Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@fuzinko ahoj gratulujem,matejko mal take iste miery ako nas dominik 🙂 nas ked mal 3tyzdne vypil 60ml teraz ma 6tyzdnou a vypije 90ml.....tiez pije pomenej 😒
@zuzanazuzana aha no inak tie baterky su dost drahe 😒
a pozrite baby ako my maly prave zaspal 😀 😀 a vsimla som si,ze uz nemavame nepokojny podvecer ale doobedie....
@nelynka18 no,ano-mali sme teraz tazsie noci.ono,v noci sa v priemere vyspim tak 5 hodin,potom nad ranom este daco podriememe,ale uz to nie je nejako vela.a cez den som rada,ze zaspinka mala aspon von v kociari,alebo mne na rukach,tak vtedy sa snazim si oddychnut...nie vzdy sa mi da...
ahojte viete mi niektora poradit ci mzem odsavat soplik s odsavackou na vysavac aj takej mimi ako je moja mala ma strasny soplik a nemoze pre neho spinkat
nemam vas sancu čitat nie to este prečitat tie dva tt co som v nemocke bola :( no čo uz gratulujem vsetkym mamičkam, snad sme uz porodili vsetky :D
heh dobre ze som si az teraz vsimla vo fotoblogoch ze je aj take ze kto ma dnes termin hihi tak svoj som presvihla :D :D kočky ako sa vola album s nasimi krpcami? ja ho nikdy neviem najst
ahojte dievcata chcem sa vas opytat ze aka suma sa teraz dostava pri narodeni dietat? a dneska sa stal zazrak moja laska cislo 2 som ho dala do postielky a zavesila vseliake hracky a nieco som robila a prisla som ho pozriet a on krasne spinka 😉 aleluja 😀
@natalii6 150€ je príspevok a príplatok k príspevku je cez 600€ 🙂
@bv_alexandra dakujem lebo mne ta suma co som dostala dako nesedi podla toho co som nasla jeden clanom my chyba okolo 80 eur 😠
@natalii6 no mne vraveli, ze dostanem okrem tych 150 euro doplatenych 678 euro. 20.novembra ich mam mat na ucte, tak som zvedva.
@zuzanazuzana teraz neviem to ma prist tych 150 samostatne ci to spocitaju a poslu naraz?
kočky čo prikrmujete ale proste davate na flasu, kolko vam vypije cca 3tt babo? bo moj vypije aj 90 ale potom grca
@nelustek tiez si nemyslim ze by ti vela pribrala,nas pribral za dva tyzdne 720g a doktorka ho len chvalila,vobec nie je tucny,lebo aj rastie do dlzky, a tiez by sa vkuse kojil a musim mu tiez davat priblizne po dvoch hodinach,lebo on by bol schopny jest aj kazdu pol hodinu, akurat ze je to vycerpavajuce a ani mlieko sa mi tak rychlo netvorilo
@natalii6 150 euro mi prislo hned s prvymi pridavkami na dieta v oktobri / to asi zalezi kedy si si to vybavovala / , my sme si t vybavili hned ako som prisla z porodnice a tych 678 euro som si bola vybavovat az po 28.dnoch zivota malej. takze preto mne to pride zvlast.
@katy2 tebe malinky tolko spapa? moja mala ma dnes presne 7 tyzdnov a vypije vacinou 90ml a sem aj 120 ml. mozno to bude tym, ze bola mensia, tak zatial menej vypije. a pije zatial 7x denne. a ako znasa ten nutrilon HA? mate v rodine alergiu? my nemame, ale doktor mi ho predpisuje. vsetko je ok, aj kaka, aj grga, aj prdi,place len ked je hladna, len sa niekedy po papani asi polhodinu puci a to ma trapi.
Ahojte, chcem sa opytat, uz mam vsetko povybavovane ohladne prispevkov, zdravotnej poistovne..... a pod. len neviem co vlastne treba vybavit v Socialnej poistovni s rodnym listom dietata?
@zuzanazuzana no, to je taky velky jedak.... dcera mi tolko nezjedla ani v roku... u nej som bola rada, ked vypila 60ml a to tiez az niekedy v troch mesiacoch... ona velmi malo papala...
manzel je alergik, mame to na predpis... zatial s tym velke problemy nema... obcas brusko, ale to je u chlapcov dost bezne
@skybaby no povedal, ze to pucanie vobec nevadi pokial kaka, grga, prdi, neplace.....ze mam este prist a on mi vsetko podrobne vysvetli co sa tyka toho nutrilonu HA. vsetky mlieka maju svoje vyhody, nevyhody, tak este chvilku pockam....napriklad dnes sa sabinka vobec nepucala
@fuzinko ....chapem ta, my tiez sc, predcasne o mesiac, v nemoc 11 dni, vkuse spal a chudol, teraz tiez len 3700 g a uz mal 6 tyzdnov, trapime sa s papanim, prisavanim, refluxom,jeden tyzden pribral len 60g!, vkuse odsavam. a dokrmujem, ma obcas spave obdobia, nic sa neda do neho dostat:(, spapa niekedy 50, niekedy 80, odo mna neviem kolko, je to veru boj s tuym nasim pokladikom. Kocky gratulujem k vasik jedakom, co som tu citala ako priberaju, snad sa toho aj my dockame. Drzte sa
@zuzkazv Presne to bol nas problem, ked som s malym sama doma tak mu nedam hned ked zaplace papat a ani negrcka a cez vikend bol doma manzel a ten len daj mu je hladny a maly stale len jedol a grckal a este som si zacala mysliet ze mam malo mlieka ze je taky nespokojny tak sme este prikrmili nutrilonom a potom nas napadlo ze je nespokojny z toho ze sme do neho vkuse pchali, dnes sa sice trosku vyplakal ale ani negrckal a papal krasne aj spinkal.
@anita12 no tak to ma mrzi, dufam ze to nejako zvladneme, neboj da sa to doporiadku. Ja som rozmysala nad tam, ci nas Matejko nepribera z toho dôvodu ze dost malo spi. Zobudi sa napriklad o 5 rano a az do 12 je hore , a bud chvilku pozera, ale vacsinou place, že ho boli brusko, alebo lebo sa chce nosit, alebo chce len dudlikat prsko.Ja som zufala, lebo sa neviem dostat ani na chvilku do postele. Som utahana ako kon 😢 😀 🙄
@tunzal my papame nutrilon taky specialny, predpisala nam ho doktorka, ale mame aj normaly nutrilon, neviem ci nam robi dobre. Ja kojim, ale neviem ci mam dost mliecka a ako som pisala uz vysie maly mi vobec nepribera tak nam kazali prikrmovat okrem dojcenia. Tak mame uz 2 babätka 26.10.2011 🙂
Babinky,
chcem sa spytat mate nejaky patent na odgrgnutie? Ja maleho nakojim, alebo mu dam flasu a som cela stastna ze konecne zaspal pri tejto cinnosti a mozem si konecne aj ja lahnut na chvilocku, ale musum dat maleho odgrgnut a mne funguje len odgrgnutie na ramene, ale akonáhle ho dam na rameno zobudi sa , najeduje sa do nepricetnosti , zacne vrieskat a mozem ho znova zacat uspavat. Mate aj vy toto? 🙄 😖 😖 😖 😖
nasa Emka sa opred chvilou zobudila, spinkala od 16... zase sa v noci budeme bavit...

@nelustek tak to moja potom uz ani neviem aka nenazrana je,lebo za 2 tyzdne pribrala 800 gramov 🙂 zajtra ideme na poradnu,tak som zvedava,aka bude vaha teraz.ale lekarka povedala,ze to je normalne,ze apetit dietata sa stabilizuje,vaha tak isto,ze vraj na zac. Dieta pribera najrychlejsie,potom to uz nie je take...len nech nam pekne deticky priberaju...