Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@skybaby a preco davas nutrilon HA? vy mate nejaku alergiu v rodine? ja som rozmyslala, ze ci mi to lekar nepredpisal aj kvoli tomu, ze mala bola troska mensia pri narodeni, nepriberala a aj apgarove skore sme mali najprv 6 a potom 9
ahojte baby, ako sa máte? u nás dobre, malá papá a kaká 🙂 už začala kakať do každej plienky 😉 občas ju zobudia prdky a bolenie bruška ale dá sa to zvládnuť. mm mi konečne nafúkal fit loptu a to je hotový zázrak, ked si tam s malou sadnem tak sa krásne ukludní, niekedy aj zaspí 😉 . O kolkej večer vám zaspávajú detičky?? lebo my kúpeme už o 18tej ale zaspí až okolo 20:30 - 21:00. Neviem prečo jej to tak dlho trvá 😒 nemáte na to nejaký tip ako ju rýchlejšie uspať?? a ešte jedna otázka, kedy sa začne mlieko tvorit podla potreby dieťatka a prestane konečne samovoľne vytekať? ja si musím 3x denne meniť tie prsné vložky 😒 .
Vianočné darčeky už máte? my sme zatial kúpili len jeden neviem kedy to postíhame všetkým kúpiť 😕
Ahojte,my musime dnes k Dr. Linda mava tiez bolenie bruska a dnes som pocula ze ma aj soplik kt. nesiel odsat asi to ma niekde vzadu alebo co 😖 Neviem Nelka bolenie nemala tak pre mna je to nieco nove.V noci ked sa budi je to s riadnym krikom co pred tym nebolo a niekedy sa aj dusi ked grcka a to ma vyvyseny matrac a spi na boku ☹ ja sa normalne bojim v noci zaspat aby sa jej nieco nestalo.
@zuzkazv ja tiez casto menim prsne vlozky a zo zaspavanim je to u nas ze ide spat 19:30-20:00.Ale ja ju neviem uspat pri mne ked zaspava tak len pri kojeni,ale muzovi zaspi aj na rukach.U mna asi citi mliecko tak stale pyta,na to sa musim dr. tiez opytat stale chce papat je to dost unavne,ale nech ma ked chce.Len poslednu dobu zacala grckat.Tak ma napadlo ci neni prejedena 😨
@nelustek aj naša tak stále pýtala - bolo to hrozné lenže som prišla na to že jej len dávam a dávam ale vobec ju to neukludnuje ani nezasýti, preto som to začala robiť tak že interval medzi kojeniami musí byť minimálne 1,5hodiny. Skôr jej nedám lebo aj mliečko potrebuje "dozrieť" trochu sa vyplače ale nie nejak extremne a ovela lepšie sa napapá. Musela som dokonca aj s mm bojovať lebo ten už chcel dokrmovať že chudatko je hladné, ale potom pochopil že ma chcela použivať ako dudku 🙂
dobre ranko 🙂
@nelustekahoj, skus kvapky s morskou solou a vlhci vzduch....
@zuzanazuzana ahoj,nam maly ide do postielky o 19 a do 19:30 vacsinou spi ale zaspava si sam....cez den malokedy zaspi sam ale vecer nema problem 🙂 a to kreslo k nezaplateniu ze? 😀
@zuzkazv vianocne darceky mame zcasti kupene,zcasti vymyslene,tak to dufam stihneme skOr ako sa svet zacne blazniet tie posledne dni....tiez cakam,ako sa to mliecko upravi-lebo niekedy mi pretecie tak,ze nestiham menit vlozky...dnes si musim kupit uz dalsi balik.
Inak baby...som hotova-posledne asi 3 noci je mala od tretej rana kazdu chvilu hore.trochu pocuca,puci sa.aj ked vacsinou zaplace len ked chce zase jest,alebo ked nie som pri nej a aj teraz rano si chvilu dudka cumlik-mne na rukach,potom ho pusti,chce prso,pije,odtiahne sa,place,zase pije a potom zase dudel.potom zase prso,grgne,grcne...potom sa ako tak upokoji...a tak skoro kazde kojenie :(
@misickab3 no aj mm presne sa este boji,ze az po kontrole,padavka 😀 ale nie tiez si budem istejsia po prehliadke 😉 kvoli tomu,ze ti mala v noci buntosi?tak si pospi cez den....ja nacerpam energiu ked si dam poobednajsiu prechadzku tak do 16-17 hodiny a potom dobry ukludnujuci cajik....alebo viem niekedy este o 19:30 ist zo psom na prechadzku a vypnut na chvilku hlavu,hned mi je lepsie 🙂
Vitajte vsetky maminky, predpokladam, že to mame uz vsetky za sebou. Takze gratulujem vsetym maminkam aj babätkam!!!!!! Ja uz to mam tiez za sebou, nakoniec sme sa narodili 26.10.2011. V porodnici som bola od 25. 10 rana, lebo mi odtiekla plodova voda, zacali mi kontrakcie, bezali mi cely den, doktor stale myslel ze uz rodime, ale nakolko som sa ani do 15 hod stredy neotvorila ani na 1 mm napriek tomu ze mi davali vyvolavacky, rozhodli sa, že ma uz nebudu trapit a spravia cisarsky. Dobre ze to tak bolo, zistilo sa ze maly Matejko mal omotanu snuru okolo krku a keby sme aj zacali rodit museli byt urobit urgentne sekciu, zevraj preto som sa neotvarala, lebo maly bol zamotany a tym padom mi nemohol klesnut hlavickou a tlacit na kosti aby sa ovorili. Takze tak. Vazili sme 3660g a merali 51 cm.
Co je ale horsie zapalila sa mi rana a museli ju 2 tyzdne vytlacat a cistit. Ked sa mi to konecne polepsilo zistilo sa ze mi Matejko nepribera. Uz sme doma z porodnice 15 dni a Matko ma nižsiu hmotnost ako ked sme isli z porodnice len 3530g. Strasne sa pre to trapim, nema niekto podobný problem? Neviete kolko ma babo ktore ma skoro 3 tyždne vypit ci uz z prska, ale z flase na 1 davku? Velmi by mi to pomohlo. Dakujem
@michaela18
ahoj, tak gratulujem, cez 4 kg to je riadne babo 🙂 To je super ze ta ta hradza neboli, ale hemaroidy tiez nie su sranda. Co ma desi je to vakuum , bolo to v pohode, aj to sitie?
@nelynka18 ahoj....no my musime kupit este baterky do kresielka, tak som jej tam zatial zavesila hracieho macka......a je to aj dobre, ked nieco robim, tak si ju prenasam v nom z izby do izby.
chcem sa spytat ci mate niektora skusenost s antikoncepciou YADINE. ja ju uz od stvrtka beriem aj kvoli tomu, ze mam zase cystu a pytala som si taku, z ktorej sa nepribera.....a mam pocit, ze teraz iba jem a jem a to som uz mala o dve kila menej nez pred otehotnenim.
Ahoj holky, tak jak se máte??? u nás je to bomba! Štěpánek je boží bráška! mám z něj ohromnou radost! akorát nepohodlně vozíme, protože Štěpíček je hlavní řidič kočárku a hrozně s ním spěchá a navíc nevidí na cestu, takže ohnutí korigujeme 😉 ... Šimonek nám prospívá, papá furt, ale moc nespinká!! furt kouká a chce být s námi -ale i v noci v poteli!! jakmile ho položím k němu, tak pláče a když ho vezmu k nám k prsu tak okamžitě přestane jště než vůbec rozepnu podprsenku... to se mu jako hodně líbí spinkat s námi.. takže večer vaříme trochu nutrilonu (50ml) aby se pořádně donacpal a chvilku spinkal -on hned u prsa totiž usne a pak se do hodiny vzbudí hladový, takže vyčůraně si pomáháme se spinkánim 😀
tady je fotka tý naší kukačky -i s bráškou... mu ukazuje hrazdičku -už jsem ji vybalila protože ten malej špuntík kouká za všim co vidí, tak se tím docela zabaví -ikdyž to zní divně že se zabaví... prostě přestane plakat a kouká na to a Štěpík si k němu chodí lehnout a ukazuje mu jak se s tím hraje 😀
No a naše noční sestava -tady je osm večer a Štěpík usnul i se županem
ahojte tak u nas katastrofa cely den sa vcera nosila na rukach spat sme sli o pol stvrtej rano znovu sa zobudila o stvrt na sedem potom o hodku a znova o hodku to som si ju uz dala k sebe a spala do tristvrte na dvanast ja som si trocha zdriemla ale nic moc bala som sa aby som ju neprilahla ked som sa zdvihla s postele tak sa mi tocila hlava ze som do kuchyne po vodu sla na tri krat este teraz sa cela trasem spravila som si zabijacku kavu dva chleby a dufam ze to bude ok lebo treba ist po starsiu do skolky
nieco taketo som nikdy nezazila a to starsia mavala horsie koliky
@zuzanazuzana ja som ju brala v dvadsiatich..tiez kvoli tomu aby som nepribrala.Ja som ju znasala super sice bola drahsia ale stalo to za to 🙂 bola som ako palicka a aj prsia sa mi zvacsili ako som ju brala 😀
@zuzanazuzana ja mam sennu nadchu ale nic hrozne .... ja som ale davala ten HA uz pri prvej dcere, lebo ho davali aj v porodnici, tak som jej to nechcela menit a teraz som nejako automaticky zacala davat aj druhej ... nasa mala cez 4kg a apgar 10 😉 alefakt vyskusam ten nutrilon obycajny
Tak doktorka nas moc nepochvalila,povedala ze moc priberame,ze jej nemam davat tak casto lebo ze bude nenazrana 😀 asi z toho nas boli brusko.Nestihne stravit a hned ma dalsiu davku a preto mi asi zacala aj grckat.Tak musim ubrat a kojit po dvoch dva a pol hodinach.Mam ju naucit rezimu na papanie.Ak nas brusko neprestane boliet v pondelok na poradni jej urobi vyter na bacila.Cize za 20 dni sme pribrali 610g terajsia vaha je 3710g 😵 mam dobre mliecko 😵 😵 😵
@nelustek no uvidim, este budem par dni brat a rozhodnem sa....zda sa mi, ze mi nerobi dobre, aj teraz ako som bola na rehabilitacii mi prislo zle a museli ma dat lezat, hore nohy.....
@skybaby idem ja este zavolat doktorovi, lebo mi dochadza mlieko a neviem teda co mam kupit
@zuzanazuzana no ved jasne nemusi to kazdemu pasovat,ale ja som bola spokojna 😉
@nelustek to sa tvojej doktorke zda ze mala vela pribrala? No ja Simiho vazim kazdu nedelu a za 23 dni mi pekne pribral 740g a moja dr. povedala ze to je super ze vahu ma dobru, aj v tabulkach co uvadzaju tak som pozerala ze priemerny prirastok na vahe by mal byt cca 200 - 260g za tyzden.
@zuzanazuzana tak daj potom vediet co ti dr. povedal

@nelynka18 presne take kresielko mame aj my a tiez radi v nom buvame!!!!