzame hajať.Už to neni ako malinké babo napapať a hajať 🙂 🙂 🙂 a pekne priberáme 🙂 a inak kakame každy den.
ahojte baby,... ako tak čítam, že máte problémy s refluxom... pridávam sa aj ja... malá mi cez deň stále visí na prsníku, nevydrží ani 2 hod. bez papania...☹(( keď si odgrgne, tak samozrejme aj s mliečkom a potom sa jej začne čkať... dosť často grcká a je veľmi nekľudná... som z toho riadne zúfalá, vôbec jej neviem pomôcť, cíti sa dobre len keď je na rukách, vo zvislej polohe... v noci je to lepšie, vydrží dokonca aj tri hodiny, čo je super...
@enrikad zvýš mu matrac aj v kočiari je podložený davame malého do vajíčka cez den spinkať. aspon takto sa snazime mu pomôcť. tiež ked kojim sa snazim aby bol vyššie. Potom tiež ho nechávam ked sa napapa chviličku len tak v lahu až po chvili ho dviham na odgrgnutie. Aj ked prebalujem tak je podložený vankušom a ritku moc nedvihať vysoko. Vyskúšaj, snád to aspon trochu zmierniš. 🙂 😉
dakujem za odpoved
ahojte......je tu niekto kto dava babatku nutrilon HA? mala ho papa uz 4.tyzden, ale az posledny tyzden mava zelenu stolicu, niekedy zmiesanu so zltou.....ked sa napapa, tak sa niekedy zmoli, puci asi polhodinu....ale este ani raz neplakala..ona je celkovo strasne dobrucka!!!!! jedine s cim bojujeme je ze malokedy si grgne hned, niekedy ked ju dam na brusko a potom znova chytim a niekedy si nevie vobec grgnut...vravela som to aj doktorovi, ze je to normalne....no ale ja neviem....myslite, ze ju boli brusko z toho mlieka?? pocula som, ze z nutrilonu HA bolieva brusko.......ja jej skusim dat asi klasicky nutrilon a uvidim!!!!!
este chcem napisat, ze tym,ze ani raz neplakala som myslela pri tom puceni sa....zaplace si jedine max. 5 minut, ked je hladna a zarabam jej mlieko, ale nieco take ako tu opisujete my nepozname......vecer o deviatej sa naje, este byva do jedenastej hore, strasne sa oci a pocuva, co jej rozpravame a potom spi do rana do stvrtej!!!!!!
@zuzanazuzana ahoj ja dávam nutrilon HA a mame tiež taku do zelena stolicu, ale myslím že to je ok ... Ale tiež sa zvykne pucit ... Prvej dcére ten nutrilon problémy nerobil, tak som veľmi neuvazovala že to je z toho. Ale máš dobrý nápad, tiež skúsim asi dat ten obyčajný že čo to urobi
@zuzanazuzana ahoj ak nemáte v rodine alergika tak neni dovod davať HA aspon mne tak dr vravela, a tiež sme prešli hned potom na obyčajný ale na ten extra spokojnosť 🙂 .S tým grganím je to aj u nás tak,ale aspon si vie,lebo čo mam staršiu tak tá to nevedela vobec.A dávam mu aj čajik.Stolicu máme tiež niekedy žltu a zelenu ako kedy.A nebolí ho nikdy ani bruško,neviem čo to je 😉 .Spávate tak ako my,chcem sa spýtať kolko vypije a v akých intervaloch?diky Aj mne je strašne dobručký ako aj staršiat,iež mi bola tak isto dobručká 😀 😀 😀
baby ahojte, akurat som vas nahodou zacala citat ci nemate problemy s grckanim u deti, ak je tu nejaka z vas co dava babatku nutrilon Nutriton na zahustovanie tak mam doma sice otvorene ale skoro cele balenie a je mi luto to vyhodit, ked mu nic nie je a nestoji to 5korun. ak to niektora budete chciet, napiste mi, dam to len za postovne.
je tam pisane pre extra spokojnosť tak mu davam ten.No tak my 120 len sa zapráši 🙂 a tiež 2 2a pol hod
caute babulky...dnes sme boli na vystave Expo rodina a dieta a nejake to tam bolo chudobne kedze som tam bola aj minuly rok a bolo tam ovela viacej stankou ale aspon tam teraz nebola tlacenica a dostali sme vseliake produkty a Davidkovi sme kupili knizky..boli tam aj postavicky z minimaxu ale to nase trdlo sa ich balo 😀 nevim preco je taky bojazlivy po mne to urcite nema 😀 vcera som cele poobedie upratovala cely byt a dneska to tu vyzera ako po vybuchu 😠 ale aspon mam poumyvane okna tak hadam uz ich nebude treba do vianoc umyvat .. 😠 o snad nie je mozne ze nedavno sme mali Januar a uz budu vianoce to ale leti 😉 a inac tie co davate nutrilon na tej vystave bol aj stanok z produkrami Beba a ta pani ked som sa snou rozpravala tak mi povedala ze Beba je ovela lepsia ako nutrilon ze obsahuje probiotika a ze sa najviac priblizuje k materskemu mlieku tak neviem mate snim niektora skusenosti? a este jedna otazka date svoje deti zaockovat na rotavirusi?
@bv_alexandra aha myslela som si ze ste len cisto kojeny 😉 ako som ti uz pisla najlepsie by bolo keby ho vysetrila ta gastroentrologicka a nerobila vasa lekarka na nom pokusy 😠 chudatko malicke tolko si uz musi vytrpiet ☹ a stym papanim to mate teda fakt hrozne a najhorsie je ze ti to malicke stvorenie nemoze povedat ani co ho trapi a boli 😢 dafam ze ste natom uz lepsie 😉
@nikolka4 neviem preco mi doktor dal ten HA nutrilon.....u nas nikto nie je alergik....skor to beriem tak, ze recept mi dava zo znamosti....neviem co spravit.....kazdy mi vravi nieco ine a uz som z toho zmatena....dam asi na svoj instinkt a hotovo!!!!! mala papa 7x za den / vacsinou o 4.,7.,10.,13.,16., 19.,21./ plus minus polhodina a vacsinou spapa 90ml, niekedy da aj 120 ml. Ale behom par dni to uz vidim, ze bude papat aj tych 120ml......bola prve tri tyzdne kojena a vobec nepriberala, ale bola spokojna....zacala som prikrmovat a vlastne za tych 6 tyzdnov pribrala presne kilo.
@zuzanazuzana podľa mna je to zbytočne,lebo je to iba o tej alergii 😉 som mudrejšia len preto,že som sa nato pytala našej dr.je to vydieť aj na peniazoch je to skoro raz toľko mliečka,ale o to nejde vobec.Ja som tiež kojila a bol stal hladny a tiež mi z toho nepriberal takk som kojila a dokrmovala zakaždým a moje kojenie bolo zbytočne lebo aj tak vypil tolko isto.
@natalii6 no ten gastrotuss ho trošičku zapeká. predsa len je to taká gélová hmota. ale aspon už papá a dokonca viac menej opať len kojime. za tieto dva dni som mu davala nutrilon len dva razy aj to vypi,l tak po 20ml takže sa teším že si berie moje mliečko. plačlivy je stále. ale je to lepšie. dnes mal zas pár hodiniek takých že nevedel zaspať a ked aj zaspal tak len na chviločku. ale oproti piatkku je to sto a jeden. snad bude len lepšie už. 🙂
@nikolka4 no veru neviem co spravit s tym nutrilonom, lebo sa mi moc nechce menit mlieka a tu ide o jednu znacku....ved zajtra este zavolam doktorovi
@bv_alexandra : ďakujem za rady, vyskúšam to...
Ahojte, pozeram ze nie som jedina co musi prikrmovat. kedze porod bola sc tak maleho prikrmovai uz v porodnicia potom doma sa snazime odstavit od nutrilonu a uz ked si mylim ze to pojde aj len na cicke tak pride den a maly je namne aj 2 hodiny, zaspi a potom co ho dam odgrgnut tak je hore a plac potom uz nevydrzime a dame nutrilon, spapa tak 60 a spi aj 3 hodiny. Tento tyzden sme vydrzali 3 dni bez nutrilonu a dnes rano a teraz vecer sme museli znovu dat, neviem ci mam davat nutrilon stale po kazdom kojeni alebo len takto prilezitostne ked je maly nespokojny alebo vydrzat. Uvidime co bude v noci a zajtra.
ahojte baby
tak moj krpec bol prvy krat v zahranici,v CR 😀 cesta super,pekne spinkal a na navsteve sa ukazal ake je to dobre miminko a pekne spinkal 😵 strasne ho milujem toho cervika 😵 uz mame pokojne dni,davame nutrilon extra,biogaiu a sem tam espumisan a vsetko je tak ako ma byt 🙂 klop-klop.... kupili sme si vibracne kreslo bo ho uz nebavi stale lezkat a vdaka tomu co to vymyslel 😀 maly tam aj zaspi a je klud....teraz pekne zaspinkal a aj risko,je doma ticho a pokoj,tak cumim na net ale pojdem sa povenovat drahemu.ozaj a mali ste uz niektora sex??? 😝 😉 my este nie ale ved 600nedelie mi konci az v stredu 😉
a neake foto carovne kresielko,dnes rano pred cestou a na navsteve v CR 😉

@bv_alexandra teda tak to je sila,urcite by som sla minimalne tej lekarnicke vynadat 😠 ve to viem aj ja ze ten AR je hustejsi a ona by to mala vediet tiez.....to sa teda len tak nevidi,ze taku banalnu vec nevie.
@katulka74 skusala si mu davat pit cistu prevarenu vodicku?maly mi po nej vzdy kaka redsie...