Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@nelynka18 krasne fotecky...my mame zase taku hojdacku s roznymi rychlostami hojdania a melodiami, uzasna vec, maly tam casto zaspinka alebo tam aspon chvilu vydrzi ked si chcem nieco spravit...jedina nevyhoda ze to zaberie dost miesta v nasom malom byte (ale aspon je krasna 😀 )
@natalii6 ako pise bv alexandra len ja som este dostalo plus k tomu 100eur od mesta...a ak si to zaniesla vsetko naraz malo by ti aj prist naraz,ta suma teda.
@monia_ ahoj na socialnu poistovnu sa mas ist nahlasit,ze bude za teba platit stat odvody,nic viac.
@fuzinko u nas je to tiez take vseliake....napr.:vecer o19hod. vypije 60-70ml a stacimu to do neakej 2hodiny rano, ked vypije 90ml spinka aj do 5hodiny len ked on tu 90tku malo kedy vypije 😒 a tiez ked pekne spinka a nepotrebuje si odgrgnut,tak ho nedam....
@misickab3 no tak to mas perne ale neboj mala si najde svoj rytmus a bude lepsie....ja si stale hovorim,ze mohlo byt aj horsie 😉 i ked dominik je velmi dobre babo,mozno by niekto povedal,ze nie je az taky babetkovsky ale ja porovnavam s prvym,to bol horor cez den vobec nespal len v kocari 😝
@nelynka18 🙂 večer pred kúpaním mal dcérku mm na rukách a nie a nie ju upokojiť...zobrala som ju ja a bola pokojná do minútky 😀 tak len pozeral a nechápal... 🙂 normálne ma to potešilo- akoby som konečne malinkú začala spoznávať- čo kedy zaberie a čo potrebuje 😵 tak dúfam, že nám prejde to obdobie a že si už nájdeme naozaj spoločný rytmus 🙂
Baby, máte aj vy také stavy, že chvíľu máte pocit, že by ste urobili čokoľvek, len aby pol dňa sa malé ani neozvalo, lebo vám už ide hlava puknuť a unava prevyšuje všetko...a potom zrazu stačí ako sa bábo zapozerá do očí a usmeje sa, alebo si niečo zamrmle, tou svojou bábätkovskou rečou a ste namäkko? ja som to dnes zažívala každú chvíľku.... 😵
baby dnes mi prišlo na učet 722e myslite že je to iba ten jednorazovy prispevok alebo už aj materská nejak mi to nijak nesedi vysomarte ma z toho dik
@nikolka4 ono to vychadza ako by to bol priplatok k príspevku a 2 x rodinné prídavky 😉 🙂
@bv_alexandra ale ved rodinne pridavky chodia zvlast aspon mne tak chodi tak ...a ak by to tak aj bolo tak potom mne to absolutne nesedi 😠
Baby ahojte ja mám od včera bolesti ako pri menštruácii. myslíte že je to ok ale sa mi zas niečo robí? boli ma v podbrušku aj v krížoch, a občas akoby pravý vaječník ☹
@zuzanazuzana tak musim pozriet pohyby na ucte za minuly mesiac ale nejako sa mi to nepozdava lebo keby mi poslali tych 150 min.mesiac tak teraz by mi poslali viac
ahojte baby, ten bezzubý úsmev je tá najkrajšia vec na svete 😵 😵 😵
@stanka25 no presne aj mm by jej hned strčil nutrilon 😀 a to potom aj mamičku zneistí ked jej okolie hovorí že bábo je hladné, ja som prvého malého začala prikrmovať ked mal 2,5 mesiaca a to si myslím že len preto že sme bývali u našich vtedy tie tri mesiace, a tiež mi všetci hovorili že je hladný, možno by sme dlhšie vydržali keby bývame sami 😝
@fuzinko ahoj môj prvý vôbec negrgal ani ked som ho dávala na rameno ani nijak, takže ak ho to rozčuluje tak ja by som nedávala odgrgnúť. však ked ho v postielke dáš na bok spať tak sa mu nič nemôže stať.
@nelustek ahoj ja mám takú fajn knižku o detoch a tam píšu že by bábo malo priprať cca 30g za deň, takže tvoja vôbec nejak veľa nepribrala, nechápem prečo ti to dr. povedala 😕
ahojte.......a je to tu!!!! vcera vecer som dala malej papat a ako dojedla, tak spustila neuveritelny plac a trvalo to s prestavkami ale dve hodiny!!! medzitym sme jej masirovali brusko a cvicili s nozickami a vtedy bola kludna. doteraz naozaj vobec neplakavala, iba ked bola hladna a zarabala som jej jest................je to normalne, ze az po mesiaci mala taku koliku z mlieka? neviem co robit, lebo aj rano o stvrtej bola nekludna, ked sa napapala. zakazdym, ked som vas citala, ze vam deticky placu som si to nevedela predstavit. pri synovi som nieco take vobec nepoznala.
kočky čitam a som asi zabudla, aky papier treba na rodinne pridavky a kam to vybavit? vdaka
@tinika rodinne prídavky na urade práce tam ti daju tlačivo a potrebuješ rodný list k tomu 🙂 😉
@bv_alexandra no neviem na 100%, ale podľa mňa sa ti už obnovuje normálny menštruačný cyklus...ale ak by to bolo horšie, tak sa radšej ozvi Dr., lebo ty si mala sc, však?nemyslím, že by to malo súvis, ale pre istotu...ja bolesti zatiaľ nemám, už len také špinenie, nqa čo už stačí aj intímka 🙂
baby, mne prišlo zatiaľ 150 eur na začiatku novembra....tá úradníčka mi povedala, že aj ostatné peniaze prídu na zač. novembra, tak neviem, lebo ešte nič nedošlo...teda okrem tých 670, či koľko je ten zvyšok, lebo to mi ešte len teraz potvrdí lekárka a gynekológ...
@bv_alexandra aj som si myslela do haja človek tak rychlo zabudne a je tam nejaka lehota do kedy? vdaka
@bv_alexandra ja tomu tiež nechapem a kedy mi dojde potom materska?ta mi dojde zvlášť či je to nejak divne 😉
@tinika myslím že tam nie je lehota. potom ti to príde naraz aj spätne. ja som bola až koncom oktobra a dojde mi to v decembri. 🙂 😉
Krásne fotečky 🙂 🙂 🙂
@nikolka4 materskú posiela Socialna poistovna. Príspevky posiela úrad práce. Ja ked som sa pýtala tak príspevky a rodinné mi pridu okolo 14teho. Rodičovský tiež bude chodiť okolo 14teho z UP. kedže ja som nárok na materskú nemala.

@fuzinko neodgrgavam 😀 podobne ako jana86, ak sa zacne budit a mrochtit, vtedy vydvihnem, ale ked pekne spinka, necham ho tam...kojene dieta nemusi grgat, pripadne nas maly niekedy aj na prsniku odgrgne 🙂